Wimbledon 2015

Oliko tämä oikeasti vielä perustamatta?

Jarkolle tietynlainen unelmakaavio, ensin Hewitt, sitten taas Djokovic. Keskuskentän tunnelmaan vielä kerran!

Jarkolla hyvä sauma ottaa Hewittista uran ensimmäinen voitto. Hewittilla on alla neljä peräkkäistä ensimmäisen kierroksen tappiota, joten ei missään huippuiskussa voi olla.

Taitaa olla Jarkon tuuri arvonnoissa olla käytetty, kun taas tie tyssää varmasti jo toisella kierroksella. Tällä kertaa ihan ok mahdollisuudet voittaa Hewitt, vaikka onkin ruohospesialisti.

Hewittin peli näytti aika hyvältä Queensissa Andersonia vastaan, missasihan hän jopa ottelupallonkin 2.erässä syötöllään ja siitä Andersoni meni ja breikkas, sen jälkeen Hewitttin kasetti oli siinä ja 3.erä oli ilmeisesti kosmetiikkaa mitä en itse kerennyt näkemään. Andersonihan sai tosta lopulta niin paljon puhtia, että meni aina finaaliin asti. Ainakin edellis viikon Mahut- matsiin verrattuna Hewitt näytti ihan eri pelaajalta Lontoossa.

Jarkon kertoimet muuten koko ajan nousussa ( atm 1.53-2.37) Hewittin eduksi. Kannatusbetsiä ken uskaltaa Jarkolle, itse en tuohon koske vaan toivon sormet ja varpaat ristissä Jaken voittoa :smiley:

Kyrgios aloitti turnauksensa voittamalla 7 peliä putkeen. Kahdeksannessakin oli kaksi murtopalloa joista toisessa kyseenalainen rajatuomio ennenkuin Schwartzman pystyi pitämään syöttönsä. Seuraavan syöttövuoron Kyrgios sitten mursi nollille. Olisikohan Nickistä turnauksen yllättäjäksi? Nuo Wimbledonin sivut ovat tällä kertaa niin surkeat että sieltä ei oikein näe minkälainen kaavio on edessä.

Tuosta pystyy aika hyvin lukemaan kaavion:

1 tykkäys

Kaksi 18 vuotiasta miesten 2.kierrokselle ja molemmat ylipitkistä viisieräisistä. Alexander Zverev ja Borna Coric. Varsinkin kroaatin voitto hienoa, sillä on valitellut, ettei osaa pelata nurmella laisinkaan ja jopa inhoaa nurmella pelaamista.

Milloin edellisen kerran kaksi 18 vuotiasta GS-kisan 2.kierroksella tahi Wimbledonissa?

Tuohon en osaa suoralta kädeltä vastata, mutta kukahan osaisi seuraavaan? Milloin viimeksi Grand Slamin toisella kierroksella on ollut edustettuna 20 peräkkäistä syntymävuotta?

Veikkaan ettei aiemmin ole koskaan ollut, mutta nyt pikavilkaisulla kaikista vuosista välillä 1978-97 löytyy vähintään se yksi edustaja.

Voi hurja - tämä olikin veret seisauttava tieto - ainakin minulle.

Epäilemättä. Meinasinkin kirjoittaa perään jotain tiedon mullistavasta merkityksestä koko tennistä seuraavalle maailmalle, mutta ajattelin sen olevan itsestäänselvää…

Wimbledonissa saadaan uusi pelaala GS puolivälieriin kun Ward-Pospisil ja Troicki-Brown ottelun voittajat pelaavat vastakkain 4.kierroksella. Trockilla muutama 4.kierroksen paikka aijemmilta vuosilta. Ward puolestaan ottanut uransa ensimmäiset GS-tason otteluvoitot tässä turnauksessa. Pospisil parhaimmillaan 3.kierroksella ja Brown paras saavutus myös 3.kierros kaksi vuotta sitten Wimbledonissa.

