Challenger- ja ITF-turnaukset 2024

Jos neljä vuotta sitten olisi sanottu, että vuonna 2024 Kyle Edmund ja Jonas Forejtek pelaavat ITF-kisan semissä vastakkain, niin enpä olisi uskonut (tai ovathan Grand Slamit ITF-kisoja). Edmund oli täysiverinen ATP-pelaaja, ja Forejtek nousi maanmiehensä Leheckan kanssa samaan tahtiin kohti kirkkaampia valoja. No, aina ei kaikki mene suunnitelmien mukaan…

1 tykkäys

Kannattaisiko myös laittaa ATP Challengerit ja ITF World Tennis Tour kisat eri otsikoiden alle? Ne kun ovat formaateiltaan ja puitteiltaan ihan erilaiset :wink:

Manaman haastajaturnauksen pääsarjassa pelasi taas Bahrainin korkeimmalle rankattu oma poika Yusuf Qaed (29 v, ATP 1644), jonka viimeisten kaksinpelien saldo Ilman Davis Cup -otteluita on seuraava:
Manama CH 2024: Fognini-Qaed, 6-1, 6-1
Manama CH 2023: Michalski-Qaed, 6-3, 6-1
Manama CH (Q) 2021: Pervolarakis-Qaed, 6-4, 6-0
Manama, Fut 2018: Opert-Quad, 6-4, 4-1

jne aina vuoteen 2013 saakka.

Timo Silakan sanoin: “Tennis on kiva laji”

Valentin Vacherot, 25v, Monaco. 2023 lopussa ennätysranking 257, ja nyt jo 146. Kolme Challenger-titteliä kahdessa kuukaudessa, ja Race-listalla jopa sijalla 35.

Samanikäiselle Patrick Kaukovallalle ainakin hyvä verrokki. Ehkä se Challenger-ura terveenä pysyessä on realismia?

1 tykkäys

Ruandan Kigalissa pelataan CH. Mitkä hämäräbisnekset mahdollistaneet tuon turnauksen tuonne? :thinking:

Ihan turvallinen valtio, t. brittihallitus

Ruanda nyt on aika eri asia kuin Ruanda 25-30 vuotta sitten. Kigali keikkuu Afrikan turvallisimpien kaupunkien listoilla, ja siellä viitisen vuotta sitten käynyt kaverini kehui sekä maata että kaupunkia. Naapuri Burundissa on levotonta, ja esim. Ugandan poliittinen tilanne on huomattavasti arveluttavampi. Kigali on varmaan Saharan eteläpuolisen Afrikan parhaita paikkoja järjestää näitä Etelä-Afrikan ja ehkä Namibian ohella.

Tässä vielä yksi lähde:

Ja kiitos @hapap Botswana unohtui täysin…

2 tykkäystä

Kiitos tiedosta. Turnauksen sponsorit kiinnostaa edelleen.

Turvallisnäkökulmaa en kysellyt.

Näyttäisi päärahoittajana olevan Ruandan urheiluministeriö. Kaipa noita löytyy hämärämpiä rahoituksia isommassa mittakaavassa muualta? CH50 ei miljoonia vaadi, ja ATP:kin saattaa tukea, kun tavoitteena on varmasti olla globaalisti mahdollisimman kattava laji.

Juu, Ruandassa tosiaan taisi käydä niin raadollisesti, että kansanmurhan seurauksena valtiosta tuli yhtenäinen ja ruvettiin puhaltamaan yhteen hiileen. Toki se taitaa olla diktatuuri, mutta vielä sangen toimiva. Lähes poikkeuksettahan nuo diktaattorit sitten jossain vaiheessa sekoavat ja hyvinvoinnin kierto alkaa alusta, mutta nyt on hyvä aika Kigalissa matkustella. Itsellänikin yksi varteen otettava kohde lähiaikoina.

Turvallisten Afrikan maiden jonoon lisäisin Botswanan, joka on monella mittarilla edellä Euroopan maita. Esimerkiksi The Economistin demokratiaindeksissä sijalla 32 Slovenian perässä ja Italiaa edellä. Oman kokemukseni mukaan hyvin rauhallista ja terveen itsetunnon omaavaa porukkaa siellä.

3 tykkäystä

On muuten aika kova tasoero tän viikon Challengerreissa.

  1. Tammikuuta:

Näytti saaneen Jasika hyvin itseluottamusta karsintojen selvittämisestä, kun voitti heti AO:n perään CH-kisan. Seitsemän vuoden tauon jälkeen eka kertaa AO:n pääsarjassa ja saman ajan kuluttua ytoinen Burnien CH-titteli, joka on myös uran toinen. Pieni ulospuhallus ja sitten taas osui 25-tonnisessa helmikuun puolivälin jälkeen. Nyt career high 207., joten mahdollisuuksia on tällä kaudelle sinne top-100:n. Nyt racessa sijalla 84.

