ATP-kiertue 2019

Intian Punessa ensimmäisellä kierroksella 1970-luku kohtaa 2000-luvun: Karlovic - Auger-Aliassime.

1 tykkäys

Karlovic finaaliin. Nimi muistiin. On nouseva kyky.

6 tykkäystä

Myös Dohassa ollaan uusien nousujen äärellä. Finaalissa Berdych ja Djokovicin kaatanut Bautista Agut. Brisbanessa saatetaan sentään saada alle 30-vuotias finalisti Medvedevin tai Nishikorin muodossa…

1 tykkäys

Virtaselle OB:ssa hävinnyt Andreev pelaa juuri Sofian pääsarjassa villillä kortilla. On helppoa sanoa, että Otolla on huomattavasti paremmat eväät päästä tourille.

1 tykkäys

Ebden voitti lopulta ilman ATP-rankingia pelaavan 17-vuotiaan 6-3, 4-6, 7-6(5)

Brands - Klizan ensimmäisen erän tie break: syötön palauttaja voitti yhdeksän pistettä kahdestatoista pelatusta :open_mouth:

Tsonga (33 v) vastaan Chardy (31 v) Montpellierissä oli kyllä kertakaikkiaan mahtava ottelu, melkein kolme tuntia ja yhteensä 36 peliä, kaksi tie break erää ja kolmas 6-4. Huipputason hyvin pelattua ammattilaistennistä, kyllä tällaisiin otteluihin päästäkseen on nuorilla lahjakkuuksilla edelleen huomattavan pitkä matka kuljettavanaan. :thinking:

Cordoban turnauksen Argentiinassa vei paikallinen wc Londero atp 112 jolla tällä viikolla ilmeisesti uran ensimmäiset atp-turnauksen ottelut. Oli toisessa erässä murron verran takana kunnes vastamurto 5-5 ja mursi sen jälkeen kaikki Pellan syöttövuorot (menetti itse yhden) ja voitti toisen erän 7-5 ja kolmannen erän 6-1.

Kai noita syötön sulamisia sattuu varsinkin massalla miehilläkin mutta nyt muuttui pelin henki kerralla, kun vasuri-Pella näytti siihen asti varsin vahvalta omissa syötöissään…

2 tykkäystä

Londero tuttu myös Laaksoselle. 2018 Bastadin ATP-kisassa Laaksonen hävisi ensin tälle Londerolle karsinnoissa ja sitten LL paikan ansiosta Laaksonen otti revanssin pääsarjan 1.kierroksella.

1 tykkäys

Londero on tuttu myös viime kesän Tampere Openin finalistina. Vahvaa ja varmaa massakenttäpeliä esitti ja tsempparin luonnettaan mutta eipä olisi silloin uskonut että hänestä vielä tulee ATP-turnausvoittaja ja nousee ATP69 rankingille ja varmaankin tänä vuonna nousee Top50-pelaajaksi.

3 tykkäystä

Ja keskiyön ottelussa Tampereen voittaja T. Griekspoor (ATP-211) otti voiton Khachanovista (ATP-11) kolmessa erässä. Ottelu päättyi kaiketi aika tarkalleen klo 01.00 Suomen aikaa eli kyllä nämä tennispelurit joutuvat tottumaan melko erikoisiin otteluaikoihin. Komia kerroin olisi ollut tarjolla tuolle hollantilaiselle eli suurin tarjolla olleista ennen ottelua oli 10,20 ja 1. erän jälkeen kerroin oli varmasti jotain ihan muuta. On tämä tennis kiva peli!!

2 tykkäystä

Ihan mukavat rahat 2. kierroksen paikasta , noin 27t€ ja tietysti tärkeät 45 pistettä. No seuraavaksi voittaja ottelusta Tsonga-Fabbiano.

Juu ja viime vuonna kaatui selostajien mukaan Stanimal ekalla kiekalla.

Kyllä, puolustettavana oli 45 pistettä ja ne ansaittu jo. No Stan oli tuolloin palaamassa tourille ja kuten mies itsekin sanonut, että hieman liian aikaisin yritti paluuta.

1 tykkäys

Medvedev taitaa olla ainoa pelajaa, joka lähes jokaisessa matsissa syöttää muutamia kertoja nelurirajan vierestä “can opener”-syötön. Tänään syötti tällä tavalla Chardyä vastaan kahdesti. Kerran suoran syöttöpisteen, vaikka Chardy aavisti suunnan ja melkein heti toisen kerran, mutta suunnaten tällä kertaa keskelle, josta muodostui “body serve”, koska Chardy aavisti taas kerran ulossuuntautuvaa syöttöä.

Onko tehokasta? Näkyykö tourilla muita pelaajia, jotka harrastaisi tätä tai kenties ihan kansallisissa peleissä? Kenttähän jää tosi raa’asti auki ja palautuksessa on mahdollisuus voittolyönnille.

New York finaali:
21v Reilly Opelka (USA) ATP89
23v Brayden Schnur (CAN) ATP154

Välierissä jätit kohtasivat, Opelka vs Isner
6(8), 7(16), 7(7)
7(10), 6(14), 6(4)

Pistemäärältään siis nelieräinen ottelu🤔

Tuli oikein katsottua toi ottelu. Ei tullut paljon varsinaista peliä, kun syöttivät 81 ässää. On kaikkien aikojen ennätys. Kolikonheittoa lopputulos. Opelkalla on kuitenkin aika vahva peruspeli olemassa ja uskon hänestä tulevan hyvin vaikea vastus kaikille.

Ässät on hienoja lyöntejä!

1 tykkäys

Tuo kakkosketju tekee ryminällä paluuta telakalta. Leikkauksista ja loukkaantumisesta kärsineet Tsonga, Nishikori, Wavrinka ja Monfils pitivät junnuketjuja pilkkanaan. Vielä kun saadaan Del Potro takaisin Delray Beachissä, niin eihän tästä enää puutu kuin että Murray tekee loistavan paluun tekonivelellä Wimpelissä. Sitkeitä sissejä ovat!

2 tykkäystä