ATP Cup 2020

Huomenna aloitetaan tenniskauden uusi (varsinkin pisteiden osalta) kummajainen. Kuusi neljän maan lohkoa, joista voittajat ja kaksi parasta kakkosta puolivälieriin. Tietänee montaa merkityksetöntä matsia, joista kuitenkin saa mukavasti pisteitä ja palkintorahaa.

Espanja oli ehdoton arvontavoittaja. Vastassaan on kaksi yhdellä ATP-tason pelaajalla varustettua (Georgia ja Uruguay) maata, ja ilman Nishikoria jäänyt Japani. Lohkovoitto lienee selviö, ja puolivälierässäkin vastassa toinen lohkokakkosista.

Saa nähdä millaiseksi tämä kauden avaus osoittautuu. Paljon on mahdollisuuksia tällä formaatilla, mutta myös uhka monen kohtaamisen totaaliseen lässähtämiseen. Kymmenen päivän päästä ollaan jo viisaampia…

2 tykkäystä

Niin noista pisteistä. On otettu taka-askel kymmenien vuosien taakse (miehissä), kun vastustajan ranking vaikuttaa merkittävästi saataviin pisteisiin.

Vielä kummallisemmaksi menee se, että omakin ranking vaikuttaa. Jos pelaaja voittaa lohkovaiheessa Nadalin, niin pisteitä tulee 75. Paitsi jos oma ranking on 300+, niin pisteitä tulee vain 25.

Tuo ei kyllä mahdu allekirjoittaneen oikeustajuun sitten millään. Turnauksen luonteen huomioiden vielä jotenkin ymmärrän, että vastustajan ranking vaikuttaa, mutta en sitä, että (hypoteettisessa tilanteessa) Niklas-Salmisen Nadal-voiton arvo olisi vain kolmannes Ruusuvuoren voiton arvosta.

1 tykkäys

Kevin Anderson pelasi tänään hyvän ja erittäin tasaisen ottelun Djokovicia vastaan häviten kahdessa tiukassa tiebreak-erässä. Hieno come back Andersonilta.

Jos Anderson vain terveenä pysyy niin palaa nopeasti Top50een ja siitäkin selvästi korkeammalle ajan myötä.
Hyvin todennäköisesti Anderson myös ohittaa rankingissa pian Ruusuvuoren ja pysynee hänen yläpuolellaan tämän vuoden - siis jos terveenä pysyy.

1 tykkäys

Ison-Britannian 3-0 voitto Moldovasta tietää sitä, että jatkoon parhaan kahden lohkokakkosen paikoille tarvitaan kaksi voittoa, ja yksittäisten otteluiden saldon tulee olla erittäin todennäköisesti 6-3. C-lohkosta siis Iso-Britannia (tai Belgia) on vahvoilla, ja huomenna mahdollisuus on seuraavilla:

  • Japani, jos pystyy edes yhteen otteluvoittoon Espanjaa vastaan.
  • Itävalta 3-0 voitolla Puolasta.
  • Etelä-Afrikka - Ranska ottelun voittaja, kunhan voitto tulee lukemin 3-0.

Kanada siis on melko varmasti ulkona kahdella voitolla.

1 tykkäys

Mielenkiintoinen ottelu “kreikkalaisten” kesken. Kyrgios esiintyy kilttinä poikana ja Tsitsipas kurittaa isäänsä mailalla ja pallolla. Miten tämä puoli tulee vaikuttamaan meidän veikkauksiin top-10 pelaajista jää nähtäväksi.

Olen jo vuosia ihmetellyt, miksi tourille ei ole ilmaantunut yhtään baby-Nadalia. Onhan Rafa fyysisiltä ominaisuuksiltaan melkoinen friikki, mutta siitä huolimatta on varsin kummallista, ettei kaikkina näinä vuosina ole noussut ketään, joka edes yrittäisi jäljitellä Nadalin täysin omalaatuista mutta äärimmäisen menestyksekästä pelityyliä. No nyt sitten Nishioka Perthissä antaa Rafalle maistiaisia siitä, millaista häntä vastaan on pelata. Tämä matsi tulee ehkä lähemmäs kuin koskaan aiemmin vaikutelmaa, että Nadal kohtaa kentällä oman klooninsa. Nautinnollista katseltavaa.

2 tykkäystä

Onpas Nadalilla vaikeaa. Ensin tappio Goffinille, ja nyt de Minaur vei ensimmäisen erän.

Mitäs tästä uutukaisesta jäi käteen? Itselle ainakin vähän sekava kuva. Liikaa merkityksettömiä matseja, ja pitkälle edenneille aika kova kuormitus (6 ottelua 9/10 päivään +nelurit). Djokovic oli turnauksen kuningas 6-0 saldollaan, ja kakkospelaajista Bautista Agut pystyi samaan. Kolmas mainittava olisi Hubert Hurkacz, joka voitti alkusarjassa kolme itseään korkeammalle rankattua, ja nousi AO:n sijoitetuksi.

2 tykkäystä