Ajankohta seuraavalle suomalaismiehelle GS-pääsarjassa?

Henri Kontinen tekee hienoa uraa nelinpelissä ja sen ohessa odotellaan sitä seuraavaa suomalaismiestä myös kaksinpelin GS-pääsarjaan.

Lienee syytä pistää pystyyn tälläinen ketju, jossa jokainen palstalainen voi halutessaan kertoa oman näkemyksensä siitä, että mikä on vuosi ja tarkennuksena lisäksi turnaus, kun seuraavan kerran suomalainen miespelaaja esiintyy kaksinpelin Grand Slam-pääsarjassa.

Ehkäpä nimillä ei ole syytä mässäillä tälläisessä ennustusketjussa palstan säännöt tuntien, kun monet tulevaisuuden nimet ovat vielä junnuja, joten aika ja paikka riittää.

Lukitsen itse optimistisesti Wimbledon 2018. Alle kolme vuotta. :wink:

Australia 2020.

En sano vuotta, mutta sanoisin että seuraavalla miesten sarjan gs pelaajalla ei vielä parta kasva.

Laaksosta ei ilmeisesti lasketa tähän mukaan :wink:

Sanotaan Australia 2019.

Jarkonjaanunpoika Nieminen US Open 2034. Paitsi jos pelaakin naisten sarjassa. Ei paineita kenellekään.
Jos joku yllätysnimi pääsee sitä ennen, niin se on ilman muuta Wimbledonissa 2023.

JNTA tuottaa viidessä vuodessa GS kelpoisen kaverin. 2020 US OPEN.

Mielenkiintoista. Se on Patti Wimpelissä 4-5 vuoden päästä joten sanotaan että 2020 Wimbledon :wink:

Näin yleisesti ajateltuna GS-kisan pääsarjapaikan saavuttaminen toki on huomattavasti lähempänä kuin on top100 rankingin saavuttaminen. GS-karsintoihin pääsee Wimbledoniin ja Australiaan mukaan, kun on top300 joukossa ja karsinnoissa pitäisi voittaa kolme pelaajaa sijoilta 100-300. US Openissa ja varsinkin Ranskassa cut on kova, siellä 250 tietämillä.
GS-pääsarjapaikka vastaa siis keskisuuren CH-turnauksen välieräpaikkaa. Elikä jos etenet 100 000 dollarin challengerin semiin kolmella 100+ voitolla, niin pystyt myös selvittämään GS-karsinnat.

Wimbledonissa näen myös suomalaisilla hyvät mahdollisuudet, sillä nurmikentällä pelataan niin vähän, että yllätyksiä tapahtuu ja esim. JNTA:n junnuilla kaikilla hyvä syöttö ja sellainen pelityyli joka sopii Wimbledoniin. Ensin toki pitäisi nousta top300 pelaajaksi ja mielellään lähelle sijaa 200, jotta realistisesti voisi ryhtyä päivästä toiseen voittamaan sijoilla 100-150 olevia, jollainen tulisi GS-karsinnan ratkaisukierroksella vastaan. Ajattelin myös tuossa 2018 Wimbledonissa suomalaista -1997 pelaajaa, mutta sitä en sano, että oisko se 21v Niklas-Salminen vaiko Eero Vasa, joka kolmen vuoden päästä selvittäisi Wimbelin karsinnat ehkäpä jollain 170-230 rankingilla.

Jos aiemmin tapahtuu, niin silloin kyseessä lienee Micke Kontinen Ranskan avointen massalla, mutta RG:n karsinnat ovat huomattavasti kovemmat kuin Wimbledonin karsinnat, joten tiukkaa tekee. Micke kärsinyt loukkaantumisista ja on edelleen vasta 22v, joten tulossa vasta parhaaseen ikään. Jos säilyy terveenä, niin uskon, että nousee 250 joukkoon noin 24 vuotiaana vuonna 2017, mutta siltikin GS-karsintojen selvittäminen ei vielä näytä todennäköiseltä, mutta en sitä laisinkaan mahdottomanakaan pidä, sillä on Micke ajoittain massalla niin hyvin näitä top200 pelaajia vastaan pelannut.