Henri Laaksonen - Sveitsin suomalainen CH-pelaaja

Ketjussa seurataan edelleen puhetta herättävän pelaajan otteita läpi uran hamaan tappiin saakka. Katsellaan mihin Henrin otteet miesten peleissä lopulta riittävät.

Laaksonen on tosiaan mukana tällä viikolla Rennes’n CH-turnauksessa (€64,000 +H).

R1 Matteo Viola (ATP-137)
R2 6-Marc Gicquel (ATP-110) / Dominic Thiem (ATP-149)

Laaksonen hävisi Violalle viime vuoden lopulla Yokohamassa 6-4 3-6 4-6.

Takkiin tuli Vioalalta lukemin 4-6 2-6. Ei mene Henrillä nyt kovin hyvin. Viidestä viimeisimmästä turnauksesta saldona on viisi ATP-pistettä ja neljä voittoa yhdeksästä, eikä yhtään voittoa pääsarjassa. Loppukaudelta olisi puolustettavana vielä 50 pistettä. Australian avointen karsintapaikka ei taida kuitenkaan olla uhattuna, vaikka menettäisikin nuo kaikki pisteet.

Mouilleron-le-Captif CH-kisa (€64,000 +H)

R1 Adrian Menendez-Maceiras (ATP-189)
R2 Dustin Brown (ATP-140) / Lucas Pouille (ATP-218)

Ottelu Menendez-Maceirasia vastaan pelataan huomenna klo 16. Sivukentältä ei taida olla striimiä.

Brown vei toisella kierroksella aika tylysti 6-2 7-6(3). Laaksonen ei oikein missään vaiheessa päässyt kiinni edes Brownin kakkossyöttöön ja avauserässä töhri omatkin syöttönsä helppoihin virheisiin. Ensi viikon Baselin ATP-turnaukseen Laaksonen sai villin kortin, eli Davis Cupin tapahtumista ei “rangaistu” enää lisää. Toiveissa olisi Wawrinka-Laaksonen.

Baselissa Laaksonen kohtaa 1. kierroksella 1. sijoitetun Juan Martin del Potron. Yllätystä odotellessa… :wink:

Henri pelaa Baselissa myös nelinpelissä villillä kortilla Ehratin(Sui) kanssa.

Henrin otteluita ei ole vielä tiistain ohjelmassa.

Huomenna toki nelinpeli viimeisenä otteluna keskuskentällä. Vastassa on suht kova neluripari Paul Hanley / Lukas Dlouhy, joten vaikeaa tästäkään on povata voittoa Henrille.

Henri Laaksosen pelit Baselissa päättyivät ensimmäiselle kierrokselle niin kaksin- kuin nelinpelissä:
(1.) Del Potro(Arg) - (WC)Laaksonen 64 64
Dlouhy/Hanley(Cze/Aus) - (WC)Ehrat/Laaksonen(Sui) 63 76(6)

Tasaiset ottelut kuitenkin kummassakin pelissä.

Youtubesta löytyy highlightit Laaksosen ja Del Potron ottelusta, jos ei tullut nähtyä livenä. Henri ei jäänyt mitenkään pahasti jyrän alle, mutta ei ollut lähellä voittaakaan.

Laaksonen kohtaa Geneven avauskierroksella nuoren Lucas Pouillen (ATP-206). Edellisen kohtaamisen Henri voitti tänä vuonna 6-3 6-3.

Henri voitti Sveitsin mestaruuden.
http://swisstennis.ch/?rub=1&id=133770

Ensi vuodesta on odotettavissa Henri Laaksosen läpimurtovuosi miesten tenniksessä. Veikkaan että ensi vuoden aikana Henrin kaksinpeliranking nousee Top100n joukkoon ja Henri pääsee pelaamaan ATP-turnauksien pääsarjoissa. Muita mielipiteitä?

Henri aloitti tänään uuden kautensa voitolla Chennain Atp-turnauksen karsinnassa.
Laaksonen - Balaji(Ind;23v;ATP385) 61 57 64. Toisella kierroksella huomenna Henrin vastustajana on karsinnan kakkossijoitettu Go Soeda(Jpn;29v;ATP103). Soeda on jo kovan luokan vastus, joka parhaimmillaan on kaksinpelin rankingissa ollut jopa sijalla ATP47(23.7.2012). Voitolla Soedasta Henri saisi jo 6 rankingpistettä. Tällaisia pelaajia Henri pitää alkaa voittaa jotta Top100:een nousu tänä vuonna mahdollistuisi.

Ja Laaksonenhan voitti Soedan 7-5, 6-4. Ratkaisevalla kolmannella karsintakierroksella hän kohtaa Ukrainan Ilja Martsenkon. Parhaimmillaan hän on ollut ATP-listan sijalla 67 heinäkuussa 2010, ja nykyinen sijoitus on ATP-165. Kohdanneet kahdesti aiemmin karsinnoissa, ja molemmilla kerroilla Laaksonen ollut parempi.

Tarkennus. Aiemmat kohtaamiset ovat olleet CH-turnauksien puolivälieräotteluja, joten Henri kaatanut kovan ukrainalaisen kovissa isoissa pisteotteluissa.

Kuinkas Henrille kävi tänään Marchenkoa vastaan? Kyselee Kärsimättömän epätietoisena nettiin pääsemätön.

Henri voitti 46 63 75. Hienoa. Rankingpisteitä tuli jo 12. Nyt vielä arpaonnea pääsarjan arvontaan.

Pääsarjassa tarjolla Granollers (ATP-38), Bautista Agut (ATP-58) Devvarman (ATP-90) tai Bedene (ATP-95). Bedene näistä varmaan helpoin. Bautista Agutille Laaksonen hävisi viime kaudella.

1.kierros Bedene
2.kierros Bautista
puolivälierä Wawrinka

Mahdollisuudet on uran ensimmäiseen kvartsipaikkaan.

Henrin ottelu Bedenea vastaan pelataan huomenna tiistaina 31.12. sivukentällä(Court 2) paikallista aikaa klo 16.30 alkaen. Toivottavasti joku laskisi ja kertoisi mitä se on Suomen aikaa? …ja kertoisi onko livekuvaa tarjolla ottelusta jotain kautta.