Suomalaispelaajien otteluseuranta 2018

Emil/Raismalle voitto Portugalin 4pelissä 75 64 vastaan 4. sijoitetut Grigoriu/Pichler.

1 tykkäys

Ikiä ei voi verrata, koska top-500:ssä keski-ikä on noussut selvästi Jarkon noista ajoista, lajin fyysisen sun muun vaatimustason noustua. Pelaajat kehittyvät pitkin uraa ja uran alkuvaihetta enemmän suhteessa uran ihan alkuun verrattuna vanhoihin aikoihin.

Eli, huomioiden vielä Jarkon erinomainen fysiikka, noihin Jarkon tappioihin verrattuna Emilillä ei mitään hätää.

3 tykkäystä

Joo, hyvä pointti. Itsekin täällä puhuin äsken siitä, että nykyään nuorten on vaikeampi nousta huipulle. Näetkö siis, että Ruusuvuorella on potentiaalia samanlaiseen uraan kuin Niemisellä? Minusta on se ihan selvä, että Ruusuvuori on vähintään top-50-tason lupaus. Jos häntä vertaa muihin oman ikäluokkansa huippuihin, niin kaikki ne vaikuttavat fyysisesti valmiimmilta, mitä itse olen niiden matseja nähnyt.

Tätä samaa näkee muissakin lajeissa, että suomalaiset nuoret lupaukset ovat yleensä fyysisesti jäljessä muiden maiden vastaavia. Johtuuko se siitä, että Suomessa nuoret urheilijat panostavat myös kouluun, kun muissa maissa ollaan samassa vaiheessa jo tavallaan ammattilaisia ja keskittyminen harjoitteluun on kokonaisvaltaisempaa?

Yleensäkään yhden ottelun perusteella on turhaa arvioida pelaajan tasoa ja potentiaalia. Emilin ikäisen pelaajan tapauksessa se on suorastaan typerää, varsinkin jos ottelua ei ole edes nähnyt. Tämän kerran vastustaja oli kaksi vuotta vanhempi, ja ikäluokkansa kymmenen parhaan joukossa viime vuoden notkahdusta lukuunottamatta. ATP-lupaus siis.

Shapovalovin tai de Minaurin tasoista lupausta Emilistä ei saa, ja Kecmanovic tai Moutet’n tasoonkin on matkaa, mutta jos pysyy ikäluokkansa Top10-vauhdissa, niin kolmen vuoden kuluttua sadan joukkoon nousu on jo tuloillaan. Hyvin pitkäjänteistä työtä tuo ATP-tason saavuttaminen on ellet ole ihan ikäluokkasi kärkinimiä.

1 tykkäys

Yksi ottelu ei kerro paljoa, mutta kaksi kuukautta jo vähän sentään jotain ja yhteinen kaava näkyy Emilin tuloksissa ajalta helmi-maaliskuu. Vielä paremman kokonaiskuvan saa vasta vuoden lopussa kun pelannut turnauksia monilla eri alustoilla ja erinlaisia pelaajatyyppejä vastaan. Eiköhän nykyisinkin löydy joku sijan 200 tuntumassa oleva jolle Emil pärjäisi hyvin. Riippuen niin paljon pelityyleistä ja vastustajankin vireestä.

Pelitaso vaikuttaa muodostuneen tällä hetkellä noin tasolle 350-450 sillä päätelmällä että 500 tietämillä olevat pelurit kaataa isolla prosentilla ja CH-tason kisoissa jollain tavalla pärjänneet ovat vielä lähes poikkeuksetta aivan liian kovia. Syy löytynee Emilin fysiikasta.

Ei mitään hätää. Emil sanoi viime vuonna jossain haastattelussa että näkisi itsensä uramaksimissa 28-vuotiaana kymmenen vuoden kuluttua. Tuo on nykypäivänä helppo uskoa ja tuo on järkevää puhetta tuon tason pelaajalta. Eri asia nuo superstarat jotka pyyhältää nuorena heti ylös.
Varmasti Emil kuitenkin tähtää kiertueelle 3-5 vuoden kuluessa ja se uran paras pelitaso toivottavasti on vielä siinä vaiheessa kaukana kun top100 joukkoon kipuaa. Vuosittain eteenpäin menoa niin hyvä tulee.

2 tykkäystä

Yksi juttu minkä itse haluan nostaa esiin: Emil ei ole hävinnyt kertaakaan avauskierroksella tänä vuonna.

