Ao 2021

Saas nähdä mitä päätetään:

Helmikuussa.

Australiassa koronaepidemia on tältä kierrokselta ohi ja kesä alkamassa. Lienee paras paikka pelata tammikuussa. Mutta saa nähdä sallivatko muiden maiden pelaajien saapua maahan.

Jos viisaita ovat, niin eivät päästä ulkomaalaisia paikalle. Näin saisivat aussit koti GS-kisassa pitkästä aikaa miesten voittajan kaksinpelissä.

Saahan sinne mennä, mutta kaikkilla, myös kotiinpalaavilla ausseilla on pakollinen 14 vrk hotellikaranteeni ja kun harvalla hotellilla on tarpeeksi treenikenttiä n. 500 pelaajalle, niin siinä tulee pikku käytännön ongelma :wink: jonka ratkaiseminen artikkelin mukaan maksaa n. 30 miltsiä aussitaalaa. Lentojen löytäminen on myös aika haastavaa, kokeilkaa hakukoneista vaikka HEL-MEL joskus tammikuussa :rofl:

1 tykkäys

Eipä varsinaisesti mitään uutta, viikolla tai kahdella siirtynee…

2 tykkäystä

Matkustus Victorian osavaltioon sallitaan1.1.2021 alkaen, mutta 14 vrk karanteeni silti voimassa kaikille, joten eiköhän AO siirry ainakin viikolla tai kahdella etiä päin.

Siirtääköhän tuo samalla myös helmikuun turnauksia? Siirsi tai ei, niin moni voi laskeskella, että Australiaan ei kannata yhden turnauksen takia lähteä. Ja jos vielä karanteenikin vaaditaan.

Esim. Dohassa kauden avaus, hyvää treeniä muutama viikko, ja kovassa iskussa helmikuuhun saattaa olla mainio ratkaisu. Varsinkin jos vaihtoehtona on kaksi reilun vuorokauden lentomatkaa, kaksi viikkoa karanteenia ja mahdollinen ensimmäisen kierroksen tappio. Muita Australian kisojahan tuskin järjestetään, joten AO:n osallistujien kärki saattaa olla enemmän mallia 1970
-luku

Ruusuvuorellakin tuossa on harkinnan paikka. Helmikuun hallikisat voisivat pisteiden valossa olla aika paljon tuottoisampia…

1 tykkäys

Rahallisesti kai kuitenkin grand slamit on aika omassa luokassaan, jopa ekan kierroksen tappiolla?

Siksipä tuohon viimeiseen lauseeseen laitoin: “pisteiden valossa tuottoisampia”.

1 tykkäys

Dohassa tuskin pelataan, siitä olisi tullut jo tietoa - matsien pitäisi alkaa vähän yli 4 viikon päästä.

Juu. Tammikuussa taitaa tällä hetkellä olla suhteellisen varmaa vain se, että Kairossa pelataan 15-tonnisia neljän viikon verran…

No, ehkä Dohassa pelataan sittenkin… Yöllä tuli viestiä, jossa kyselevät passikopiota ja valokuvaa :wink: elämme toivossa, mutta virallinen vahvistus tulee myöhemmin, jos on tullakseen. Normaalisti tuomariston valintaprosessi kestää noin kuukauden ja tapahtuu viimeistään 3 kk ennen tapahtumaa. Auckland on joka tapauksessa peruttu.

2 tykkäystä

No nii, lisätietoa varmaan huomenna tai viimeistään 6.12.

Ja ehkä noilla tiedoilla Emilinkin kannattaisi jäädä Euroopan puolelle. Riippuen toki siitä, miten noita turnauksia siirrellään…

Niklas-Salmisen ja Virtasen sitä vastoin kannattaisi mennä tammikuun puolivälin tienoilla jo Melbournen lähistölle ottamaan aurinkoa ja odottamaan ennätysalhaista karsintacutia.
Paitsi järjestetäänkö karsinnat.

Karsinnat saatetaan pelata edellisellä viikolla Dubaissa… Josta karsijoille kuljetus Melbourneen. Australian tennisliiton puheenjohtaja on Virgin Australian toimari :wink:
Miksi cutti olisi alhainen, kun siellä jaetaan enemmän rahaa kuin challengereissa ja karsijoille luvassa jackpot? 100000 Aussitaalaa ekalta pääsarjarundilta = 61.000€ :thinking:

2 tykkäystä

Juurikin tuon rahan takia en itsekään jaksa uskoa kovin alhaiseen cutiin. Kolmosella se voisi toki alkaa.

Mikäli Dubaissa niin cut tasokkaampi kuin Melbournessa olisi näin korona-aikana.

Täällä puhuttiin aiemmin että AO 2021 voisi muistuttaa 1970-luvun Aussi openeita mikäli korona jyllää ja epävarmuustekijöitä on.

Mitä tulee karsintacutiin, niin GS-karsintacutin 300 ja 900 välillä käytännössä pieni ero.

Eihän lähtökohtaisesti juuri kukaan 300+ nimi suunnittele matkustavansa toiselle puolen palloa yhden kisan vuoksi pelaamaan altavastaajana. Mikäli väliltä 100-300 noin 40-50 nimeä päättää jäädä kotikonnuille koronan vuoksi niin cut voi yhtäkkiä viime hetkillä painua erittäinkin alas, mikäli listassa vihreää valoa ryhtyy näkymään 300 päälle rankattujen osalle. Sen jälkeen se cut onkin pian aivan pohjalukemissa. Nähty ennenkin kaukomaiden kisoissa. Joskaan ei (kait) pitkään aikaan GS-kisassa. Koronan aikana vaan tapahtuu asioita joita ei normaalisti tapahtuisi.

Tottakai tämä on vain spekulaatiota ja arvailua moisesta mahdollisuudesta. Voi jäädä tapahtumattakin. Onpahan ainakin sanottu ennakkoon jos tammi-helmikuussa joku jossittelee suomalaisten pääsyllä kisaan.

Dubain kuviosta minulla ei ollut tietoa. Se muuttaa jonkin verran ennakkonäkymää.

No, odotetaan virallisia ilmoituksia. Koko paketti on aika monisyinen hässäkkä, eikä kukaan vielä tiedä varmuudella minkään maan karanteenikäytännöistä helmikuulle.
Esim. jos Dohassa pelataan 4.1. alkaen, pitää paikalle mennä 4 päivää ennen kuin saa poistua hotellilta klubille kahden testin jälkeen, eli käytännössä jo edellisen viikon maanantaina. Dubaissa kenties jotain muuta. Helmikuulle ajoitetut 12 ATP pitää myös ainakin osittain siirtää ja siinäpä vasta soppa onkin!