Kansalliset kilpailumme


#721

Etkö tunne Kiiskiä? Rystyhän on ehdottomasti Laten vahvuus, ja on ollut aina se selvästi vahvempi puoli. Kämmentekniikka on pahasti vajavainen ja se pahin este ollut Laten uralla.


#722

Vopite olla niinkin. En nyt kaverin vahvuuksia/heikkouksia ole sen tarkemmin analyseerannut. Kaikki Kiisken lyönnit ovat mielestäni jossain määrin “heppoisia” modernin voimantuoton näkökulmasta. Hänen vahvuutensa ovatkin toisaalla.

Rystyssä vain pistää silmään a) slicen tarjotinpositio olkapään päällä taakseviennissä (a bit old school) ja todellisen hyökkäävän knife-slicen puute, mielelään vielä ilkeällä sivukierteellä sekä b) topspin-rystyn liikeradan ja suuntaamisen rajoittuneisuus.

Syöttö on ihan oma lukunsa pakottamisen ja jäykän iskemisen lyhyessä menestyshistoriassa. Sanoisin että tässä on Suomen tenniksen pragmaattisin ja älykkäin peluri. Respectit siitä.


#723

Nyt mennään pahasti metsään jos haetaan Kiisken rystystä ongelmakohtia. Ei Kiisken slaissi tietenkään mikään SteffiGraf-tasoinen tuikkaus ole, mutta on rysty kokonaisuutena teknisesti Laten ehdottomasti paras osa-alue. Teknisesti ylä- ja alakierteen osalta rysty olisi täysin ATP-tasoa, siinä missä kämmen ja syöttö olivat kaukana siitä.


#724

Uskallan olla eri mieltä. Tuolla yhden käden rystyllä ja slicella ei olisi mitään asiaa top janarien karkeloihin. Se on outdated, yksipuolinen, rajoittunut, heikko ja ennalta-arvattava

Lisätään nyt vielä, että nämä huomiot vain korostavat a) Kiisken peliälyn ylivertaisuutta ja varmuuden ja tarkkuden ensisijaisuutta suhteessa puoliaivottomaan voimalyömiseen. B) Jos onkin niin, että Kiisken selviytyminen SM-finaaliin ilman minkäänlaisia vaikeuksia kertoo jotain hälyyttävää nuorten haastajien ongelmista em. Pelin osa-alueilla, on tämä saavutus myös hatunnoston ja kunnianteon paikka Kiisken suuntaan. Vertasin kaveria edellä Djokoviciin lyöntivarmuutensa perusteella mutta yhtä lailla ikänsä perusteella häntä voi nimittää Suomen “federeriksi”.

Jotain vain on vialla juniorivalmennuksessa kun se tuottaa liian yksipuolista voimapelaajaa jota kaiken maailman Fedit ja Kiisket yhä kepittävät leikitellen veteraani-iässä. No, Fedin kohdalla kyse on GOATista. Kiiski on kai sitten the FISH (Finnish International Shady Hustler/Slow Hand). :slight_smile:


#725

Eipä tartte pelätä, että Clarissasta ainakaan tuuppari tulisi. :smiley: Sen verran tulisesti takoo kämmentään heti kun on vähänkin paikkaa. Osumatarkkuus toki vielä vähän hakusessa, mutta jos se tuosta alkaa osumaan niin tulosta kyllä tulee. Ja pidemmän päälle pieni annos malttia ja pisteiden rakentamista voisi olla paikallaan, mutta onhan tässä vuosia aikaa.

Finaalin ensimmäinen erä Eerolalle 6-2, toinen nyt tilanteessa 2-2.

Ja mestaruus Emma Eerolalle 6-2, 6-4. Tasaisuus ja monipuolisuus kannatti tänään, mutta kyllä minä (tunnetun vähäisellä ammattitaidollani) näen Blomqvistissä enemmän potentiaalia kehittyä kovaksi tekijäksi.


#726

Suomen mestaruuskisoissa ei siis ollut kaikki parhaat mukana ja kaipa tuo sama tilanne on myös muissa maissa. Espanjassa ei enää edes pelata perinteisiä mestaruuskisoja. Tänä vuonna pelataan U23-kisat Next Gen -säännöillä. Tällä tavalla saatiin houkuteltua kaikki parhaat nuoret mukaan Nadalin akatemiassa pidettäviin kisoihin.


