Kansalliset kilpailumme

Minulle ei ole selvinnyt miksi ulkomailta tuodaan pelaajia pelaamaan sarjaotteluita. Jos ostopelaajilla voittaa sarjan, niin tuntuuko se seuran johdosta todella hyvältä, että ollaanpa tehty hyvää juniorityötä ja kasvatettu hienoja pelaajia?

Pystyykö seurat myymään lippuja otteluihin noiden pelaajien avulla niin paljon, että seura jää voitolle ja pystyy niillä rahoilla kehittämään omaa toimintaansa?

Tuota ostourheilijoiden ideaa voisi viedä pitemmälle eli jos vaikka asettaa itselleen tavoitteen juosta maraton alle 3 tuntiin, niin ostaa jonkin kenialaisen tekemään sen.

Vertailu vaikka jalkapalloon ontuu, sillä siellä ostopelaajat pelaavat usein koko kauden samassa joukkueessa ja yleisö oppii tuntemaan heidät.

Ainoa hyöty noista pelaajista on, että vastustajajoukkueen pelaaja saa muistettavan kokemuksen ja ehkä oppiikin jotain.

3 tykkäystä

Olen vähän samaa pohtinut ja myös sitä, että minkälainen nippu seteleitä pitää latoa jollekin Matteo Violalle, että lähtee Suomeen pelaamaan viikonlopuksi. Ei välttämättä kovin paljoa, sillä tuollainen haastajatason mies tienaa palkintorahoja kaudessa reilut 30 000 dollaria eli jotain $600 / viikko. Siihen lennot päälle. Zopp ja muut lähialueen miehet sitten hieman eri asia, jos sattuvat olemaan näillä nurkilla muutenkin.

3 tykkäystä


Kontinenkin saatu kentälle

1 tykkäys

Perinteinen kotimaisen tenniksen aikataulutus SM18-kisoissa. Tytöillä pahimmillaan matsit alkaen 16:00, 20:00 ja seuraavana aamuna 9:00. Siitä sitten pääsarjamatsiin 13:30, jossa vastassa tuore sijoitettu pelaaja. Neljä sijoitettua pelaajaa suoraan kvartsiin eli yhdellä voitolla mitalille. Pojissa sentään on reilu peli eli ei ole väkisin tehty karsintakaaviota. Silti esimerkiksi välierä pelataan sunnuntaina 9:00 ja finaali jo kello 12:00. Tytöissä pelataan vielä nelurin finaali siinä välissä alkaen 10:30.

Voisiko nuo aikataulutukset olla jokin syy pelaajien vähyyteen, kun tämä tuntuu toistuvan joka kerta?

1 tykkäys

Tänään pelataan SM-liigan finaali. Ykköspelaajien kohtaamisessa ovat vastakkain Viola ja Kapas, nuo suomitenniksen tukipilarit.

2 tykkäystä

Virtanen vs Tuomi tilanteessa 6-3, *4-2…

On se kunnossa. :+1:

Virtanen voitti 6-3, 6-3. Otto kansallisen rankingin nro. 4 ja Tuomi nro. 7.

1 tykkäys

Viikon päästä SM16 ja SM12.
Jälleen aikataulutus sellainen että finaaleissa nähtäneen wo. tuloksia.
Sunnuntaina klo 09 aamulla välierät ja loppuottelut maanantaina klo 10.
Lucas Forsström tuskin ainakaan jää odottelemaan maanantaifinaalia kuten nähty on.
Onko kaksi kierrosta sunnuntaina mahdottomuus toteuttaa?

Eilen päättyi kauden ensimmäisen Finnish Tourin ilmoittautuminen ja mukaan lähti lopulta myös Harri Heliövaara. Ei siinä varmaan muilla paljon jakoa ole, vaikka tietysti kotimaisten kisojen luottomies Lauri Kiiski tekee kiusaa parhaansa mukaan. Ehkä myös Masi Sarpola voisi unelmapäivänään ja Harrin kehnona päivänä pystyä voittoon.

Naisten puolella on mielenkiintoista nähdä Laura Hietarannan pärjääminen kolme vuotta vanhempaa aikuisten kisoissa marinoitua Liisa Vehviläistä vastaan. Ja ehkä jopa nuoremmista Stella Remander hämmentää soppaa hiukan.

Kyseinen turnaus tänä viikonloppuna Jyväskylässä.

2 tykkäystä

Kotimaassa pidetään tänä viikonloppuna 21-vuotiaiden SM-kisoja. Miehissä välierät ovat Sarpola-Ahti ja Martikainen-Rikkonen. Sarpola kai tuossa on ennakkosuosikkina, mutta kompasteli vielä edellisessä matsissaan pari erää aika pahasti. Positiivisena yllätyksenä oli Peetu Pohjolan helppo karsintojen läpäisy ja selviäminen pääsarjassa toiselle kierrokselle, mutta joutui sitten jättämään ottelun kesken.

Tytöissä Stella Remander alkaa osoittaa kisa kisalta kovenevaa tasoa ja kohtaa finaalissa Mariella Minetin. Ikää ensimmäisellä 13 vuotta jälkimmäisen ollessa parikymppinen. Eiköhän Stella hyvin kerää menestystä kauden mittaan TE-kisoissa ja varmaan lähinnä ykköstason kisoihin kannattaa osallistua.

