ATP-kiertue 2018

Zverev voitti niukasti piste-enemmistön mutta kyllä Tsitsipas ansaitsi voittonsa jos ei muuten niin työmääränsä takia.

T lähetti syöttöpallon matkaansa 183 kertaa, Z vain 110 kertaa. Prosenteissa syöttötyömäärä oli 166 % Z:n työmäärästä.

TB-pisteet poislukien tuo merkitsi sitä, että T ähelsi syöttöliikettään 16 syöttögeimisssään keskimäärin 10.6 kertaa (+ let’it). Z selvisi 6.6 kerralla 15:ssä. Pikkuinen ero kahden ja puolen tunnin matsissa!

Tuota kuormaa täytyy keventää, muuten ei USOn viisieräisissä kunnian kukko jaksa laulaa.

Ja mitäs se Psuopa niistä olkapäävammoista nyt varoittelikaan…

1 tykkäys

Kevin Andersonin vastakohta siis, mitä tulee tuohon kääntymiseen.

Katsoin muutaman syötön mieheltä viime matsista ja kakkossyöttö vaikutti jotenkin ohuelta. Ehkäpä juuri tuon mainitsemasi asian takia.

Olen itse ihmetellyt miten suuhteellisen hyvä kickin Tistsipas saa, koska kickissä tuo ylävartalon liian aikainen ja liiallinen kääntyminen tekee juurikin vaikeaksi saada mailan lyöntisuunta oikeaksi. Kicksyöttö lyödään hiukan enemmän takalinjan suuntaisesti, kun suoremmissa syötöissä lyödään enemmän kohtisuorasti takalinjaan nähden. Erot on tietenkin aika marginaalisia, mutta kuitenkin. Varmaankin voi olla että huonona syöttöpäivänä tuo tekniikkavirhe haittaa syöttämistä enemmän kuin jos tekniikka olisi tältä osin puhdas, mutta hyvänä päivänä ei juurikaan haittaa…

Kevinillä taitaa tosiaan olla yksi parhaista kickeistä tourilla tällä hetkellä, ja pysyy esimerkillisesti ylä- vartalo ‘suljettuna’ pitkään, mutta suurin syy hänen kickin mahtavaan pomppuun on tietysti pituus, 204 jos muistan oikein…

1 tykkäys

Tsitsipas pelaa 20v syntymäpäivänään Kanada Mastersin finaalissa Nadalia vastaan.
Vuosi sitten Zverev oli sen nelisen kuukautta päälle 20v kun voitti finaalissa Federerin.
Zverevin ensimmäinen Mastersin finaali oli Rooman kisassa Djokovicia vastaan 20v 1kk.

Zverev oli 20v syntymäpäivänään ATP20, kun Tsitsipas nousee joko sijalle ATP15 tai ATP12.

Tsitsipas kaatoi Wimbledonin molemmat finalistit. Mutta toki jos häviää finaalin niin olisi edelleen ilman titteliä mutta tavoittanut Zverevin vuoden takaisen tason.

Vanhan, osittain kokonaan haudassa olevan YLEn keskustelupalstan viimeisen ainakin junioriviestin loppukin syyskuulta 2013, sopinee liittää tähän:
“Tuon San Marinon turnauksen voitti Kreikan kaikkien aikojen huippupelaaja, 12.8.1998 syntynyt Stefanos Tsitsipas, joka nousee tänään jo -98 ikäluokan Euroopan kolmoseksi Osmakcicin ja Ymerin peesiin. Kyllä kelpaa -99 Emil Ruusuvuoren muistella puolentoista vuoden takaista Tukholman TE14 1.kategorian ottelua, jossa Ruusuvuori hävisi vuotta vanhempien huippupelaaja Tsitsipasille vain 4-6, 4-6, alustan ollessa toki nopea hallikenttä.”

1 tykkäys

Kiitos tästä nostosta. San Marinon kisa oli alinta ITF G5-tasoa ja Tsitsipas oli jo 15v.
Nyt en kyllä muista miksi jo tuolloin hehkutin G5-voittajaa joka 15v.
Nykyisin jos joku 15v voittaa G5-kisan niin ei herättäisi mitään huomiota kun parhaat tuon ikäiset voittaneet tänä vuonna laajalla rintamalla G2-kisoja.
Mutta olihan Tsitsipas myös kaukana 2013 ikäluokkansa maailman 1998 kärjestä jonka olivat valloittaneet alkuvuonna syntyneet jenkit Kozlov, Mmoh, Tiafoe sekä brassi Luz ja Korean Lee.
Tsitsipas oli jossain sijoilla 10-15 tuolloin maailman 1998 pelaajissa.

