Kansalliset kilpailumme

Kyllä , Kaarinassa kohtuuttomat ajat ei ole mitään uutta tämä .
Enemmän kuin taitolajista aletaan puhua kestävyyslajista , se kenelle muodostuu toista paremmat peliajat , se joka ei osallistu neluriin tai vielä mixtiinkin on vahvoilla .
Tämä on kaikkien näitä SM kisoja kiertäneiden tiedossa eikä asialle ole mitään tehty viimeisiä pelejä pelataan lähelle puolta yötä , näin meillä Suomessa , lycka till .
Itse ehdottaisin erillisiä viikonloppuja nimenomaan SM neluriin tai sitten lisäpäivän hankintaa
yhden koulupäivän uhraaminen ei ole liikaa vaadittu tosiaankaan .

Tulevan tennisliigakauden kokoonpanoja on julkaistu ja tässä vaiheessa listoilla roikkuu vielä tietysti kaikki mahdolliset pelaajat Ruusuvuorta myöten. Mutta mainitaan nyt erikseen, että TVS:n joukkueessa on eräs Jarkko Nieminen. Eri asia sitten lähteekö oikeasti kentälle. Edellinen kilpaottelu taitaa olla tammikuulta 2018.

3 tykkäystä

Ella Haavisto pelasi itsensä helposti viikonloppuna Finnish Junior Tourin osakilpailun voittajaksi ilman erätappioita vaikka olihan siellä vastassa mm. satunnaisia WTA-pisteitä joskus napsinut Liisa Vehviläinen. Toinen huomion arvoinen tulos tyttöjen sarjassa oli jo aikaisemmalla kierroksella, kun Vehviläinen joutui taistelemaan 5-7, 7-6, 6-3 -työvoiton 14-vuotiaasta Stella Remanderista. Hyvin Stellan kehitys näyttäisi jatkuvan kun pystyy Liisan jo noin hyvin haastamaan.

Poikien kaaviossa ei mitään kovin mielenkiintoista tapahtunut ja Roni Rikkonen vei turnauksen varmoin ottein. Välierissä Hermanni Tiainen otti ainoan erän mestarilta.

Ensi viikonloppuna sitten aikuisten Finnish Tourin osakilpailu ja miesten sarjan vie Harri Heliövaara, mikäli on pelikunnossa. Toivottavasti ei kuitenkaan pääse edes osallistumaan vaan menee päätyyn asti Kazakstanissa nelinpelissä. Rahaa tosin tienaisi enemmän voittamalla tämän kansallisen kaksinpelin kuin ATP-haastajakisan nelinpelin. Naisten kisa taidetaan mennä noiden samojen junnujen komennossa.

1 tykkäys

Mielenkiintoisia tuloksia tennisliigassa:

Sisäkenttien SM-kisat pelataan tänä vuonna Jarkko Nieminen Areenalla Turun Impivaarassa.
11.-15.12.

Ilmoittautuminen päättyy 1.12.
Tähän mennessä yksi ilmoittautunut miesten sarjaan. Harri Heliövaara jo lokakuussa. Muut jättää perinteisesti viime hetkeen.

Tuolla pelattiin vuosikymmenen alussa usein nämä kisat. Muistetaan vaikka SM-finaalit Kontinen vs Kontinen ja Heliövaara vs 15v Ruusuvuori.

Sehän olisi paukku jos Jarkko Nieminen olisi mukana, mutta ehkä joutuu tyytymään kuitenkin vain Paukkuun?

Ihan hyvätasoiset SM-kisat luvassa. Miesten puolelta jo mainittiinkin kärkikaksikko Otto Virtanen ja Harri Heliövaara, joille ei kunnon haastajaa löytyne. Toki mm. Rise Lanne ja Aleksi Löfman voivat rankaista jos suosikit sortuvat lepsuiluun.

Naisten puolella on vain yksi voittajasuosikki kun Oona Orpana ilmoittautui eilisiltana mukaan. Liekö tuossa sitten ykköshaastajana Ella Haavisto, joka voitti viikonloppuna liigassa Liisa Vehviläisen.