Emil race-listalla, jossa taitaa olla Helsingin turnausvoiton pisteet mukana:

Veikkauskisaketjun antia Emilin kauden parhaasta rankingista:

Keskiarvo: 331 (10 vastausta, koska osa palstan käyttäjistä ei osaa antaa vastausta oikeassa muodossa)

Optimistisin top-3:
260
270
277

Pessimistisin top-3:
378
390
427

Juuri nyt sijaan 260 vaaditaan 194 pistettä ja sijaan 427 vastaavasti 89 pistettä. Eli kuinka monta parasta turnausta laskettiinkaan rankingiin? Eli toisin sanoen mikä tuon 194:n nimittäjä pitää olla.

Oma veikkaus oli 280. Kuka uskoo, että Emil alkaa yhtäkkiä häviämään roppakaupalla turnauksia ensimmäisellä kierroksella? Toki semeihin pitäisi alkaa pääsemään, jos mielii pisteitä kerryttää. Toisaalta Emil on kykenevä turnausvoittoonkin tällä tasolla.

3 tykkäystä

18 parasta turnausta lasketaan rankingiin.

Nyt on niin hyvää keskustelua Emilistä että toivoisi siirrettävän koko ylläoleva viestirypäs tämän päivän osalta Ruusuvuoren omaan ketjuun jonne nämä kuuluisivat.

Mitä tulee tuohon että uskooko joku Emilin häviävän 1.kierroksilla toistuvasti. En usko siihen, mutta massakentät ovat täysi arvoitus Ruusuvuoren osalta. Sillä alustalla oli junnuna kaukana muiden alustojen turnauksista ja miesten peleissä vielä meriitit massalla liki nollatasoa. Voi toki olla että etsii massakaudella Heliövaaran kanssa ne harvat kovien kenttien kisat maailmanääristä mitä tarjolla on Tampereen challengeria ja Suomen FU-kiertuetta lukuunottamatta.
Tai sitten koittaa tasoaan massalla enemmänkin. Jännä nähdä miten massalla sujuu.

1 tykkäys

Helpommalla selviää, kun seuraa pelaajan UTR-luvun kehittymistä ja vertaa sitä muiden samanikäisten lukuihin. Kun ottaa esimerkiksi jokaisesta ikäluokasta top20-pelaajaa ja katsoo miten heidän lukunsa on kehittynyt, niin siitä näkee ”onko junassa”. Lähes saman tuloksen saa rankingia seuraamalla, mutta se ei ota huomioon tiukkoja tappioita ja huonoa arpaonnea kaavioissa.

Portugalissa 4pelin 2. kierroksen ottelu Emil/Raisma-V. Gonzales/Pulgar-Garcia(ESP) alkanut mukavasti, tilanne 3-0.
Mahdollisen voiton jälkeen olisi välierässä vastassa 1. sijoitettu pari Reese/R. Gonzales.
edit: 1. erän voitto 6-4.

1 tykkäys

Jees on se taas aika hupaisaa kun palstan johtava taskulaskin-asian tun tija tulee kertomaan kuinka 21 vuotias Futures-jyrä joka ei ole koskaan urallaan vielä ollut 200.sijaa ylempänä on joku “ATP-lupaus” ja tämän mukaan tietty tosi paha vastus. En itse epäile etteikö match up ollut tosiaan Emilille paha, niin kuin tulos kertoo mutta ei se pelaajana mikään kova kaveri ole kuin tosiaan korkeintaan Futures-tasolla… Tosiaan muutenkin aika hassu mielestäni nykypäivänä tuo sanonta “ATP-lupaus” joka toisesta vähänkin lahjakkaammasta junnusta. Se on kuitenkin nähty että voivat tämän tason vastukset ehkä käydä urallaan jossain top-80:ssa mutta pitkä matka on vakituiseksi top-50 pelaajaksi minkä itse miellän vakituiseksi ATP-tason pelaajaksi. Jatkakaa…

Samaa mieltä kuin FootFault.
Lloyd Harris on kova kaveri josta kuullaan jatkossa. Vielä pelaa futureita mutta olennaisempaa nuoren pelaajan kohdalta millainen on parhaan päivän pelitaso joka usein kertoo tulevaisuudesta enemmän kuin keskiarvoinen pelitaso nuoren pelaajan kohdalta.

Harris siis karsi viime syksyllä ATP-pääsarjaan voitoilla 1997 ikätoveri Reilly Opelkasta ja 1995 Nicolas Jarrysta. Olisi jäänyt monelta 1997 pelaajalta tekemättä. ATP-pääsarjassa nähtyjä 1997 nimiä omilla saavutuksilla ilman villiä korttia on edelleen vain kourallinen ja Harris on yksi heistä. Lisäksi muutamat CH-semit kertoo hyvästä tasosta.
Samalta rankingtasolta 200-300 väliltä löytyy 1997 nimiä ilman tälläisiä ATP/CH-putkautuksia ja heitä voisi kutsuakin Futures-pelaajiksi, ainakin enemmän kuin Harrista.