1 tykkäys

Mitä voimme päätellä tästä? Tenniksessä pärjää muutenkin, kuin osaamalla syöttää.

Saapa nähdä miten käy, voittaako Tsitsipas myös tänään? Olisiko liian hyvää ollakseen totta, että olisi voittanut ensin Djokovicin ja sen jälkeen vielä Nadalin?

Nadal hallitsee kohtaamisia ennen kaikkea yhdellä kädellä rystynsä lyöviä vastaan ja muutoinkin vaikuttaa pahimmilta mahdolliselta kreikkalaisen kannalta, tosin Tsitsipas hallitsee korkeasta pompusta lyömisen paremmin kuin jotkut muut yhdellä kädellä rystynsä lyövät mutta fysiikka ei taida vielä riittää Rafaa vastaan. Toinen finaalimatsi tänä vuonna tällä kaksikolla ja massalla keväällä Rafa tietysti oli omaa luokkaansa.

Nadal tavoittelee titteliä nro.80.

Federer oli 33v 0kk kun voitti tittelin nro. 80.
Nadal on nyt 32v 2kk.

Nadal vei 6-2, 7-6. Oli hyvää tennistä toisen erän loppu paikoitellen kun Tsitsipas nousi tappiolta eräpalloon saakka jonka Rafa selvitti niukasti.

Tsitsipas on nyt hieman kuin Andy Roddick 2002. Roddick syntynyt elokuussa 1982 ja parikymppisenä pelasi ensimmäistä kertaa Mastersin finaalissa Torontossa jonka hävisi.
Roddick oli Toronton jälkeen ATP11 ja Tsitsipas ATP15.
Roddick oli kuitenkin voittanut pienempiä ATP-kisoja tuolloin, mutta jotain samaa löytyy tilastoista.
Vuotta myöhemmin Roddick voitti 21v US Openin ja nousi jo silloin maailmanlistan kärkeen.

Ja taas sitä vetäydytään…

Kuinkahan kauan maailman ykkönen ja kakkonen tätä piilosillaoloaan leikkivät!

Viimeinen yhteenotto oli viime lokakuussa Shanghaissa. Se meni Federerille kuten vuoden muutkin kohtaamiset.

Huolestuttavinta loistopeleistä huolimatta on Nadalin kannalta siinä, että on kulunut jo yli neljä ja puoli vuotta, kun hän on voittanut tuon “huonompansa” (AO, 2014).

Roger-apinan paino rupeaa tuntumaan harteilla…

2 tykkäystä

Onko kukaan nähnyt Jack Sockin peliä ja sitä mikä miestä vaivaa? Ilmeisesti loukkaantuneena ei ole kuitenkaan ollut. Tänä vuonna vain viisi voittettua matsia racelistalla sija 176. Viime vuoden lopulla kuitenkin Pariisin mastersin voitto ja ATP finaaleissa semissä.

Ahhah, ei jumaliste, 39 ässää ja seuraavaan matsiin, kun sai sen yhden pisteen edun kolmannen tie breakissa, on se vekkuli tuo Kyrgios.

Tiebreak oli kyllä uskomaton, jopa Hedman oli muutaman sekunnin sanaton!

Zvereville tuli toinen perättäinen tappio keskinäisissä Robin Haasea vastaan.

Kellään toimivaa Federer-Mayer-streamia heittää?

Mikähän oli Raonicilla päällimmäisenä mielessä kun arvonnan voittajana valitsi kuitenkin vastaanoton?

Pieni hyöty olisi kyllä tulossa tie-breakissa jos sinne asti mentäisiin (pääsisi todennäköisemmin ensin yrittämään erän voittoa tb-tilanteessa 5-6 Djokovicin syöttäessä).

Ajatteliko R noin pitkälle sitä hyötyään… Voi tietysti olla jotain tilannekohtaisia syitä mutta pääsääntöisesti syötöllä aloittavalla on kuitenkin selvä psykologinen etu tuon tason pelaajien otteluissa.

Jaaha, onnistui murtamaan D:n.

1 tykkäys

Kovan luokan matsi illalla. Jos Federerillä olisi yksi turnausvoitto enemmän, niin panokset olisivat vieläkin korkeammat. Voisi melkein sanoa, että kaikkien aikojen 2 parasta kovan kentän pelaajaa kohtaavat.

Ei tarvitse melkein sanoa, vaan voi ilman pienintäkään epäilystä sanoa. Nopeiden kovien kenttien paras vastaan hieman hitaampien kovien kenttien paras.

Aikamme legendat kentällä, hienoa katsella. Kun vaan sais vielä Hedmanin pois äänestä.