ATP-kiertue kaudella 2016

Uusi kausi pyörähtänyt käyntiin. Pääsarjakaaviot tiedossa ja täysi tohina karsinnoissa päällä.
Brisbanen pääsarjaan karsi -98 aussi Oliver Anderson kaatamalla pelaajat sijoilta ATP-109 ja ATP-150. Kova teko 17 vuotiaalta!
Lisäksi -95 syntynyt 20 vuotias Japanin Nishioka kaatoi ratkaisukierroksella Gulbisin, joten nuoriso-osasto esillä.

Pääsarjakaavioista lisää tuonempana.

Jack Sock on reilu kaveri. Kehotti Hewittiä haastamaan syöttönsä joka tuomittiin ulos, itseään vastaan:

Hieno ele Sockilta, mutta olisiko toiminut samoin jos panoksena ATP-pisteet ja rahat?
Eikös tuo Hopman Cup ole melko täyttä höntsää muutoinkin. Ainakin tuolla usein yllättäviä tuloksia nähdään.

Rehellisyyden nimissä tuskinpa olisi, ymmärrettävästi.

Ukrainan Marchenko(28v,ATP94) joka muistaakseni pelasi IPPOpenissa joku vuosi sitten pelaa hienoa turnausta Dohassa. Ensin ekalla kierroksella hän voitti Ferrerin ja nyt kvartsissa Chardyn suoraan kahdessa erässä 63 76(3). Semissä vastaan tullee Nadal. Dohan ottelut näkyvät muistaakseni Eurosportilta

Chennaissa Borna Coric 19v pelaamassa uransa ensimmäisestä finaalipaikasta. Vastassa Bedene, joka vuosi sitten Chennain finalisti.
7-6(5), 6-7(5), 0-0…
Voittajalle finaalissa Wawrinka, joten tiukkaa tekee teinipelaajan ATP-turnausvoitto vaikka finaaliin pääsisikin.
Coric voitti ja on ensimmäisen alle 20 vuotias ATP-finaalissa sitten vuoden 2008. Kahdeksan vuoden kuiva kausi päättynyt ainakin tältä osin.

Dohassa samaan aikaan alkamassa finaali Djokovic vs Nadal!

Coric pelasi hyvin toisen erän tiebreakiin asti. Sen jälkeen peliin tuli paljon virheitä ja hätäilyä. Kolmannen erän puolivälissä (muistaakseni 3-2* tilanteessa) otti medicalin, ilmeisesti valitti huonoa oloa tms. ja sai lääkäriltä pari nappia. Pito 4-3:een oli kovan väännön ja ainakin neljän breikkipallon takana, mutta sen jälkeen näytti kuin lääkitys olisi alkanut vaikuttaa. Coric alkoi liikkumaan ja lyömään pari pykälää terävämmin ja lopulta vei matsin lopun selvästi.

Coricilla on nyt alla kaksi yli 2,5 tunnin vääntöä. Saapa nähdä löytyykö vielä paukkuja uran ensimmäiseen ATP-finaaliin.

Nole murjoi Rafan 6-1, 6-2 Dohan finaalissa.

Nadalia vietiin kuin kuoriämpäriä. On todella tylyä riepottelua ainakin highlightsien perusteella. https://www.youtube.com/watch?v=v0dNndOzC_Y

Ei tässä nyt olla tänään ihan tennishistoriaa tekemässä; pikemminkin pänvastoin. Ensimmäisen kerran sitten vuoden 2008 on alle 20-vuotias päässyt ATP-kisan finaaliin. Nuorisokolmikko Cilic, del Potro ja Nishikori pelasi sinä vuonna yhteensä kuudessa finaalissa voittaenkin ne kaikki.

Juuri alkavassa Chennain finaalissa pidänkin nuorta Coricia suosikkina. Vai innostuuko Wawrinka sittenkin esittämään parastaan?

JK. Ei tarvinnut W:n esittää parastaan. Syöttö auttoi niissä harvoissa pinnetilanteissa, joita lattea C sai aikaan. Tämä tosin menetti vain kerran syöttönsä kummassakin erässä. Viimeisessä syöttövuorossaan sitten puhtaasti hölmöili itsensä tappiolle 15-40 ja sitten menettikin sen. Hetkeä myöhemmin erän ja ottelun lopetti W:n syöttövuoro.

Coric kaipaisi paljon lisää terävyyttä (mitä se sitten kaiken kaikkiaan onkaan) otteisiinsa!

MarkusK kertoo paljon sinun tennistietoudestasi jos pidit Coricia suosikkina Stanimalia vastaan!

1 tykkäys

Suosikkiutta lienee monenlaista. Samoin on ainakin Konsta Pylkkäsen mielestä myös “viisauven” lajeja. Jälkiviisaus se taisi olla sitä parasta ja samalla imelintä viisautta.

