Kansainvälinen junioritennis

2006-ikäluokan eurooppalaiset

 1. Atakan Karahan (TUR) 590p
 2. Oleksandr Ponomar (UKR) 395p
 3. Martin Landaluce (ESP) 366p
 4. Louis-Lou Langenaken (BEL) 360p
 5. Petr Brunclik (CZE) 335p
 6. Sebastien Cauhape (BEL) 325p
 7. Dmitry Bessonov (RUS) 320p
 8. Manvydas Balciunas (NED) 315p
 9. Luca Preda (ROU) 310p
 10. Antonio Voljavec (CRO) 310p
 11. Otso Martikainen (FIN) 295p/305p
 12. Theo Papamalamis (FRA) 285p

Tuo ylivoimainen ensi tammikuun TE14 rankingin nro. 1. Karahan ei ole oikeasti ikäluokan ykkönen. Kerännyt pisteensä kisoista joista niitä varsin helppoa saada. Esim. kakkonen Ponomar voittanut tuon turkkilaisen selvänumeroisesti.
Vertailukohta. 2005-syntynyt tshekki sijalta 45. Pazdera kohtasi elo-syyskuussa Karahanin ja Martikaisen. Atakan sai 6 peliä ja Otso enemmän 8 peliä.

Otso voitti Latvian kisan finaalissa Ranskan korkeimmalle rankatun Papamalamisin 62 61. Tosin tuo ei oikeasti Ranskan paras.
Otso voitti kesällä avauserän Venäjän ykköstä Bessonovia vastaan 61, mutta taipui 57 26 seuraavissa.

Kahden viikon päästä Pajulahdessa Bessonov 1-sijoitettu ja Martikainen 2-sijoitettu. Tuolla finaaliin, niin Otso nousee Euroopan sijalle nro. 6 ja voitolla nro. 5.

Lisäksi voi mainita Otson huominen finaalivastus Libanonin Fadi Bidan 305p/315p. Toki listalla voi olla Otson yläpuolella, mutta Euroopan ulkopuolisena. Israelin pelaajat lasketaan eurooppalaisiin mutta naapurimaan Libanonin ei.

Oikeasti 06 kovimmat tykit lienevät Hollannin Balciunas, Belgian kaksikko Cauhape ja Langenaken sekä Espanjan Landaluce. Ensi vuosi sen sitten joltain osin näyttää. Tshekki Brunclik ehkä myös.
Olisihan se hienoa mikäli Martikainen nousisi kympin sakkiin.

1 tykkäys

Norsunluurannikon 2002-syntynyt Eliakim Coulibaly pelaa hienoa syksyä. GA-kvartsi, G1 finaali, GA-kvartsi ja GA-dubbelivoitto.

Nousemassa jo ensi tammikuun projektissa 16 kärkijunnun joukkoon. Keskisellä Afrikalla siis sijoitettu junnu ensi vuoden GS-kisoissa.
Norsunluurannikolla oli vuonna 1995 ATP200 pelaaja (Tampereen CH-semifinalisti).
Keskisen Afrikan maista 1980-luvulla Nigerialla oli ATP52, Senegalilla ATP75 ja Kenialla ATP100 pelaajat.
Aika näyttää tuleeko tälle ketjulle vihdoin jatkoa Coulibalysta. Kyseessä vasuri.

1 tykkäys

Tyttöjen puolella “aidon Afrikan” nousua johtaa Burundin Sada Nahimana, joka on ruoholta G1-turnausvoittaja ja massalta GA-finalisti Milanon kovasta kisasta. Luonnollisesti noin kova tyttöjunnu on pärjännyt myös jo aikuisten kisoissa ja sieltä saldona on $25 000 voiton ja kolmen $15 000 finaalin ryydittämänä WTA-ranking 476. Hyvin samoilla sijoilla meidän Oona Orpanamme kanssa siis eikä varmaan pelitasossakaan suurta eroa ole. Nuo Nahimanan aikuisten menestykset ovat Afrikan heikkotasoisemmista kisoista ja voisi kuvitella, että Oonakin Nigerian $25 000 kisan voisi voittaa hyvänä päivänä.

Ensi kaudella kun Burundin tyttö siirtyy täyspainoisesti aikuisten kisoihin, nähdään mihin rahkeet riittävät.En usko, että jumittuu pyörimään $15 000 kisoihin vaan noussee vielä pari sataa sijaa WTA-listalla kohtuullisen nopeasti.

1 tykkäys

Uudet ITF-sivut selkeästi hankalalukuisemmat kuin edeltävät. Kaaviot, rankinglistat ja pelaajien otteluhistorian luku ym. Lisäksi nyt taas päädytty siihen ettei syntymävuotta ole esillä.

Tennissivustoilla/pistelaskusäännöillä ja ylipäänsä kaikkeen tennikseen liittyvään tarve koko ajan uudistua ja useimmiten menee huonompaan suuntaan sääntömuutokset kuten sivumuutoksetkin. Vanhassa hyvässä todetussa ei voida pysyä.