En tiedä miksi, mutta jotenkin nämä comeback pelaajat sytyttävät; Heliövaara, Baker ja Jasika. Harmi ettei Janowiczin paluu koskaan onnistunut, sillä oli erittäin viihdyttävä pelaaja ja saavutti ranking-huipun jo tosi nuorena (23-v., ATP-14). EDIT: Ja myös Christian Harrison nelinpelin puolella, vaikka valitettavasti on jo tainnut tällä kaudella kaks kertaa Patin pudottaakin :grin:

1 tykkäys

Joo, sattumoisin noita puolalaisia pelaaji on hieman enempi tullut seurattua (yhteyksiä siihen suuntaan) ja tosiaan Janowiczia tuli pienimuotoisesti suorastaan fanitettua ja jopa garrosissa nähtyä livenä aikanaan. Viihdyttävä kaikin puolin.

Toinen polakki, Majchrzak on tekemässä nopeaa paluuta doping-pannansa jälkeen ja tuota tuli taas mieleen, että omasta mielestäni käsittämättömän vähän tuollaiset “absoluuttisesti” n. 150-200 paikkeilla olevat pelaajat vain näitä syrjäisempiä ja pienempi kisoja hyödyntävät.

Kamil nyt käy napsimassa parhaillaan Ruandassa 50-kisoista pisteitä, ekasta jo täydet ja kovaa vauhtia tokastakin ottamaan saman.

Nytkin voisi joku tuollainen kelpo 200-pelaaja vetää kovan 3 kuukauden rundin Afrikan ja Etelä-amerikan tienoilla. Ruanda 1(50) - Ruanda2 (50) - Mexico (50) - Mexico (75) - Mexico (125) - Mexico (75) - Mexico(75) - chile (50) - Brasilia (50) - Brasilia (50) …

Vähän lepiä ja lisää tämmöstä vuoden verran. Etenkin noita 50-kisoija pitäisi aika hyvällä prosentilla tuolla kaukana voittaakin. Paljon helpommin olisi pisteitä tarjolla kuin aina kiertää täällä Euroopan 75-125-kisoja.

Ihan hypoteettisesti vaikkapa parhaiden saavutusten sarja 5xW (50), 3xF (50), 5xSF(50) + 1xW(75) + 2xF(75) + 1xSF(75) ja päälle yksi satasen finaali ja yksi satasen semifinaalipaikka tarkoittaisi jo 730 pistettä ja ollaan siinä 80 tietämillä, millä pääsee ison kaavion tonnisiin suoraan, joita on 5, kuten tietysit GS:iin. Noi tarkoittaisi jo yli puolen miljoonan tiliä vuodessa, vaikka isoissa kisoissa aina häviäisi ekalla rundilla. Ja vaikka sitten 9 huonointa kisaa korvattaisiin noiden isojen turnausten ekan kierroksen 10 pisteellä, niin silti oltaisiin vielä satasen joukossa.

Tämä nyt tällaista pohdiskelua vaan, eihän noista ikinä ilmaiseksi pisteitä saa, mutta jos mentaalipuoli olisi Otolla vähän vahvempi ja pää kestäisi vähän reissausta, niin noita maailmna laidan pikkukaupunkien kisoja kiertelemällä luulisi silti tuont ason pelaajan saavan kasaan melki nopeasti sellaiset pisteet, että rahallisestikin kannataisi.

Mielenkiinnolla seuraankin nyt tätä Kamilin paluuta tämän kannalta. Ensin sarja ITF-kisoja, nyt näitä 50:siä melkein voitosta voittoon ja pian taitaakin olla jo Ottoa paremmalla rankingilla.

2 tykkäystä

39 v Lukas Rosol pelaa tänään M25 Trimbachissa Sveitsissä. Ei ikä paina.- no ehkä painoi ja loukkasi pohkeensa ennen peliä ja joutu vetäytymään.

2 tykkäystä

Nuorin Ymer, 18-vuotias Rafael, pääsi voittamisen makuun isiensä mailla, Addis Abebassa M15-turnauksessa.

2 tykkäystä

Klizan vs Kovalik kotikentällä. Lehterit täynnä ja kannustus on melkein DC luokkaa.

1 tykkäys

Kym painaa edelleen Bratislavassa, nyt jo 11 voittoa putkeen 2 viikossa. Urheilu- ja kinesioteppiä kuluu metritolkulla.

1 tykkäys

Braunschweig Challenger 125 eka lista:

2 tykkäystä

Berankis ja Goffin Challenger-titteleihin. Suomen Challengereista tutut 1990-syntyneet jaksavat vielä, ja Goffin palailee tuolla ATP-tasolle. Berankis taas 300:n joukkoon.

1 tykkäys

Ilkleyn voittaja perinteisesti saanut villin Wimbledonin pääsarjaan.
Mutta eipä saa ainakaan tänä vuonna, kaikki 8 pääsarjavilliä briteille.

Goffinilla sen verran alhainen entry Wimbledoniin, että ei tuossa auta kuin karsimaan lähteä. Nythän maanantain listalla nousee jo melkein 80-joukkoon ohittaen mm. Ruusuvuoren.