Kansalliset kilpailumme

Eilen päättyi kauden ensimmäisen Finnish Tourin ilmoittautuminen ja mukaan lähti lopulta myös Harri Heliövaara. Ei siinä varmaan muilla paljon jakoa ole, vaikka tietysti kotimaisten kisojen luottomies Lauri Kiiski tekee kiusaa parhaansa mukaan. Ehkä myös Masi Sarpola voisi unelmapäivänään ja Harrin kehnona päivänä pystyä voittoon.

Naisten puolella on mielenkiintoista nähdä Laura Hietarannan pärjääminen kolme vuotta vanhempaa aikuisten kisoissa marinoitua Liisa Vehviläistä vastaan. Ja ehkä jopa nuoremmista Stella Remander hämmentää soppaa hiukan.

Kyseinen turnaus tänä viikonloppuna Jyväskylässä.

2 tykkäystä

Kotimaassa pidetään tänä viikonloppuna 21-vuotiaiden SM-kisoja. Miehissä välierät ovat Sarpola-Ahti ja Martikainen-Rikkonen. Sarpola kai tuossa on ennakkosuosikkina, mutta kompasteli vielä edellisessä matsissaan pari erää aika pahasti. Positiivisena yllätyksenä oli Peetu Pohjolan helppo karsintojen läpäisy ja selviäminen pääsarjassa toiselle kierrokselle, mutta joutui sitten jättämään ottelun kesken.

Tytöissä Stella Remander alkaa osoittaa kisa kisalta kovenevaa tasoa ja kohtaa finaalissa Mariella Minetin. Ikää ensimmäisellä 13 vuotta jälkimmäisen ollessa parikymppinen. Eiköhän Stella hyvin kerää menestystä kauden mittaan TE-kisoissa ja varmaan lähinnä ykköstason kisoihin kannattaa osallistua.

1 tykkäys

Sarpolahan se mestaruuden vei. Miesten pääsarjassa tuli muuten kolme matsin keskeyttämistä ja viimeinen näistä finaalissa. Liekö siellä alustava vähän raaka jaloille vai pelkkää sattumaako?

Tyttöjen finaalin vei kuin veikin 13-vuotias Stella luvuin 6-2, 4-6, 7-6(4). Aika kova temppu kun Minetti on kuitenkin tahkonnut naisten ITF-kisoja jo jonkin aikaa. Mitähän Stella vielä saakaan aikaan tänä kesänä.

1 tykkäys

Sm-kisat pelataan Oulussa 24.6. alkaen ja voittajille luvassa kohtuullinen tukku rahaa - monenkin ammatin kuukauden lixa tarjolla voittamalla 4 matsia ja dubbelit päälle.
Uusitussa Nallisportissa puitteet kunnossa.
Luulisi kiinnostavan kaikkia muita, paitsi 2-3 pelaajaa. :wink:

2 tykkäystä

Hyvin juhannuksen jälkeiset SM-kisat kiinnostavatkin pelaajiamme: miesten puolella ykköstähtinä Heliövaara ja Niklas-Salminen, naisissa Orpana. Ja vielä on tämä ilta aikaa ilmoittautua.

1 tykkäys

U21-kisatko nyt on Hangössä menossa? Rikkonen taitaa viedä mestaruuden nyt kun Sarpolaa ei pelaaminen napannut. Ovat nämä SM-kisat aika pakkopullaa jo tässä ikäluokassa. Vois vaikka lopettaa kokonaan… :smiley:

Rikkonen voitti SM21 finaalissa Peetu Pohjolan 67(7) 63 62. Oli hyvä turnaus Peetulta kun voitti ekalla kierroksella Masi Sarpolan selvästi 63 61.
Peetun tuloa pinnalle on jo odotettukin. Mitähän tämän jälkeen hänellä on ohjelmassa? Kertokaahan paremmin tietävät mihin asti mahdollisuuksia Peetulla voisi olla lähivuosina.