2 tykkäystä

Iiro Vasalle (17v) voitto 63 62 neljäkymmentävuotiaasta Vilenistä. Elikä maan paras “oikea junnu” on parasta 40v sarjan senioripelaajaa tuon verran parempi.
Toki Virtanen on myös vielä tilastollisesti juniori hetken aikaa ja Kiiski on 40vee sarjalainen tammikuun alusta lähtien.

1-Heliövaara vs 19v Hermanni Tiainen
7-6, 6-0

1 tykkäys

Eiköhän Santtu Lindholm ole meidän paras 40+seniori ja saattasi mennä pitkällekin tuossa kaaviossa, kuten meni Kotkan Sm-kisoissa vähän aikaa sitten. :thinking:

Lindholm s.1969 ja Vilen s.1979.
Molemmat olivat tuollaisia ATP500-700 nimiä parikymppisinä.
Aika hyvin jos 50-vuotias olisi parempi kuin 40-vuotias.
Mahdollista ehkä. Joo, tuo muutaman vuoden takainen SM-kisa muistetaan. Oliko silloin 48v.
Tänä vuonna voitti 50+ sarjan nelinpelin maailmanmestaruuden.

Ensi vuonna tosiaan 80-syntyneet Kiiskin johdolla 40+ sarjaan kuuluvia ja siitä lähtien selvää kuka paras tuota ikäryhmää oleva. Kunnes vuosi 2021 ja Niemisen Jarkon vuoro olla tuota ikäryhmää.

Lindholm oli oikeasti parempi kuin atp-500. Panosti rahakkaampaan liigatennikseen ulkomailla.

1 tykkäys

No jopas! Iiro Vasa vie matsin Harri Heliövaaraa vastaan kolmanteen erään. Tätä en odottanut Harrin varmuuden tietäen. Ensimmäisen erän Iiro vei jopa 6-1 ja Harri toisen täpärästi 6-7.

Ja niinhän se vaan voitti!!
Iiro Vasa - Harri Heliövaara 6-1, 6-7, 6-4

2 tykkäystä

“Ei 17vee Vasaa ilman SM-kisojen 1-sijoitetun kaatamista”.

2014 Eero Vasa 17v 4kk voitti ulkokenttien SM-kisojen 1-sijoitetun Henrik Sillanpään ja eteni lopulta finaaliin saakka.

Ja nyt 2019 Iiro Vasa 17v 3kk voitti sisäkenttien 1-sijoitetun Heliövaaran.

Tiukkaa tekee jotta finaaliin kuitenkaan etenee. Koska joutuu kohtaamaan vielä tänään Masi Sarpolan jolla lyhyt matsi takana.
Haiskahtaa Otto Virtanen vs Masi Sarpola finaalilta. Saas nähdä.

3 tykkäystä

Otto ei taida näitä jatkossa paljoa pelailla?

Mielenkiintoista nähdä (ihan matseja Ruudusta katsomalla), kuinka ylivoimaisesti voittaa nämä kisat.

Ohoh! Tämä oli kyllä yllätys, toivottavasti kyse oli enemmän Vasan hyvyydestä kuin Harrin huonoudesta… Harrin pitäisi kuitenkin kuukauden sisällä aloittaa ATP -pisteiden metsästys, jos sinne olympialaisiin mielii…

HH tuskin koskenut mailaan viime viikkoina…

Siellä lyödään nyt sitten Ruutu Plussan lähetyksen perusteella palloa aika kovaa Sarpolan ja Virtasen toimesta. Kannattaa katsoa. Näyttää nopealta alustalta.

Joku vertasi Rafanadalacademyn instapäivityksessä Ruusuvuoren näyttävän Shapovalovilta.

Jotain samaa on, mutta kyllä 1999 suomalaisista kanukki-ikätoveria enemmän ulkoisesti muistuttaa Sarpola. Samanlaiset vahvat jalat, vaaleat keskipitkät hiukset ja ennen kaikkea samankaltaisien jalkojen lisäksi lippis väärinpäin. Myös kasvoissa jotakin samaa.
Varsinkin kaukaa katsottuna hyvinkin paljon näyttää Shapovalovilta. Nimetkin lähes identtiset :laughing:

1 tykkäys

Sisäkentillä juniorina miesten SM-kultaan.

