Suomalaiset juniorit 2019

Ella Haavisto saanee pehmeän paluun kilpakentille kun kohtaan Turkin G3:ssa 15-vuotiaan paikallisen karsijan. Toisella kierroksella sitten sijoitettu ukrainalainen on pykälää kovempi, mutta ei mahdoton.

1 tykkäys

Turkki G3, 1. kierros
Ella Haavisto - Miray Konar(TUR) 6-2, 6-4

Malta G4, 1. kierros
Iiro Vasa - Lukas Pokorny(SVK) 4-6, 6-4, 6-3
Oskar Antinheimo - Pavlos Parson(CYP) 6-4, 6-3
Konstantin Zhzhenov(RUS) - Oliver Saarinen 5-7, 6-4, 6-3

1 tykkäys

Turkki G3, 2. kierros
Valeriya Rozenkova(UKR) - Ella Haavisto 6-3, 6-2

Malta G4, 2. kierros
Iiro Vasa - Gabriele Piraino(ITA) 7-5, 6-3
Harry Lazell(GBR) - Oskar Antinheimo 6-2, 7-5

Iiro kohtaa 3. kierroksella (tuolla on 64 pelaajan kaavio) norjalaisen ikätoverin, jolla ei kummoisia meriittejä vielä uraltaan ole. Voittoa odotellaan.


Malta G4, 3. kierros
Casper Christensen (NOR) - Iiro Vasa 6-3, 7-6(4)

Ei tullut suurta menestystä tältä junnuviikolta. Ensi viikolla taas ainakin Hietarannan Roni kehissä ja Ella jatkaa Istanbulissa.

1 tykkäys

Onnittelut Stella Remanderille 21-vuotiaiden Suomen mestarille! Näimme upeita matseja viikonloppuna Tapiolassa!!

2 tykkäystä

Turkki G3, 1. kierros
Ella Haavisto - Vanessa Ersoz (SWE) 7-6, 6-0

Aina ilo voittaa ruotsalainen. :slight_smile: Toisella kierroksella vastus ei hirveästi kovene, vaikka 7-sijoitettu Karner (AUT) onkin (varmaan nimeltään oikeasti Kärner). Kyseessä G4-turnausvoittaja, mutta ei menestystä kovemmissa kisoissa. Kyllä Ella tämän pystyy kaatamaan.

Italian G2:n pääsarja alkaa huomenna ja siellä Roni Hietaranta mukana.

1 tykkäys

Hienosti Roni Hietaranta mahtuu näiden tasokkaiden Euroopan G1/G2-kisojen pääsarjaan. Tuo on oikeastaan ensimmäinen mittari tasokkaasta junnulupauksesta, kun on näissä kisoissa cutin paremmalla puolella.

Tuo Italian Firenzen G2 pelataan jo 44 kertaa.
Vuonna 1998 Timo Nieminen kohtasi tuossa kisassa avauskierroksella Roger Federerin ja tulos 1-6, 1-6. Toivottavasti Ronilla käy hieman parempi arpaonni, ettei aivan Rogerin tasoista pallotaituria vastaan tulisi. Joskin voisihan sitä myöhemmin muistella.

1 tykkäys

Turkki G3, 2. kierros
Elena Karner(AUT) - Ella Haavisto 6-1, 4-6, 6-4

No, nyt on kausi avattu ja eiköhän ne tulokset lähde tästä paranemaan. Loppukesästä ehkä sitten jo täydessä tuntumassa.


Roni Hietaranta avaa Italian G2:ssa isäntämaan Gramaticopoloa vastaan, joka kävi talvella putsaamassa pöydän Skandinaviassa voittamalla peräkkäisinä viikkona Ruotsin ja Norjan G4-kisat. Ei ole helppo matsi Ronille.

1 tykkäys

Italia G2, 1. kierros
Biagio Gramaticopolo (ITA) - Roni Hietaranta 6-4, 6-1

Tunisia G3, 1. kierros
Alexandra Anttila - Amal Gati (TUN) 6-3, 7-5

1 tykkäys

Alexandra Anttila selvisi lopulta Tunisian G3:n puolivälieriin, mikä on hänelle sangen hyvä saavutus, ja pelaa tällä viikolla Algerian G2:n ykkössijoitettuna.


