ATP-kiertue 2020

Monessako ottelussa vuosittain on ollut yli 500 maksavaa? Tuo tuskin on se ratkaiseva tekijä. Matkustusrajoitukset ja ATP:n suhtautuminen paljon tärkeämpää. Saisiko sieltä edes pisteitä?

Pääministeri puhui eilen sekavia. Samassa lauseessa mainitsi tuon 500 hengen maksimin ja sen jälkeen yli 10 hengen kokoontumiset edelleen kielletty. Uskon tuohon jälkimmäiseen käytännön tasolla.

1 tykkäys

Taitopelaaja puhuu nyt sekavia. Tällä hetkellä voimassa tuo 10 henkeä, mutta hallitus linjannut keskiviikkona että 500 rajoitus tulee olemaan voimassa heinäkuun loppuun. Tätä 10 hengen rajoitusta puretaan siis lähiaikoina asteittain, mutta isoja tilaisuuksia ei sallita ennen elokuuta. Voit tarkistaa esim. Yle uutisten nettisivuilta useasta artikkelista.

Ei ole päätöksiä vielä tehty. Kommenttini oli suora lainaus muiden kommenteista eri sivustoilta jotka kummeksuivat pääministerin sekavaa puheenpartta. Vaikka yleensä esittää asiansa selvemmin.

Ylipäänsä melko erikoinen sääntö olisi sallia esim. satojen ihmisten kokoontumiset, mutta ei tuhansien. Virus leviää varsin tehokkaasti jo 400 ihmisen kokoontumisessa. Ruotsissa tuo väljempi linjaus nähty mitä tuottaa. Toki siitäkin on spekulaatioita että Suomen tiukempi taktiikka voi lopulta johtaa samaan määrään, mutta hitaammin. Faktaa ei ole.

Vasta somen myötä olen ymmärtänyt miksi luullun ymmärtämiskoe aikoinaan otettiin mukaan yo-kokeeseen. Näitä korona-totuuksia ei ole ollut surkuhupaisaa seurata, pelkästään surullista.

1 tykkäys

Andyn mietteitä kauden jatkosta : Tennis | Andy Murraylta tyly arvio: ”Tennis on viimeisiä lajeja, joissa kilpailutoiminta palaa”: https://www.hs.fi/urheilu/art-2000006484467.html?share=27ab776d546721fc21d56df8afb09b88

2 tykkäystä

Väliaikatietona kerrottakoon, että Saksa on perunut kaikki tourin kisat ja challengerit elokuun loppuun asti.

1 tykkäys

Hauskoja nuo ATP instassa olevien eri pelaajien tekemät imitaatiot muista pelaajista. Casper Ruud varsinkin imitoi todella osuvasti ja taitavasti. Repesin nauramaan kun Gasquetia matki. Varsinkin hetki ennen syötönpalautusta, jossa Richie sätkii kuin sätkyukko jaloillaan. F. Lopezin syöttöliike myös oli helppo tunnistaa. Jne. On monilla pelaajilla varsin persoonalliset lyöntityylit ja kropan eri liikkeet kentällä. Muiden pelaajien tekeminä näyttää koomisilta.

Jos Ranska jatkaa tänään poikkeustilaansa 24.7. asti niin tuskinpa pelataan kv- tennistä ennen syyskuuta :thinking:

Aamun lehtiotsikoita: Rafael Nadal ei usko tenniksen paluuseen tänä vuonna: ”2020 on käytännössä menetetty” https://www.is.fi/tennis/art-2000006497913.html

Ilmeisesti jotkut pelaajat pelaavat jo näytösotteluita ainakin USAssa ja Saksassa. UTR Pro Match Series, mukana Terry Sandgren ym. Tennis Point Exhibition Series Saksaasa ja Patrick Mouratogloun akatemiassa Ranskassa myöhemmin toukokuussa.

Tässä jo vanha uutinen, kuulin torstaina ITF:n työntekijältä että näin on tehty. Silti virallisesti toivotaan että paikalla voitaisiin pelata elokuun lopussa, mutta pahalta näyttää. https://queenseagle.com/all/city-expands-capacity-at-flushings-tennis-center-hospital

Kuinkakohan monta ATP-titteliä suomalaispelaajat menettävät koronan vuoksi. Verrattuna normaaliin aikaan.

Tampere Open on nyt virallisesti peruttu.

“Neuvotteluja mahdollisesta turnauksen siirrosta myöhäisempään ajankohtaan käydään parhaillaan”.

Niin, kannattaako ottaa riski ja venyttää vaikka parilla viikolla eteenpäin elokuulle? Heinäkuun loppuun saakka saa järjestää alle 500 hengen tapahtumia, eli kevyesti olisi järjestetty ilman yleisöä. Siinä taas ei ole järkeä, koska lipputulot. Mutta olisihan tuonne aika paljon yleisöäkin uskaltanut ottaa, kunhan riittävät turvavälit toisiinsa, eiväthän kaikki ottelut ole samaan aikaan, ja vieläpä eri kentällä, vai miten nämä rajoitukset menikään?
Olisiko oikeampi syy peruuntumiseen ollut se, että ITF-turnauksia ei voi toistaiseksi järjestää, eikä ole tietoa, että koska voi.

Tai jos siirtäminen onnistuu, niin siirtää vaikka samantien syksyyn, on suomalaisille kuitenkin todella tärkeä turnaus, kun ei noita kotimaan turnauksia liikaa ole tällä tasolla.

Talin ja Tampereen välillä nähtäneen yhteistyötä, jos myöhemmin pystytään pelaamaan.

1 tykkäys

Seuraava siirto : https://www.itftennis.com/en/news-and-media/articles/itf-extends-suspension-of-international-tournaments-through-july-31/ Norja asetti matkustuskiellot 20.8. asti, joten jos se pysyy voimassa, ei Euroopassa pelata ennen sitä, koska ITF:n ehtona on että matkustusrajoitukset ovat poistuneet.
Ja sama teksti myös ATP:ltä: https://www.atptour.com/en/news/atp-extends-tour-suspension

Djokovic planerar Balkanturné

UPPDATERAD IDAG 08:26

PUBLICERAD IDAG 08:10

Världsettan Novak Djokovic avslöjade igår planer på att återgå till spel i en turnering uppdelad på fyra spelplatser runt omkring på Balkan. I sällskap med serben kommer även världstrean Domkinic Thiem och Grigor Dimitrov att vara med i startfältet i turneringen som planeras att dra i gång den trettonde juni.

I går fyllde Novak Djokovic 33 år men det var istället världsettan som bjöd tennispubliken på en present när han i sociala medier publicerade schemat för en välgörenhetsturnering runt omkring på Balkan med start den trettonde juni. Första matchen spelas i serbens egen huvudstad Belgrad för att sedan stanna i Kroatien, Montenegro och sen en avslutning i bosniska Banja Luka den femte juli.

Bland de övriga annonserade deltagarna finns världstrean Dominic Thiem och den före detta ATP-finalvinnaren Grigor Dimitrov. Totalt kommer åtta spelare att delta, uppdelade i två grupper där alla möter alla, för att sedan spela en ny final varje helg. Ett pressmeddelande förtäljde även att planer finns, om det tillåts, att spela turneringen framför publik.

3 tykkäystä

Joo, pelipaikkana Banja Lukassa, Bosnia-Herzegovinassa on tarinan mukaan klubi jossa pelataan paikallinen Challenger, jonka lehterit ovat ehkä puolet Tampreen vastaavista :thinking:


Vielä suomeksi

1 tykkäys