Hyviä tennisharjoitteita kaverin kanssa?

Hei,

Tennistuntini menee kaverini kanssa lähes aina seuraavanlaisesti:

  1. syöttöruudussa lämmittelyä
  2. takaa peruslyöntiä
  3. takaa kämmenkrossia
  4. takaa rystykrossia
  5. syöttöä ja palautusta vuorotellen
  6. takaa peruslyöntiä

Aika tylsää…
Kaipaisin joitain hyviä drillejä missä molemmat pelaajat
treenaavat yhtäaikaa omaa/samaa juttua. Ei siis mitään koppatreeniä.

Ajattelimme seuraavaksi kokeilla niin, että toinen saa lyödä
vain krossia ja toinen vain pitkin linjaa. Siinä tulisi ainakin harjoiteltua lyöntiä juoksusta.

Otetaan vastaan hyviä ehdotuksia. MItä hyviä juttuja olisi esim. verkkopeliin?

-Tapsa

Verkkopeliin erittäin tehokas treeni on molemmat syöttöruudun takarajalla. Kierre lyönneissä vähenee, joka helpottaa fiiliksen hakemista ja treenissä saa nopeasti paljon toistoja. Tempoa voi nopeuttaa ja liikkumista lisätä kun alkaa sujua ja pallo pysyy helposti elossa. Treeni on myös hyvä aloitus tunnille. Saa nopeasti jalat liikkeelle ja nostettua sykettä. Jos volleyt syöttörajalta samasta kohtaa alkaa puuduttaa, niin voi ottaa käyttöön macfleming treenin jossa liikutaan syöttöruudun takarajan suuntaisesti, volleyta tulee pienestä liikkeestä ja eri kulmista.

Toinen puolustaa toinen hyökkää treenit on myös hyviä. Sovitaan roolit jossa toinen lyö tarkoituksella korkeampaa/löysempää ja toinen painostaa ja tulee sopivassa tilanteessa verkolle. Myös toinen slaissaa ja toinen lyö yläkierrettä on hyvää treeni.

Ammattilaisten näkee usein treenaavan toinen liikkuu ja toinen lyö pelkästään rystykulmasta. Harjoitellaan siis rystypuolen painostamista. Heikolle rystylle tuo voi olla myös hyvä treeni, jossa treenata rystyn jakamista eri nurkkiin. Tuota voi varioida myös niin että lyödään kämmentä rystykulmasta. Näissä kannattanee välttää ihan rajoille lyömistä, jotta pallo elää ja ettei tule heti liian kiire, riippuen miten hyviä liikkujia suhteessa lyöntitempoon on pelaamassa.

Alakauttakymppi lienee myös kaikkien kilpaa pelaavien ruokalistalla. Jos tunnilla on neljä, niin ruotsalainen on erinomainen treeni ja jos kolme, niin kiertokymppi toimii.

1 tykkäys

Kiitos näistä!

-Tapsa