1 tykkäys

Sarpolahan se mestaruuden vei. Miesten pääsarjassa tuli muuten kolme matsin keskeyttämistä ja viimeinen näistä finaalissa. Liekö siellä alustava vähän raaka jaloille vai pelkkää sattumaako?

Tyttöjen finaalin vei kuin veikin 13-vuotias Stella luvuin 6-2, 4-6, 7-6(4). Aika kova temppu kun Minetti on kuitenkin tahkonnut naisten ITF-kisoja jo jonkin aikaa. Mitähän Stella vielä saakaan aikaan tänä kesänä.

1 tykkäys

Sm-kisat pelataan Oulussa 24.6. alkaen ja voittajille luvassa kohtuullinen tukku rahaa - monenkin ammatin kuukauden lixa tarjolla voittamalla 4 matsia ja dubbelit päälle.
Uusitussa Nallisportissa puitteet kunnossa.
Luulisi kiinnostavan kaikkia muita, paitsi 2-3 pelaajaa. :wink:

2 tykkäystä

Hyvin juhannuksen jälkeiset SM-kisat kiinnostavatkin pelaajiamme: miesten puolella ykköstähtinä Heliövaara ja Niklas-Salminen, naisissa Orpana. Ja vielä on tämä ilta aikaa ilmoittautua.

1 tykkäys

U21-kisatko nyt on Hangössä menossa? Rikkonen taitaa viedä mestaruuden nyt kun Sarpolaa ei pelaaminen napannut. Ovat nämä SM-kisat aika pakkopullaa jo tässä ikäluokassa. Vois vaikka lopettaa kokonaan… :smiley:

Rikkonen voitti SM21 finaalissa Peetu Pohjolan 67(7) 63 62. Oli hyvä turnaus Peetulta kun voitti ekalla kierroksella Masi Sarpolan selvästi 63 61.
Peetun tuloa pinnalle on jo odotettukin. Mitähän tämän jälkeen hänellä on ohjelmassa? Kertokaahan paremmin tietävät mihin asti mahdollisuuksia Peetulla voisi olla lähivuosina.

Ai se oli jo finaali. Niinpä tietenkin, onhan sunnuntai. Sarpola hävisi Pohjolalle koska peli ei maittanut syystä että— . Jälkimmäisen pelistä jäi mieleen se yhden käden rysty ja syöttö joka on liian käsipainotteinen eli vaatii korjaamista. Kyllä se siitä; finaali on kuitenkin kaikesta huolimatta “hyvin tehty”.

Oulussa pelattu tällä viikolla monia tasokkaita otteluita, ja hyvätasoista streamia ja livescoreakin ollut tarjolla. Yleisöäkin ollut paikalla runsaslukuisesti.
https://tennisfinland.tournamentsoftware.com/sport/matches.aspx?id=A226D7DC-EB14-4C26-8BC6-55A301130D82

3 tykkäystä

Oonalle helpot rahat ja mestaruus. Finaalissa luvut 6-0, 6-1 Minettiä vastaan. Sitten takaisin kansainvälisiin otatuksiin.

1 tykkäys

Miesten finaalikin on jo eka erä 6-0

Ensimmäistä kertaa näin Orpanan pelaamassa, hyvältähän hänen pelinsä kyllä näyttää. Ehkä kakkossyöttö on sellainen mihin toivoisi lisää tehoja. Ei näistä naisista oikein ollut hänelle vastusta, Minettikin oli koko ajan aivan jyrän alla. Mieleen jäi häneltä hauskan näköinen 2-kätinen rystyslaissi.

PNS ei kyllä tänään suorittanut, oli noussut kai väärällä jalalla sängystä kun jo alussa oli aika negatiivinen meininki, tiuski pallopojille jne. Heliövaara pelasi kyllä hyvin, ei siinä mitään. Niklas-Salminen oli koko ajan vähän hukassa takakentällä kun Harri ennakoi kaiken niin hyvin.

Kivat kisat Oulussa, aika tuulista oli kyllä välistä. Väkeä oli mukavasti seuraamassa, pisti miettimään että eikö tenniskentille saisi edes vähän isompaa katsomoa niin ei ihmisten tarvitsisi parkkipaikalla seisten matseja katsoa. Ei se nyt niin iso investointi voisi olla kun muuten on rakenneltu isoja halleja ja pytinkejä viime vuosina.

5 tykkäystä

Patti erottuu edukseen muuten hiukan olmimaisessa Suomen top-pelaajagalleriassa energisellä latino-olemuksellaan johon kuuluu aimo annos myös asiaankuuluvaa temperamenttia
Joskushan tuo sitten gosahtaa omaan nilkkaan ja peli hajoaa kiukutteluun. Se nyt vain pitää hyväksyä kaiken positiivisen energian ohella tällaisessa pelaaja- ja persoonallisuustyypissä. Tsemiä vain Pattille!

Otto Virtastakaan nyt en “olmiksi” kutsuisi - eikä “olmius” tässä ole edes kriittinen huomio. Jotkut on olmeja, toiset vulcanoja.Tulosta voi tulla molemmilla tyyleillä.

2 tykkäystä