Asiaan kuulumaton off-topic

HS seuraa livenä, kuinka suomalaiset erotuomarit pärjäävät potkupalloilun mestarien liigan ottelussa. No hyvinhän ne pärjää, mutta eihän tuomarointi ole koskaan minkään lajin pääasia. Tottakai hieno meriitti jäbille isossa lajissa! :thinking::+1:

1 tykkäys

Pitkähkö geimi: https://www.youtube.com/watch?v=beZfJ-bdHbg

Tästä PP:stä löytyy sivulta 13 kuva, josta uuden systeemin pisteet käyvät aika selvästi ilmi: https://www.tenniseurope.org/file/818276/?dl=1

Voi tuossa olla jotain muutakin mielenkiintoista, joka liittyy aiheeseen.

Djokovicin ylivoimaa ja ottelun ennalta arvattavissa olevaa tulosta kun katsoo, niin syntyi mieliyhtymä 50 km perinteiseen hiihtoon, jossa koko 3 tuntia kuvattaisiin lähdöstä maaliin norjalaisen sulavaa tekniikkaa ja vastustajia ei näkyisi juurikaan missään ja lopputulos olisi tiedossa jo alkumetreillä.

1 tykkäys

56 sivuisen Ilta-Sanomien 32 ekaa sivua Matti Nykäsestä, BOAT & GOAT omassa lajissaan… Jopa Itävallan päälehtien etusivun uutinen.

2 tykkäystä

Näinhän tuo on. Vuonna 2000 kun valittiin vuosituhannen parhaita urheilijoita, niin Nykänen istui samassa pöydässä Muhammad Alin ja Pelen kanssa.
Ei näitä muita suomalaisia vastaavia elossa ole ollut ja nyt meni viimeinenkin.

Norjassa lehti kirjoitti. Mäkihypyn Maradona ja Messi.

1 tykkäys

En voi ymmärtää Ali-hehkutusta kuten en myöskään Maradona-hehkutusta. Kun katsotaan vaikka jatkuvuutta, nämä kaverit tulevat kaukana jonkun Michael Jordanin ja Roger Federerin perässä. Tietty ei ole niinkään, että pitäisi painaa menemään vuodesta toiseen huipulla lyödäkseen legendaarisen leiman. Ylimystifoitu asema kuitenkin noilla, mutta eivät ole ainoita. Messi on aivan eri sfääreissä Maradonan kanssa, eikä joukkuelajissa saa ylipainottaa jotain jumalan kädellä osin avitettua MM-kultaa toiselta pelaajalta se nykyaikakaudella kovassa kilpailussa puuttuessa. Analyyttisyys ja intellektuellisuus sekä kriittinen ajattelu uupuu liikaa käsiteltäessä urheilun huippuja ja pistettäessä heitä järjestykseen. TP, tämä ei ole kuittia sinun suuntaan.

Carl Lewisin allekirjoitan. Phelpsin apuna poikkeukselliset ruumiin mittasuhteet, ja Eero Mäntyrannalla geenimuunnos (kuten sukulinjassaan, etenkin lähiperheessä) joka antoi huimat veren hapenkuljetusominaisuudet hänelle. Toki anatomiset lähtökohdat (LeBron James, Alexander Karelin) painavat vaakakupissa, eikä eskimoista saa kestävyysjuoksun tähtiä tekemälläkään. Tässä aivan briljanttia kamaa:

https://blog.bulletproof.com/transcript-153-david-epstein-on-the-sports-gene-the-science-of-extraordinary-performance-2/

Mutta, Nykänen oli niin all-round legendakamaa että kriittisempi tarkastelu viis: kautta-aikojen elämää suurimpia urheilija-ihminen-kokonaisuuksia.