#727

Kyse aika vahvasti myös kilpailujen aikatauluttamisesta. Espanjan kisojen ajankohta 20.-23.12. sopii erinomaisesti pelaajien aikatauluun: kaikki ovat ehtineet lomailla hetken marraskuun lopussa-joulukuun alussa, tehdä parin viikon fyysisen valmistautumisen uuteen kauteen ja sitten tarvii saada treenimatseja alle. Mikäli Suomessakin kisat olisivat noilla päivämäärillä, olisi jopa melko helppo saada parhaat mukaan. Ja sitten toinen vaikuttava asia on tietysti paikka. Nadalin akatemiassa on varmasti faciliteetit jatkaa fyysistä harjoittelua, hoidattaa kehoa ja pelata samalla treenimatseja. Sama kaava on toiminut myös esim. Tsekin liigassa, missä mukana ollut useita ATP-/WTA-TOP10 pelaajia vuosien saatossa. Miksi ei toimisi Suomessakin…


#728

Liigan mielenkiintoisimpia:

Masi Sarpola - Kenneth Raisma (EST) 1-6, 6-4, 10-6

Masi näyttää, että tavoitteet pärjätä kansainvälisillä kentillä eivät ole ihan tuulesta temmattuja! Raismahan on edelleen hyvä lupaus ja pelasi viime vuonna $15 000 kisan finaalissa. Hyvä Masi!

Harri Heliövaara - Ivan Nedelko (RUS) 6-4, 3-6, 10-2

Nedelko on kuusinkertainen $15 000 kisan mestari viime kaudelta, joten oikein hyvä mittari Harrin tasolle. Ei haastajatason mies, mutta hyvä mittari kuitenkin.

Jurgen Zopp (EST) - Lauri Kiiski 6-4, 3-6, 10-3

Kiiski se vaan jaksaa kiusata koviakin aktiiveja. Saa nähdä milloin ikä alkaa painamaan, ei nähtävästi ainakaan vielä tällä kaudella.


#729

Sunnuntain poimintoja:

Karl Friberg (SWE) - Lauri Kiiski 7-5, 6-2
Hyvin Late jälleen haastoi, mutta eipä tappio ihme ole kun Friberg voitti suomalaisista viime kaudella mm. Otto Virtasen ja Patrik Niklas-Salmisen. Mutta kyllä liigassa Kiiskin voi heittää kentälle melkein ketä vastaan tahansa ja aina on realistiset saumat voittoon.

Patrik Niklas-Salminen - Ivan Nedelko (RUS) 3-6, 4-6
Eilen Harri pystyi Nedelkon kaatamaan, mutta Patilta se ei onnistunut. Viittaa hieman siihen, että näiden miestemme keskinäinen marssijärjestys on pysynyt ennallaan vaikka ei liigan tuloksista vielä kovin paljoa kannata päätellä. Nedelkon tasoisia ja hieman parempia pelaajia pitäisi reilun viikon päästä Kazanissa kaataa jos meinaa menestyä.

Kenneth Raisma (EST) - Leevi Säätelä 4-6, 7-6, 3-10
Ei mennyt Kentsulta putkeen tämä viikonloppu. Hyvä ja yllättävä voitto Säätelälle.


#730

Siellä olisi liigassa menossa Masi Sarpola - Mattea Viola (ITA) matsi: https://www.youtube.com/watch?v=mr2EiY9dLlE. Viola on ATP-sijalla 267 eli melkoinen haaste Masille.

Jaa, onhan siellä toiseltakin kentältä striimi. Siellä Emil Ruusuvuori kohtaa Daniil Glinkan (EST): https://www.youtube.com/watch?v=BDFgZYNBD6s. Tästäkään matsista ei kovin tasaista kannata odottaan, kun Glinka on tuollainen viime kauden G4-tason junnu.


#731

Minulle ei ole selvinnyt miksi ulkomailta tuodaan pelaajia pelaamaan sarjaotteluita. Jos ostopelaajilla voittaa sarjan, niin tuntuuko se seuran johdosta todella hyvältä, että ollaanpa tehty hyvää juniorityötä ja kasvatettu hienoja pelaajia?

Pystyykö seurat myymään lippuja otteluihin noiden pelaajien avulla niin paljon, että seura jää voitolle ja pystyy niillä rahoilla kehittämään omaa toimintaansa?

Tuota ostourheilijoiden ideaa voisi viedä pitemmälle eli jos vaikka asettaa itselleen tavoitteen juosta maraton alle 3 tuntiin, niin ostaa jonkin kenialaisen tekemään sen.

Vertailu vaikka jalkapalloon ontuu, sillä siellä ostopelaajat pelaavat usein koko kauden samassa joukkueessa ja yleisö oppii tuntemaan heidät.

Ainoa hyöty noista pelaajista on, että vastustajajoukkueen pelaaja saa muistettavan kokemuksen ja ehkä oppiikin jotain.


