Henri Laaksonen - Sveitsin suomalainen top100 pelaaja

Henrin kvartsi Garinia vastaan on nähtävissä livenä illalla klo 20 alkaen C More Sport1n kautta.

1 tykkäys

3-6, 2-6 tappio. Tämän tason matseissa korostuu Henrin rysty-ongelma. Kiertää liikaa kämmenelle ja sitä myötä myöhässä tai kenttä auki. Liikkuminen ei myöskään lähellekään vastustajan veroista. Mutta aika pitkälle kuitenkin pääsi sentään 250:ssä. Mukavahan näitä on seurata, kun ei suomalaisia kaksari pelaajia ole kuin alimmissa turneissa.

3 tykkäystä

Niin no, en tiedä oliko se liika kiertäminen niinkään se ongelma vaan se, että rysty itsessään on joko liian kehno tai yleensä liian epävarma silloin kun joutuu sen lyömään.

1 tykkäys

Henri ensi viikolla Sarasotan CH-100 kaaviossa (6). Ekana, 2. kierroksella, vastaan tullee Houstonissa pärjännyt Giraldo ja puolivälierässä Ruud joten ei helppo kaavio. Alustana vihreä massa.

2 tykkäystä

Voitto Giraldosta 6-4 6-4. Seuraavaksi vastaan Marcos Giron. Loppuohjelma helpottui kun Ruud vetäytyi. Tennys Sandgren voisi tulla välierässä vastaan.

Illemmalla Harrin ja Henrin duo.

4 tykkäystä

Laaksonenhan innostui lyömään ässiä oikein urakalla. Taisi olla 17 kappaletta Giraldoa vastaan. Yksi paremman pään syöttöpäivistä.

Sarasotan mikit myös poimivat varsin tehokkaasti allekirjoittaneen iloksi Henrin perisuomalaiset kiroilut kaksoisvirheiden jälkeen. Giraldo myös mutisi espanjaa lähes tauotta itsekseen.

Miksi neluri luovutettu

München ATP250-karsinta:

Laaksonen - Kecmanovic (ATP-87)

Aiemmat kohtaamiset 1-1.

2 tykkäystä

Henri sai katastrofaalisen alun ja oli 0-4 ja 1-5 tappiolla. Sitten alkoi peli sujua ja tilanne nyt 4-6 6-1

EDIT
Ja niinhän se kääntyi voitoksi, kolmas erä 6-4!

Seuraavaksi vastaan voittaja Sonego-Hanfmann ottelusta

5 tykkäystä

Ohhoh, Henrillä oli jo ottelupallo Sonegoa vastaan tilanteessa 0-6 7-5 5-4* ! Jännäksi menee.

EDIT
Toinenkin ottelupallo oli 6-5* tilanteessa, mutta niin vain yllätys jäi putkeen. Tappio 3. erän tiebreakissa (4-7).

1 tykkäys

Huomenna ip pääsee Laaksonen benchmarkkaamaan Rooman challengerissa Peter Hellerin jolle Ruusuvuori kaatui viime viikolla.

1 tykkäys

Ainakin numeroiden valossa helppo voitto Helleristä, 6-2 6-1.

Seuraavaksi vastaan tulee Matteo Viola (ATP-257), jolle Henri on hävinnyt kahdesti, mutta niistä otteluista on jo aikaa.

2 tykkäystä

Hyvä voitto Violasta Roomassa, 6-4,6-3. Revanssi kahdesta vanhasta tappiosta.
Vastaan kvartsissa Italian Caruso (ATP 152) tai Kroatian Galovic (ATP 194).

2 tykkäystä

Stadilaisten kaksinkamppailu. HLK:n ykkönen voitti HVS:n ykkösen.

1 tykkäys

Laaksonen voitti QF:ssä Caruson 64 64, ja ranking nousee reippaasti lähelle 110:tä.

Semivastustajaa ratkotaan, vahvoilla on Paolo Lorenzi, jota Henri ei olekaan kohdannut. Paolo, 37v, oli kaksi vuotta sitten ATP33. Pistääköhän Henri nyt italjaanot nippuun kotiareenallaan?

2 tykkäystä

Henri väänsi vaikeimman kautta ekan erän Lorenzilta 7-6. . .

1 tykkäys

Meni kolmanteen erään, yleisö haltioissaan
Laaksonen voitti,kolmas erä 6-1, yleisö oli nyt hiljaisempi!

2 tykkäystä

Henkka Rooman Challenger finaaliin. Vastaan kotiyleisön Gian Marco Moroni - ranking 249, 21 vuotta ikää. Ei ole ilmeisesti pelannut ainuttakaan ottelua vielä ATP tasolla, mutta varmaan kuitenkin jonkin tason massajyrä. Henrin täytyy kuitenkin olla melko vahva ennakkosuosikki. Moronilla oli aika helppo reitti finaaliin, mm. kaksi voittoa luovutuksilla.

1 tykkäys

Tuo Rooman Challengeri pelataan klubilla, jossa on myös paikallisen Ferrari clubin on kerhotilat. Kyseinen kerho omistaa testamentilla italialaiselta laulajalta saadun 1962 GTO 250:n … jos se ketään kiinnostaa. :wink:

1 tykkäys

Jotenkin tänään mietti matsia katsellessa , mitä Henrin pitäisi tehdä toisin. Hienoja palloralleja, mutta ratkaisuja ei vaan oikein syntynyt. Näkemykseni kahden ensimmäisen erän perusteella.