Emil Ruusuvuori - kohti ammattilaiskiertuetta

Voitto tänään ja se on 1 ATP piste. Voitto vielä finaalissa ja nousee top 400 pelaajaksi.

3 tykkäystä

Finaalissa sitten vastaan Artunedo, josta jo kokemusta viime vuodelta. Turnauksesta minkä Ruusuvuori lopulta voitti. Ja missä kovimman vastuksen antoi Niklas-Salminen avauskierroksella.

Artunedo kaatui silloin helpohkosti 6-3, 6-2.

“20-vuotias Ruusuvuori (ATP-408) on ollut vahvassa pelivireessä kovilla sisäkentillä pelattavassa turnauksessa. Kovilla kentillä viihtyvän kolmanneksi sijoitetun suomalaisen joutui puolivälierässä toteamaan paremmakseen kolmanneksi sijoitettu yhdysvaltalainen Martin Redlicki (ATP-390) 6-2, 6-4. Selvistä numeroista huolimatta ottelu ei ollut helppo, sillä Ruusuvuori taisteli vatsataudin aiheuttamassa energiavajeessa.”

4 tykkäystä

Emilin seuraava turnaus Italiassa 29.4? Ainakin edellisen viikon Italian M25 turnauksesta vetäytynyt.

Näin kommentoinut ainakin tennisliiton uutisessa:

“– Todella positiivinen viikko. Nämä 25,000 dollarin kilpailut ovat olleet todella korkeatasoisia ammattilaistenniksen uudistuksen myötä, joten tällaisen voittaminen tuntuu todella hyvältä. Pyritään saamaan vielä muutamat hyvät tulokset tällä tasolla, niin eiköhän ne ATP Challenger -tason turnaukset myös hiljalleen aukea, päätti Ruusuvuori.”

1 tykkäys

Emilille eilisestä turnausvoitosta 150 ITF-pistettä, jotka korvaavat jotakuinkin viime huhti-toukokuun putoavat 166 ITF-pistettä. Eli vaikka Emil käväisee nyt tulevina viikkoina ITF-listalla jopa sijan 20 tuntumassa niin putoaa sieltä kesäkuun alkuun mennessä takaisin nykyisen sijan (56) tuntumaan ilman lisäpisteitä.

Päivitys Emilin kesäkuun alun rankingiin hienon Sunderlandin turnausvoiton myötä:

…sijalle 30 (riittää joihinkin kaukomaiden haastajakisoihin):
n. 110 ITF-pistettä eli 1 × $15 000 turnausvoitto

…sijalle 20 (kaukomaiden haastajakisoihin “varmasti” ja välillä Euroopan kisoihin):
n. 160 ITF-pistettä eli 1 × $25 000 turnausvoitto

…sijalle 10 (“varma” sisäänpääsy myös Euroopan haastajakisoihin):
n. 230 ITF-pistettä eli 1 × $25 000 turnausvoitto + 1 × $15 000 turnausvoitto

Italian 29.4. pelattava $25 000 kisa voisi tosiaan olla seuraava tavoite. Pelkkiä nimiä katsomalla siinä kaskessa ei ketään liian pahaa kantoa näy.

1 tykkäys

Koska kaikki muut (Ymerit, Ruud, Nielsen) hävisivät finaalinsa oli Ruusuvuori pohjoismaalaisittain viime viikon suuri voittaja.

Massakenttäkausi ovella ja Emil kovilla kentillä nousukunnossa.
Perinteisesti Emilin tuloksissa iso ero verrattuna kovien kenttien kisoihin ja massaan.
Vuosi sitten lähti massalle kehittämään peliä ja ranking jämähti koska ei tuloksia.
Oisko tänä vuonna massakisoja vielä vähemmän kuin vuosi sitten?
Heinäkuu voisi olla Emilin kohdalla ainoa massakuukausi niin ranking ainakin olisi paras mahdollinen. Pari viikkoa ennen Tamperetta hyvä pelata massakisoja.
Toki peliäkin hyvä kehittää ja massatennis periaatteessa tuo piiskamaisuutta kämmeneen, koska vauhdin lyöntiin pitää tuottaa moninpaikoin itse, kun kovilla kentillä enemmän pystyy kontraamaan vastustajan lyönnin vauhtia, jossa Emil on loisteliaan hyvä.
Kiinnostavaa nähdä minkälaisia kisoja pelaa touko-kesäkuussa ja ennen kaikkea millä alustalla.