2 tykkäystä

Äh - tajunnankirjoituksestani jäi niin paljon pois oleellisia näkökulmia, ettei se toimi kattavana kannanottona asiaan. Tajusin, että saatoin avata Pandoran-lippaan, mutta minulla ei ole aikaa ja kiinnostusta jatkaa aiheen ympäriltä keskustelua, ampua argumentteja alas, ottaa niitä vastaan tajutakseni ollakseni mahdollisesti osittain väärässä jne. Eli, kunhan puolihuolimattomasti halusin - juuri ja juuri ärsyyntyneenä siitä että tietyt kanonisoituneet nimet loistavat aina listojen kärjessä ja ties kuinka monilla mittareilla vähintään yhtä kovat urheilijat tulevat kaukana perässä - sohaista ampiaispesää.

Oma heittoni oli suora poiminta iltapäivälehdestä.
Yleisellä tasolla pohdittuna, se kertoo Nykäsestä urheilijana paljon kun saanut kutsun eurooppalaiseen gaalaan jossa mukana eri lajien suurimpina tuolloin vuonna 2000 pidettyjä 1900-luvun ajalta.

1980-luku oli jostakin syystä sellaista aikaa, jolloin paljon tehtiin legendoja eri lajeissa joita edelleen pidetään laajalti ykkösinä.
Syyt tuohon moninaiset.

Se että ulkomaita myöden kirjoitetaan jostakin suomalaisesta vuonna 2019 lajinsa historian parhaana, niin jäin oikein miettimään asiaa. Saisiko yhtä suurta titteliä kukaan muu suomalainen.
Pitkään pohdittuani tuli vain rallisankarit mieleen, mutta eikös Loeb ohittanut Mäkisen MM-titteleissä :thinking:

Formula, jääkiekko, keihäänheitto, pitkänmatkan juoksut, murtomaahiihto… yms. Paljon kovia suomalaisia, mutta ei lajiensa suurimpia kuitenkaan, kuten Nykästä pidetty edelleen näihin päiviin saakka.

Niin olikin, ja siksi tähdensin etten kuittaile sinulle tai haasta sinua.

Niin kertoo Nykäsestä toden totta.

80-luvulla ennen internetiä lajit ja touhu niiden ympärillä olivat ehtineet kehittyä tarpeeksi mutta hahmot pysyivät tarpeeksi mystisinä ja tapahtumat taustoineen eivät tulleet niin lypsetyksi tai niin “iholle” ettäkö koko touhu olisi ehtinyt muodostua liian down to earth/arkiseksi. En osaa lonkalta kuvata paremmin, mutta tietty mystisyys, etäisyys, ei-yliannostus mitä tulee koko show’hun nostaa legendafiilistä.

J. Nieminen on hieno esikuva junnuille. Kuten tänäänkin Turussa :+1:
Kun monta lajia harrastava lapsi pohtii minkä lajin valitsee lopulta, niin näillä tämän päivän kaltaisilla hetkillä voi olla arvaamattoman suurta painoarvoa sillekin että tennis houkuttelee lajina myös jatkossa.
Ja aina sama leveä hymy ja positiivisuus joka tarttuu ympärillä oleviin.

6 tykkäystä

Jaahas, täällä palstalla näemmä uusi sääntö. Yksi kirjoittaja voi kirjoittaa samaan ketjuun vain kolme kertaa peräkkäin.
Olisin tänään infonnut -Nuoret ATP-pelaajat- ketjuun millä tasolla Rudolf Molleker menee verrattuna Saksan tenniksen historiassa, mutta se mahdollisuus evättiin ja jäi kertomatta.
Toisaalta ymmärrän tuon säännön hyvin. KESKUSTELUkenttähän tämä on ja yksinpuhelut ei tarkoituksenmukaista.
Natti(ja muut) hoi! Jos haluat/haluatte jatkossa että kirjoitan kansainväliset juniorit ketjuun, niin sinun pitää kommentoida kolmen viestini välein jotakin peukutuksien lisäksi/sijaan.

FootFaultin nuorten pelaajien päivitykset estetty myös ellei niihin kommentoida.