Ai se oli jo finaali. Niinpä tietenkin, onhan sunnuntai. Sarpola hävisi Pohjolalle koska peli ei maittanut syystä että— . Jälkimmäisen pelistä jäi mieleen se yhden käden rysty ja syöttö joka on liian käsipainotteinen eli vaatii korjaamista. Kyllä se siitä; finaali on kuitenkin kaikesta huolimatta “hyvin tehty”.

Oulussa pelattu tällä viikolla monia tasokkaita otteluita, ja hyvätasoista streamia ja livescoreakin ollut tarjolla. Yleisöäkin ollut paikalla runsaslukuisesti.
https://tennisfinland.tournamentsoftware.com/sport/matches.aspx?id=A226D7DC-EB14-4C26-8BC6-55A301130D82

3 tykkäystä

Oonalle helpot rahat ja mestaruus. Finaalissa luvut 6-0, 6-1 Minettiä vastaan. Sitten takaisin kansainvälisiin otatuksiin.

1 tykkäys

Miesten finaalikin on jo eka erä 6-0

Ensimmäistä kertaa näin Orpanan pelaamassa, hyvältähän hänen pelinsä kyllä näyttää. Ehkä kakkossyöttö on sellainen mihin toivoisi lisää tehoja. Ei näistä naisista oikein ollut hänelle vastusta, Minettikin oli koko ajan aivan jyrän alla. Mieleen jäi häneltä hauskan näköinen 2-kätinen rystyslaissi.

PNS ei kyllä tänään suorittanut, oli noussut kai väärällä jalalla sängystä kun jo alussa oli aika negatiivinen meininki, tiuski pallopojille jne. Heliövaara pelasi kyllä hyvin, ei siinä mitään. Niklas-Salminen oli koko ajan vähän hukassa takakentällä kun Harri ennakoi kaiken niin hyvin.

Kivat kisat Oulussa, aika tuulista oli kyllä välistä. Väkeä oli mukavasti seuraamassa, pisti miettimään että eikö tenniskentille saisi edes vähän isompaa katsomoa niin ei ihmisten tarvitsisi parkkipaikalla seisten matseja katsoa. Ei se nyt niin iso investointi voisi olla kun muuten on rakenneltu isoja halleja ja pytinkejä viime vuosina.

5 tykkäystä

Patti erottuu edukseen muuten hiukan olmimaisessa Suomen top-pelaajagalleriassa energisellä latino-olemuksellaan johon kuuluu aimo annos myös asiaankuuluvaa temperamenttia
Joskushan tuo sitten gosahtaa omaan nilkkaan ja peli hajoaa kiukutteluun. Se nyt vain pitää hyväksyä kaiken positiivisen energian ohella tällaisessa pelaaja- ja persoonallisuustyypissä. Tsemiä vain Pattille!

Otto Virtastakaan nyt en “olmiksi” kutsuisi - eikä “olmius” tässä ole edes kriittinen huomio. Jotkut on olmeja, toiset vulcanoja.Tulosta voi tulla molemmilla tyyleillä.

2 tykkäystä

Huomasin, että viikonloppuna pelataan a16 SM-kisat. Pääsarjat la-su niin, että neljä ottelua pelataan noin 24 tunnin sisään ja jos osallistuu ja pärjää myös nelurissa niin 6-7 matsia alle 30 tunnnissa!
Osaako kukaan kertoa minulle, ketä tällainen hyödyttää?
Malliksi linkki järkevästi järjestetyn juniorimestaruustapahtuman aikataulusta : https://www.tennis.ee/wp-content/uploads/2019/07/enmv-2019-programm.jpg

1 tykkäys

Kyllä , Kaarinassa kohtuuttomat ajat ei ole mitään uutta tämä .
Enemmän kuin taitolajista aletaan puhua kestävyyslajista , se kenelle muodostuu toista paremmat peliajat , se joka ei osallistu neluriin tai vielä mixtiinkin on vahvoilla .
Tämä on kaikkien näitä SM kisoja kiertäneiden tiedossa eikä asialle ole mitään tehty viimeisiä pelejä pelataan lähelle puolta yötä , näin meillä Suomessa , lycka till .
Itse ehdottaisin erillisiä viikonloppuja nimenomaan SM neluriin tai sitten lisäpäivän hankintaa
yhden koulupäivän uhraaminen ei ole liikaa vaadittu tosiaankaan .

