ATP-kiertue 2015

Aloitetaan uusi vuosi vaikka valmentajatiedoilla. Berdych vaihtoi valmennustiiminsä, ja otti Andy Murrayn entisen, itseään vuotta nuoremman venezuelaliseen, Danny Vallverduun.

TOP 8-pelaajien valmentajat:

Novak Djokovic - Marian Vajda & Boris Becker
Roger Federer - Severin Luthi & Stefan Edberg
Rafael Nadal - Toni Nadal
Stanislas Wawrinka - Magnus Norman
Kei Nishikori - Dante Bottini & Michael Chang
Andy Murray - Amelie Mauresmo
Tomas Berdych - Dani Vallverdu & Azuz Simcich
Milos Raonic - Ivan Ljubicic & Riccardo Piatti

Vuoden ensimmäiset choket samana päivänä ja pelaajilla vielä sama kansallisuus:
Stosur kolmas erä *5-1 -> 5-7 Lepchenkoa vastaan, 6 peliä putkeen.
Ebden 6-3 *5-4 -> 5-7 0-6 Janowiczia vastaan, 9 peliä putkeen.

Ja melkein unohtui, Mecir-Troicki 3. erän TB tilanteesta *6-2 -> 11-13, 4 mp putkeen ja vielä lisää myöhemmin.

Mielenkiintoista nähdä voittaako 18v ATP-150 Kokkinakis Benneteaun 33v ATP-25. Lisäksi jos 22v Bernard Tomic voittaisi Querreyn, niin 2.kierroksella olisivat ensimmäistä kertaa vastakkain nuo aussilahjakkuudet Kokkinakis vs Tomic.
Näistä -96 teinipelaajista ATP-pääsarjassa tällä viikolla mukana Chennaissa ATP-102 Coric, joka kohtaa Robin Haasen ja myös Ruotsin 18v Elias Ymer, joka sai WC:n Intian ATP-turnaukseen, kiitos etiopialaistaustansa.
Joten pohjolan kärkikaksikko Jarkko Nieminen 33v ja Elias Ymer 18v aloittavat 2015 kautensa samalta viivalta ATP-pääsarjoissa. Ymer voinee nousta 19v-kaudella melko lähelle top100 rankingia, mutta tuskin vielä pohjolan ykköseksi, sillä eiköhän Jarkko top100 tasolla vielä ainakin yhden kauden ajan pysy. Ymer kohtaa Sijslingin.

Kokkinakis löi Benneteaun luvuin 6-4, 6-3 ja kuittasi viime vuoden Davis Cup -tappionsa.

Borna Coric ATP-95 vs Robin Haase ATP-80 alkamassa Chennain iltaotteluna. Viime vuonna Davis Cupissa Haase voitti Coricin erin 3-0 massalla, mutta kovalla kentällä pidän Coricia selvänä suosikkina. Lisäksi huippulahjakkuudet voittavat useasti tälläisen revanssimatsin perustapausta vastaan, sillä spesiaalitapaukset oppivat tappioistaan. Yllätyn suuresti ellei Coric voita tänään Haasea. Kertoimet?

Itse tipsasin Coricia aiemmin noin 1,95 kertoimella, mutta taisi laskea hieman juuri ennen ottelua.

EDIT: http://www.oddsportal.com/tennis/india/atp-chennai/coric-borna-haase-robin-fucKUzNn/

Elias Ymer voitti ATP-81 Igor Sijslingin erin 2-1, joten pohjolan kärkikaksikko Nieminen ja Ymer edelleen kauden 2015 osalta samalla viivalla, kun 20p molempien saldona. Ymer kohtaa seuraavaksi 8-sijoitettu Gilles Mullerin, joka varmaankin myös voitettavissa. Saas nähdä tuleeko tälläinen tilanne, että Jarkko Nieminen kohtaisi kvartsissa Brisbanen 1-sijoitettu Sveitsin Federerin ja Ymer Chennain kvartsissa 1-sijoitettu Sveitsin Wawrinkan. Tosin Robin Haasen tsemppipelillään 6-2, 6-2 nuijinut Coric omaa mahdollisuuden Wawrinkan kaatoon. Siinä olisikin poikkeuksellinen ATP-kvartsi, jos 18-vuotiaat vastakkain.

Tilastopähkinä purtavaksi, milloin edellisen kerran ATP-puolivälierissä tai sitä myöhemmässä vaiheessa ovat olleet vastakkain kaksi 18-vuotiasta tai sitä nuorempaa?

