FedCup EA Group 3 Helsinki


#1

Tänään arvotaan, mitkä maat pelaavat kolmosryhmää Helsingissä huhtikuussa.
Lopullinen lohkojako ja pelijärjestys selviää vasta hieman ennen tapahtumaa.
Täältä löytyy lista ilmoittautuneista maista, mutta yleensä 3-4 eksoottisempaa tennismaata vetäytyy joka vuosi. https://www.fedcup.com/en/draws-results/group-iii/europe-africa/2019.aspx


#2

Onneksi toinen turnaus järjestetään Montenegrossa, sillä sieltä olisi tainnut löytyä divarin kovin pelaaja Danka Kovinic (WTA 173). Muuten mukana on heittopussien lisäksi muutama yhden tähden maa, kuten Kypros (Raluka Serban, WTA 226) ja Pohjois-Makedonia (WTA 384), mutta nämä ovat yleensä pärjänneet varsin heikosti. Ilmeisesti ratkaisevassa nelinpelissä on mätetty palloa sille heikolle kakkospelaajalle. Esim. makedonialaisten kakkosnaisella ei ole yhtään pääsarjan otteluvoittoa viime kaudelta $15 000 kisoista.

Pahin uhka tuolla on Norja, jolla on kolme tälle tasolle hyvää pelaajaa: Eikeri (WTA 288), Stokke (WTA 587) ja Helgo (WTA 799). Oona Orpana juuri voitti tuon heikoimmin rankatun varsin tiukan taiston jälkeen. Mikäli Norja onnistutaan arpomaan Montenegron lohkoon niin Suomen mahdollisuudet nousuun ovat erinomaiset, varsinkin kun Oona on osoittanut olevansa erinomainen nelinpelaaja. Kyllä Norjakin tietysti voitettavissa on, mutta en minä Suomea tuohon kohtaamiseen suosikiksi saa mitenkään.


#3

Keitä odotat joukkueeseen tämän päivän tiedoilla?


#4

Valinta ei liene tämän hetken tilanteessa kovin hankala kun meillä on vain kaksi kansainvälisellä tasolla pelaavaa naista. Vaikka Mia kuntoutuisi tuohon mennessä niin saa kyllä edetä vähintään finaaliin jossain $15 000 kisassa ennenkuin menee nokkimisjärjestyksessä nuorien Anastasian ja Oonan ohi.

Mutta yksi kysymysmerkki on kapteenimme Emma. Pelituntuma ei taida olla juuri nyt kummoinen, mutta jos innostuu muutaman kisan käymään niin voi olla hyvä vaihtoehto nelinpeliin. Kulikova ei nimittäin ole suurta kiinnostusta nelinpeliä kohtaan osoittanut kun pelasi vain kolme kisaa viime vuonna.

Epäviralliseen junnukiintiöön Fed Cup -joukkueeseemme valitaan varmaan Ella Haavisto, mutta pelaamaan ei taida päästä kuin merkityksettömiä otteluita.


#5

“Se on täydellinen vastaus”, sanoisi Peter Nyman Uutisvuodossa.


#6

Jes! Norja meni toiseen lohkoon, joten nyt pidän Suomen nousua jopa todennäköisenä. Ei se kaski ilman kantoja ole, mutta hyvä suoritus riittää. Suomen lohkon maat:

Algeria         WTA  ITF
 Ines Ibbou       -  430	
 Amira Benaissa     -  639	

Islanti
 Ei WTA- eikä ITF-rankattuja pelaajia

Kamerun         WTA  ITF
 Adele Diana Biba    -  1715
 Agnes Ornella Biba   -  2376

Kongo
 Ei WTA- eikä ITF-rankattuja pelaajia

Kosovo         WTA  ITF
 Adrijana Lekaj     -  1716

Kypros         WTA  ITF
 Raluka Serban     226  167
 Lygia Christodoulou  -  2229

Liettua         WTA  ITF
 Joana Eidukonyte   772 1367
 Justina Mikulskyte   -  514 

Pohjois-Makedonia    WTA  ITF
 Lina Gjorcheska    384  -
 Magdalena Stoilkovska -  1113

Malta          WTA  ITF
 Helene Pellicano   714  990
 Elaine Genovese    -  342	

 SUOMI          WTA  ITF
 Anastasia Kulikova   534  76
 Oona Orpana       -  105
 (Mia Eklund      705  340)
 (Emma Laine      Nelinpelissä WTA 316)

Pelin henki on kai se, että miten hyvin Kyproksen ja Pohjois-Makedonian kovat ykköspelaajat saadaan nelinpelissä pidettyä pois pallosta. Näitä maita vastaan ykköspelaaja on suosikki Suomea vastaan, vaikka ei se mitenkään mahdotonta ole että Anastasia tai Oona tuollaisen pelaajan kaataisi. Kakkospelaajissa millään maalla ei ole tarjota lähellekään Oonan (tai Anastasian) tasoista naista, joten voidaan olettaa että siitä kaksinpelistä tulee “varma” voitto.

Suomalaisten ITF-rankingit tulevat noista lukemista nousemaan parin viime viikon pisteillä, mutta laitoin nuo nykyiset viralliset lukemat kun en jaksa selvittää tuleeko nousua tai laskua muiden maiden pelaajillekin.


#7

Tähän taisi tulla vastausta eilen kun Emma esiintyi Samantha Murrayn parina Slovakian $25 000 kisan pääsarjassa. Tappio tuli kolmossijoitettuja vastaan luvin 4-6, 6-2, 9-11 mutta kyllä tuolla suoritustasolla kehtaa jo Fed Cupin mutasarjassa esiintyä. Mikäli vain yhteispeli Oonan kanssa toimii niin hankala kenenkään on Suomea nelinpelissää kaataa.