Helsinki Challenger 2023

Avataan ketjua jo nyt, kun edessä näyttää Davis Cup -menestyksen myötä olevan kaikkien aikojen Challenger-turnaus Suomessa. DC-finaali on siis reilun viikon päästä Helsingistä, ja hyvin todennäköisesti koko joukkue pelaa Helsingissä.

Vaikkapa näin:

Kaksinpeli:
Emil Ruusuvuori Alla Aasian kiertue, ja Euroopan hallikisat, ja Emil on lupautunut mukaan. Top50-nousulla tarvitsee villin kortin.
Otto Virtanen Alla reilu kuukausi halli-Challengereja, ja ainakin Tukholman ATP250. Suora pääsarjapaikka on lähes varma.
Patrick Kaukovalta ITF-kisoissa syksy, mutta tämä lienee se varmin villi kortti.
Iiro Vasa Yliopistopeleissä, mutta jos aikataulu sallii, niin ilman muuta villin kortin paikka.
Eero Vasa Syksy mennee enemmän Challenger-nelureissa, mutta toivottavasti myös ITF-kaksinpelejä tulee alle. Ansaitsee myös villin kortin.
Aleksi Löfman Voisi olla mahdollinen villin kortin saaja, jos on pelikunnossa, ja aiemmista joku villi jää käyttämättä, ja villejä ei anneta ulkomaisille.
Karsintaan sitten toivottavasti 2006/2007-syntyneitä mahdollisimman paljon villeillä korteilla.

Nelinpeli:
Harri Heliövaara Glasspool ei välttämättä Suomeen tule, joten olisiko Harrille pariksi Patrick Kaukovalta?
Emil Ruusuvuori ja Otto Virtanen voisivat pelata parina.
Patrik Niklas-Salminen joko Stevensin kanssa, tai miksei 1997-pari Eero Vasan kanssa?
Eero Vasa joko Patti, orastava vakipari Lawson, tai vaikkapa veljensä kanssa.
Villeillä korteilla vielä ehkä Iiro Vasa, Vesa Ahti jne. jne.

Itsehän tein sillä lailla tyhmästi, että menin varaamaan lomalennot turnausta ajattelematta, ja tämä vuosi jää väliin. Tuolla kattauksella, tai vähän huonommallakin, hieman harmittaa…

Tuosta sitten DC-porukalla vielä hyvä valmistautumisviikko, ja Malagan ihmettä toteuttamaan…

8 tykkäystä

Tiistaille hommattu liput. Näkeeköhän tuolla enemmänkin suomalaisia, kun Ruusuvuoren.

Ainakin järkevää olisi hajauttaa eri päiville.

Ei välttämättä Ruusuvuortakaan, mikäli vetäytyy pois.

En kyllä usko vetäytymiseen yhtäkään prosenttia. Ainut esto voi olla loukkaantuminen / sairastuminen. Kyllä sen verran kunnioittaa HVS:ää jne, että tulee kisaan mikäli kaikki ok!

Niinkun FootFault tossa avasikin niin todella mielenkiintonen kattaus tulossa tämän vuoden HPP openiin, ihan innolla tuota odottaa. Toivotaan, että kaikki kunnossa ja iso joukko suomalaisia kärkijätkiä!

1 tykkäys

Loukkaantumisen tai sairastumisen takia vetäytymiseen viittasinkin, voi tulla pettymyksenä jos on kiinnostunut vain tietyn pelaajan otteluista.
Lippujen palautusoikeuksista en tarkemmin löytänyt tietoa, mutta yleensä vetäytymiset tulevat niin myöhään, ettei se ole siinä vaiheessa enää mahdollista.

Eipä näissä taida olla palautusoikeutta. Mutta ei kai se 1 krs. peli nyt niin jännä voi olla. Ke itse paikalla.

Nelinpeliparispekulaatioon mainittakoon, että Harri vihjaisi bloginsa kommenteissa, että Ruusuvuori saattaisi pelata Kaukovallan kanssa…

Virtanen aloittaa keskiviikkona.

1 tykkäys

Ihan vaan kaaviotekninen kysymys, että miten voidaan antaa Emilille sekä Otolle jo nyt eri pelipäivät kun Oton sijoituspaikasta ei ole mitään takeita?

Oman käsitykseni mukaan jos Otto ei saa sijoitusta ja Emil varmasti sen saa niin mikäänhän ei estä, etteikö tätä paria voisi arpoa vastakkain heti avauskierrokselle.

1 tykkäys

Kieltämättä ehkä vähän turhan selvästi luvattu nuo pelipäivät. Otto ja Emil voivat joutua ekalla vastakkain. Emil voi myös saada vastaansa pelaajan, joka pelaa edellisviikon kisassa finaalissa toisella mantereella eli on siten oikeutettu keskiviikkoaloitukseen Talissa.

Vastaan voi myös tulla pelaajia, jotka ovat mukana nelurissa, mutta kai tuo 17.30 aloitus on mietitty niin, että nelurin ehtii pelata vielä myöhemmin samana iltana.

1 tykkäys

Katsokaapa besserwisserit kalenteria uudelleen - HPP:n finaali on sunnuntaina 12.11. Ja Suomi pelaa Malagassa 9 päivää myöhemmin 21.11.

10 tykkäystä

Bumerangi, voisit poistaa feikkiviestisi!

Hyvinhän tuo on suunniteltu, vaikka tuskin kukaan olisi arvannut Suomen pelaavan Davis Cupin finaaleissa 2023 ennen Helsinki Challengeria.
Emil voittaa kaksinpelin turnauksen ja lähtee valtavalla boostilla kaatamaan Kanukeita. Ei sitä itseasiassa muuta voi Emililtä odottaa, kuin turnausvoittoa. Kaikki muu olisi pettymys.

4 tykkäystä
1 tykkäys

Kova lista, mutta yleensä alkuperäisestä listasta suurin osa jää lopulta pois.

Se joka pääsee alkuperäisessä listassa viimeisenä pääsarjaan on yleensä lopulta kaaviossa sijoitettuna.

Tällä kertaa en usko tuohon, vaan lopullinen listakin tulee olemaan kova. Ainoa Euroopan Challenger tuolla viikolla.

3 tykkäystä

Huikeeta!

Eikös suomalaispelaajien kannalta olisi parempi jos suurin osa kovista ulkomaalaisista jäisi pois.
Henk. koht toivon sitä skenaariota.

Yleisöäkin saadaan enemmän paikalle mikäli heikko lista.
Kova lista tuo tappion järjestäjille kun suomalaisia ei pelaa välttämättä enää viikonloppuna.