Australian avoimet 2022

Ketju auki uutisella, jonka mukaan sääntöjä ei tarvitse noudattaa, jos olet ykkösenä maailman listalla. Aika naurettavaa näinä aikoina tehdä koronan suhteen poikkeuksia yhden pelaajan kohdalla. No, onhan tuo saanut syöttökellonkin suhteen aika vapaasti toimia. Harvassa ovat oikeasti asiaan puuttuneet tuomarit olleet…

5 tykkäystä

Mielenkiintoinen päätös, vaikka ehkä jopa odotettukin. Kovasti järjestäjät ovat kehuneet, että päätöksen teki puolueettomat lääkärit, mutta muualla on kirjoitettu, että Djoko ei ole puhunut “medical exemptionista”, vaan ainoastaan excemptionista. Ja säännöissä on myös mainintaa, että “critical skills” on riittävä syy. Ilmeisesti Australian hallinto ei pärjää ilman Djokon syötönpalautuksia?

Saa nähdä millaisen vastaanoton hän saa. Toki yleensä on tykännyt siitä, että katsojat buuavat, mutta tänä vuonna saattavat buuata hieman enemmän.
"Football writer Samantha Lewis added: “Everybody attending the Australian Open has a patriotic duty to boo Djokovic for the entirety of his stay.

“This is an obscene decision and organisers should be ashamed of themselves.”

AAP reporter Karen Sweeney tweeted: “Novak Djokovic is about to find out what it’s like to be despised by all of Australia. We’re all nice and laid back until we’re not.”"

2 tykkäystä

Olisikohan aussien jo aika suhtautua koronaan hieman käytännönläheisemmin? Keskitytään me tennikseen eikä politiikkaan. Varmasti on hyvää tennistä luvassa.

Onkohan joku kämmännyt viisumianomuksen kanssa :thinking: ? Jäämme odottelemaan.

Ja viel sama Eurosportilta - good luck!

Itse ymmärsin tämän keissi niin, että Australian tennisliitto (Tennis Australia) on hyväksynyt Novakin lääketieteellisen syyn rokottamattomuuteen. Se että hyväksyykö Victorian osavaltion viranomaiset saman syyn, jotta osavaltioon voi matkustaa, on aivan toinen juttu. Tässä menettelyssä ei käytetä mitään erityiskohtelua, jos sellaista tennisliitto mahdollisesti käytti. Ns. kaikille sama :cowboy_hat_face:

Edit: Eurosportin uutisessa mainitaan myös vääräntyyppinen viisumi.

Reuters raportoi hiukan lisätietoja:

Ei tule pääsemään sisään on minun arvaus. Australialaiset olleet todekla kovassa lockdownissa kuukausia itse, Novak tarvitsisi todella painavaa näyttöä syylle ettei voi ottaa rokotetta jotta aussit nielisivät hänen osallistumisensa kisoihin.

Veikkaan että siellä nyt koitetaan miettiä sekä kisajärjestäjien että valtion puolella miten Novak voidaan passittaa kotiin mahdollisimman pienellä kasvojenmenetyksellä puolin ja toisin.

Voi toki olla, että ei keksitä oikein kunnon keinoa enää kun virhe ehdittiin tehdä.

Virhe siis siitä näkökulmasta, että aussin kansa on tästä todella raivoissaan (ihan syystä kokemansa jälkeen). Ei tarkoitus aloittaa mitään rokotuskeskustelua.

Näyttää siltä että Novak lentää takaisin kotiin:

3 tykkäystä

Huhhuh :grinning_face_with_smiling_eyes: Nyt on kyllä mielenkiintoista seurattavaa. Vieläkö mahtaa päästä takaisin vai meinaako boikotoida Australiaa uransa loppuun asti.

Sama käytäntö myös muihin kolmeen GS-turnaukseen. :wink:

Jos tämä (ainoa looginen) päätös pitää, ja Novakilla jää turnaus pelaamatta, niin odotan vahvaa kannanottoa siitä, miten hänen ihmisoikeuksiaan on loukattu. Tuskin sentään kotimaisten foliohattujen “näin se 30-luvun Saksassakin alkoi” -tasolle päästään…

Turnauksesta tulee varmasti hieno, ja univaje loppukuusta sen mukainen. Yhtä pelaajaa ei mikään turnaus jää kaipaamaan. (Tosin itse epäilen, että jokin porsaanreikä osallistumiseen vielä keksitään.)

1 tykkäys

Univaje alkaa näköjään jo nyt Melbournen lämittelyturnauksesta

”And it is not just Djokovic who has been accused of fuelling disinformation on social media. His wife has promoted false claims that 5G technology is somehow linked to Covid-19 on her own Instagram feed - posts labelled as false by the social media site.”

Onkohan vaimo mukana reissussa?

Kohtapuolin varmaan lisätietoa:
The Federal Circuit Court has adjourned Djokovic’s legal challenge until 18:00 local time (07:00 GMT), after a brief administrative hearing.

Pitkittyy

Tenniksen supertähti Novak Djokovic passitettiin karuun säilöönotto­keskukseen – ulkona täysi härdelli https://www.is.fi/tennis/art-2000008521976.html

Aika aikaisin joutui kaivamaan popcornit esiin tänään. Saa nähdä millainen lumipalloeffekti tästä vielä syntyy.

Djokon protestin käsittely on vasta ma. Joku toimittaja epäili jo, että kaikille sopivaa kasvojenpelastuspäätös voisi olla, että Djoko käy pikavisiitillä Serbiassa ja laatii uuden viisumihakemuksen, jonka turvin pääsisi maahan.

Mielenkiintoista myös, että kuulemma noin 5 muuta pelaajaa ja tuomaria ovat tulleet Australiaan samanlaisella poikkeusluvalla, Ainakin kahden pelaajan ja yhden tuomarin viisumia tarkistetaan nyt uudestaan tämän jupakan takia. Saa nähdä joutuuko joku muukin vielä lähtemään?

En aiemmin ole Novakin ajatuksiin tutustunut, mutta kyllähän tuo perhe tuntuu aika kujalla olevan:

”In his book Serve to Win, Novák Djokovic described how in 2010 he met with a nutritionist who asked him to hold a piece of bread in his left hand while he pressed down on his right arm. Djokovic claims he was much weaker while holding the bread, and cited this as evidence of gluten intolerance.”

”And during an Instagram live, he claimed that positive thought could “cleanse” polluted water, adding that “scientists have proven that molecules in water react to our emotions.”

”Earlier in the pandemic, Djokovic’s wife repeated a 5G conspiracy theory on Instagram - her post was given a misinformation label by the social network.”

3 tykkäystä

Myönnän mielikuvitukseni rajallisuuden. Ei tullut natsisaksavertauksia, mutta kyllähän Novak Jeesukseen vertautuu…

… kärsi näyteltyjen loukkaantumistensa aikana, mediassa ristiinnaulittiin…

3 tykkäystä

Nouseeko kolmannessa GS-turnauksessa (Wimpeli) kuolleista?

1 tykkäys