Kansainvälinen junioritennis

Näin naapurissa: J5 kisat ovat kansallisia juniorikisoja, joihin parhaat ei edes osallistu.
https://www.itftennis.com/juniors/tournaments/tournament/info.aspx?tournamentid=1100045423
Palaan asiaan myöhemmin.

ITF 18v-rankingissa löytyy kahdeksan 2006-syntynyttä 13v poikaa. Ykkösenä USA:n Kaylan Bigun ITF2044. Plakkarissa 6p. Voittanut yhden ottelun Kyproksen G4 kisassa.
2005 Oliver Byskata voitti tuon Bigunin muutama vuosi sitten Ranskassa. Karsinnoissa ja ei näy tilastoissa.

Jos siis 06 Otso Martikainen saisi villin kortin Pajulahden G5 kisaan ja saisi jollakin ilveellä ITF-rankingin niin olis harvinainen asia.
Yhtään eurooppalaista 06 poikaa listalla ei vielä ole. Jenkki, kanukki, kiinalainen, aussi, afrikkalaisia ja joku baananivaltion edustaja Väli-Amerikasta.

Euroopan TE14 kiertueen vuoksi 13-vuotiaat eurooppalaiset eivät yleensä ITF-kisoja pelaa juurikaan, kun taas muualla maailmassa 13v huiput siirtyy U18 kiertueelle heti kuin mahdollista.

Jos jotain kiinnostaa seurata tulevia naishuippuja, niin pistäkää nimi Sara Bejlek, CZE (2006) muistiin…
Täyttää Tammikuussa 2020 14 ja saa aloittaa pro-kisojen pelaamisen ja veikkaanpa, että jo maalis-huhtikuulla on jo WTA-ranking…

2 tykkäystä

Voittanee Pajulahden G5 ITF-kisan.

Sara Bejlek on ehkäpä maailman neljänneksi lupaavin U14 pelaaja ikäluokista 2005-2007, mutta kuitenkin samalla vasta oman maansa neljänneksi lupaavin.

 1. Brenda Fruhvirtova (CZE) 2007
 2. Nicola Bartunkova (CZE) 2006
 3. Linda Fruhvirtova (CZE) 2005
 4. Sara Bejlek (CZE) 2006
  Siinä arvioni maailman lupaavimmista tyttöjunnuista Cori Gauffin USA (2004) jälkeen.
1 tykkäys

No, tuohon ensimmäiseen lauseeseen en voi asemani puolesta todeta mitään… :wink:

Sara Bejlek Pajulahdessa finaaliin voitolla neljä vuotta vanhemmasta virolaisesta…
niukasti 1-6, 7-6(6), 6-2.

Tulee mieleen vuosi 2007 ja Vierumäen G4, jonka voitti 1994-syntynyt 13v Laura Robson. Seuraavana vuonna Robson voitti 14-vuotiaana Wimbledonin. Sitä en odota Bejlekin ensi vuonna tekevän. (Mutta 15-vuotiaana 2021 lienee varsin lähellä junnujen GS-titteliä yhdessä muiden tshekkien kanssa tai tshekkityttö voittanee GS-tittelin toki myös vuonna 2020 mutta se tuskin Bejlek)

Robson saavutti WTA27 ennätyksen aikuisena, joten ei näistä U14 huipuista aina tule WTA:n kärkinimiä.

1 tykkäys

Sara nousi 5 matsipallon takaa voittoon.

1 tykkäys

Stella Remander hävisi niukasti vastaavalle Virolaiselle kuin Bejlek Kolmessa erässä eli Bejlek teki sen mitä Stella ei pystynyt eli voitti näillä kahdella ikäeroa puoli vuotta . Toki kisa meni Stellan osalta nyt hyvin kaksinpelin kolmas kierros ja jälleen nelurin voitto Stellan saldo nyt kolmesta Suomen kisasta nelurin osalta seuraavanlainen ; näin ainakin olin katsovinani korjatkaa jos olen väärässä ,

Peppi Ramstedtin kanssa Vierumäki kakkoset
Peppi Ramstedtin kanssa Tampere voitto
Liisa Varulin kanssa Pajulahti voitto

Clarissa Blomgvist pelasi myös hyvät kisat kaksi voittoa ja hävisi sitten tälle Bejlekille .
Arbitro käsittääkseni paikalla olleena varmasti tietää mistä puhuu ja kova lupaus on tämä Tsekin tyttö . Näitä itf kisoja saisi olla nuorille enemmänkin eikö nytkin täällä kuitenkin aika monta Suomalaista mukana .Kotikisoissa aina se etu , että saadaan villejä kortteja Suomalaisille ja tätä kautta mahdollisuus rankingiin .Kommentoidaan poikia sitten huomenna katsotaan miten Aleksi Löfman pärjää finaalissa.