#732

Olen vähän samaa pohtinut ja myös sitä, että minkälainen nippu seteleitä pitää latoa jollekin Matteo Violalle, että lähtee Suomeen pelaamaan viikonlopuksi. Ei välttämättä kovin paljoa, sillä tuollainen haastajatason mies tienaa palkintorahoja kaudessa reilut 30 000 dollaria eli jotain $600 / viikko. Siihen lennot päälle. Zopp ja muut lähialueen miehet sitten hieman eri asia, jos sattuvat olemaan näillä nurkilla muutenkin.


#733

Kontinenkin saatu kentälle

#734

Perinteinen kotimaisen tenniksen aikataulutus SM18-kisoissa. Tytöillä pahimmillaan matsit alkaen 16:00, 20:00 ja seuraavana aamuna 9:00. Siitä sitten pääsarjamatsiin 13:30, jossa vastassa tuore sijoitettu pelaaja. Neljä sijoitettua pelaajaa suoraan kvartsiin eli yhdellä voitolla mitalille. Pojissa sentään on reilu peli eli ei ole väkisin tehty karsintakaaviota. Silti esimerkiksi välierä pelataan sunnuntaina 9:00 ja finaali jo kello 12:00. Tytöissä pelataan vielä nelurin finaali siinä välissä alkaen 10:30.

Voisiko nuo aikataulutukset olla jokin syy pelaajien vähyyteen, kun tämä tuntuu toistuvan joka kerta?


#735

Tänään pelataan SM-liigan finaali. Ykköspelaajien kohtaamisessa ovat vastakkain Viola ja Kapas, nuo suomitenniksen tukipilarit.


#736

Virtanen vs Tuomi tilanteessa 6-3, *4-2…

On se kunnossa. :+1:

Virtanen voitti 6-3, 6-3. Otto kansallisen rankingin nro. 4 ja Tuomi nro. 7.


#737

Viikon päästä SM16 ja SM12.
Jälleen aikataulutus sellainen että finaaleissa nähtäneen wo. tuloksia.
Sunnuntaina klo 09 aamulla välierät ja loppuottelut maanantaina klo 10.
Lucas Forsström tuskin ainakaan jää odottelemaan maanantaifinaalia kuten nähty on.
Onko kaksi kierrosta sunnuntaina mahdottomuus toteuttaa?


#738

Eilen päättyi kauden ensimmäisen Finnish Tourin ilmoittautuminen ja mukaan lähti lopulta myös Harri Heliövaara. Ei siinä varmaan muilla paljon jakoa ole, vaikka tietysti kotimaisten kisojen luottomies Lauri Kiiski tekee kiusaa parhaansa mukaan. Ehkä myös Masi Sarpola voisi unelmapäivänään ja Harrin kehnona päivänä pystyä voittoon.

Naisten puolella on mielenkiintoista nähdä Laura Hietarannan pärjääminen kolme vuotta vanhempaa aikuisten kisoissa marinoitua Liisa Vehviläistä vastaan. Ja ehkä jopa nuoremmista Stella Remander hämmentää soppaa hiukan.

Kyseinen turnaus tänä viikonloppuna Jyväskylässä.


#739

Kotimaassa pidetään tänä viikonloppuna 21-vuotiaiden SM-kisoja. Miehissä välierät ovat Sarpola-Ahti ja Martikainen-Rikkonen. Sarpola kai tuossa on ennakkosuosikkina, mutta kompasteli vielä edellisessä matsissaan pari erää aika pahasti. Positiivisena yllätyksenä oli Peetu Pohjolan helppo karsintojen läpäisy ja selviäminen pääsarjassa toiselle kierrokselle, mutta joutui sitten jättämään ottelun kesken.

Tytöissä Stella Remander alkaa osoittaa kisa kisalta kovenevaa tasoa ja kohtaa finaalissa Mariella Minetin. Ikää ensimmäisellä 13 vuotta jälkimmäisen ollessa parikymppinen. Eiköhän Stella hyvin kerää menestystä kauden mittaan TE-kisoissa ja varmaan lähinnä ykköstason kisoihin kannattaa osallistua.


#740

Sarpolahan se mestaruuden vei. Miesten pääsarjassa tuli muuten kolme matsin keskeyttämistä ja viimeinen näistä finaalissa. Liekö siellä alustava vähän raaka jaloille vai pelkkää sattumaako?

Tyttöjen finaalin vei kuin veikin 13-vuotias Stella luvuin 6-2, 4-6, 7-6(4). Aika kova temppu kun Minetti on kuitenkin tahkonnut naisten ITF-kisoja jo jonkin aikaa. Mitähän Stella vielä saakaan aikaan tänä kesänä.