Tennis-liitännäisiä uutisia


#600

Kukaan ei arvannut, että 15 tonnisten määrä droppaa näin pahasti ja se oli ehdoton virhe jaella jälkikäteen säälipisteitä viime vuoden karsinnoissa pärjänneille. Sen takia nyt pisteettömät ja muutaman karsintapisteen pelaajat ei mahdu mukaan. Tietojeni mukaan parhaillaan tehdään kovasti duunia, että kesäksi saataisiin reippaasti lisää kisoja. Nyt kalenterissa on joillain viikoilla vain 3 15 tonnista kun niitä oli 2018 aina 10-20 kpl/ viikko. Let’s see, kohta pitäisi tulla tietoa näistäkin.


#601

Ja nyt ATP irtautuu myös ITF:n kauden alussa järjestämästä Hopman Cupista ja perustaa oman ATP Cupin. ITF etsinee Hopman Cupille uuden paikan.


#602

Jonas Björkman kertoo pyörätuolitenniksestä: https://www.itftennis.com/news/303416.aspx
Terveisiä Tenhusen Tanelille!


#603

#604

Huikeaa! Vihdoinkin. On tuota odotettukin pitkään.


#605

#606

#607

Niin, eihän tää fixaaminen monen palstalaisen mukaan mikään paha juttu ole ja ollut… 137 fixaajaa syyttäjien haarukassa ja varmaan toinen mokoma jotka ei jää resurssien puutteessa kiinni.


#608

Ketä tarkoitat palstalla, minuako? :slight_smile:

Kicker ATP-84, Coria career high ATP-3, Heras ATP 269.

Ei kuulosta ITF 15-tonnisten karsintapelaajilta. Kerro vielä miten siis 18-vuotiaiden jenkkiyliopistoon suuntaavien tai ammattilaisurasta haaveilevien poikien ja tyttöjen ulossulku auttaa meitä taistelemaan tennismaailman Kickereitä ja kumppaneita vastaan. Kiitos!


#609

Korjataan nyt sen verran, että kyseessä ei suinkaan ole Guillermo Coria vaa pikkuveli Federico Coria, jonka korkein ranking on päälle 200.


#610

Peräänkuuluttaisin hieman objektiivisuutta ja vähemmä sokeaa vastakkainasettelua. Luitko artikkelin? Siinä nimenomaan mainitaan, että ongelma on erityisen kärjistynyt Futures- ja Challenger tasoilla.

En siis sano että uudistuksesta olisi mitään iloa tähän, mutta ei kyse ole kolmesta challenger/atp pelaajasta vaan systemaattisesta korruptiosta koko alemmalla tasolla.


#611

Tuo 137 pelaajaa oli vain yhden Armenialaisen jengin operaatio. Artikkelissa lisäksi mainitaan pari espanjalaista operaatiota. Ei ne varmasti tuohon porukkaan ainoastaan rajoitu.


#612

Aivan, asiaa tutkivan TIU:n vuosibudjetti on vain $ 5 M ja siellä on rajallinen määrä tutkijoita joten varmasti iso osa hämäristä kuvioista jää tsekkaamatta.
Epävirallinen arvio on että fixattuja matseja on ollut nelinumeroinen määrä vuodessa… ja eka numero ei ole ykkönen… Ja tennisvedonlyönnin liikevaihto on miljardiluokaa, reippaasti isompi kuin kaikki GS ja tour-kisat yhteensä…


#613

”So far, France has the biggest number of players questioned in the probe. The first four were named by investigators as Jules Okala, 21; Mick Lescure, 25; Yannick Thivant, 32; and Jerome Inzerillo, 29. None operated in the highest spheres of tennis. The career-best singles ranking of any of them was 354, reached by Inzerillo in 2012.”