Tämänkin vuoden aikana tehty jo muutoksia vaikka mihin ja usein vieläpä edes ja takaisin.

Juu. Oli kyllä järkytys, joskaan ei yllätys, kun tänä aamuna ITF:n sivuille menin. Ennen näki esim. kahdella klikkauksella menossa olevien kisojen päivän tulokset, kun heti ITF Juniorsin etusivulla oli listattu kaikki viikon kisat ja kunkin kisan etusivulta pääsi suoraan päivän otteluohjelmaan. Nyt ilmeisesti pitää etsiä turnaus kuukauden ohjelmasta kun etusivulla näkyy vain nostetut kisat, joista osa ei ole edes kuluvalta viikolta. Ja koska kyseessä on MOBILE-FIRST DIGITAL PLATFORM niin kaikki on nyt jaettu usealle ruudulle. Edes päivän otteluohjelmaa ei näe kerralla vaan pitää pari kenttää kerrallaan selata.

Ja sama sotku tietysti Pro Circuitin eli aikuisten kisojen puolella. Meikäläisen skripti, joka automaattisesti haki kaikkien suomalaisten kaikki tulevat kisat, ei tietenkään tämän muutoksen jälkeen enää toimi. Katsotaan jos saisin joululomalla koodattua uuden niin ensi vuonna voisi taas listata erityisesti naistemme tulevia kisoja.

1 tykkäys

Surkea on uusi sivusto, vaikka onnistuu olemaan entistä näyttävämpi. Tiedon hakeminen kuitenkin tuskaisen hankalaa, ja mikäs se tuollaisen sivuston pääasiallinen tarkoitus olikaan? Nuorten pelaajien listaamista hankaloittaa erityisen paljon, kun en ole koko vuoden tilastoja kuuteen viikkoon päivittänyt. No, kahlataan läpi vaikka turnaus kerrallaan…

1 tykkäys

ATP:n sivu huonontui vuosia sitten kertarysäyksellä. Tämä on yleistä. Ennen näki yhdellä silmäyksellä todella paljon kaikkea, otsikoista alkaen. Nykyään täytyy klikkailla sillisalaatin keskellä rasittavuuksiin asti ja näkee vähän informaatiota yhdellä silmäyksellä, ja jos näkee, se on typistettyä. Jotain poikkeuksia toki, kuten Player Activity -osio.

Kaltaiseni kaiken tietokoneen kautta ISOLTA RUUDULTA (ihmisen näkökykyä hyödyntäen) lukevalle nämä mobility first -syyt ovat kerta kaikkiaan heikentäneet internet-selailun kulta-ajoista sivustoja ratkaisevalla tavalla.

2 tykkäystä

Vuosi sitten Orange Bowlin voitti 13-sijoitettu 17v Otto Virtanen.
Kuka voittaa tänä vuonna? Ykkössuosikki on 16v Martin Damm joka 2-sijoitettu.
Esillä ketjussa ollut Norsunluurannikon 17v Coulibaly on 7-sijoitettu.

Esim. tänä vuonna 13-sijoitettu on brittien 17v ykkönen Felix Gill. Sekä Virtanen että Gill pelasivat 15-vuotiaina Kaarinan G4 finaalissa peräkkäisinä vuosina. Mutta Gill tuskin peesaa Ottoa OB-voittoon vaikka sama kaaviosijoitus onkin.

1 tykkäys

Saas nähdä miten Andy Roddickin veljenpoika Jc Roddick 17v pärjää Orange Bowlin 2.kierroksella ATP590 Espanjan 18v Pedro Vives Marcosia vastaan.
Vives 4-sijoitettu prorankingin turvin.

Argentiinan 18v Thiago Tirante ATP740 pelasi huikean joulukuun nuorempia vastaan.
Joulukuun 1.pv Meksikon GA voitto ja sen jälkeen samassa kuussa vielä Eddie Herr G1 voitto ja eilen Orange Bowl GA voitto. Tirante voitti Orange Bowlin myös vuonna 2015 ja silloin 14v-sarja jossa oli mukana 2001 ikätoverihuiputkin.

Tirante nousee tämän kolmen suuren junnuvoittoputken johdosta tänään ITF1 nimeksi ohi Tanskan Holger Runen.
Kauden 2019 junnuykkönen siis Tirante ilman GS-menestystä.
Vuosi sitten Wimbledonissa Otto Virtanen voitti Tiranten erin 2-1.
Saas nähdä kummasta 2001-syntyneestä OB-voittajalistan nimestä tulee aikanaan parempi ATP-rankattu.

1 tykkäys

Arvioni kuinka paljon ikäluokan 50 parhaasta on mukana eri ikäryhmien Orange Bowlissa.

