Nopealla laskemisella miesten karsinnoissa joka neljäs on Italiasta tai Ranskasta. Italiasta 17 ja Ranskasta 15. Todennäköisesti RG:ssä näiden maiden pelaajien määrä on vieläkin suurempi.
Jos meni Otolla Aussien karsinnat aivan metsään, niin ei ne naapureilla sujuneet sen paremmin.
E. Ymer hävisi avauskierroksella brittien Penistonille kolmessa erässä. Tappio saattaa kirvellä normaalia enemmän, sillä ottelu meni aina kolmoserän tie breikkiin, missä Peniston vahvempi 10-7 luvuin.
Viron toivo, Helsingin CH-kisan pääkaavioon villin saanut Mark Lajal kotimatkalle myös avauskierroksella. Ranskan Grenier voitti virolaisen tylyhkösti 6-4 6-2
Eipä tästä kisasta muita lähinaapureita näytä edes löytyvän. Kyllähän nuo Norjan ja Tanskan yksinäiset jättistarat ovat aika yksinäisiä susia, ei yhtään kyseisten maiden edustajaa karsintakaaviossa.
Ja oikeastaan olkaamme siitä seikasta ylpeitä, että Suomi on p-maat ja Balttia yhteenlaskien ainoa kansallisuus, jolla on näihin karsintoihin ollut heittää pelaaja sekä pääsarjaan, että karsintaan.
Suurta mystiikkaa on myös tiedotuslinja suomalaisten tappiollisista otteluista.
Yksikään kotimainen media ei ole uutisoinut Australian karsinnoista, koska liittokin tiedotti asiasta vain yhden Instagram-tarinan verran. Ehkä olen hieman vanhakantainen jäärä, mutta mielestäni myös tappioista, niukoista tahi selvistä, tulisi uutisoida.
Mitähän tommonen Kypson on tehnyt saadakseen villin kortin. Onko nää jotain lehmänkauppoja, että aussit tarjoaa jenkeille villejä ja usopenissa päinvastoin? Aussipoikien villit kortit ymmärrän ja tämä tuore challengervoittaja (joka voitti matkalla myös tuon Kypsonin) Cazauxin ymmärrän ja Shangin nyt varsinkin.
Jotenkin näin se kuvio menee. Viime vuoden Garrosiin on myös jenkkien liitto jaellu Kypsonille kortin, se on tullu jonkun paikallisen karsintaturnauksen kautta. Nyt tän vuoden AO:sta ei heti silmään löytynyt mitään, että millä perustein jenkeissä tuo kortti on jakoon laitettu.
Mututuntumalla kateltuna vähän vaihtelee nää villien jakosysteemit kisasta riippuen.
Viime vuoden listoja kun tarkastelee, niin siellä Garros ollut kisa, joka tiukasti pitäny kiinni siitä, että ne sopimusvillit erikseen ja kaikki muut villit menny ranskalaisille.
Wimbledonissa jaettu kaks villiä ihan muualle, Goffin ja Ofner saanu semmoset.
US taas pitänyt tiukkaa politiikkaa, sopimusvillit ja kaikki muu jenkeille.
Nyt AO:ssa sopimusvillit, aussit ja sit yks villi lähteny ulkopuolelle eli Shang.
Karsinnat ohi ja miehistä muutama poiminta… Oton kaatanut Vavassori hävisi ratkaisukierroksella, Tampereen voittanut ja Helsingin finaaliin päässyt Sagat pääsarjaan, nuorista lupauksista pääsarjaan Mensik ja Primic sekä vanhoista jääristä Goffin.
Sunnuntain aloitus kisalle on kyllä hyvä uudistus. Palvelee faneja (paikalla olevia ja TVn katsojia) ja pelaajia, jos tällä saadaan edes vähän vähennettyä otteluiden venymistä aamuyölle = pääkenttien päiväsessiossa vain kaksi ottelua / kenttä, eikä kolme, joka johti iltasessioiden alun venymiseen.
Kyllähän uudistusta aikataulusyillä perusteltiin, mikä varmaan onkin ihan validi pointti. Ei siinä oikein ole tolkkua, että aamuneljältä paikallista aikaa tahkotaan viiseräisiä matseja. Siinä uhkaa jo voittavan pelaajan jatko kärsiä huomattavasti, kun välipäivä menee aivan sekaisin ja tietenkin palautumisen kanssa joudutaan ehkä miettimään vähän uusia kikkoja.
Mutta eiköhän tuossa ole myös se perinteinen, eli rahakysymys jollain tapaa läsnä. Yksi lipunmyyntipäivä lisää.
Katsojille tuo uudistus on pelkästään hyvä asia. Ensimmäinen kierros GS-kisoissa on normaalisti melkoista haipakkaa, nyt kun se pelataan kahden päivän sijasta kolmena päivänä niin kerkiää kyllä paremmalla prosentilla katsomaan niitä matseja mitä haluaisikin nähdä.
Pääkenttien osalta kun pelataan 2+2-kaavalla niin siihen väkisin tulee taukoa päivä- ja iltasession väliin, joku päivä enemmän toisina päivinä vähemmän. Mutta ei tuolla järjestelyllä kyllä voi mitään aamuyön maratoneja enää syntyä, varsinkin kun näyttäisi yksi naisten - ja yksi miesten ottelu olevan sekä päivässä, että illassa. Tosin ohjelmassa lukee päivämatsien perässä, että Intentionally Blank. Eli jos oikein lyhyt päivä tulee niin kai tuohon kohtaan voi jonkun nelurin siirtää.
Wimbledonissa en ole oikein ymmärtänyt, että miksi pääkentän pelit alkaa niin myöhään. Kuitenkin siellä se lopettamispolitiikka tiettyyn kellonaikaan on täysin ehdoton, että montakohan matsia siellä jäi taas viime kesänä kesken. Aikasempi aloitus niin nämäkin ongelmat olisi ratkottu. Eihän se ole mitenkään urheilullinen ratkaisu katkaista paras viidestä kahdelle päivälle. Tässä lajissa matsin kesto on myös kuntomittari ja ei oikein meikälle maistu, että kesken kaiken pelaajat päästetään yötauolle huilimaan.
Otolle DC:ssä hävinnyt Prizmic haastaa kivasti Djokoa. Tuskin riittää edes erävoittoon, mutta osoitus taas miten tuolta CH tasoltakin voidaan lähteä itsevarmasti tekemään tulosta GS:ssä.
Vaikeaa on Djokolla, mutta hienosti haastaa Prizmic. En tiedä muista, mutta jollain tasolla Djokolla ei ihan 100% lasissa ole ollut. Nosti tasoaan 3.erän 5-3 murron jälkeen juuri sen verran mitä tarvitsi erän voittoon.
Saa nähdä miten Prizmicin kondis kestää neljännessä. Nopeasti vilkaistuna pisin ottelu uralla käynnissä ja ensimmäinen paras viidestä.