#614

Luin artikkelin, ja ymmärrän, että ongelma on erityisesti siellä, missä elanto tenniksestä ei riitä. Mutta ongelma EI ole 15-tonnisten karsinnoissa, joissa ei edes ole vedonlyöntiä! Siksi vastaus Arbitrolle, joka antoi ymmärtää, että palstalla vähätellään ongelmaa. Ei vähätellä. Mutta pitää analyyttisesti osata määritellä missä ongelma on ja millaiset toimet auttaa. Entry-levelin karsintojen pienentäminen on sama kuin Suomessa päätettäisiin, että ammattilaistenniksessä on rehellisyysongelma -> puolitetaan tenavatenniksen ryhmät, ettei tule niin paljon epärehellisiä pelaajia. :wink:

Vastustan epä-älyllistä ja valheellista (tässä viittaan ITF:ään, en ITF:n puolustelijoihin) perustelua. Pitäisi uskaltaa käydä keskustelua siitä, millaisin toimin tätä rehellisyysongelmaa voitaisiin ratkoa. Ai niin, mutta monivuotinen integrity panel jo teki sen ja totesi, että paras ja ylivoimaisesti tehokkain keino on lopettaa vedonlyönti sieltä, missä elanto ei riitä, esim. 15-tonnisista. Tuhansien junioreiden ja vähän senioreidempienkin pelaajien sulkeminen entry-level kisojen karsinnoista ei millään tavalla auta, kun ei siellä karsinnoissa ole vedonlyöntiä eikä pisteitä jaossa. Siinä kohdin ITF ja paneeli haksahtivat eivätkä millään meinaa tunnustaa melko vakavaa arviointivirhettä loogisessa ajattelussaan. Mietin kovasti, että miksi, ei kai meitä juksata?


#615

Kuvittelisin, että riippuvuussuhde on selvä: 15-tonnisiin on vähemmän rahaa käytettävissä nykytilanteessa, joten karsintaa lyhennetään.


#616

Voitko vähän avata tätä lisää? Siis miten on vähemmän rahaa käytettävissä 15-tonnisiin? Ja jos karsinnat olisivat lauantaina / sunnuntaina, lisäkulua tuskin tulisi järjestäjille – ehkä jopa päinvastoin – kun ottaisi huomioon 32-96 lisäpelaajaa x 40 e sisäänpääsymaksua. Fysio, lääkäri ja kisa-apulaiset ovat siellä paikalla anyway useimmiten, kun edellisen viikon kisan finaaleja vielä päätellään.

Tämä voi olla toki olla yksi argumentti, jos joku osaisi kertoa 15-tonnisen järjestämiskulut, siis kulut ja tulot eriteltyinä.

Mutta kommenttisi ei liity siihen mitenkään, että voidaanko 15-tonnisten karsintaa rajoittamalla vähentää tenniksen integrity/vedonlyöntihuijausongelmaa. Ei voida.


#617

15-tonnisiin on vähemmän rahaa käytettävissä,
koska niillä ei ole enää ATP-arvostusta, tämän luulisi olevan selvä. Ja ATP otti rahat pois, koska ITF ei sitoutunut olemaan myymättä pelidataa vedonlyöjille. Vai?


#618

En tunne 15-tonnisten matematiikkaa tarpeeksi. Kuka ne maksaa? Olen luullut, että sponsorit/paikalliset liitot. Mutta joo, eipä sponsoreita kiinnosta jotkut farmiliigakarkelot, sen ymmärrän.

Silti kiinnostaisi tietää kuinka paljon kalliimpaa oikeasti olisi järkätä la/su karsinta, kun ottaa huomioon osallistumismaksut. Lisäksi: samaan aikaan ITF aikoo kai pyöräyttää sellaisen hätäuudistuksen, että prequalit tulisivat ITF-sääntelyn piiriin. No, eikös se sitten tarkoita, että siellä pitää juurikin olla se fyssari, lääkäri ja pari muuta viskaalia - eli ihan sama miehistö mikä varsinaisissa qualeissa?


#619

Hohhoijaa, kerro nyt ymmärrettävästi miksi niille pelaajille, jotka eivät pärjää kummoisesti kansallisellakaan tasolla pitäisi järjestää “ammattilaiskisoja”. Kommenteissasi yhdistelet sujuvasti asioita, jotka eivät liity toisiinsa lainkaan.