Iso kiitos sponsoreille, että tämän kauden ATP-kiertueen muotiväri näyttäisi olevan keltainen, viime vuoden yliampuvan pinkin ja muiden shokeeraavien värien jälkeen.

Nadal kommentoi, ettei ole koskaan tenniksen historiassa nähnyt kenenkään pelaavan yhtä hyvin tätä lajia kuin Djokovic Dohan finaalissa 2016.
Nole puolestaan kommentoi, että näki pallon vesimelonin kokoisena.

Jack Sock 23v Aucklandin finaaliin vuotta nuorempana kuin Jarkko Nieminen 2006.
Sock kaatoi 1-sijoitettu Ferrerin ATP-8 sekä myös Andersonin ATP-12, joten top10 tasolla jo pelaa, ainakin tässä kisassa. Pisterakenne herkullinen, joten nousu on vauhdikas kohti kärkipaikkoja.

Toisella palstalla oli viime syksyllä äänestys, että kuka 90-luvulla syntynyt saavuttaa top10 rankingin seuraavaksi(Raonicin ja Dimitrovin jälkeen)
Äänestin muutama kuukaus sitten Sockia. Suurin osa äänistä meni Tomicille, Thiemille, Kyrgiosille ja Goffinille.
Kyllä se Sock on. :wink:

Jarkko Nieminen voitti 24 vuotiaana Aucklandin kisan rankingilla ATP-29 ja oli sitten heinäkuussa sijalla ATP-13.
Jack Sock on nyt ATP-26 ja saapa nähdä missä sijoilla on loppukesästä.

Sydneyn 4pelin finaaliin Bopanna/Mergea ja J. Murray/Soares.

Sydneyn ykkössijoitettu Tomic keskeytti Gabashviliä vastaan tilanteessa 3-6, 0-3 selittäen syyksi sen, että keskittyy Melbourneen ja sai hyvän kaavion. Sydneyn turnausvoittokaan ei nostaisi häntä kuin “vaivaisen” yhden sijan. Ihme heppu. Toivotaan, että Istomin pudottaa mokoman heti Australian avoimissa.

Sydneyn kisajärjestäjät varmaan hyppivät riemusta. Tomic vedellyt ihme tankkausia aika usein.

Ihmisk*rpä antanut vinkit frendeilleen betsata itseään (?), niin ei viitsinyt pelata loppuun ja hävitä. Näin sai rahansa takaisin :smiley: On tuo meinaan kummallista että tuosta syystä luovuttaa mahdollisesti muutama game ennen loppua, eikä sitten jo ennen matsia anna vaikka walkoveria ( vaikkapa uupumukseen vedoten).

Ensi viikolla pelataan ATP-turnaukset erikoisissa paikoissa. Bulgarian Sofiassa ja Ecuadorin Quitossa.

Bulgarian Sofian turnauksesta paljon kerrottavaa. Ensinnäkin, kuvio on ilmeisesti melkoisen erikoinen. Sofiassa järjestettiin hallikentällä kaksi kertaa ATP-turnaus, vuosina 1980 ja 1981. Vuoden 1981 ATP-finaalissa kaksinpelissä pelasi Suomen Leo Palin. Tuohan oli ainoa suomalaisen kaksinpelin ATP-finaali kahdenkymmenen vuoden ajan, ennen kuin Jarkko Nieminen eteni 2001 Tukholman finaaliin.

No, Bulgaria sai siis vihdoin tällä vuosikymmenellä historiansa ensimmäisen kovan ATP-pelaajan Grigor Dimitrovista, jonka vuoksi tuo Sofian turnaus järjestetään tänä vuonna 2016 ensimmäisen kerran 35 vuoteen! Kaiken huippuna kansallissankari Dimitrov ei pelaakaan tuota turnausta kaikkien suureksi yllätykseksi!!

Ei kuvio ole sen erikoisempi kuin että Zagrebin kisan omistajat möivät kisaviikon eniten tarjoavalle. Unkarilaiset havittelivat kisaa myös, mutta jäivät kakkoseksi.
Quitossa vähän samanlainen kuvio ja Pietarin kisahan myytiin ensin Israeliin ja sitten se ostettiin takaisin Pietariin.
Valencia myi viime vuonna ATP 500 statuksensa Wienille, joka oli ennen ATP 250.
Ahvenanmaan ykkösliikemiehen Anders Wiklöfin yhtiöhän osti 2000-luvun alussa WTA-kisan, joka pelattiin ensin pari kertaa Suomessa sitten ehkä 3-4 kertaa Tukholmassa kunnes se myytiin nykyselle omistajalleen joka on tanskalainen tai ranskalainen mediatalo - muistaakseni.