IPP Open 2014

Helsingin CH:n alustava pelaajalista on ulkona:

Nieminen, Jarkko FIN 57
Kamke, Tobias GER 93
Dzumhur, Damir BIH 102
Berankis, Ricardas LTU 103
Gojowczyk, Peter GER 105
Sela, Dudi ISR 107
Ward, James GBR 111
Nedovyesov, Aleksandr KAZ 113
Ilhan, Marsel TUR 115
Melzer, Jurgen AUT 121
Donskoy, Evgeny RUS 127
Hanescu, Victor ROU 130
Pavic, Ante CRO 133
Gombos, Norbert SVK 136
Przysiezny, Michal POL 149
Bachinger, Matthias GER 159
Viola, Matteo ITA 182
Albot, Radu MDA 189
Petzschner, Philipp GER 192
Coppejans, Kimmer BEL 199
Puetz, Tim GER 200
Kovalik, Jozef SVK 204

Viime vuonna alustava cut oli 172. Harmi, että Baghdatis ja Troicki valitsivat samalla viikolla pelattavan Brescian CH:n.

Näyttää oikein hyvältä, ei malta odottaa että turnaus alkaisi, luonnollisesti koko viikko töistä palkatonta lomaa jotta pystyy seuraamaan rauhassa :grinning:

Melko tiukka lista. Muiden kuin Jarkon voitot ovat tiukilla ja Q/WC/LL arpaonnen varassa.

Ex top10 pelaaja, Ranskan avointen semifinalisti Jurgen Melzer aikas helmi, kuten myös toinen Jarkon ikätoveri Hanescu. Mutta pappaiässä alkavat toki olemaan.
Yhtään huipputeiniä ei harmi kyllä ilmoittautunut pääsarjaan. Nyt niitä olisi markkinoilla. Coric ja Zverev lähinnä olisivat olleet potentiaalisia. Ei voi ymmärtää Zvereviä. Kävi viisi kertaa Suomessa TE14-turnauksissa, mutta CH-kisa Suomessa ei kiinnosta, vaikka teoriassa panoksena voisi olla top100 ranking ja suora AO:n pääsarjapaikka.
Pääsarjaan toki voi yltää suoraan myös -96 Ruotsin 18v junnu Elias Ymer, mikäli poisjääntejä tulee. Lisäksi -96 Khachanov saanee WC:n tai sitten 17v Rublev, joka olisi ITF-1 pelaajana suurempi helmi nähdä.
Turnauksen nuorin pelaaja, joka menossa suoraan pääsarjaan, on siis Belgian -94 Kimmer Coppejans 20v (ex ITF-1 Ranskan avointen junnuvoittaja 2012). Muut ovatkin sitten 22v ylöspäin, paitsi WC:n saava Micke Kontinen jne. Taitaa Slovakin Jozef Kovalik ehtiä täyttämään 22v ennen turnausta.

Novak Djokovic Helsingissä vuonna 2004 jää siis edelleen korkeimmalle rankatuksi 17-vuotiaaksi tuossa turnauksessa. Djokovic oli tuolloin ATP180+, kun nyt olisi ollut mahdollista saada Zverev ATP130+ ja/tai Coric ATP120+, jotka molemmat 17v.

Mielenkiintoisen kova nimilista Challenger-tasolle, itse liputan Jarkko- Ilhan finaalia jos tuo vain mahdollinen kaaviossa :smiley: Toki Berankisilla, Bachingerilla, ehkä Kamkella ja Melzerillä sanansa sanottavana.

Jarkko on pelannut jopa 30 ottelua IPP-listan 12 eri pelaajan kanssa ATP- tai Challenger-tasolla. Voitto/tappio -tilasto 24/6.

Ketkä mahtavat saada villin kortin Micke Kontisen lisäksi? Sillanpää? Muut?

Veikkaan villit kortit seuraaaville: Sillanpää s.1991, Kontinen s.1992, Khachanov RUS s.1996. A. Pöllänen s.1998.

Usein villit kortit on jaettu kahdelle suomalaiselle ja kahdelle venäläiselle - mahdollisesti nytkin. Tässä tapauksessa toivottavasti nuori venäläinen huippulupaus esim Rublev tulisi mukaan.

