Suomalaiset juniorit 2019


#186

Ehkäpä Ojakaar haluaa oppia pelaamaan tennistä. Nyt sai viikkoon 5+5 ottelua ja jossakin kovemmassa turnauksessa olisi saanut ehkä 2+2. Määrä korvaa laadun. Ehkä virolaiset olivat matkalla yhdessä ryhmässä ja näin myös kustannukset jäivät mataliksi. Hyvä treeniviikko.

Yleisenä kommenttina Pajulahden kilpailujen tasosta voisi sanoa, että venäläisiä osallistuu aiempaa vähemmän ja suomalaisten pärjääminen on helpompaa. Paras mittari suomalaisille on Ruotsin turnauksissa pärjääminen.


#187

Virolaiset olivat isolla porukalla ja kahden koutsin kanssa ja treenikentät olivat kovassa käytössä.


#188

Jyväskylän kisoista sen verran, että kuka näitä kaavioita oikein valitsee!!! Jos arpan niin okei, mutta muuten… ja kuka näitä striimiin valittavia matseja oikein valitsee!!! Kaikella kunnioituksella kaikkia pelaajia kohtaan, mutta kun viereisellä kentällä olisi ollut tarjolla Hietaranta - Remander…


#189

Oishan tuo ollu kiva nähä, vaikka odotetun lukemat tulivatkin:
Laura Hietaranta - Stella Remander 6-2, 6-2
Mutta ottelun kesto (1:42) kertoo siitä, että ei se ihan pelkkää näytöstä ollut Lauralta vaan Stella pistää jo hyvin kampoihin.


#190

P14 SM-finaalissa kaksi 13-vuotiasta.

Lenni Loukkola s.10.9.2005
Otso Martikainen s.20.1.2006

Molemmat esiintyneet edukseen kv-kisoissa.
Tyttöjen finaaliin eteni 07-syntynyt pelaaja.
Molemmista sarjoista oli poisjääntejä.

Loukkola SM14 kultaan 63 61 voitolla.
Koko turnauksessa menetti vain 12 peliä neljässä ottelussa, joten 3 peliä ottelua kohden.
Voittihan Loukkola Venäjän parhaan 06 nimen Bessonovin muun muassa 63 63, joten siihen nähden 06 Martikainen haastoi aivan hyvin.


#191

Kroatia G1 Roni Hietaranta
1.kierros Luciano Darderi (ITA) s.2002
2.kierros (10) Gustaf Ström (SWE) s.2001

Nuo molemmat pelasivat AO:n 2.kierroksella.
Hyvä voitto olisi jo tuo ensimmäinenkin ITF97 vastaan. Darderi viikko sitten Espanjan G2 kvartsissa massalla ja Ronilla massapelien avaus nyt.

2016 Kroatian G1 kisassa ITF100+ sijoittamattomista Kaukovalta 2.kierroksella ja A.Pöllänen 1.kierroksella.
3.kierros olisi erittäinkin kova suoritus.


#192

Darderi voitti tuon ottelun 62 62.
Roni pelannee vielä dubbelia.

Seuraava turnaus näillä näkymin Slovakian G2 alkaen 23 4. Kolme viikkoa lisää massalla tekee varmasti hyvää.


#193

Ella Haavistosta kun ei ole ollut kilpailullisesti kerrottavaa mitään vähään aikaan niin tässä kuulumisia. Syyskuusta lähtien on treenannut Tukholman Good to Great -akatemiassa, mutta loppuvuodesta löytyi olkapäästä repeämä ja sen vuoksi ollut taukoa tovi. Nyt pitäisi olkapään kuitenkin olla terve ja ohjelmassa ITF-junnukisoja. Tavoitteena päästä junnuissa grandslamien pääsarjaan, mikä käytännössä mennee ensi vuodelle ellei nyt pisteitä ala ropista erityisen hurjaa tahtia.

Seuraava kisa taitaa olla jo ensi viikolla, Istanbulin G3. Toivotaan, että Ella tästä vielä nousee sillä harvassa nämä suomalaiset TE-kiertueen ykköskategorian turnausvoittajat ovat. Katsellaan miten se lahjakkuus Tukholmassa jalostuu.


#194

Kroatian G1 dubbelissa parina Hietaranta/Elamin(IRL), jotka voittivat helmikuussa parina Kaarinan G4 kisan ja kohtasivat kaksinpelin finaalissa.
Voittivat tänään 1.kierroksella ja kohtaavat 2.kierroksella 2-sijoitetut nimekkäät GS-junnut Taha Baadi(CAN)/Matheus Pucinelli(BRA).
Kanadan ja Brasilian 01 parhaimmistoa vastassa.

Suomen kakkosjunnun Hietarannan 62 62 voittanut Darderi voitti myös Ruotsin ykkösjunnun Strömin samoin 62 62 lukemin.


#195

Ella Haavisto saanee pehmeän paluun kilpakentille kun kohtaan Turkin G3:ssa 15-vuotiaan paikallisen karsijan. Toisella kierroksella sitten sijoitettu ukrainalainen on pykälää kovempi, mutta ei mahdoton.