U12 - 80%
U14 - 60% (esim. U14 Les Petits 80%)
U16 - 10% (jos parhaat 15v, niin korkeampi)
U18 - 40%
Ja tuo U18 prosentit 40 pätee vain jos katsotaan 17-vuotiaita.
Jos katsotaan 50 parasta 18-vuotiasta niin 10%.

1 tykkäys

Suomalaisittain kiinnostava 2007-ikäluokka.
Orange Bowlin finaalissa
(1) Alejandro Arcila (COL)
(6) Benjamin Gusic Wan (GBR)

Winter Cupissa Suomen Felix Alopaeus pelasi 5-7 erän Gusic Wania vastaan ja pian sen jälkeen britti voitti Euroopan suurimman kisan Auray Super Openin, mutta voittaako myös Orange Bowlin.
Tuo kolumbialainen suht harvinainen tapaus, sillä voittanut tänä vuonna 14v-sarjan turnauksen kaksi vuotta alaikäisenä Etelä-Amerikan kiertueella ja pelannut lisäksi neljästi finaalissa. On siis yhtä hyvä kuin Etelä-Amerikan 2005 parhaimmisto.

U14 finaalissa
(2) Nishesh Basavareddy (USA)
(3) Rashed Nawaf (QAT)

Basavareddy pelaa mustat lasit päässä. Yhdysvaltain 14-vuotias jo G5 voittaja ITF600+.

Joko Nawaf vihdoin voittaa finaaliottelun. Hävisi tammikuussa Les Petits finaalin ja viime vuonna pari kertaa myös suuret finaalit. Pelannut peräti 5 krt G4 kvartsissa.
Aiemmin syksyllä Nawaf aloitti prokisansa jo 14v 3kk iässä, kun lokakuussa Qatarin 15K kisassa saksalaista ATP400+ nimeä vastaan kunniakas 3-6 erä.

1 tykkäys

Britti Benjamin Gusic Wan voitti 12vee sarjan ja jenkki Nishesh Basavareddy 14vee sarjan.

Andy Murray voitti 20 vuotta sitten 1999 tuon U12 sarjan ja esim. Andre Agassi oli hävinnyt finalisti 13-vuotiaana U14 sarjassa 1983.

Ja kuvat 12v Murraysta ja 13v Agassista

1 tykkäys

Ajattelin katsoa nopeasti mihin ITF-turnauksiin suomalaiset ovat ilmoittautuneet tammikuun 2020 ensimmäisien viikkojen osalta.

Osoittautui tuo -nopeasti- turhaksi toiveeksi. Ennen uusia sivuja tuo kävikin helposti, mutta nyt vaatii paljon enemmän aikaa, vaivaa ja kärsivällisyyttä.
Muutaman turnauksen jaksoin katsoa kunnes hermo paloi. :sweat_smile:

Ensin tarjotaan kalenteriin pelkästään joulukuu 2019 ja sitten kun laittaa hauksi tammikuu 2020, niin sivut hyppääkin marraskuuhun 2020 saakka ja sen jälkeen pitää sitten ladata aina 100+ uutta turnausta muutaman kerran jotta pääsee tammikuun 2020 alkuun. Sitten kun löytää turnauksen sivut, niin jostain grafiikasta ilman tekstiä pitää arpoa mikä merkki tarkoittaa pelaajalistaa ja sen jälkeen sitä täytyy kelata ja rullata vaikka kuinka paljon että näkee kokonaan. Sen jälkeen kun yrittää etsiä seuraavaa turnausta, niin koko homma alusta. :roll_eyes:
Ehkä teen tuossa uuden turnauksen etsimisen kohdassa myös jotakin väärin, mutta kyllä aiemmin kävi helposti ilman säätöä.

Itse olen vähän jo tottunut noihin, mutta ovathan nuo tiedon etsimisen kannalta kankeat. Saan kyllä kalenterista yhden halutun kuukauden näkymään, mutta vaatii kaksi hyvin tarkkaa klikkausta ainakin kännykällä…

Ketkä olivat sitten ITF-turnauksiin tammikuussa 2020 osallistuvat suomalaiset?

Aleksi Löfman Ruotsin G3. Slovakian G2 listalla yllätykseksi ei ketään vaikka Hietaranta ja Vasa mahtuisi. Costa Rican G1 kisassa olisi jokainen vuosi mainio iskun paikka, mutta ei suomalaisia. Sen jälkeen loppui kärsivällisyys uusiin sivuihin.

1 tykkäys

TE14 poikien rankingissa tällä hetkellä top30 listalla 25 kpl syntynyt vuoden alussa ja vain 5 kpl keskikesän jälkeen. Yksi oli syntynyt elokuun jälkeen.
Kymmenen pelaajaa tammikuussa.

Tämä on tärkein syy sille että en paljon laske painoa junnutennikselle. Tapio Nurminen on yksi esimerkki siitä että junnumenestyksen perusteella ei kannata aina arvailla tulevaa menestystä.