Tulevan tennisliigakauden kokoonpanoja on julkaistu ja tässä vaiheessa listoilla roikkuu vielä tietysti kaikki mahdolliset pelaajat Ruusuvuorta myöten. Mutta mainitaan nyt erikseen, että TVS:n joukkueessa on eräs Jarkko Nieminen. Eri asia sitten lähteekö oikeasti kentälle. Edellinen kilpaottelu taitaa olla tammikuulta 2018.

3 tykkäystä

Ella Haavisto pelasi itsensä helposti viikonloppuna Finnish Junior Tourin osakilpailun voittajaksi ilman erätappioita vaikka olihan siellä vastassa mm. satunnaisia WTA-pisteitä joskus napsinut Liisa Vehviläinen. Toinen huomion arvoinen tulos tyttöjen sarjassa oli jo aikaisemmalla kierroksella, kun Vehviläinen joutui taistelemaan 5-7, 7-6, 6-3 -työvoiton 14-vuotiaasta Stella Remanderista. Hyvin Stellan kehitys näyttäisi jatkuvan kun pystyy Liisan jo noin hyvin haastamaan.

Poikien kaaviossa ei mitään kovin mielenkiintoista tapahtunut ja Roni Rikkonen vei turnauksen varmoin ottein. Välierissä Hermanni Tiainen otti ainoan erän mestarilta.

Ensi viikonloppuna sitten aikuisten Finnish Tourin osakilpailu ja miesten sarjan vie Harri Heliövaara, mikäli on pelikunnossa. Toivottavasti ei kuitenkaan pääse edes osallistumaan vaan menee päätyyn asti Kazakstanissa nelinpelissä. Rahaa tosin tienaisi enemmän voittamalla tämän kansallisen kaksinpelin kuin ATP-haastajakisan nelinpelin. Naisten kisa taidetaan mennä noiden samojen junnujen komennossa.

1 tykkäys

Mielenkiintoisia tuloksia tennisliigassa:

Sisäkenttien SM-kisat pelataan tänä vuonna Jarkko Nieminen Areenalla Turun Impivaarassa.
11.-15.12.

Ilmoittautuminen päättyy 1.12.
Tähän mennessä yksi ilmoittautunut miesten sarjaan. Harri Heliövaara jo lokakuussa. Muut jättää perinteisesti viime hetkeen.

Tuolla pelattiin vuosikymmenen alussa usein nämä kisat. Muistetaan vaikka SM-finaalit Kontinen vs Kontinen ja Heliövaara vs 15v Ruusuvuori.

Sehän olisi paukku jos Jarkko Nieminen olisi mukana, mutta ehkä joutuu tyytymään kuitenkin vain Paukkuun?

Ihan hyvätasoiset SM-kisat luvassa. Miesten puolelta jo mainittiinkin kärkikaksikko Otto Virtanen ja Harri Heliövaara, joille ei kunnon haastajaa löytyne. Toki mm. Rise Lanne ja Aleksi Löfman voivat rankaista jos suosikit sortuvat lepsuiluun.

Naisten puolella on vain yksi voittajasuosikki kun Oona Orpana ilmoittautui eilisiltana mukaan. Liekö tuossa sitten ykköshaastajana Ella Haavisto, joka voitti viikonloppuna liigassa Liisa Vehviläisen.

2 tykkäystä