14-vuotiaidemme tauko kansainvälisistä kisoista näyttäisi päättyvän ensi viikolla kun Tsekissä on ensin kakkos- ja sitten ykköskategorian TE-kisa. Mukana mm. Oliver Byskata, Lenni Loukkola, Sade Scharlin ja Stella Remander eli koko ykkösketju.

1 tykkäys

Tilastollisesti kuulostaa kovalta jutulta. G2-kisan 1-sijoitettu! Anttila ITF174 siis.
Toisaalta Euroopassa usein G2 kisoissa cutraja pääsarjaan on tuota tasoa ja Algeriassa pääsee 1-sijoitetuksi. Euroopan G4 kisoissa 1-sijoitettu usein tuota rankingtasoa.

Anttila voitti viime syksyllä Brasiliassa G3 kisan 100p kovilla kentillä ja aloitti kauden Australian avointen GS-karsinnoilla.
Muissa GS-kisoissa paljon kovempi cut siellä sadan pinnassa, joten nyt tarvitsee isoa pistepottia. 160p voittajalle ja sellaisen kisan kärkisijoitettu. Mutta alustana massa, jossa ei vaikuta olevan yhtä hyvä kuin kovilla kentillä.
Ihan kiintoisaa seurata kuitenkin tuota kisaa.

Ei tullut Alexandralle täyttä pistepottia vaan tappio avausottelussa.

Algeria G2, 2. kierros
Anna Lorie Lemongo Toumbou (CMR) - Alexandra Anttila 0-6, 6-1, 6-3

Tuossa on kasvamassa ehkä Kamerunin kovin naispelaaja koskaan. Siihen ei välttämättä paljoa vaadita kun tälläkään hetkellä yhtään kamerunilaista ei ole naisten ITF-rankingissa.

2 tykkäystä

Oliver Byskata on tällä viikolla kaiketi Tshekin 2.kategorian Wilson Cupin kisan 1-sijoitettu. Esim. Espanjan paras 2005-syntynyt Markus Garcia 4-sijoitettu.

Viikon kuluttua samoilla Rakovnikin kentillä pelataan merkittävämpi 1.kategorian Bohemia Cafex Cup ja siellä Byskata 5-sijoitettu ja Remander myös korkealla.
Peräti 8 suomalaista viikon päästä suoraan 1.kategorian pääsarjaan. Cut tosin 64 pelaajan kaaviossa 300+ tasoa.
Pojat: Byskata, Loukkola, M.Alopaeus ja 06-syntyneet Stenlund ja Vainikka myös pääsarjaan.
Tytöt: Remander, Scharlin, Minetti

2 tykkäystä

Turkki G3

  1. kierros
    Roni Hietaranta - Togan Makzume(TUR) 6-1, 7-5
    Laura Hietaranta - Duru Yagmur Durgun(TUR) 7-5, 6-1

  2. kierros
    Roni Hietaranta - Aleksandr Kalinin(BLR) 6-2, 6-1
    Laura Hietaranta - Melissa Yakup Pour(TUR) 7-5, 6-3

Puolivälierissä kummallakin sijoitettu vastassa eli oletusarvoisesti tähänastisia kovempi vastus. Toki esim. tuo Lauran toisen kierroksen vastus oli jo kaksinkertainen G5-finalisti ja siis ihan ok-tason pelaaja. Kovilla kentillä pelataan joten massakautta ei vielä Hietarannolla ole avattu.


Tsekin kakkostason TE14-kisassa ei sen sijaan kulkenut kun suomalaisista ainoastaan Sade Scharlin on enää mukana 3. kierroksella. Toivottavasti menee sitten päätyyn asti.

1 tykkäys

Sade Scharlin selvitti tiensä Tsekin TE-kisan puolivälieriin, mutta kyllä siinä töitä sai tehdä; voitto lukemin 6-7(6), 6-4, 7-6(7). Turkissa sataa vettä ja saa nähdä pääsevätkö Hietarannat tänään kentälle ollenkaan.

