Otto Virtanen - kohti top-100 rankingia

Orange Bowlin ja Wimbledonin pystit juniorina saavuttanut 2020-luvun suuri suomalaistoivo ja lupaus aloittaa ensimmäisen prokautensa.

Vain aika näyttää kuinka korkealle tämä ilotulitusraketti lentää. Toivottavasti kuuhun asti. “Pieni askel Otolle - suuri askel suomalaiselle tennikselle”.

19-vee kausi kuitenkin varmasti teemalla; Rauhassa hyvä tulee ja toivottavasti ennen kaikkea suht terveenä kun pysyisi, niin siitä hyvä lähteä eteen päin kohti korkeuksia.

1 tykkäys

Riittäisikö jopa “Otto”? Ehkä jopa pelkkä “O”. Kyllä näillä saavutuksilla puhutaan jo sen sortin lajilegendasta, että alan kääntyä O:n kannalle. Vai kenties jotain vähän hillitympää?

3 tykkäystä

Tuo pelkkä Otto voisi toimia minustakin. Vakavasti puhuenkin. Kaikki tietää kenestä kysymys ja Otto on pelaajatyyppinä sellainen, että saavutukset on -tavallaan- sivuseikkoja katsojan näkökulmasta. Vaikka toki pelaaja itse haluaa varmasti kärkeen myös listoilla, eikä vain viihteentuottajana.
Ammattiurheilu on pohjimmiltaan viihdettä katsojille ja urheilijat ovat esiintyviä taiteilijoita joiden suorituksista katsojat maksaa ja tuo mahdollistaa myös urheilijoiden palkat.
Otto on pelaajatyyppinä äärimmäisen viihdyttävä ja hänen otteluistaan katsoja saa enemmän elämyksiä kuin monen huomattavasti korkeammalla rankatun pelaajan otteluista.
Otto kuuluu siihen harvinaiseen viiteen prosenttiin pelaajistossa, jotka todella ovat niitä esiintyviä taiteilijoita sanan varsinaisessa merkityksessä. Tavallaan viis rankingista, vaikka tottakai mieluummin Oton otteluja katsoo mitä suuremmat on kisat ja panokset, mutta lyöntiteknillisen suorituksen nautinnollisuus ollut nähtävillä jo ainakin neljän vuoden ajan.

Nyt meinas mennä Saaremaa Tume väärään kurkkuun :rofl:

2 tykkäystä

Onko kellään tieto mitä turnauksia O pelaa alkukaudella?

20.1. Tunisiassa listoilla (M15). Mahtuu karsimaan, mutta tuskin pääsarjaan…

1 tykkäys

Otto ja Sinner ovat ikätovereita. Miten ovat menneet kaverien keskenäiset matsit?

Kerran kohdanneet. 2017 kesäkuussa Berliinin G1 massakisassa Otto voitti 75 64 noin 16-vuotiaiden ottelun.
Sinnerin ykköslaji oli 12-13-vuotiaaksi laskettelu ja oli tuossa vaiheessa vasta kolme vuotta treenannut tennistä tosissaan. Kukaan ei tuntenut Sinneriä tuolloin.
Nimi nousi esille ensimmäistä kertaa 2018 Milanon GA kisassa jossa 17v-kausilainen Sinner eteni kvartsiin. Otto oli tuossa kisassa yhtä hyvä.
Pian tuon jälkeen Sinner siirtyi miesten peleihin. Otto voitti Orange Bowlin 17v ja Sinner yllätti samassa iässä CH-turnausvoitolla.

1 tykkäys

Ok. Tällä hetkellä voisi Sinnerin varmuus olla liikaa, mutta aika näyttää. Katsotaan sitten kunhan noita keskinäisiä tulee lisää.

Olisi huikeaa jos Virtanen pystyisi nykyisin Sinnerin kukistamaan.
Koskaan ei ole suomalainen pystynyt missään iässä kukistamaan oman ikäluokan ykköstähteä.
Rahunen ei pärjännyt 71-huipuille, Niemisellä ei ollut jakoa Rogeria ja Lleytonia vastaan nuorena jne.

Ruusuvuoren voitto Shapovalovista olisi sama asia kuin Virtasen voitto nykyisin Sinneristä.

Jos siihen pystyy, niin pystyisi kukistamaan ikätoverin josta povataan ATP1 nimeä. Tuohan kertoisi aivan hurjasta tasosta.

1 tykkäys

Maanantaina alkaa Kazakstanissa 25K turnaus. Pelipaikkana siis Aktobe ja Otto sijoitettuna karsinnoissa.
Lienee valinnut sellaisen turnauksen jossa olosuhteet sopii? Eikös tuolla entisen Neuvostoliiton maissa ole usein kiitoratamaiset alustat. Oton ensimmäinen iso junnumenestys tuli Ukrainan G2 turnauksessa 2018 tammikuussa ja sen turnauksen kenttää kuvailtiin sanalla kiitorata.
Pallot on samaa merkkiä joita Emil kuvaili Montpellierissä nopeasti kuluviksi ja tiedä sitten mitä mieltä siitä olisi. Eiköhän sekin hyvin Otolle sovi.
Pelivirehän kuitenkin se tärkein.

Tuolla on näköjään täysi talvi kun kiinnosti katsoa miltä näyttää Kazakstanin helmikuu. Samat olosuhteet kuin Suomessa napapiirin pohjoispuolella.

2 tykkäystä

Bezbodrov vastaan. Ei kerro mitään. Ranking jotain yli 2000

Helppo voitto 6-1, 6-2. Ei pitäisi toisellakaan kierroksella olla vaikeaa…

2 tykkäystä

Kotimaan 15-vuotias tulee vastaan…

Kazakstan $25 000, karsinta
Otto Virtanen - Artur Khairutdinov(KAZ) 6-3, 6-1

Se oli odotetun helppoa eikä vastustaja ei saanut edes yhtään murtopalloa. Pääsarja-arvontaa odotellaan seuraavaksi. Pari sijoitettua olisi tarjolla tai sitten vaikka toinen karsija.

3 tykkäystä

Pääsarjassa varmasti tuttu veijari; Vladimir Ivanov (EST).

Tänään vielä nelurin ekaa kierrosta, jossa Otto mukana villillä kortilla, parinaan Rostislav Galfinger (KAZ), joka ei ainakaan vielä ole tourin tunnetuimpia nimiä.

3 tykkäystä

Hyvä testi Otollekin heti alkuun. Seuraavalla ehkä Chung Yunseong, joka pelasi käytännössä koko viime kauden Challenger-tasolle. Eli ei helppoja pisteitä tällä viikolla…

1 tykkäys

Hyvä kun vastaan tulee kunnon pelaajia eikä tuntemattomuuksia.
Heliövaara hävisi tuolle Chungille viime keväänä.
Toisaalta Oton ikätoverit Draper ja Forejtek voittaneet Chungin ja ainakin marraskuussa Talissa nähdyn perusteella Oton maksimitaso vähintään näiden luokkaa kun nuo kaikki siellä pelasivat. Siinä vaan se, että Oton hyvän ja huonon päivän ero todella suuri.
Shylakin voi Chungin yllättää.

Ivanov kaadettavissa jos kulkee normaalisti.

2018 marraskuussa Talin 25K
Virtanen vs Ivanov 6-1, 6-1
Olin katsomossa. Se oli silloin yhtä maalia. Nyt lienee hieman tiukempaa.

GalVir voitti nelossijoitetut 6-3, 6-2.

2 tykkäystä

Aktobe 1. kierros: Otto-Ivanov tänään klo 7.30.

1 tykkäys