Helsinki CH ja ITF 2022

Talin perinteinen challenger pelataan taas 13.-20.11.2022. Miesten kisan koko on CH90 ja naisten W25.

Miesten osalta Euroopassa ei pelata samalla viikolla yhtään muuta challengeria, joten taso näyttää suorastaan hurjan kovalta. Ilmoittautuneiden joukossa on seitsemän TOP100-pelaajaa, ja alustava cut-off on niinkin kova kuin 144.

Naisten ilmoittaumislista julkaistaan myöhemmin.

6 tykkäystä

Eikö CH90-koko mahdollistaisi teoriassa villin kortin Ruusuvuorelle? Ja kova on lista!

Emil ainakin eilisessä IG-postauksessa sanoo, että Wien ja Pariisi ovat kauden vikat kisat.

1 tykkäys

Nyt on kärkipään nuorisoa paljon listalla. Jos halusa vakoilla tulevaa potentiaalista top5 nimeä, niin sellainenkin löytyy!

Kuka se potentiaalinen Top5-pelaaja mielestäsi onkaan?

Luca Nardilla ainakin potentiaalia nousta korkealle. 19v kaudella voittanut jo useamman Challenger turnauksen.

1 tykkäys

RedDevil sen jo mainitsi. Nardi pelaa ikäisekseen sillä tasolla, että mututuntumalla yli 50% tuon tasoisista 19-vuotiaista saavuttanut myöhemmin varsin kovan ATP-rankingin, tekisi mieleni sanoa top10 rankingin. Tottakai mahdollisuudet ovat parempaankin, eli top5 tasolle.

Monessa ikäluokassa Nardi olisi puhutuin 19-vuotias, mutta 03 porukassa jää kolmanneksi sensaatiokaksikon Alcaraz ja Rune varjoon.

Nardi pelaa samalla tasolla kuin Ruusuvuori pelasi vuotta vanhempana 20v kaudellaan.

Nardi on samalla rankingtasolla kuin prikulleen samassa
19v 2kk iässä lokakuussa 2017 oli Stefanos Tsitsipas (ATP120+ tuolloin) ja huomattavasti ylempänä kuin 19v Dominic Thiem oli vuonna 2012. Näillä toki yhdellä kädellä lyödyt rystypiiskat, mutta ei Nardikaan huonosti pallolle kyytiä anna.

4 tykkäystä

Kolme pelaajista saattaa pelata edeltävällä viikolla Next Gen -finaaleissa, eli Lehecka, Tseng ja Nardi.

2 tykkäystä

M. Ymer ensimmäinen vetäytyjä.

1 tykkäys

Villit kortit?

Pääsarjaan varmistettu Kyle Edmund vaihtona Harrin kesäiseen villiin, ja Otto Virtanen on toinen varma. Kolmashan kuuluisi ehdottomasti Aleksi Löfmanille, joka on osottanur pystyvänsä melko tasaiseen pistetahtiin ITF-kisoissa. Pieni piiri toki pyörii, ja Aleksi ei oikein ole tuon piirin sisäpuolelle mahtunut…

Karsintaan yksi menee Villi kortti -kisan voittajalle. Ketähän siellä pelaa? Löytyykö jostain informaatiota? 1997-kaksikko Niklas-Salminen & E Vasa varmaan saavat karsintaan villit joka tapauksessa, kun pelaavat tällä viikolla neluria ulkomailla. Sitten jäisi vielä yksi. Hietaranta? Ehtiikö Iiro Vasa käväisemään Suomessa?

1 tykkäys

Jossain tennisliiton somessa näin kaavion villi kortti kisaan, mutta en muista enää missä. Olisiko ollut tennisliiton IG tarinoissa

Villit kortit julkaistu: https://hppopen.fi/2022/11/09/hpp-openin-villit-kortit-julkaistu-virtanen-mukana-paasarjassa. Suomalaisista pääsarjaan Otto Virtanen ja Aleksi Löfman sekä britti Jay Clarke, joka korvaa Kyle Edmundin, jonka villi kortti perustui Harri Heliövaaran Queensin ATP-kisan villin kortin vaihtokauppaan.

Naisten puolella pääsarjaan vapaataipaleella Laura Hietaranta, Stella Remander ja Ella Haavisto.

2 tykkäystä

Karsintaan Eero Vasa ja Leevi Säätelä. Yksi paikka auki, ja Villi kortti -kisan finaalin voittaja Biggs/Martikainen vie yhden. Olisikohan tuo auki jätetty paikka Pattia varten? Toivotaan toki, että Patti on nelurissa tällä viikolla niin myöhään mukana, että Helsingissäkin keskitytään vain neluriin.

1 tykkäys

Mikael Ymer jäi jo aiemmin pois, ja lisäksi harmillisesti nuoremmasta päästä joukkoon liittyvät Nardi, Tseng ja Lehecka. Legendaosaston Verdasco ja Andujar ovat sentään vielä listoilla, ja onhan tuolla joka tapauksessa kova lista, vaikka nuoremmasta päästä saadaankin tyytyä Bellucciin ja Virtaseen. Laaksosen Henrikin näyttää pääsevän suoraan pääsarjaan.

Kumpi muuten voitti Villi kortti -finaalin? Ja ottaako Patti villin kortin karsintaan?

Helsinki hoi! Jos Virtanen voittaa tänään, niin eikös järkevää kotiinpäin vetoa olisi antaa Oton aloittaa keskiviikkona.

3 tykkäystä

Välikäsien kautta kuultuna Biggs voitti Martikaisen Villi kortti- finaalissa.

Olis, mutta katsojille ilmoitettu jo, että tiistai on suomalaispäivä eli Laura ja Otto silloin kehissä

2 tykkäystä

Muistaakseni sellainen vuosi nähty, jolloin ilmoitukset suomalaisten pelipäivistä eivät pitäneet ja palstalla oli kiukkuisia lipunostajia.

Mielestäni mainostettiin, että Otto pelaa hyvin todennäköisesti tiistaina. Varmaan juurikin sen takia jos menee tällä viikolla pitkälle.

Henri Laaksonen on noussut pääsarjaan.

Verdasco on vetäytynyt mikä vahinko sillä olisi varmasti ollut viimeinen mahdollisuus nähdä hänet pelaamassa.

1 tykkäys