1982 Olli Rahnasto 17v (16v)
1989 Aki Rahunen 18v (17v)
1992 Ville Liukko 18v
1999 Timo Nieminen 18v
2004 Juho Paukku 18v
2019 Otto Virtanen 18v

Hävinneet finalistit
1998 Jarkko Nieminen 17v (16v, pelattiin muistaakseni maaliskuussa)
1999 Jarkko Nieminen 18v
2014 Emil Ruusuvuori 15v

EDIT
Se on jossain määrin erikoinen tilastofakta, että 19-vuotiaita mestareita ei ole ollut juurikaan koskaan.
Siihen kaksi selitystä. Nämä junnuna menestyneet ovat 19vee panostaneet propeleihin ja eivät ole ehtineet SM-kisoihin ja sitten taas 20-22-vuotiaina voittaneet keskittyneet 19-vuotiaana kirjoituksiin. Osaksi toki myös nämä propelaajat, joskin prokalenteri syy siihen ettei 19vee mestareita SM-tenniksessä koskaan nähdä.
Sekä armeija yksi syy tietenkin.

1 tykkäys

A-luokassa on tällä hetkellä 39 kpl 40+ vuotiaita, eli 1979 tai aiemmin syntyneitä. Listan kärkinimi -69 syntynyt Lindholm toki kuuluu 50+ sarjaan, mutta on kymmenen vuotta nuorempia parempi. Kuten todettua.

Kuinkahan paljon A-luokan 40v-sarjalaisten määrä kasvaa kun 80-syntyneet otetaan mukaan tammikuussa.

Varmaankin nousee yli viidenkymmenen. Eli A-luokan pelaajista jopa neljännes on 40+ senioreita.

40-vuotiaana B1-tasolla ja olet ikäisiesi sijojen 50+ pelaaja.

Täytyy todeta myös, että lähes kaikki, mukaan lukien Lindholm pitää tasoituksen korkealla senioripeleillä eikä 45+ ikäisistä kuin Lindholmilla mahdollisuuksia pärjätä yleisessä A-luokassa. Itselläni tasoitus ollut parhaillaan B3, toki olen kilpaillut hyvin vähän, lähinnä sarjatennistä. Kesällä -15 sain sarjapelissä tällaisen A-luokkalaisen vastaani, joka on itseasiassa edelleen A:ssa ja iän puolesta nyt yli 60v. Meinasi tulla hyvät pisteet, kun kaveri oli ihan vastaantulija mutta kuinka ollakaan sitten yhdessä syötössä jänne repesi kyynärpäästä eikä käsi kestä kunnolla syöttää vieläkään. Huvittavaa, että 85-vuotiaista löytyy C2 (20) -tason pelaaja, 80-vuotiaissa peräti 12kpl C-luokkalaisia. Kuinka moni heistä pärjäisi yleisessä C-luokassa, ei varmasti kukaan! Ikäluokassa 75+ olisi jo 3 B-luokkalaista, 70+ 8 B-luokan pelaajaa, 65+ luokasta löytyy jo a-luokan pelaaja, 60+ ikäluokassa 6kpl “A-luokan” pelaajia. Lindholm on poikkeus, joka joskus hyvänä päivänä saattaa nuorempiaan voittaa mutta eipä tuolta 45+ ikäluokasta muita ole, joilla olisi mahdollisuuksia edetä Finnish tourin 2-pelissä. Minusta olisi ihan hyvä keksiä joku ratkaisu tuohon, vaikka senioritasoitus ja yleinen tasoitus erikseen ja jos haluaa yleisen tasoituksen pitää korkealla, niin pitää pelata yleisiä pelejä? Aivan liian kovia tasoituksia senioreillamme on. Onko niistä kovista tasoituksista jotain haittaa? No esimerkiksi minä olisin saanut ihan kohtuuttomat pisteet, jos kyynärpää olisi kestänyt ottelun loppuun asti.

EDIT: Lindholmin edellinen Finnish tourin kisa vuodelta 2017, jolloin pari voittoa saanut, jonka jälkeen nähtiin tasoero Heliövaaraan. Lindholmilla isot lyönnit mutta itse en usko, että enää pystyisi toistamaan 2017 -temppuaan, niin ne vuodet vaan vaikuttaa.

2 tykkäystä