Lisäyksenä. Eikös FootFault nähnyt tämän Harrisin livenä Tampereen CH:ssa ja muistaakseni kehui miehen otteita Tampereen CH-ketjussa jo vuonna 2016 aikaa ennen Harrisin CH-semejä ja kahta ATP-pääsarjaa.
Oli tarkkasilmäinen havainto bongata tuo nimi joka massalla ei ollut omimmillaan ja hävisi 1.kierroksella.
Liittyen siihen taskulaskinjuttuun kun viittasit FootFaultin viestiin.
Varmaankin vakuuttunut tuon eteläafrikkalaisen kyvyistä aivan omin silminkin ja siihen tueksi vielä hyvät tilastot.

3 tykkäystä

Juu kehuin. Olin kentän laidalla taskulaskin tanassa…

Juu voi olla näinkin ja että olen kerrankin harvoin väärässä :smiley: mutta footysta jäänyt sellainen kuva että kattoo vuodessa sen 5 matsia suorana ja nämä ovat jotain gs-finaaleja tai semejä ja sitten esittää asiantuntijaa kun lopun aikaa kirjaa exceliinsä ylös pelaajien tilastoja…

Tänä vuonna Grand Slamia, Challengeria ja toivottavasti paljon Futureita kentän laidalla. Nettistreameissa häviän sinulle mielelläni…

Milloin muuten Hardcourter olet viimeksi ollut tenniskentän laidalla? Siis katsomassa oikeasti ammattilaistennistä.

Harvasen viikko käyn pelaamassa :smile: Edit. Mutta eihän tälläiset maanmatoset ole mitään verrattuna teikäläisen kaltaiseen rikkaaseen elitistiin joka ottaa tuosta vaan lennon ausseihin katsomaan vähän grand slam tennistä.

En miettinyt ihan siltä kantilta, ja vahvuuksissa on selkeitä eroja, mutta lähinnä että nykytenniksessä saa tässä iässä tulla lunta tupaan nähnyn tasoisilta pelaajilta tässä vaiheessa uraa. Tärkeää on se, että Emil on näyttänyt potentiaaliaan junnutasolla ja Futures-tasolla kovia pelaajia vastaan otetuilla päänahoilla. Se kielii potentiaalista. Jos olet todella fyysinen juniori, etkä napsi kovia tuloksia sieltä täältä, ehkei ole taidollista potentiaalia. Emil antaa tasoitusta fyysisissä ominaisuuksia monelle, mutta silti putkauttelee nähtyjä tuloksia. Se on hyvä asia se.

Otto Virtasen kohdalla sama asia, eli potentiaalia on väläytelty kunnolla, ja ailahtelu sekä pelaamisen taktiset sun muut lapsukset kyllä vähenevät matkan varrella. Pääasia, että on lyönnit, kehityskelpoiset fyysiset raamit sun muuta. Ottokin tuossa G2-voittonsa matkan varrella voitti kaikki tie-breakit ja nousi tappioasemista ratkaisuerissä, mikä on hyvä osoitus henkisestä potentiaalista vaikka Oton kohdalla on läskiksi homma matseissa tupannut välillä menemään kun fyysistä puolta ja jauhamismalttia on testattu.

4 tykkäystä

Samaan aikaan toisessa ketjussa käytiin hyvä keskustelu siitä, että mihin pelkällä taidollakin voi päästä (Fognini & Gulbis). Eivät varmasti ole kovia treenaamaan fysiikkaa, koska se on niin ikävää ja työlästä.

Mitä sitten syntyy, kun on lahjakkuutta, halua tehdä töitä ja fysiikkaa kehitetään systemaattisesti, vaikka se ottaisikin aikaa?

2 tykkäystä

Syntyy Djokovic vuosimallia 2011-2016?

2 tykkäystä

Emil&Raisma voitti ekan erän 76(2) ja johtaa toista 42. Hyvältä näyttää!
GSM Emil/Raisma 76(2) 62. 1t 11min

5 tykkäystä

Sama trendi jatkuu eli suomalaiset pärjäävät nelurissa singeliä paremmin. TE-kisoissa on ollut jo vuosia sama juttu. Olisiko syy, että suomalaisilla olisi keskivertoa paremmat lajitaidot, mutta keskivertoa huonompi fyysinen puoli? Vai onko syyt henkisellä puolella?