JOs Rublev on menossa Mexicon junnukisoihin kuten toisessa ketjussa kerrotaan, niin tuskin tulee vielä tänä vuonna Hesaan. Jos tulee ja voittaa edes yhden matsin, niin tulee kiirus ehtiä järkevästi ajoissa Mexikoon. Korkeaan ilmanalaan kun tulisi mennä 4-7 päivää ennen matsia, jotta kroppa tottuisi hapenpuutteeseen.
Junnulistan vuoden lopun ykkönen saa aika hyvät villit kortit Futureihin seuraavaksi vuodeksi, joten veikkaan että Rublev tavoittelee niitä ja haluaa varmistaa listan ykköspaikan pelaamalla mieluummin isot junnukisat.

En usko myöskään, että Rublev tulee, mutta jos kaksi korttia menee venäläisille, niin siinä tapauksessa todennäköisin -se toinen- venäläinen Khachanovin jälkeen olisi -97 Evgeny Tyurnev, joka pelaa huomenna Valko-Venäjän 15 000 dollarin futuren finaalissa. Tyurnev voittanut tällä viikolla Ivanovin, Zaitcevin ja Kravchukin! Olisi mielenkiintoinen pelaaja Helsingissä. Nousemassa 500+ sijoille jo 17v-kaudella. Venäjällä näitä lupauksia nyt riittää. Minnehän on kadonnut -97 Roman Safiullin ATP500+, jonka edellinen miesten pelien turnaus päättyi turnausvoittoon elokuussa. Syyskuun alussa pelasi vielä junnujen US Openin, mutta sen jälkeen ei missään, joten tuskin Helsingissäkään.
Yksi mahdollinen myös Suomessa usein nähty -97 Bublik ATP-917. Bublik voitti erän juuri Moskovan ATP-karsinnoissa ATP-101 Dzumhuria vastaan.

Moni varmaankin muistaa Helsingin CH:n villin kortin pelaajan vuodelta 2007, kun Evgeny Donskoy s.1990 pelasi 17-vuotiaana melko vakuuttavasti. Donskoy oli tuolloin ATP1000+, parhaana saavutuksenaan FU-kvartsi. Nousi sittemmin ATP-pelaajaksi. Venäjällä on nyt peräti viisi 17-vuotiasta, jotka jopa huomattavasti kovempia kuin vakuuttavasti 2007 pelannut Donskoy.

Viime vuonna muuten WC-pelaajat olivat: J.Nieminen FIN, M.Kontinen FIN. H.Pöllänen FIN, Khachanov RUS. Nyt kun Jarkko ei vie WC-paikkaa, niin saas nähdä, että tehdäänkö paluu 2/2 jaotteluun, vai saako suomalaiset kolme korttia.

Olisi mielenkiintoista tietää, että onko Helsingin järjestäjät olleet yhteydessä 17v ATP-93 Borna Coriciin. Toivoisin hänelle yllättävää WC-paikkaa, jopa suomalaispelaajan kustannuksella. Coricin aikomuksena oli pelata Baselin ATP500 turnauksen jälkeen kaksi CH-turnausta, mutta kuluttavien otteluiden jälkeen, Nadalin kaadon ja kolmieräisen semimatsin Goffinia vastaan päätyi jättäytymään pois tämän viikon Geneven CH:sta. Pelaa ensi viikolla CH:n Ranskassa ja Helsinki voisi paikata tuota Geneven turnausta. Coric puolustaa loppuvuonna yli 50p, joten jos häviää Ranskan CH:ssa avauskierroksella, niin pullahtaisi ulos top100:sta ja AO:n suora pääsarjapaikka olisi vaarassa. Mutta mikäli menestyy Ranskassa, niin Helsingin turnaus ei toki olisi välttämättä tarpeellinen.

Tuon spekulaation voi heittää romukoppaan, sillä näemmä Coric löytyy samalta viikolta Japanin Yokohaman CH:n listalta. Yllättävä veto tuo.