1 tykkäys

Paikalla oleminen ja edes yli 50 vuoden kokemus lajista ei automaattisesti jokaiseen hetkeen tuo asiantuntemusta. Toki se auttaa paljon kun nähnyt paljon ja tietää mistä puhuu ja Arbitro varmasti tietää.

Tuli vain tuon lauseen yhteydessä mieleeni 2016 Kaarinan G4. Erittäin kokenutta kisajohtajaa paikallinen toimittaja haastatteli ja kysyi kisanäkymistä, ketkä ovat parhaat suomalaiset joista voisi lehteen kirjoittaa. Puhui Patrick Stenforsista ja ei maininnut mitään 14v Otto Virtasesta. Pyörittelin päätäni viereisessä pöydässä. Siitä muutaman tunnin kuluttua villin kortin pelaajana Otto voitti 1-sijoitetun ja eteni lopulta kisan finaaliin.

Ei sillä, etteikö joskus ole myös tullut itsekin erehdyttyä.

Juurikin näin! Kuka lähtee mukaan?

2006-ikäluokan eurooppalaiset

 1. Atakan Karahan (TUR) 590p
 2. Oleksandr Ponomar (UKR) 395p
 3. Martin Landaluce (ESP) 366p
 4. Louis-Lou Langenaken (BEL) 360p
 5. Petr Brunclik (CZE) 335p
 6. Sebastien Cauhape (BEL) 325p
 7. Dmitry Bessonov (RUS) 320p
 8. Manvydas Balciunas (NED) 315p
 9. Luca Preda (ROU) 310p
 10. Antonio Voljavec (CRO) 310p
 11. Otso Martikainen (FIN) 295p/305p
 12. Theo Papamalamis (FRA) 285p

Tuo ylivoimainen ensi tammikuun TE14 rankingin nro. 1. Karahan ei ole oikeasti ikäluokan ykkönen. Kerännyt pisteensä kisoista joista niitä varsin helppoa saada. Esim. kakkonen Ponomar voittanut tuon turkkilaisen selvänumeroisesti.
Vertailukohta. 2005-syntynyt tshekki sijalta 45. Pazdera kohtasi elo-syyskuussa Karahanin ja Martikaisen. Atakan sai 6 peliä ja Otso enemmän 8 peliä.

Otso voitti Latvian kisan finaalissa Ranskan korkeimmalle rankatun Papamalamisin 62 61. Tosin tuo ei oikeasti Ranskan paras.
Otso voitti kesällä avauserän Venäjän ykköstä Bessonovia vastaan 61, mutta taipui 57 26 seuraavissa.

Kahden viikon päästä Pajulahdessa Bessonov 1-sijoitettu ja Martikainen 2-sijoitettu. Tuolla finaaliin, niin Otso nousee Euroopan sijalle nro. 6 ja voitolla nro. 5.

Lisäksi voi mainita Otson huominen finaalivastus Libanonin Fadi Bidan 305p/315p. Toki listalla voi olla Otson yläpuolella, mutta Euroopan ulkopuolisena. Israelin pelaajat lasketaan eurooppalaisiin mutta naapurimaan Libanonin ei.

Oikeasti 06 kovimmat tykit lienevät Hollannin Balciunas, Belgian kaksikko Cauhape ja Langenaken sekä Espanjan Landaluce. Ensi vuosi sen sitten joltain osin näyttää. Tshekki Brunclik ehkä myös.
Olisihan se hienoa mikäli Martikainen nousisi kympin sakkiin.

1 tykkäys

Norsunluurannikon 2002-syntynyt Eliakim Coulibaly pelaa hienoa syksyä. GA-kvartsi, G1 finaali, GA-kvartsi ja GA-dubbelivoitto.

Nousemassa jo ensi tammikuun projektissa 16 kärkijunnun joukkoon. Keskisellä Afrikalla siis sijoitettu junnu ensi vuoden GS-kisoissa.
Norsunluurannikolla oli vuonna 1995 ATP200 pelaaja (Tampereen CH-semifinalisti).
Keskisen Afrikan maista 1980-luvulla Nigerialla oli ATP52, Senegalilla ATP75 ja Kenialla ATP100 pelaajat.
Aika näyttää tuleeko tälle ketjulle vihdoin jatkoa Coulibalysta. Kyseessä vasuri.

1 tykkäys

Tyttöjen puolella “aidon Afrikan” nousua johtaa Burundin Sada Nahimana, joka on ruoholta G1-turnausvoittaja ja massalta GA-finalisti Milanon kovasta kisasta. Luonnollisesti noin kova tyttöjunnu on pärjännyt myös jo aikuisten kisoissa ja sieltä saldona on $25 000 voiton ja kolmen $15 000 finaalin ryydittämänä WTA-ranking 476. Hyvin samoilla sijoilla meidän Oona Orpanamme kanssa siis eikä varmaan pelitasossakaan suurta eroa ole. Nuo Nahimanan aikuisten menestykset ovat Afrikan heikkotasoisemmista kisoista ja voisi kuvitella, että Oonakin Nigerian $25 000 kisan voisi voittaa hyvänä päivänä.