2 tykkäystä

:sunny: :slightly_smiling_face: Pääsin töihin

3 tykkäystä

Paljon on tullut tennistä katsottua viimeisen neljän päivän aikana Barcelonassa. Kuusi tuntia päivässä alkaa olemaan maksimi mihin itse pystyn. Paljon on hyviä pelaajia ja taas tuli todistettua, että muutaman ensimmäisen geimin perusteella jos valitsee mukamas paremman pelaajan, niin hänen mahdollisuudet voittaa on kuitenkin 50/50.

Kaksi pelaajaa, siis itselle uutta pelaajaa, jäi erityisesti mieleen. Ranskalainen Hoang pelasi ja treenasi erittäin hyvällä asenteelle ja oikein mitään puutetta hänen pelistään en löytänyt. Silti en odota tai lupaa hänelle mitään varmaa ATP-uraa. Jokainen vastus on tällä tasolla vaikea voittaa.

Toinen mieleen jäänyt pelaaja oli harjoituskentällä ollut Jamie Murray. En ole ikinä nähnyt ammattilaisella niin huonoja tekniikoita. Aluksi jopa luulin hänen pelaavan väärällä kädellä, mutta kyllä hän on vasuri. Käsittömättömältä tuntuu, että hän on menestynyt tennisammattilainen. Oma arvioni oli aikuisena aloittanut MC-tason pelaaja, joka on urheilullinen, mutta tekniikat on itse opiskeltu.

3 tykkäystä

Suomen jääkiekkomaajoukkue arvokisoissa.
Finaalit:
3 kultaa
10 hopeaa
= 13 finaalia

Suomen tennismiehet ATP-kaksinpeleissä
Finaalit:
2 kultaa
12 hopeaa
= 14 finaalia

Voitoissa kiekkomiehet ohitti, mutta finaaleissa tennismiehet vielä edellä, mikäli mittarina ATP-tason peruskisat vs MM-kiekko jossa mukana myös jotkut muut kuin parhaat, lisättynä toki kahdella olympiahopeella.
Toki Henkan dubbelipystit myös pitää huomioida mutta siinä tapauksessa tilanne aivan toinen.

1 tykkäys

Ensi kesänä 2020 tenniksen seuraaminen unohtuu totaallisesti ainakin kolmen päivän aikana.
Ne on ne päivät, kun Suomi pelaa jalkapallon arvokisoissa ensimmäistä kertaa. Nyt jo moni suunnittelee valmiiksi ensi kesän ohjelmaansa siitä riippuen.
Hienoa Suomi! Toiseksi suurin penkkiurheilijaunelma Suomen futisjoukkueen arvokisapaikka heti suomalaisen tennispelaajan kaksinpelin GS-finaalipaikan jälkeen. Vihdoin vuonna 2020 toteutumassa. Kiitos Pukki.

6 tykkäystä

Tärkeä avaus, näitä lisää. Anteeksi myöhäinen kommentointi.

Jää nähtäväksi, mutta kyllähän nuo pahimmat kilpailijat ovat mukavasti Suomen pussiin pelanneet. Saisipa siitä Pohjanpalosta vielä korvaajan/komplementin Pukille mahdollisiin EM-kisoihin (ja sitä ennen loppukarsintoihin) niin a vot! Ja miksipä ei saisi, no, ei noiden pitkäaikaisloukkaantumisten pitkäaikaisvaikutuksista tiedä.

Saas nähdä miten onnistuu juhannusaaton viettäminen kolmessa eri kaupungissa 150 km säteellä toisistaan sillä tavoin että kaupungissa a klo 12-17, kaupungissa b klo 18-21 ja kaupungissa c lähtien klo 23. Ja samalla pitäis vielä nauttia miestä väkevämpää ja pysyä hereillä aamuyöhön saakka toiv.mukaan ja jollain ihmeen ilvellä herätä aamupäivällä katsomaan Emilin semiä luultavasti jossain keskellä järveä seilaamassa sammuneena veneen pohjalle airot pohjassa. Täytyy ladata jossain välissä puhelin täyteen että varmasti sen puolesta ei jää matsi näkemättä.

Ketkä näitä kuvia valikoi. Joskus on nähty vastaavaa artikkeleiden kuvissa. Valitaan mahdollisimman huono tai epäedustava kuva.