Bublik ja Tyurnev ovat ainakin vielä Pärnun karsintalistalla ja jos nimi ei piakkoin poistu listalta niin heidän on pakko pelata silloin siellä.

http://www.ippopen.net/2014/10/27/huippuvireinen-henri-kontinen-mukaan-talin-kisaan/

Villeistä korteista ei vielä tietoa. Micke ja Henrik saanevat kaksi paikkaa ja loput venäläisillekö.
Kertoo muuten Suomen tenniksen tason noususta sekin, että -99 Ruusuvuori olisi saanut varmasti kymmenen vuotta sitten WC:n pääsarjaan, mutta nyt ei liene spekulaatioissa mukana, vaiko? Karsinnassa toki pelannee. Kymmenen vuotta sitten vuonna 2004 Heliövaara 15v s.1989 sai WC:n Helsingin pääsarjaan, sillä meriitillä kun eteni Tampereen G4-junnuturnauksen puolivälieriin. Toinenkin 15v suomalainen nähty Helsingin pääsarjassa, kun 2007 siellä pelasi Henri Laaksonen. Tuon ymmärsi hieman paremmin, sillä olihan Henri tuolloin ITF:n top200 pelaaja, kun Harri oli 15-vuotiaana jossain 700+ sijoilla.

Sijoitetut:

  1. Nieminen FIN ATP-67
  2. Berankis LTU ATP-96
  3. Kamke GER ATP-102
  4. Dzumhur BIH ATP-104
  5. Gojowczyk GER ATP-107
  6. Sela ISR ATP-109
  7. Ward GBR ATP-111
  8. Melzer AUT ATP-112

Varalla: Ilhan TUR ATP-114, Donskoy RUS ATP-126, Hanescu ROU ATP-127.

Toivottavasti Jarkko kohtaa avauskierroksella Ilhanin, 2.kierroksella Hanescun, puolivälierissä Melzerin, välierissä Kamken ja finaalissa Bachingerin.

IPP & Orto Lääkärit Open
43 minuuttia sitten
IPP Openissa on jaossa neljä villiä korttia pääsarjaan ja ensimmäinen WC on annettu Micke Kontiselle!!

Toistaiseksi ei vielä poisvetäytymisiä pääsarjaan ilmoittautuneiden osalta, mutta vielähän tässä ehtii. Varasijalta ensimmäisinä pääsarjaan tarjolla Sorensen ja muutama vuoden takainen IPPOpen voittaja (2011) Brands.

Tänään julkistettavia loppuja villejä kortteja odotellessa.

Vieläkään ei ketään poisvetäytynyttä pääsarjaan oikeutettua.
Tämän viikon Euroopan challengereissa (3kpl) tämän päivän kvartseissa pelaa 8 IPPOpenin pääsarjan listalla olevaa: Nedovyesov(Ukr), Gombos(Svk), Gojowczyk(Ger), Hanescu(Rom), Berankis(Ltu), Ilhan(Tur), Kamke(Ger) ja Bachinger(Ger). Hyvä IPPOpenin pääsarjan tason mittari. Huomenna voi sitten katsoa semiin selvinneistä ketkä olisivat mahdollisia SE-paikoille Helsinkiin tulevia. Kärkiniemenä toivelistalla olisi Borna Coric(Cro;ATP92;17v), mutta tuskin hänellä on kiinnostusta lähteä Helsinkiin vaikka tänään Ilhanin voittaisikin kun on jo varmistanut pääsynsä AusOpenin pääsarjaan.

Tämän viikon challengerien loppupeleissä Helsinkiin ilmoittautuneista pelaa lisäksi Ward(Gbr) Australiassa. Ward on selviytynyt siellä jo semiin asti. Näinköhän Ward Helsinkiin tulee jos Australiassa vielä yhden tai varsinkin kaksi ottelua voittaisi?

Onkohan Juho Paukku(ATP1075) muuten pitänyt pelikuntoaan yllä syksyn aikana?

Maaliskuun hyvien DavisCup-ottelujen perusteella ja kesän Suomen mestarina olisi Juhon peliä kiinnostavaa nähdä Talissa. DavisCupin tasaisten Dzumhur- ja Basic-ottelujen pelitasolla Juholla olisi erinomainen mahdollisuus pelata itsensä karsinnasta pääsarjaan.