2 tykkäystä

Emil päivittänyt faceen. Massatreeniä Mouratoglou akatemiassa ja treenikaverit Couacaud ATP232, Benchetrit ATP263 ja O.Virtanen.

2 tykkäystä

Tämä on Emilin vuosi. Go for it, Rosenmont! Top100 is a cake walk and then we talk!

Ruusuvuori vaihtaa massalle.

29.4 M25 Santa Margherita Di Pula
6.5 M25 Prijedor (Viimeinen vetäytymispäivä huomenna)

Molemmissa ykkössijoitettu.

2 tykkäystä

Kiitos videoista. OB-voittaja Virtasen treenivastus Ionel voitti 2017 Orange Bowlin 16v-sarjan 15v 1kk iässä, samassa iässä kuin sen tekivät myös Rublev ja Tomic. Yksi historian nuoremmista OB 16v-sarjan voittajista. Ottoa vuotta nuorempi.

Emilistä. Olisi hienoa jos Emil selviäisi näissä seuraavissa kisoissa urallaan ensimmäistä kertaa massakisan välieriin. Aiemmin parhaat saavutukset massalla QF. Kovilla kentillä turnausvoittoja miesten peleissä 6 kpl.

Tuo Italian Santa Margherita Di Pulan kisa on hyvin valittu massaturnaus.
Siellä on nopea massa. Samassa paikassa kovilla kentillä viihtyvä Sinner voitti 25K massakisan maaliskuun lopussa ja YouTubessa 5min kooste finaalista.
Tuolla Emil voi pärjätä massalla vaikka päätyyn saakka. Varsinkin kun Sinner ei ole enää mukana näissä.
Huomaa tosin osallistujalistasta, että nopeilla kentillä viihtyvät valinneet tuon massakisan.

1 tykkäys

Hienoa, että pojat ovat löytäneet tiensä Mouratogloun akatemiaan. Ei muuta kuin Stefanos Tsitsipaksen jalanjäljissä kohti absoluuttista huippua. Parissa vuodessa. No excuses, guys!

2 tykkäystä

Samaa mieltä. Tuolla taitotasolla jotka nämä kaksi kundia omaa, niin täysi mahdottomuus nähdä heitä kaksvitosena CH-jyrinä.

1 tykkäys

Emilin ITF-ranking on nyt 22, joten olisi tällä viikolla mahtunut mihin tahansa CH:hon kevyesti, cutit oli 28-83. Koska ITF-pojoja on kuitenkin putoamassa, taktiikkana on näemmä nostaa ensin ITF-ranking niin korkealle, että se ei heti putoa yli 30:n, vaan voi sitten kiertää CH-puolella vaikka 3-4 kk putkeen ilman että täytyy käydä 25k puolella kohentamassa ITF-rankingia välillä.

1 tykkäys

Ruusuvuori nimeenomaan pelaa tällä viikolla challengeriä. Pääsi viimeisenä mukaan Ostravaan.

Peter Heller avausvastustaja. Toisella kierroksella olisikin kova testi Norbert Gombosia vastaan.

2 tykkäystä

Emil pääsi näemmä ATP-rankingilla sisään. Kopriva pääsi vielä ITF-49 rankingilla. Heller jonka Ruusuvuori kohtaa onkin ITF rankingin kakkosmies, mutta vasta ATP 520.

Jep, ATP-rankingillä. Tuo on varmaan lähellä alhaisinta cut-rajaa mitä koko kaudella on nähty. Wimbledonin jälkeiset pari kolme viikkoa voivat tuottaa vähän heikomman rajan.

Ostravan kisan cuttiin vaikuttaa varmasti se, että lennot Ostravan lentokentälle on säästösyistä lähes kokonaan lopetettu. Lento, lento juna yhdistelmää tarjolla ja jotkut tulee autolla

Kolmella voitolla Ostravassa Emil nousisi Suomalaisten ranking ykköseksi. Toki se vaatisi Hellerin, Gombosin ja Marcel Granollersin kaatamista.

1 tykkäys

Emil pelaa Ostravassa myös neluria, paikkaan riitti ITF(-singeli) ranking. Parina Bonadio, vastassa Brkic ja Cacic.

1 tykkäys