ATP Finals 2021

Avataas tällekin oma ketju, kun kauden parhaat kokoontuvat uupuneina ja alavireisinä taistelemaan isoista pisteistä ja rahasta. Eipä ole tainnut kellään olla kuntopiikkiä viime aikoina. Mutta kun pelataan myös tulevaisuuden pahimpia kilpakumppaneita vastaan, niin eiköhän kaverit syty esittämään ainakin jokseenkin säädyllistä huipputennistä. Edellisenä kuutena vuotena ollut eri mestari ja näistä neljä taas tänä vuonna mukana (Nole, Metukka, Sascha, Tsitsi). Kovin vaikea uskoa, että saataisiin seitsemäs vaihtuva mestari putkeen.

Green Group:
(1) Djokovic
(4) Tsitsipas
(5) Rublev
(8) Ruud

Red Group:
(2) Medvedev
(3) Zverev
(6) Berrettini
(7) Hurkacz

Kattaus on ajan hengen mukaisesti aika pitkää sorttia ja esim. virallisessa ryhmäkuvassa 188cm Djokovic näyttää kovin lyhyeltä. Nole tietenkin siitä huolimatta suuri ennakkosuosikki eikä vähiten siksi, että taitaa omata selvästi tuoreimmat jalat kevyen syksyn ansiosta. Medvedev ja Zverev perinteiset haastajat ja kaikki muut voikin laskea mustiksi hevosiksi. Ruudilla ei ehkä vielä tänä vuonna taso riitä tällä alustalla, mutta katsotaan.

Näköjään ensimmäinen ottelu jo pelattu, Medvedev - Hurkacz 2-1. Illalla vielä Zverev - Berrettini.

Edit: Turnaushan järjestetään ensimmäistä kertaa Torinossa ja Metukka ehti jo kommentoimaan, että alusta on jopa hänen makuunsa liian nopea. Ei kohdannut syötöissään yhtään murtopalloa Hurkacz-ottelussa.

1 tykkäys

Berrettini loukkaantui eilen, joten Sinner pääsee todennäköisesti paikkaamaan lopputurnauksen. Surullinen juttu, kun vaikutti olevan Berrettinille vuoden kohokohta kotiyleisön edessä. Taisi olla vielä vanhan vamman uusiutuminen.

Yleisön kannalta onni, että varamieskin Italiasta.

1 tykkäys

VUOHELLE rutiinivoitto.

On nopea kenttä joo, mut silti nää lähes kaksi metriset hujopit vääntää tälläisiä ralleja käytännössä ilman alakierrettä. Huikeaa

Mielenkiintoinen matsi käynnissä. Zverev voittaa toisen erän vaikka ei ollut mitään saumaa erän alkupuolella ja ainoastaan syöttö piti mukana.

Medvedev voitti lohkon jo?

Juu näin on. Kakkossijaan kaikilla muilla vielä mahdollisuus.

Näyttäisi siltä, että nuo nopeat olosuhteet suosivat tasaisen kovaa molemmilta puolilta lyöviä, kuten Rublevia ja Sinneriä. Vielä kun molemmat osaavat ottaa palloa hyvin noususta. Niillä eväillä pystyy aika suoraviivaisesti ratkomaan pisteitä eikä tarvitse etsiä kulmia tai kikkailla sen enempää. Varmaan Djokovic ja Medvedev ainoat, jotka pystyvät tuolla nojaamaan puolustukseen eikä se heillekään ole niin helppoa kuin yleensä.

Tänään historian ensimmäinen Rublev - Djokovic. Olisikohan tällä kentällä Rublevilla jotain toivoakin, vaikka lähtökohtaisesti Djoko kyllä oppii lukemaan kaverin peliä kuin avointa kirjaa.

1 tykkäys

Tsitsipas ulkona ja Norrie tilalle.

Djoko - Rublev taas näitä otteluita, joissa serbi voittanut jo pukukopissa. Surkea esitys venäläiseltä, vaikka hallitsi palloralleja kämmenellään miten tahtoo. Jälleen osoitus miehen kyvyttömyydestä ratkaista ongelmia pelin sisällä. Djokovic voitti 6-3, 6-2 tekemättä yhtään läpilyöntiä peruslyönnillä. Rublevilta niitä n. kymmenen.

3 tykkäystä

Ruud-Rublev ratkaisee semifinaalistin!

Onpas muuten epätasaiset lohkot. Jos katsoo kuka pystyy haastaaman Djokon, niin niitä on tasan kolme. Medvedev, Zverev ja Hurkacz. Kaikki samassa kovassa lohkossa. Tsitsipas, Ruud, Rublev eivät vaan ole samalla tasolla. No, saadaan hyvät finaalipelit, ensin Djoko-Zverev ja sitten finaalissa Djoko-Medvedev. Tai ehkä Hurkacz vielä yllättää, tänään selviää.

Voiko Sinner päästä jatkoon voitolla Medvedevistä, vai onko tuolla se sääntö, että enemmän matseja pelannut on automaattisesti edellä?

Ei voi päästä enää jatkoon. Juuri tuo sääntö.

1 tykkäys

200 ATP pistettä panoksena kuitenkin.

Ei tainnu Medvedev löysäilemään lähteä :slight_smile: 6-0 eka erä.

Tuosta tykkään! Sinner ottanut 6-0 turpaan ja toisen erän ekassa geimissä kunnon tsemppi päälle ja yleisö mukaan.

Sinneriltä hieno suoritus toisen erän tiebreakissa, kun voitti sen, vaikka Medvedev sai siinä kaikki ykkösensä ruutuun. Medvedeviltä tosin muuten aika lepsua menoa 1. erän jälkeen ja päästi jälleen yleisön päänsä sisään.

Sinnerille kuitenkin tarjolla uran ensimmäinen top5-voitto, mikä varmaan avaisi jotain henkisiä lukkoja, vaikka tietty tässä ottelussa normaalia pienemmät panokset.

Edit:
Noh, Sinner menettikin vielä 3. erän 4-2 johtonsa ja hävisi tiebreakin 10-8. Kaksi ottelupalloa oli Sinnerilläkin. Eli ensimmäinen top5-voitto peruttu, mutta hieno taistelu.
GSM Metukka 6-0, 6-7(5), 7-6(8), 2h32min.

1 tykkäys

Näyttää siltä että Metukka voi vielä hävitä tänään…

Häviääkö VUOHI? OMG :dizzy_face:

Näin kolmatta erää ja kelailin alkua. Ihme, että Djoko sai tuosta taas noinkin tasaisen, kun vaikutti täysin aseettomalta pidemmissä ralleissa. Mutta siinähän mies on mestari, ajoittaa ne harvat huippulyönnit tärkeisiin paikkoihin.

Komea voitto Saschalle ja pelaa kyllä välillä täysin voittamatonta tennistä noissa olosuhteissa.

2 tykkäystä

Voisiko tämä Saksan poika Zverev olla ensi kauden paras pelaaja maailmassa? Toisaalta aikamoinen peikko tämän illan finaalivastustaja miehelle… Kuulostaa ihmeelliseltä kyllä, mutta varmaan nykyisin toivoisi Djokoa vastaan ison kisan finaalissa mieluummin kuin Mediä.