Australian avoimet 2020

Keskustelua kauden ensimmäisestä arvokisasta. Harvinainen ennakkonäkymä, ettei ole selkeää ykkössuosikkia? Puolitusinaa mahdollisia voittajia miesten sarjaan(kin).
Kerrankin tai viimein.

Kertoimien perusteella Djokovic on kyllä aika selvä suosikki, mutta on täysin mahdollista, että hän häviää Medvedeville, jos hänen viime syksyn kaltainen vireensä jatkuu. Ainakin ATP Cupissa Medvedev pelasi hyvin: voitti kaikki muut ottelut ja hävisi Djokovicille tiukan pelin. Tsitsipas voi varmaan myös yllättää Djokovicin.

Nadalilla ei ole mitään jakoa näillä alustoilla Djokovicia vastaan, ja ainoa toivo hänelle on, että joku pudottaa Djokovicin ennen finaalia. Medvedevillä on myös hyvät mahdollisuudet revanssiin Nadalista AO:ssa, jossa alustat ovat samat kuin ATP Cupissa eli matalapomppuisemmat ja hieman nopeammat kuin US Openissa.

Myös minä pidän Djokoviciä selvänä ennakkosuosikkina. Jos pysyy terveenä ja pelaa omalla tasollaan, niin voittaa kisat. Mutta ATP Cupissa hän piti kättään, joten ehkä kaikki ei ole 100% ok?

Medvedev tai Thiem voi mennä loppuun asti. Toivottavasti etenevät puolivälieriin asti, niin saamme mieleenkiintoisia ottelupareja.

Ehkä hieman toiveajattelua, mutta neljänneksi rankkaan edelleen Federerin. Jos kroppa kestää ja jos saa pari helppoa ottelua toisella viikolla. Mutta jos etenee välieriin niin, että on voimia jäljellä niin voi lyödä jopa Djokovicin. Paras taso on kuitenkin edelleen muita parempi. GOAT on aina GOAT. :slight_smile:

Nadal joutuisi yllättämään. Pelaa aina samalla tavalla ja jo viime vuonna oli nähtävissä, että vauhti alkaa hidastua ja muut pääsevät niskan päälle. Luulen, että tämä vuosi tulee olemaan se, jolloin Nadalin ranking alkaa tippua. Mutta hänellä on yleensä ihan älytön tuuri isoissa kisoissa, ensin araponnea ja pahimmat vastustajat joko loukkaantuvat tai pelaavat täydet viisi erää juuri ennen Nadalin kohtaamista. Eli veikkaanpa, että Nadal etenee välieriin, mutta ei pidemmälle.

Muille en oikein anna mahdollisuuksia Kaksi viikkoa ja paras viidestä. En näe, että kukaan muu olisi vielä kypsä voittamaan grand slamin, mutta toki juuri Australian openissa on nähty paljon yllätyksiä. Kuka olisi veikannut että Bagdhatis etenee loppuotteluun asti?

1 tykkäys

Uusi vuosikymmen uudet kujeet. Vanhat tähdet pois ja uudet tilalle. Se luullakseni tämän vuoden teema GS-kisoissa.
2020-luvun alku muistuttanee 2000-luvun alkua.
2010-luvun alussa unohtivat vaihtuvuuden jostakin syystä, mutta tuskin enää voi näin käydä. Ihminen ei ole robotti.

Melbournin ilmanlaadusta kirjoitettua…

The air quality in Melbourne’s suburbs has dropped to the worst-rated level today, as smoke from bushfires in East Gippsland and the north-east continues to blanket the state.The pollution has forced pools and beaches to close, horse races to be cancelled, construction workers to abandon outdoor work and caused concerns about the welfare of tennis players at the Australian Open.

One emergency-level blaze is burning near the East Gippsland community of Tamboon, as emergency services attempt to contain huge fires still burning across the state.

Play at the Australian Open was delayed due to significant smoke haze and resumed an hour later when conditions improved. Slovenian player Dalila Jakupovic had to abandon her qualifier mid-match when she fell to her knees coughing. She was escorted from the court and the match was called off.

Ei kuulosta kovin terveelliseltä pelaajille.

1 tykkäys

Tänä vuonna tullaan siihen tilanteeseen, että kovat lahjakkuudet ryhtyvät saavuttamaan parasta peli-ikäänsä, joka on keskimäärin 25vee kausi ollut käytännössä jo iät ja ajat.
Samaan aikaan pitkäaikainen kärki (ehkä) menossa kriittisen menestysiän ylitse.
Federer tänä vuonna 39v, Nadal 34v ja Djokovic 33v. Ehkä Djokon osalta vielä ei liian paljon mittarissa. Federer osoittanut että voi pärjätä jopa +35v iässä, joskin Rafa ja Nole paljon enemmän riippuvaisia fyysisestä kunnosta ja maksimirajat tulevat vastaan Rogeria aiemmin.

Yleiskuvan puolesta 89-94 ikäluokissa ei ollut kovia lupauksia nuorena. Yksi oli numeraalisesti samaa tasoa kuin aiemmat legendat. Bernard Tomic, mutta häntä ei huvittanut treenaaminen ja huhujen mukaan on huijattu syntymäajankohtakin kun lapsena surffaili ympäri eri maita ja tuo mahdollistui melko kätevästi. (Joskin itse luotan että syntynyt silloin kun tilastot näyttää)

95-01 syntyneissä sitten onkin näitä 17v CH-voittajia ja junnuna kiertueelle nousseita tullut vuosi toisensa perään. Ja ovat tänä vuonna 25v, 24v, 23v, 22v, 21v, 20v, 19v.
Toki Kyrgios lähellä osastoa Tomic treenimotivaation ym suhteen. Mutta nyt on aika tehdä muutos kun on tuossa ihmisen fysiologisesti parhaassa iässä urheilullisesti ajateltuna. Lähivuosina saman iän saavuttaa vuosi toisensa jälkeen entistä suuremmat pallotaiturit ja samaan aikaan nykyinen kärki saavuttaa jokainen seniori-ikästatuksen.
Näkymät täysin toiset kuin olivat 2010-luvun alussa.

