Emil Ruusuvuori - nuori suomalainen ATP-kiertueella

Totta sekin, että temmonvaihtelu on huono termi tässä yhteydessä. Luulen ymmärtäväni, mitä Eerikäinen artikkelissaan tavoitteli, sillä itselleni on elävästi piirtynyt verkkokalvoille ne tietyt Emilin suoritukset, joihin koen että tässä viitataan. Thiem-matsissa ne olivat ennen kaikkea tietyt kämmenlyönnit, jotka Emil otti niin hämmentävän aikaisin, että tuli vaikutelma melkein puolivolleystä. Tällä aikaisin ottamisella (mistä Eerikäisen vertaus mm. Federeriin tuntui myös perustellulta) hän sai käytännössä aina Thiemille ison kiireen aikaan, mikä puolestaan synnytti vaikutelman yllättävästä “rytminmuutoksesta”, vaikkei kyseinen Emilin lyönti usein ollut erityisen kova.

Glasgow’n finaalissa oli näitä samoja nähtävissä (ja toki myös muissa Emilin syksyn otteluissa), mutta näiden päälle repertuaariin tuli todella isoja kämmen- ja rystypommeja, jotka lähtivät hyvästä vastaantulosta. Joten hiukan erilaisistakin suorituksista lopulta puhutaan.

1 tykkäys

Ruusuvuori treenaamassa Matteo Berrittinin kanssa muutama viikko sitten.

1 tykkäys

Päivän Hesarissa juttu Emil Ruusuvuoresta.

Tennis | Tennistähti Emil Ruusuvuori joutui karanteeniin: silti hän sanoo, että Suomessa on nyt mukavampaa kuin loukussa Kaliforniassa: https://www.hs.fi/urheilu/art-2000006447587.html?share=28ca3907d34b48f5cf0630e7cc032bd2

1 tykkäys

Kaikkiahan tämä tilanne harmittaa, itseltäni peruuntui 5 sovittua turnausta ja samanaikaisesti siviilityöt hotellien kiinteistönhuollon parissa loppuivat kuin seinään, joten nyt on hyvää aikaa siivota nurkkia, lajitella tuhansia digikuvia, soittaa kitaraa, niin ja jopa käydä lenkillä, joka normaalisti on ainakin itselläni “kiireen” takia välillä turhan helppo skipata. Ainakin meillä on tässä lähellä muutamia ulkoilma- kuntoilulaitteita joita voi käyttää ilman pelkoa tartunnoista.

Jos päättävät tahot katsovat, että kisoja on järkevää aloittaa 8.6. alkaen, niin eiköhän siitä tule ilmoitus noin kuukautta ennen, että kisoihin pystyy ilmoittautumaan, mutta jos matkustukiellot ovat vielä toukokuussakin voimassa, niin sitten tauko vain jatkuu… Toivotaan parasta.

Tenniskentälle ei ole asiaa, mutta lenkille saa mennä.
Jos menet yksin kentälle treenaamaan syöttöä, niin miten eroaa lenkillä käynnistä viruksen leviämisen suhteen tai tartuntariskin osalta. Ei juuri mitenkään.
Nyt on varsinkin junnuilla hyvä paikka treenata syöttöä yksin kentällä. Mieluummin ulkokentillä.

Koutsinkin voi ottaa mukaan. On siellä päädyssä 5 metrin päässä häkin takana penkillä istuen ja huutaa sieltä ohjeita. Ei mitään ongelmaa.

2 tykkäystä

Tauko tuli tosiaan huonoon aikaan. Kun pelit joskus syksymmällä jatkuu, niin Emil puolustaa neljää CH-turnausvoittoa.
Hetkellinen piipahdus jossain välillä 130-150 näyttää nyt mahdolliselta ja se ei olisi ikinä toteutunut ilman koronaa.

Mitenkäs tuo jäädytetty ranking toimii? Tippuuko kaikki pisteet samantien, kun kausi starttaa uudestaan, jos edes käynnistää enää tänä vuonna.

Kukaan tuskin tietää tällä hetkellä miten toimitaan sitten kun kausi jatkuu. Mitä todennäköisimmin pisteet eivät tipu ihan heti vaikka 52 viikkoa tulee täyteen, sillä se sekottaisi ranking-pakkaa liian rajusti.

Emil nousee tour-tasolle satavarmasti, vaikka menettääkin tämän kevään vähäisten puolustettavien pisteiden edun. Täytyy todeta, että Emilillä on aika kivinen polku, jolla on hänestä itsestään riippumattomia esteitä oikein urakalla.

Tsemppiä Emilille hurjasti tänä kurjana aikana!! Trreniä vaan kovvaa niin kyllä se hyvä sieltä vielä tulee :slight_smile: Ollaan emännän kanssa kateltu kyllä pojan pelejä, kun kummipoika meille asensi tai näytti nämä riimit aikoinaan netissä ja hyvin näkyy :slight_smile:

2 tykkäystä

Hetkinen, tajusin juuri että on jopa todennäköistä että emppu ei riko top satasen rajaa tänä vuonna, jos kiertue jäissä lopuvuoden!

Tämän kun joku olisi rankingarvauskisassa iskenyt oikein niin olisi ollut hatunnoston arvoinen suoritus.

1 tykkäys
4 tykkäystä

Ruusuvuori mukana tuossa turnauksessa.

2 tykkäystä

Hyvä, että Emil ei pyöri täällä SM-kisoissa vaan on päässyt tasokkaaseen turnaukseen mukaan. Mukana mm. Dusan Lajovic, Nikoloz Basilashvili, Borna Coric, Damir Dzumhur, Filip Krajinovic, Laslo Djere, Miomir Kecmanovic, Sergiy Stakhovsky, Mirza Basic, Alejandro Davidovich Fokina, Dimitar Kuzmanov, Ricardas Berankis

4 tykkäystä

Andrey Rublev lisätty myös tuohon turnaukseen.

1 tykkäys

Oikein hyvä artikkeli. Kiitos linkistä. Enää vajaa kaksi viikkoa ja sitten päästään seuraamaan kuinka Emil pystyy haastamaan huippupelaajia.

Missä matsit näytetään?

Ei tietoa. Toivottavasti on jostain nähtävissä. Miniminä live tulosseuranta. Laittakaa tietoa jos tiedätte.