Vastaus: kymmenen vuotta sitten -86 syntyneet Nadal ja Gasquet kohtasivat 2005 huhtikuussa Monte Carlon Mastersin välierissä. Olivat tuolloin kahta kuukautta vajaa 19v. Tuon jälkeen ei ole kahta 18-vuotiasta ollut vastakkain ATP-kisojen loppuvaiheissa. Vuonna 2006 syksyllä Madrid Mastersissa kohtasivat samana vuonna 19v täyttäneet Djokovic ja Murray, joten pelasivat samaa kautta kuin Nadal ja Gasquet 2005 sekä Coric ja Ymer 2015, mutta olivat jo 19v täyttäneitä.

Nadali otti pataan Berreriltä :smiley: :smiley:

Hyvä haastattelu lopussa, Berrer sanoi että aikaisemmin henkinen puoli haittasi ja nyt kun tietää että on kyseessä viimeinen vuosi ja 2 lasta kotona niin voi pelata rennommin.

Eivät päässeet 18-kesäiset pojat vielä juhlimaan Australiassa ja Intiassa 1. kierrosta pitemmälle. Niin Kokkinakis, Ymer kuin Coric hävisivät Tomicille, Müllerille ja Wavrinkalle, ja suoraan kahdessa erässä kukin.

Ymer ja Kokkinakis ovat muuten täsmälleen saman ikäisiä: syntymäpäivä 10.4.1996. Mukava yhteensattuma.

Sinä päivänä syntyi varmaan satoja tuhansia ihmisiä. Näiden joukossa on ehkä -sanotaan vaikka- tuhatkunta aktiiviharrastajaa. Kovin merkillinen sattuma ei taida olla, että siihen joukkoon mahtuu ikäkaimat, jotka molemmat kuuluvat myös aikansa lupaavimpiin.

Siinä kyllä olisi ihmettä kerrakseen, jos päästään näkemään se päivä, jolloin po. samanikäinen parivaljakkomme on miehittänyt ranking-sijat 1 ja 2. Tai helpotetaan vähän: Pelaavat samassa GS-kisassa finaalissa.

390000 ihmistä syntyi 10.4.1996. Kun tenniksen harrastajia arvioidaan olevan n. 50-60 miljoonaa eli noin 1% maailman väestöstä, voisi laskea, että n. 2-3000 miespuolista tenniksen harrastajaa syntyi tuona päivänä. Näistä ammattipelaajiksi ryhtynee reilusti alle promille.

Millmani pelaa aika hyvin Rogeria vastaan kun just pääsin striimin ääreen, saas nähä kestääkö pää loppuun asti aussilla. Johti toista erää jo murron turvon, mut niin vaan se vanha parta sieltä nous takasin peliin.

Dr. Ivo voitti Nolen Dohan QFssa 6-7(2), 7-6(6), 6-4. Karlovic ei antanut Djokovicille yhtään breikkipalloa koko matsissa. Onhan Ivo ennenkin kaatanut kärkimiehiä, mutta mies pelasi tällä kertaa hyvin ratkaisupalloissa, Nole teki virheitä etenkin 2. erän tie-breakissa. Kroaatti mursi eka kerran 3-3 tilanteessa 3. erässä kämmenohituksella.

RF - Duckworth 6-0,6-1 ja 40 minuuttia - siitä matsista ei jäänyt paljoa lapsenlapsille kerrottavaksi.
Ankka voitti matsissa kokonaista 5 pistettä Rogerin syötöissä.
Naistennistä.

1 tykkäys

Duckworthille ehti tulla ensimmäisen erän 16 (?) minuutin aikana vessahätä, joten ylimääräinen tauko toi sentään matsille vähän lisää pituutta :slight_smile:

Taitaa olla Duckworthin taktiikaa. Kävi myös Jarkkoa vastaan 1. erän jälkeen tuumaustauolla. Nyt sillä ei ollut merkitystä.

Sydneyssä kautensa aloittaa viime kauden sensaatio, vielä 19v aussi Nick Kyrgios s.1995 ja vastassa Jerzy Janowicz s.1990. Tuossa ovat vastakkain viime vuosien Wimbledonin kvartsi ja semipelaajat.

Uuden-Seelannin Aucklandiin WC-paikan sai 18v Borna Coric, jolla semipaikkaan on tälläinen tie:
1.kierros Carreno B
2.kierros Johnson
QF Anderson tai Thiem
Tuo olisikin mielenkiintoinen kvartsi, jos -93 Thiem ja -96 Coric olisivat vastakkain. Lienevät tämän kauden päättyessä 22v ja alle pelaajista ehkä jopa kärkikaksikko, riippuen toki paljolti myös Kyrgiosista.

A. Bedene hienosti uransa ensimmäiseen ATP finaaliin. Bedene voitti jännittävien vaiheiden jälkeen Bautista-Agutin.

RF-Dimitrov nyt 53 min ja dimitrov sai 12 pistettä Rogerin syötöissä