1 tykkäys

Minä, kun luin viikko/pari sitten täältä ettei vaikuta mitenkään Melbourne Parkille asti nuo tulipalot.

Kyse taisi olla siitä, kun täällä oltiin turnausta jo perumassa…

Melkoisen vaikeaa tuolta karsinnasta on sijoitettunakin nousta pääsarjaan (siis kolmella voitolla) eli tässä otanta kuudelta viime vuodelta AO:n osalta:
2020 karsinnasta läpi 3 ja näistä sij. 1-16 kaikki 3
2019 karsinnasta läpi 6 ja näistä sij. 1-16 vain 3
2018 karsinnasta läpi 7 ja näistä sij. 1-16 vain 3
2017 karsinnasta läpi 7 ja näistä sij. 1-16 vain 4
2016 karsinnasta läpi 6 ja näistä sij. 1-16 vain 3
2015 karsinnasta läpi 7 ja näistä sij. 1-16 vain 5

1 tykkäys

Liekö viime viikon haastajakisan voitto vienyt mehut Steve Johnsonista vai vanha herra Roger vaan niin armottomassa iskussa, mutta yhtä maalia pelattiin näiden kohdatessa viime yönä. Johnson sai Federin syötöillä 4, 4 ja 5 pistettä kussakin erässä. Ei Johnson kyllä enää taida uransa kovimmassa iskussaan ollakaan. Joka tapauksessa Roger selvisi koitoksesta ajassa 1 h 28 min, mikä varmasti sopii vanhoille luille, lihaksille ja jänteille oikein hyvin.

1 tykkäys

Gulbis löi FAA:n! Alkoiko taas tennis kiinnostamaan? Kanadan nuorilla taas katastrofi-turnaus kun molemmat hävinneet.
Naapurin nuori, eli Micke Y, taas voitti ja saanut nyt kasaan sen mikä viime vuodelta Noumean voitosta piti puolustaa. Kaksi kertaa karsinut pääsarjaan ja nyt ekan kierroksen voitto.
Emilin top-100 alkaa varmistua kun uhkaajat tippuvat turnauksesta. Livessä nyt 99.

2 tykkäystä

Emilin Top100:n varmistuminen on kyllä vielä todella kaukana. Huomioithan myös kaikki ensi viikon Challenger-turnaukset?

Olen valmis lyömään vetoa että Emil ei ole seuraavassa rankingissa (ma 3.2.) vielä Top100 pelaajaa. AusOpenista ei ohittajia juuri tule (max 1-2) mutta challengereista tullee jo tällä viikolla joku/pari. Ensi viikolla pelataan kuitenkin 4 challengeria ja niistä nousee pelaajia vielä Emilin ohi. Emil itse pelaa seuraavan kerran Montpellierissä joten lisää rankingpisteitä ei ensi viikolla saa.

Emilin tämän hetken liveranking ATP99 on korkein teoriassa mahdollinen rankingiin kahden viikon päästä. Emilillä on mahdollisuus parantaa ma 3.2. omaa nykyistä ennätysrankingiaan ATP104 mutta se on vielä epävarmaa.

Tämä keskustelu jatkukoon Emilin ketjussa jos niin halutaan.

1 tykkäys

19v 3kk Hugo Gaston johtaa erin 2-0 Jaume Munaria ATP90 vastaan.

Otto Virtanen pelasi 1-2 ottelun Gastonia vastaan 2 vuotta sitten.

Gaston-Munar on vasta ensimmäisessä erässä. Ranskalainen johtaa kyllä murrolla 4-2.

Asiaa (ehkä) sivuten, en itse tykkää yhtään tuosta livetulokset.comin tavasta ilmoittaa pisteet mobiiliversiossaan. Ennen näki etusivulta suoraan kaikkien matsien eräpisteet, ja nyt vain voitetut erät.

1 tykkäys

Orpanan ikätoveri Cocciaretto pelaa Eurosport2 kanavalla.
Kohtasivat aikoinaan EM-kisojen puolivälierissä, jolloin italialainen voitti erin 2-1 ja sai pronssia.
Nykyään WTA175 ja karsi GS-kisaan.

1 tykkäys

Tätä ei varmaan usein ole tuolla Australiassa tapahtunut. Kello ja vaikka kuinka paljon ja yli 10 matsia vielä käynnissä.

10 ottelua tuohon aikaan poikkeuksellista, mutta jokainen vuosi muistan katselleeni illan viimeistä ottelua tuolta Suomen aikaa klo15-16 aikoihin, eli yli puolen yön tuolla.

Joskus 15 vuotta sitten matsi päättyi hieman ennen kuin aamuaurinko nousi. Olikohan klo 04-05 välillä Melbournen aikaa.

Suomen CH-kisoista tutut belarusit Ivashka ja Gerasimov pelaavat yhä, kun puoli kaksi yöllä lähenee.

Voi olla Minskissä jännät paikat.

Olisi aika hurja tilanne jos olisi kaksi suomalaista GS kisassa samaan aikaan pitkässä viidennessä erässä. Kumpaa katsoa.

Gerasimov voitti Ruudin 10-7 klo 01.30
Ivashka hävisi Andersonille 8-10 klo 01.31

Veikkaanpa että Tsongan ura taitaa olla tän loukkaantumisen myötä kohta lopussa?