Kyrgios otti MarkusK:n haikaileman kaksi ykkössyöttöä taktiikan käyttöön. Hänellä on varmaankin riittävän kova pää toteuttamaan tuota taktiikkaa ja tietenkin riittävän varma ja tehokas ykkössyöttö jotta taktiikassa on järkeä.

Tiedä tuosta haikailusta… Mutta, niinhän siinä melkein tuntuu käyneen. Wimby-tilaston mukaan K voitti kakkossyötöllä 60.5 % (26 pistettä 43:sta). Kakkossyöttö meni ruutuun 37 kertaa eli 86.0-prosenttisesti. Näitä kakkossyötön voittopisteitä oli siis 26 37:sta eli 70.3 %.

Lyömällä kakkoset sisään samalla prosentilla (66.4 %) kuin ykköset, olisi kakkonen mennyt ruutuun (vain) 29 kertaa. Näistä voittopisteitä olisi ollut 83.5 % eli 24 kpl. Kaksoisvirheitä olisi ollut 14 eli olisivat vähän yli tuplaantuneet kuudesta.

Teoreettisella kahden ykkössyötön strategialla K olisi siis HÄVINNYT kaksi kakkossyöttöä enemmän kuin todellisuudessa kävi.

Kahden ykkössyötön taktiikka olisi tapauksessamme merkinnyt hivenen huonompaa lopputulosta. Menestyksekkään ykkösykkös-taktiikan edellytyksiä olisivatkin vähintään kohtuullinen ykkössyöttö sisään -prosentti (kaksoisvirheet eivät saa räjähtää käsiin) ja tuntuvasti huonompi voittoprosentti kakkossyötössä kuin ykkössyötössä. Tätä ehtoa ei K:n kakkosyöttöpeli täyttänyt, ja hänen kokonaisvoittoprosenttinsa kakkossyötöstä olisi siis jopa pudonnut 61sta 56een ykkösykkös-taktiikalla.

Vähät prosenteista. Pelimies vetäisee aina silloin tällöin kakkosen täysillä sisään. Dustin rules😄

Olet oikeassa, Nadalia ei olisi auttanut edes kahden ykkössyötön taktiikka. Teoriassa olisi saanut vaivaisen yhden (1!) kakkossyöttöpisteen enemmän. Kaksoisvirheitä olisi muuten tullut 11 kolmen sijasta. Jossain kolmesta Nadalin häviöerästä juuri se piste olisi voinut pelastaa murrolta, ja se erä olisi ratkennut vasta tb:ssä. Mutta tämähän on jo kovin ja äärimmäisen teoreettista.

Muuten, pelimies vetäisee silloin tällöin ykkösenkin “löysillä sisään”. Lyhyen ja matalapomppuisen ykkössyötön kanssa palauttajalla on hankaluuksia, mutta harvinainenhan se on!

Tsongan kohtaloksi kävi harvinainen tuomarivirhe neljännen erän eräpallossa. Tuomari ei huomannut aika selvän näköistä kaksoislyöntiä verkolla. Sen jälkeen Karlovic yksinkertaisesti syötti voittoon. Tie breakin ensimmäinen minibreikki tuli jossain 8-8 tilanteessa eikä koko ottelussa ollut kuin kolme murtopalloa.

Sääntö 24 (f) mukaan pisteen häviää, jos “Pelaaja tarkoituksellisesti kannattaa tai pysäyttää pelissä olevan pallon mailalla tai koskee palloa mailalla useammin kuin kerran”.

Tuo “tarkoituksellisesti” on se merkittävä kohta tässä. Aikoinaan oli niin, että mikä tahansa kaksoiskosketuksen tyyppinen oli kielletty. Kukaan ei kuitenkaan lyö kahdesti tahallaan. Tuomari ei tehnyt virhettä.

Aika kovapäinen kaveri tää Kyrgios, vaikka tuplavirheitä välillä tuleekin.

Tokassa erässä pehmeni kyllä tänään junnuasteelle…

Milloin Andy oikein haastoi. Löi minusta ihan normaalisti. Ei voi minusta haastaa enää sen jälkeen kun pallo on osunut jo Karlovicin mailaan.