1 tykkäys

Roni Hietaranta Istanbulin kovilla kentillä G3 välieriin. Vielä kaksi voittoa ja toivo elää syksyn US Openin karsinnoista.
G3 voiton 100p on merkittävä mikäli sen ottaa.
Semissä kaksi vuotta nuorempi britti ja finaalissa olisi ehkä vuotta nuorempi kova 1-sijoitettu Latvian Ozolins.
Turnausvoitolla ranking 190+ kohenisi noin +50 sijaa 140+ sijoille ja mikäli on heinäkuun lopussa 110 joukossa niin päässee US Openin karsintaan. Mielestäni Ronin pelitaso kovilla kentillä niin kelpo, että mikäli selvittää cutin niin pelaa realisesti myös GS-pääsarjapaikasta. Mutta ensin pitäisi ottaa muutama G3-turnausvoitto tms.

1 tykkäys

Tosiaankin Tsekin Rakovnikissa Stella Remander 4. sijoitettu ja Oliver Byskata 5. sijoitettu. Kovia pelaajia tässä 1. luokan kisassa mukana toisin kuin Wilsonin kisassa, missä ei paljon nimekkäitä pelaajia mukana ole. Peukut pystyyn kaikille nuorille suomalaispelaajille!!

1 tykkäys

Tsekki kakkostason TE14, välierä
Valerija Maija Kargina (LAT) - Sade Scharlin 6-1, 6-1

Ehkä tuossa mahtoi painaa eilinen maratooni. Ensi viikolla tosiaan ykköstason kisa ja siinä Stella Remanderilla on panosta siinä mielessä, että hänellä on vielä hyvät mahdollisuudet selvittää tiensä kauden päättävään masters-kisaan. Se vaatii kyllä kovia voittoja.

2 tykkäystä

Tshekin 1.kategorian kisassa 2.kierrokselle etenivät 5-Stella Remander, 5-Oliver Byskata ja Lenni Loukkola.
Lenni kohtaa seuraavaksi 1-sijoitettu Saksan Israelanin sijalta 7.
Mikäli Byskata selviää kvartsiin niin siellä olisi koko turnauksen kovin tykki, 2-sijoitettu Les Petits voittaja tshekki Vojtech Petr, joka kaatoi tammikuussa Tarbesin finaalissa maailman kovimman 05 nimen Nawafin.

Lenni Loukkolan 13v 7kk päivän vastustaja siis Saksan Georg Israelan 14v 3kk.

2018 Israelan voitti vuotta vanhemman Suomen 2004 ykkösen Lucas Forsströmin 46 75 75.
Lisäksi voitti vuosi sitten tässä Bohemia Cafex Cupissa Serbian kovan 05 ykkösen Branko Djuricin 61 62.
Viime kesällä eteni Pariisin 1.kategorian semiin saakka alaikäisenä.
Tämä vuosi alkoi Venäjän 1.kategorian finaalipaikalla ja sen jälkeen Les Petits huippukisan kvartsi ja maaliskuussa toisen klassikkokisan Tim Essonnen semi.

8 kk nuorempi suomalainen jos mukana pysyy saaden massalla 9 peliä tai enemmän niin :+1: nousee.
Lenni on alirankattu ja välillä yllättää. Ei ole tosin tietoa kuinka hyvin pelityyli soveltuu massalle, jossa U14 peleissä pienetkin tasoeron tuomat seikat muodostuu usein suureksi tulostaululla.
Ottelu alkoi klo 10 Suomen aikaa.

Tshekki Rakovnik 2.kierros
(5) Oliver Byskata - Kilian Nuck (SUI) 62 61
Lenni Loukkola - (1) Georg Israelan (GER) 46 46

8 peliä 8 kuukautta nuoremmalta 1.kategorian 1-sijoitettua vastaan massalla on kelpo tulos tässä kohdin. Avauskierroksella Kroatian maajoukkuepelaaja Jurina sai vain 4 peliä.

1 tykkäys