Ensi kaudella kun Burundin tyttö siirtyy täyspainoisesti aikuisten kisoihin, nähdään mihin rahkeet riittävät.En usko, että jumittuu pyörimään $15 000 kisoihin vaan noussee vielä pari sataa sijaa WTA-listalla kohtuullisen nopeasti.

1 tykkäys

Uudet ITF-sivut selkeästi hankalalukuisemmat kuin edeltävät. Kaaviot, rankinglistat ja pelaajien otteluhistorian luku ym. Lisäksi nyt taas päädytty siihen ettei syntymävuotta ole esillä.

Tennissivustoilla/pistelaskusäännöillä ja ylipäänsä kaikkeen tennikseen liittyvään tarve koko ajan uudistua ja useimmiten menee huonompaan suuntaan sääntömuutokset kuten sivumuutoksetkin. Vanhassa hyvässä todetussa ei voida pysyä.

Tämänkin vuoden aikana tehty jo muutoksia vaikka mihin ja usein vieläpä edes ja takaisin.

Juu. Oli kyllä järkytys, joskaan ei yllätys, kun tänä aamuna ITF:n sivuille menin. Ennen näki esim. kahdella klikkauksella menossa olevien kisojen päivän tulokset, kun heti ITF Juniorsin etusivulla oli listattu kaikki viikon kisat ja kunkin kisan etusivulta pääsi suoraan päivän otteluohjelmaan. Nyt ilmeisesti pitää etsiä turnaus kuukauden ohjelmasta kun etusivulla näkyy vain nostetut kisat, joista osa ei ole edes kuluvalta viikolta. Ja koska kyseessä on MOBILE-FIRST DIGITAL PLATFORM niin kaikki on nyt jaettu usealle ruudulle. Edes päivän otteluohjelmaa ei näe kerralla vaan pitää pari kenttää kerrallaan selata.

Ja sama sotku tietysti Pro Circuitin eli aikuisten kisojen puolella. Meikäläisen skripti, joka automaattisesti haki kaikkien suomalaisten kaikki tulevat kisat, ei tietenkään tämän muutoksen jälkeen enää toimi. Katsotaan jos saisin joululomalla koodattua uuden niin ensi vuonna voisi taas listata erityisesti naistemme tulevia kisoja.

1 tykkäys

Surkea on uusi sivusto, vaikka onnistuu olemaan entistä näyttävämpi. Tiedon hakeminen kuitenkin tuskaisen hankalaa, ja mikäs se tuollaisen sivuston pääasiallinen tarkoitus olikaan? Nuorten pelaajien listaamista hankaloittaa erityisen paljon, kun en ole koko vuoden tilastoja kuuteen viikkoon päivittänyt. No, kahlataan läpi vaikka turnaus kerrallaan…

1 tykkäys

ATP:n sivu huonontui vuosia sitten kertarysäyksellä. Tämä on yleistä. Ennen näki yhdellä silmäyksellä todella paljon kaikkea, otsikoista alkaen. Nykyään täytyy klikkailla sillisalaatin keskellä rasittavuuksiin asti ja näkee vähän informaatiota yhdellä silmäyksellä, ja jos näkee, se on typistettyä. Jotain poikkeuksia toki, kuten Player Activity -osio.

Kaltaiseni kaiken tietokoneen kautta ISOLTA RUUDULTA (ihmisen näkökykyä hyödyntäen) lukevalle nämä mobility first -syyt ovat kerta kaikkiaan heikentäneet internet-selailun kulta-ajoista sivustoja ratkaisevalla tavalla.

2 tykkäystä

Vuosi sitten Orange Bowlin voitti 13-sijoitettu 17v Otto Virtanen.
Kuka voittaa tänä vuonna? Ykkössuosikki on 16v Martin Damm joka 2-sijoitettu.
Esillä ketjussa ollut Norsunluurannikon 17v Coulibaly on 7-sijoitettu.

Esim. tänä vuonna 13-sijoitettu on brittien 17v ykkönen Felix Gill. Sekä Virtanen että Gill pelasivat 15-vuotiaina Kaarinan G4 finaalissa peräkkäisinä vuosina. Mutta Gill tuskin peesaa Ottoa OB-voittoon vaikka sama kaaviosijoitus onkin.

1 tykkäys

Saas nähdä miten Andy Roddickin veljenpoika Jc Roddick 17v pärjää Orange Bowlin 2.kierroksella ATP590 Espanjan 18v Pedro Vives Marcosia vastaan.
Vives 4-sijoitettu prorankingin turvin.