Australian avoimet 2023

Karsinnan toisella kierroksella Fernando Verdasco 39v kohtaa Shang Junchengin 17v. Mikähän on isoin ikäero pääkiertueella?

Lopez ja Alcaraz taisivat ainakin ehtiä kohtaamaan, ja siinä ikäeroa jokunen kuukausi enemmän…

Wienissä 2011 näköjään 44v Muster ja 18v Thiem kohtasivat, mutta tuo Musterin paluu nyt oli mitä oli. Sen jälkeen suurin ero on ollut 2009 Den Boschissa, kun 38-vuotias Dick Norman kohtasi Ruotsin lupaavan 16v Daniel Bertan. Bertan ura jäikin sitten aika lailla siihen ATP-kiertueella…

4 tykkäystä

Sheng voitti 63 26 64. Tuleva voitti entisen. Verdasco (39v) tuskin jatkanee kilpatennisuraansa tätä vuotta pitemmälle.

1 tykkäys

Mutta kiertueelle voi nousta joku toinen Berta. Nimittäin Danielin tytär on jonkin sortin Instagram-nimi ja julkaisee paljon treenivideoita tmv. Ainakin niiden perusteella on todella hyvä pelaaja ikäisekseen.

Off topic, joten jätetään nämä spekulaatiot pitkälle tulevaisuuteen.

Jarry karsi pääsarjaan voittamalla kolme 2001-syntynyttä. Virtanen antoi tiukemman vastuksen kuin Skatov ja Nava.

17v Kiinan Shang eteni myös pääsarjaan. Tuohon harvat kyenneet tuossa iässä.

LISÄYS
Holger Rune kaksi vuotta sitten 17-vuotiaana oli ATP475 ja pelasi 15K ITF-kisaa. Shang siis huimasti edellä Runen kahden vuoden takaista tasoa.

17v Carlos Alcaraz ATP141 selvisi kaksi vuotta sitten AO:n pääsarjaan ja hävisi 2.kierroksella Mikael Ymerille.

Shang yhden otteluvoiton päässä samasta.

3 tykkäystä

Shang voitti Otten. Kiina löysi miljardin kansakunnasta tennikseen soveltuvan huipputason pallotairurin viimeinkin miesten puolellekin. Kiitos Amerikan avun.

Ei taida mennä kovin montaa vuotta kympin sakkiin. (näillä näkymin pari vuotta max)

Kyrgios vetäytys turnauksesta. Harmi!

Jarry jatkaa menoaan ja voitti 26. sijoitetun Kecmanovicin suoraan kolmessa erässä.

Murray voitti Berrettinin vitoserän tiebreakin jälkeen 3-2, matsin kesto 4h49m

3 tykkäystä

Tuskin paljon lohduttaa ketään, mutta ei Otto turhalle kaverille hävinnyt: Jarry karsinnoista läpi ja voitti ensimmäisellä kierroksella Kecmanovicin suoraan kolmessa erässä antamatta yhtään breikkipalloa.

Pelillisesti Otto ei välttämättä ole niin kaukana, mutta ehkä fysiikka on vielä esteenä ulkokovilla?

Tosin kaksi ottelua on aivan liian pieni otanta, jotta voi vetää vielä juuri mitään johtopäätöksiä.

2 tykkäystä

Pari USA:n pelaajaa tekemässä viimein jonkin tason läpimurtoa ATP-tasolle, joiden kohdalla sitä odotettu pitkään.

Michael Mmoh oli 20-vuotiaana viisi vuotta sitten ATP96 ja nyt 25-vuotiaana nousemassa uudemman kerran sadan joukkoon ja menossa syvemmälle tällä kertaa. Lähellä on liverankingissa sija 89, mikäli Lokolin onnistuu nujertamaan.

Christopher Eubanks toinen nouseva afro ja hänkin menestyy AO:ssa. Sadan joukko lähellä ennen 27v päivää. On sitä odotettukin tämänkin erikoislaatuisen pelaajan kohdalla.

Eiköhän nämä kummatkin jonkin tason ATP-uran tee, mutta onko vain muutaman vuoden ATP50-80 käväisy, vaiko yli viiden vuoden top50 asema - jää nähtäväksi. Voivat toki edelleen jäädä myös ‘henrilaaksosiksikin’ ATP/CH tasojen välimaastoon killumaan parhaina vuosinaankin.

1 tykkäys

Berrettinin 9 peräkkäisen TB-voiton putki Australian avoimissa katkesi.


Tässä kun odotellaan, että pääottelu eli Emilin pääsisi alkamaan, niin voi tappaa aikaa katsomalla junioripelejä. Ihan hyvin nekin pelaa.

2 tykkäystä

Onko sade taas keskeyttänyt ottelut Ausopenissa?

…matsit alko just… ja sit sadetauko…
…kuurojen tod.näk. pienenee illan edetessä.

…ja sataa

Lonkkavaivainen Nadal putosi 2. kierroksella McDonaldille suoraan kolmessa erässä.
Rafa ei kovin usein näin aikaisessa vaiheessa ole tippunut GS-kisoissa.

Terveenä ei varmasti olisi hävinnyt, mutta tätä on odotettu, koska vammat ottavat lopullisen yliotteen Nadalista. Kipeällä lonkalla liikkuminen kärsii pahasti.

2.kierroksella Alexander Zverev vs Michael Mmoh. Molemmilla tällä hetkellä ikää 25v. Edellinen kohtaaminen tapahtui seitsemän vuotta sitten Miami Mastersissa vuonna 2016. Silloin 18-vuotiaiden ottelun voitti Zverev 7-6, 7-6. Lisäksi ovat kohdanneet 12 vuotta sitten vuonna 2011 ja tuo tapahtui Miamista 250 km itään Atlantin valtamerellä. Sen voitti myös Zverev G5 junnukisassa.

Zverev voitti avauskierroksella LL-pelaajan viidessä erässä ja nyt mahdollisuus päästä 3.kierrokselle saakka voittamalla myös toinen LL.
Vaikuttaa Zverevin kunto siltä, että kroatialaisen tenniskoutsina toimivan tyttökaverinsa jouluna rengastaneella, Saudi-Arabiassa syntyneellä, nigerialaisen isän yhdysvaltalaisella, korissukkaa vapaa-ajalla hyvin pöllyttävällä Michaelila yllätyssauma - nousukuntoinen kun ollut syksystä saakka.

3 tykkäystä

Hurkacz, joka on voittanut Mastersin kovalla kentällä ja ollut lisäksi kerran finaalissa, pääsi nyt ensimmäistä kertaa Slamissä kovalla kentällä kolmannelle kierrokselle. Viisieräisen väännön se nytkin otti Sonegoa vastaan.

2 tykkäystä

Kuinka monta yhdysvaltalaista miestä eteneekään tänään jatkoon. Tällä hetkellä näyttää hurjalta, kuin paluu 80-luvun alkuun.

2 tykkäystä