ATP Tour Finals

Rafael Nadal on kiistämättä yksi kaikkien aikojen pelaajista. Voittanut käytännössä lähes kaiken tenniksessä. Suurin puuttuva titteli on tämä kauden rahakkaan päätösturnauksen voitto. Pari vuotta ura on ollut kuitenkin laskussa, ja monet asiantuntijat ovat epäilleet ettei suurvoittoja enää tule.

Vaikka Nadalin kausi on ollut vaikea, veikkaan että nyt Nadal ottaa tämän puuttuvan kruunun. Tänään on semifinaalissa vastassa tällä kaudella aivan mielipuolisessa vireessä ollut Novak Djokovic. Vedonvälittäjät asettavat Djokovicin ylivoimaiseksi suosikiksi ja Nadalin kerroin lähentelee jopa viittä (5,00). Veikkaukseni on, että Nadal lyö Djokovicin, marssii finaaliin ja siellä häntä ei enää pysäytä kukaan.

Siinäpä vähän virikettä kauden viimeisiin peleihin =) Katsotaan olenko väärässä.

1 tykkäys

Kaksi erittäin kovaa voittoa siihen vielä vaadittaisiin. Mielenkiintoista kyllä nähdä näiden kolmen pudotuspelin taso.

Ei tullut Rafalle puuttuvaa kruunua. Nole vei sen sijaan kahville luvuin 6-3, 6-3 kolmella murrolla. Rafalla ei ollut ainuttakaan murtopalloa!

Ens kaudella sit =D Haha

Djokovic vs Federer finaali alkamassa. Djokovic tähtäämässä neljänteen peräkkäiseen ATP-finaaliturnauksen mestaruuteen. 2012, 2013, 2014, 2015?

Kun näitä Masters finaaliturnauksen historiaa muistelee, niin itselleni näiden kisojen kulta-aikaa olivat Saksan Frankfurtissa 1990-luvulla järjestetyt kisat. Silloin finaalit pelattiin vielä paras viidestä ja kenttänä oli pelkästään kaksinpeliviivoilla merkitty alue. Näyttää muuten tenniskenttä tuollaisena melkolailla erinlaiselta.
Varsinkin saksalaistähtien finaalimatsit jenkkihuippuja vastaan jääneet mieleen. Vuoden 1993 finaalissa Pete Sampras voitti Michael Stichin erin 3-1 ja vuoden 1995 finaalissa kotiyleisö sekosi Boris Beckerin voitettua vanhoilla päivillään finaalissa Michael Changin.
Melko koomista tosin, että Becker oli 1995 puoli vuotta nuorempi kuin Djokovic nyt ja pidettiin tuolloin jo kehäraakkina.

Tuossa 1995 finaalissa tosiaan vastakkain olivat historian kaksi nuorinta GS-turnausvoittajaa. Becker voitti Wimbledonin 17 vuotiaana vuonna 1985 ja Chang Ranskan avoimet myös 17 vuotiaana vuonna 1989.

Djokovic - Federer 6-3, 6-4.

Oli aika heikkotasoinen finaali. Helppoja virheitä puolin ja toisin. Mielenkiintoista nähdä miten ensi vuosi lähtee käyntiin!

Ketju taas ajankohtainen, mutta saisiko pyytää otsikkoon tarkennussäätöä, varsinkin kun Nadal ei ole mukana tänä vuonna.

Lohkot 2016
Murray, Wawrinka, Nishikori, Cilic

Djokovic, Raonic, Monfils, Thiem

Herbert/Mahut, Lopez/Lopez, Kontinen/Peers, Klaasen/Ram

Murray/Soares, Bryan/Bryan, Dodig/Melo, Huey/Mirnyi

Sunnuntaina alkaen klo 14
Bryan/Bryan vs Dodig/Melo
Djokovic vs Thiem klo 16
Murray/Soares vs Huey/Mirnyi klo 20
Raonic vs Monfils klo 22

Näyttää, että lohkomatseihin on vielä hyvin lippuja tarjolla. Taitaa Federerin ja Nadalin puuttuminen näkyä järjestäjien kassassa. Saapa nähdä, miten tyhjiä katsomoita nähdään niissä arkipäiväsessioissa, joissa ei ole Murrayta tai Djokovicia kentällä.

