ITF World Tennis Tour ja ATP Challengerit 2019

Nykyisessä maailmassa se taistelu vedonlyönnista tavalla tai toisella johtuvia sopuiluja vastaan on donquijotemaista hölmöilyä.
Ei sitä kannattaisi ruveta sorkkimaan pitkällä peitselläkään! Antaa kiinnostumeiden leikkiä leikkejään, jos ihan rikollisuudesta ei ole kysymys.

Sopuiluun puuttumattomuus vain vähän aikaa kirpaisisi mutta veisi vähitellen koko hommasta uskottavuuden, ja homma vähitellen degeneroituisi marginaaliin. Eli tervehtyisi rahamäärien romahduksen mukana.

Voi tietysti ajatella niinkin, että kauimmin sen touhun lumoissa olisivat hm. ne jollain tavalla osattomiksi jääneet ja silloin yhteiskunnan tehtävä olisi tulla apuun karsimaan mätiä rönsyjä… “Tyhmyydestä sakotetaan”, oli kuitenkin äitivainaallakin tapana tuumia.

1 tykkäys

Niin, onko jo tietoa tuleeko tälle Transition Tourille yhtä kattavaa liveseurantaa kuin nykyisissä ITF-kisoissa? Arvonalennus ei liene ainakaan sentään niin suuri, että ilman tuomareita ruvettaisiin pääsarjaa pelaamaan joten siinähän se samalla vaivalla pisteiden kirjaaminen appiin menisi.

Mistään jo julkaisemattomasta ei ole toistaiseksi kuin arvailuja. Kaikki muut paitsi suomalaiset ovat nyt lomilla ja syyskuussa tulee varmaan lisää tietoa, mutta tuskin heti 1. päivä :wink:

Artikkelissa Harrin asemaa pidetään turvattuna ja Emilin asemaa kriittisenä.

Kaksinpelissä CH-kisoissa Harri tänä vuonna 37p ja Emil 22p. Tuossako välissä menee se raja?
Toki Harrin asema dubbelin kautta voi olla ok, tosin ainakin vielä toistaiseksi futureista suurin osa pisteistä.

Kun kaavion koko suurenee 32 pelaajasta 48 pelaajaan niin CH-turnauksien cut voi helpottua. Aiemmin vaikka noin 300 ja jatkossa joku 400. Tosin nykyisin osa top400 pelaajista pelaa futureita ja ensi vuonna kaikki challengerissa niin voihan olla että cut ei helpotu merkittävästi vaikka kaaviot isonee.

Tällaisia kysymyksiä esitin toukokuussa ja Hesarin artikkelista voi lukea “vastaukset”:

”En itse ymmärrä sitä logiikkaa, miksi näin kävisi”, Purho sanoi.

Heliövaara on samoilla linjoilla. Muutos sinänsä ei takaa kovinkaan paljon suurempia tuloja, vaikka ATP:ssä on laskettu, että haastajatasolle tulee lisää palkintorahaa noin miljoona dollaria.

”En usko, että paljon vaikuttaa siihen, kun edelleen ensimmäisten kierrosten palkintorahat ovat aika pieniä”, Heliövaara sanoi ja muistutti, että noin 250. sijalla oleva rankkaus takaa muita etuja.

TUNNELMAT tennismaailmassa ovat lähes sekasortoiset, kun ATP jyräsi päätöksensä läpi ja näytti voimansa nokittelussa Kansainvälisen tennisliiton (ITF) kanssa.

1 tykkäys

Uudet systeemit miesten tennismaailmassa ovat periaatteessa kaikille pelaajille jossain määrin tutut junnuvuosilta.
Ei nämä mitään täysin uusia keksintöjä ole. Otettu vain mallia junnukiertueiden systeemeistä.
Miesten Davis Cupin rakenne on jatkossa kuin junnujen U16 Davis Cup ollut iät ja ajat. Ensin karsintaturnaus ja parhaat maat viikon kestävään lopputurnaukseen.

Lisäksi kun miettii vaikka 19v aloittelevaa ns. ammattilaista niin tilanne muistuttaa jatkossa hyvin pitkälle 15v-kautta aloittelevaa. Siellä parhaat hyppää 14v-kiertueen jälkeen suoraan junnujen U18 ITF-kiertueelle ja heikommat harjoittelevat voittamista muutaman vuoden ajan TE16-kiertueella.

