Henri Kontinen

Minkälainen lista tulee Henrin nelinpelipäänahoista? Tällaiselta näyttää Henrin kaksinpelivoitot menestyneistä pelaajista:

(YLE: http://chat.yle.fi/urheilu/ubbthreads.php?ubb=showflat&Number=698566&fpart=1)

2009:
Michael Berrer (GER) 100
Julian Reister (GER) 178
Jarkko Nieminen (FIN) 112
Stephane Bohli (SUI) 194
Michal Przysiezny (POL) 427
Daniel Evans (GBR) 293
Jan-Lennard Struff (GER)838
Julian Reister (GER) 178
Marius Copil (ROU) 601

2010:
Ryan Harrison (USA) 174
Dustin Brown (GER) 93
Dustin Brown (GER) 105
Adrian Mannarino (FRA) 300
Michal Przysiezny (POL) 137

2011:
Jerzy Janowicz (POL) 176
Kenny De Schepper (FRA) 135
Roberto Bautista Agut (ESP) 175

"Henri Kontinen @henrikontinen

Traveled to France only to sign in for doubles and not get in. On site sign in showing its darker side. #shithappens"

Aika karu kohtalo. Taloudellisesti varmaan aika haasteellista yrittää neluriuraa, ei taida sponsoreitakaan olla tällä hetkellä.

Huh. Eipä ainakaan puutu omistautumista jos lentää paikanpäälle ilman varmuutta osallistumisesta. Toivottavasti kaavioon mahtuminen ei ole pitkään enää ongelma.

Kävi kyllä Henkalla aika kohtuuttoman huono tuuri. Suurimpaan osaan ton koon channengereista mahtuu kyllä sisään Henkan rankingillä, mutta näköjään shit happens…

Tulevalla viikolla Henkka pelaa Ranskan challengerissa Menedez-Maceirasin kanssa. Ekalla kierrosella vastassa Cluskey/Gonzales pari. Vastustajat ovat selkeitä nelurispesialisteja. Molempien ranking tuossa 150 hujakoilla, eli tasainen matsi todennäköisesti luvassa.

Hyvä voitto Henkalle tänään Ranskassa. Twitterviestin perusteella Henkalla taisi olla aika hyvä päivä: “One of those days… Ball moving in slow motion and the court feels as big as a football field. Pretty sweet feeling.”

Jos semeissä tulee vielä voitto, niin on Henri ensi viikolla ensimmäistä kertaa nelurirssa top 200 pelaaja.

Lupaavalta näyttää. Hyvä Henkka!

Semissä tuli voitto Puetz/Schoorelista 76(5) 75 ja sen kautta nousu ensi viikolla nelinpelissä Top200:aan. ATP-turnausten taso lähestyy. Toivottavasti ensi vuonna Henkka pääsee niihin peleihin ja löytää itselleen hyvän vakioparin.

Tuo Top200 ei tainnut Henkalle sitten onnistua kaksinpelissä. Uran paras ranking Henkalla on sillä puolella ATP220(18.10.2010). En millään jaksa uskoa että Henkka enää niin korkealle kaksinpelissä nousisi vaikka pystyisi ne uudelleen aloittamaan.

Kaksinpelipaluun kannalta olisi parempi, jos ei nousisi ATP-tasolle nelurissa. CH-kisoissa voisi kuitenkin pelata nelurin lisäksi aina kaksinpelin karsinnat, joihin pääsee yleensä heikollakin rankingilla. Olisi kiva kuulla, aikooko Henkka yrittää paluuta kaksinpeleihin ensi vuoden alussa, vai keskittyykö hän edelleen pelkästään nelinpeliin.

Kesällä Henkan isä ainakin piti vielä porttia raollaan Henkan mahdollisille kaksinpeleille, mutta terveyden ehdoilla kuulema mennään täysin. Mikä lie tilanne ja suunnitelmat nyt?

Kesän lopussa kun Henkka rökitti mm. Janne Korven paistinpannulla, hän itse sanoi vielä, että tavoitteena on tehdä comeback kaksinpeliin, jos terveys vain suinkin antaa periksi, mutta sitä ennen keskitytään neluriin.

Uskon että jos Henri saa jalkansa täyteen iskuun niin hänellä on ihan realistiset mahdollisuudet singelissäkin top 100 tasolle. Se kyllä sitten vaatii täysipainoista liikkumista.

Henkan nelinpelifinaali Ranskan challengerissa pelataan vasta sunnuntaina. Tänään on vuorossa toinen semi jossa ratkotaan Henkan parille vastustajat.

Mikähän on Kontisella seuraava nelinpeliturnaus ohjelmassaan? Nelinpelien entrylistoja ei kai taida olla olemassakaan vaan parit ilmoittautuvat turnauksiin paikan päällä - vai kuinka?

Olen itsekin miettinyt, että onko nelureihin jotain entry-listaa? Hämmentävästi joskus nelurkaavioissa lukee, “last direct acceptance xxx, on site”. Tästä olen saanut sellaisen kuvan, että jotain entry-listoja olisi, mutta mitään varmaa tietoa aiheesta ei ole.

Nelinpelifinaaliin vastaan tulee Fabrice Martin/Hugo Nys ja se pelataan paikallista aikaa kello 13 keskuskentällä, striimiä varmaankin luvassa.

Henrille siis kirvelevän niukka tappio 63 36 (8-10) Ranskan challengerin finaalissa.

Henkan uusi nelinpelin rankingennätys on nyt ATP195.

Ensi viikolla Henri pelaa Eckentalissa.

Onko parista tietoa?

Eckental: Kontinen/Siljeström - Bemelmans/Dancevic.

Henrin nelinpeli pelataan maanantaina aikaisintaan klo 15. Livekuvaa ottelusta on nähtävissä ainakin streamhunterin kautta.

Henkkakin on Bratislavassa ja kohtaa Siljeströmin kanssa avauskierroksella Mateusz Kowalczykin ja Igor Zelenayn. Ottelu ei ole ainakaan maanantain ohjelmassa.