Tänään se sit alkaa kun vähän väsyneen oloinen Greatest OF All Times-pelaaja kohtaa superlahjakkaan nuorisokaartin kärkipelaajan Thiemin. Povaan jopa että Thiem, jonka vire näillä sisäkovilla kentillä on ollut kaukana hyvästä hänen tasolleen niin pystyy tänään ehkäpä laittamaan kampoihin, tai näin ainakin olisi toiveissa. Kolmen erän vääntö siis tilauksessa :wink:

Luit ohjelmaa väärin. Kaikkien aikojen paras (sen tosiaan voi sanoa myös suomeksi) palaa vasta ensi vuonna.

Höpö höpö, lopetappas se rollaaminen nyt…

Perustelen sentään faktoilla. Toki voit kuvitella, että toistamalla tarpeeksi usein joku muukin alkaisi uskoa tuohon tosiasioiden valossa täysin järjenvastaiseen mielipiteeseen.

Onko kellään heittää parempi laatuista striimiä kun Veikkaus-tv? Itse en näiltä perussaiteilta kuten batmanstream tai fromsport löytänyt kun jotain pikselimössöä. Rumbling maybe?

Hyvät herrat, kuinka kauan aiotte jatkaa lapsellista kinastelua sveitsiläisen ja serbialaisen välisestä paremmuudesta? Jos olisin moderaattori, laittaisin tällaisesta jankutuksesta jäähylle, nyt se näyttää jatkuvan loputtomiin kun kukaan ei puutu. Olen ihan varma, että paljon kiinnostavampiakin keskustelunaiheita olisi. Se on kuitenkin mielipideasia kuka pelaaja on kenenkin arvoasteikossa paras.

Eihän tämä minulle kuulu, ajattelin vain kommentoida miltä näyttää ulkopuolisille.

Kaksi viestiä vuodessa, ja niistä toisessa kritisoit muita, ja vaadit jäähylle. Ole toki hyvä, ja tarjoa parempaa sisältöä…

Juuri niin upeaa tennistä kuin näiden pelaajien välillä voi odottaa. Thiem pelaa ajoittain todella upeaa tennistä, tosin Nole on vieläkin ruosteessa se on pakko myontää.

No on tuo teidän jankutuskyllä aivan luokatonta touhua. En ymmärrä miksi tartut Hardcourterin idioottimaiseen trollaukseen jatkuvasti. Vaikuttaa kuin olisit Homer Simpson joka ei ymmärrä että sämpylän sisällä on korkeajännite.

Thiemin lyöminen on kyllä jäykkää ja effortti korvaa kauneuden. Ei tuolla tekniikalla kyllä montaa ehjää kautta pelata. Thiem on ollut satanolla häviöllä tässä erässä, mutta hyvällä yrityksellä ja Djokon saamattomudella pysynyt mukana.

Nyt aika tärkeä piste!

Joo, Dominic romahti totaalisesti, ja nyt näyttää että lahjoittaa koko erän.

Sitä kutsutaan myös voimatennikseksi. Ja ei Thiemin single rystyä kauniimpaa lyöntiä paljoa ole, jos jotain ymmärtää tenniksestä. Ja en tiedä mitä peliä taas katsot noilla kommenteilla, kun montako breikkipalloa esimerkiksi Nolella on ollut tässä erässä jos kerta vie “satanolla”? Normisti kun Djoko yleensä erässä saa vastustajaa kuin vastustajaa vastaan useamman murtomahdollisuuden.

Ja Thiem nappaa ekan setin!

Kauneus on tehokkuutta, toistettavuutta ja minimum effort maximum outcome ja sitä mitä opettaisit superjunnulle. Thiem on kaikkea muuta. Ei tarvitse olla breikkipalloja , jotta näkee että breikki tuoksuu ilmassa. Thiem juuri ja juuri sai pidettyä syöttönsä. Veikkaan että häviää tämän erän 6-0.

Ellei sitten Djoko poistu kentältä. Thiem ei kyllä ainkaan tässä turnauksessa tule pärjäämään. Saletisti lohkon viimeinen.

En tarkoittanut tuota. Tällä sivulla on paljon hyvää sisältöä, jota luen säännöllisesti. Kuten sinun ja monen muun kirjoitukset. En itse kirjoita, mutta olen yksi monista, joka näitä seuraa.

En vaadi kenellekään mitään jäähyjä, tarkoitus oli vain vinkata miltä kyseinen keskustelunaihe muille näyttää.