#196

Turkki G3, 1. kierros
Ella Haavisto - Miray Konar(TUR) 6-2, 6-4

Malta G4, 1. kierros
Iiro Vasa - Lukas Pokorny(SVK) 4-6, 6-4, 6-3
Oskar Antinheimo - Pavlos Parson(CYP) 6-4, 6-3
Konstantin Zhzhenov(RUS) - Oliver Saarinen 5-7, 6-4, 6-3


#197

Turkki G3, 2. kierros
Valeriya Rozenkova(UKR) - Ella Haavisto 6-3, 6-2

Malta G4, 2. kierros
Iiro Vasa - Gabriele Piraino(ITA) 7-5, 6-3
Harry Lazell(GBR) - Oskar Antinheimo 6-2, 7-5

Iiro kohtaa 3. kierroksella (tuolla on 64 pelaajan kaavio) norjalaisen ikätoverin, jolla ei kummoisia meriittejä vielä uraltaan ole. Voittoa odotellaan.


Malta G4, 3. kierros
Casper Christensen (NOR) - Iiro Vasa 6-3, 7-6(4)

Ei tullut suurta menestystä tältä junnuviikolta. Ensi viikolla taas ainakin Hietarannan Roni kehissä ja Ella jatkaa Istanbulissa.


#198

Onnittelut Stella Remanderille 21-vuotiaiden Suomen mestarille! Näimme upeita matseja viikonloppuna Tapiolassa!!


#199

Turkki G3, 1. kierros
Ella Haavisto - Vanessa Ersoz (SWE) 7-6, 6-0

Aina ilo voittaa ruotsalainen. :slight_smile: Toisella kierroksella vastus ei hirveästi kovene, vaikka 7-sijoitettu Karner (AUT) onkin (varmaan nimeltään oikeasti Kärner). Kyseessä G4-turnausvoittaja, mutta ei menestystä kovemmissa kisoissa. Kyllä Ella tämän pystyy kaatamaan.

Italian G2:n pääsarja alkaa huomenna ja siellä Roni Hietaranta mukana.


#200

Hienosti Roni Hietaranta mahtuu näiden tasokkaiden Euroopan G1/G2-kisojen pääsarjaan. Tuo on oikeastaan ensimmäinen mittari tasokkaasta junnulupauksesta, kun on näissä kisoissa cutin paremmalla puolella.

Tuo Italian Firenzen G2 pelataan jo 44 kertaa.
Vuonna 1998 Timo Nieminen kohtasi tuossa kisassa avauskierroksella Roger Federerin ja tulos 1-6, 1-6. Toivottavasti Ronilla käy hieman parempi arpaonni, ettei aivan Rogerin tasoista pallotaituria vastaan tulisi. Joskin voisihan sitä myöhemmin muistella.


#201

Turkki G3, 2. kierros
Elena Karner(AUT) - Ella Haavisto 6-1, 4-6, 6-4

No, nyt on kausi avattu ja eiköhän ne tulokset lähde tästä paranemaan. Loppukesästä ehkä sitten jo täydessä tuntumassa.


Roni Hietaranta avaa Italian G2:ssa isäntämaan Gramaticopoloa vastaan, joka kävi talvella putsaamassa pöydän Skandinaviassa voittamalla peräkkäisinä viikkona Ruotsin ja Norjan G4-kisat. Ei ole helppo matsi Ronille.


#202

Italia G2, 1. kierros
Biagio Gramaticopolo (ITA) - Roni Hietaranta 6-4, 6-1

Tunisia G3, 1. kierros
Alexandra Anttila - Amal Gati (TUN) 6-3, 7-5


#203

Alexandra Anttila selvisi lopulta Tunisian G3:n puolivälieriin, mikä on hänelle sangen hyvä saavutus, ja pelaa tällä viikolla Algerian G2:n ykkössijoitettuna.


14-vuotiaidemme tauko kansainvälisistä kisoista näyttäisi päättyvän ensi viikolla kun Tsekissä on ensin kakkos- ja sitten ykköskategorian TE-kisa. Mukana mm. Oliver Byskata, Lenni Loukkola, Sade Scharlin ja Stella Remander eli koko ykkösketju.


#204

Tilastollisesti kuulostaa kovalta jutulta. G2-kisan 1-sijoitettu! Anttila ITF174 siis.
Toisaalta Euroopassa usein G2 kisoissa cutraja pääsarjaan on tuota tasoa ja Algeriassa pääsee 1-sijoitetuksi. Euroopan G4 kisoissa 1-sijoitettu usein tuota rankingtasoa.

Anttila voitti viime syksyllä Brasiliassa G3 kisan 100p kovilla kentillä ja aloitti kauden Australian avointen GS-karsinnoilla.
Muissa GS-kisoissa paljon kovempi cut siellä sadan pinnassa, joten nyt tarvitsee isoa pistepottia. 160p voittajalle ja sellaisen kisan kärkisijoitettu. Mutta alustana massa, jossa ei vaikuta olevan yhtä hyvä kuin kovilla kentillä.
Ihan kiintoisaa seurata kuitenkin tuota kisaa.


#205

Ei tullut Alexandralle täyttä pistepottia vaan tappio avausottelussa.

Algeria G2, 2. kierros
Anna Lorie Lemongo Toumbou (CMR) - Alexandra Anttila 0-6, 6-1, 6-3

Tuossa on kasvamassa ehkä Kamerunin kovin naispelaaja koskaan. Siihen ei välttämättä paljoa vaadita kun tälläkään hetkellä yhtään kamerunilaista ei ole naisten ITF-rankingissa.