Uusi Transition on aivan kuin TE16-kiertue ja parhaat hyppää käytännössä tuon tason yli U18 junnuista suoraan CH-kisoihin.

Mutta kuten sanottua, tässä farmisarjassa ei oikein ole paikkaa kokeneemmille tahkoajille.
Vai onko kuitenkin? Osittain myös sama asia eri nimellä. Eikös jatkossakin näistä 15K ja 25K kisoissa ole rahaa jaossa kuten tähän saakka. Muuttuu vain se ettet ole enää ATP-rankattu mutta eihän se ole olennaista pelaajille jotka eivät pärjää CH-tason kisoissa.

Sillä tavalla parantaa NYKYISTEN Challenger-pelaajien tuloja, että ensi vuonna saa vielä muutamilla tämän vuoden onnistumisilla pelata samalla tasolla, ja todellisuudessa jo paremmat tahkoavat Transitionilla.

Vanha Challenger-jyrä kiittää, nuorta huippua ei kiinnosta, koska villejä kortteja tulee tarpeeksi, joten kärsijän rooli jää nuorehkolle hyvälle Futures-pelaajalle, joka ei tänä vuonna ehtinyt Challenger-tasolle. Monikohan tuollainen sijojen 400-600 20-25-vuotias lyö hanskat tiskiin?

1 tykkäys

Ja höpö höpö, kuinka moni niistä 400- 600 nuorista nytkään pärjää challengerissä? Ja jos ja kun pärjää, niin voi jatkaa pärjäämistä ensi vuonnakin.

Katsotaan vaikka vuoden 2020 alussa miten ensi vuonna kävi :wink: Voihan se olla, että sisäpiirikin on vahvasti briiffattuna oikeassa. Tai sitten oikeassa on vain innokas ja melko skeptisesti uudistukseen suhtautuva tarkkailija…

Unohdetaan pelaajat sijoilta 400-600. Kun sanot “höpö höpö”, niin perustelisitko miten tämä auttaa nousevia pelaajia sijoilla 200-350? Siellä voi olla vaikkapa 5-8 Futurea tänä vuonna voittanut nuori ja lupaava pelaaja suunnilleen sijalla 200, joka tipahtaa täysin tyhjän päälle. Ja toisaalta reilu kolmekymppinen muutamia ensimmäisen kierroksen voittoja Challengereissa napsinut pelaaja, joka saa tällä neronleimauksella uralleen lahjana vuoden jatkon.

Omaa työnantajaa saa, ja ehkä pitääkin, puolustaa, mutta rajansa kaikella. Kauniita puheita villeistä korteista, ja siitä miten ne kyllä auttavat nuoria ylös. Kyllä, auttavat niitä nuoria, joista turnausjärjestäjät sattuvat tykkäämään, ja jotka asuvat tarpeeksi turnauksia järjestävissä maissa. Tavalliselle, kehittyvälle, muttei superlupaukselle, tämä on yksinkertaisesti huono muutos.

Miten tämä edes voisi nopeuttaa kenenkään nousua ilman villejä kortteja? Ensin joudut keräämään lähemmäs vuoden toisia pisteitä, että edes pääset keräämään oikeita pisteitä. Vanhalla systeemillä nostit itsesi muutamassa kuukaudessa nollasta Challengereihin, ja sait samalla ihan oikean rankingin. Nyt saat ITF-pisteitä, joilla toki Challengereihin voi päästä, mutta jos viikolla järjestetään 1-2 kisaa, niin saattaa niitä ITF-almuja jonottaa aika moni muukin.

2 tykkäystä

Suppilo 3.portaalta 2.portaalle käy ahtaammaksi kuin aiemmin mutta onhan tie auki jatkossakin kaikille iästä riippumatta ilman villejä korttejakin.

Oliko 4 paikkaa CH-pääsarjaan uuden miesten ITF-listan perusteella, vai muistanko oikein lukeneeni.

Eli kun voitat tarpeeksi monta Transition tourin kisaa niin pääset miesten ITF-listan perusteella CH-pääsarjaan aivan samoin kuin nykyisin pääset jos voitat tukun FU-kisoja.

Jos viikossa järjestetään 6 CH-kisaa niin viikoittain on jaossa 24 kpl Transition-tourilla menestyneille CH-kisapaikkoja.

Uusi järjestelmä poissulkee lähinnä 500+ pelaajien pääsyn CH-turnauksiin mutta ei 3.kategorian tason turnausvoittajia jatkossakaan.

Miesten ITF-listalla olisi varmaankin syytä olla 50 joukossa jotta voi haaveilla mahdollisuudesta CH-kisoihin.
Onko suomalaiset kuinka lähellä tuota top30/top50 tasoa futureissa tänä vuonna?

“Jos viikossa järjestetään 6 Challenger-kisaa”. Ööö, onko minulta mennyt ohi jokin uutinen, jossa uusia kisajärjestäjiä on ilmoittautunut enemmänkin mukaan. Tänä vuonna ei yhdelläkään viikolla järjestetä kuutta kisaa:

0: 1
1: 3
2: 7
3: 8
4: 11
5: 13

Hiljaisemmat marras- ja joulukuu puuttuvat näistä.

Ja kyllä, tie on auki, mutta siinä vaiheessa kun kisoihin onnistut pääsemään, niin et omista vielä ensimmäistäkään oikeaa pistettä.

Eli keskiarvo enemmän kuin esilleottamasi 1-2 ja vähemmän kuin minun 6 kpl.
4 kpl × 4 siis 16 paikkaa ja joinakin viikkoina 20 kpl. Jokainen pelaaja ei pelaa jokainen viikko.
Top30 ITF-ranking siis syytä olla.

Tuolla 1-2:lla tarkoitin hiljaisia viikkoja. Esimerkki, ei keskiarvo, joka on niukasti yli kolme koko kauden huomioiden. Esim. Emil Ruusuvuori voi unohtaa näillä pisteillä Challengerit tammi-helmikuussa. Ei sillä että olisi suoraan pääsarjaan päässyt nykysysteemilläkään. Mutta jos kuvitellaan tilanne, jossa Emil voittaisi syksyn aikana sellaiset 4-5 Futurea, niin melko turhia voittoja olisivat alkukautta ajatellen… Harri 62. ja Emil 128. ITF-rankingissa, jos live-tennis.eu:ta on uskominen.

Näinhän tuo on. Mutta katsellaan miten käytännössä homma toimii.
Se on kuitenkin fakta että CH-tason pelaajien määrä lisääntyy aiempaan nähden huomattavasti.
Jos viikossa 5 kisaa, niin tänä vuonna sellaisena viikkona oli 160 CH-pelaajaa ja ensi vuonna 5 x 48 = 240 CH-pelaajaa.
80 uutta CH-pelaajaa ensi vuonna.

ATP halusi “puuhastelijat” pois kisoista ja otti mukaan 80 FU-pelaajaa. Ööö…

No tuo “puuhastelijat” tarkoitti toki niitä 500+ pelaajia joilla ei enää asiaa kisoihin kun karsinnat typistyy olemattomiin.

Eniten tästä hyötyy Heliövaaran kaltainen pelaaja jostain 300+ sijoilta. Jatkossa ilmainen majoitus ja sen myötä tulojen nousu.

Onko ilmainen majoitus ensi vuonna edellytys? Jos on, niin mikähän on lopullinen turnausmäärä? Monelle turnausjärjestäjälle tulee melkoinen kuluerä 48 kaksinpelaajan, ja nelurimiesten, majoittamisesta. Toivottavasti ATP tulee apuun sen verran, että turnauksia on riittävästi.

Ilmainen majoitus on tosiaan yksi kriteeri CH kisalle

Challengereissa jaetaan 4 pääsarjapaikkaa ja 3 karsijan paikkaa ITF-rankingin perusteella. Kun karsintakaaviossa on 4 pelaajaa joista 2 pääsee pääsarjaan, pääsarjassa on 5 tai 6 pelaajaa ITF-rankingin perusteella.

No nyt aletaan päästä jyvälle. Asiasta on ajettu kymmeniä tietokonesimulaatioita lukuisia eri muuttujia monitoroiden ja kyllähän tämä nykyinen systeemi on aika kuraa - kun ITF ei rajoita pro circuittien määrää lainkaan, niin yhä heikommat pelaajat ovat saaneet pisteitä.
Ihan samanlaista muutosvastarintaa oli kuultavissa kun satellitit muutettiin Pro circuiteiksi ja kun uuteen systeemiin oli totuttu se olikin sitten ihan hyvä.
Atp on rajoittanut Challengerien määrän viiteen/viikko ja jos kalenteri on ensi vuonna sama niin Tampereen jälkeisellä viikolla on tarjolla 344 pääsarjapaikkaa, joissa voi tavoitella ATP-pisteitä-

2 tykkäystä