Kansalliset kilpailumme

Tänä iltana pärähtää käyntiin Finnish Tourin kuudes osakilpailu ja sattuuhan tuonne taas muutamia mielenkiintoisia kohtaamisia.

Klo 18 tänään kohtaavat kärkijunnumme Patrik Niklas-Salminen ja 16-vuotiaiden JGP-mastersin leikittelevän helposti voittanut vielä 14-vuotias Patrick Kaukovalta. Tokihan voittajan pitäisi olla tuossa ottelussa selvä, mutta kyllä minä tuossa parissa näen kaksi grandslam-tason junnua. Olisi mielenkiintoista jos vaikka Taitopelaaja10 kävisi skouttaamassa kaksikkoa ja kommentoisi miltä poikien touhu näyttää?

Kaavion alaosassa mukana Eero Vasa, jolta toivoin selviämistä puolivälieriin Sami Huurinaista vastaan. Siitä voi tulla hyvinkin tasainen ottelu ja veikkaan jopa Eeron voittoa. Yläkaaviossa Aaro Pöllänen oletettavasti voittaa Marcus Stenforsin ja kohtaa sitten huomenna Lauri Kiiskin. Siinäpä olisi Aarolle hienoa päänahka, mutta ehkä se vielä tänä vuonna jää ottamatta. Ensi vuonna voi olla jo tasaisempaa.

“Naisten” puolella (näissä kotimaan kisoissa osanottajat ovat lähinnä tyttöjä (ainakin tällaisen setäikäisen näkökulmasta)) on kaksi mielenkiinnon kohdetta: kuinka hyvin 2001 syntyneet suurlupauksemme haastavat vanhempia pelaajia ja minkälaiseen tulokseen päättyy suurlupaus Ussherin (s.2000) paluu kaksinpeleihin. Todennäköisesti voi tulla molemmissa tapauksissa rumia tappioita, mutta semmoistahan se on kun tuon ikäisenä naisten kisoihin osallistuu. Surkeaa, että kansallinen naistenniksemme on niin kapeaa, että noin nuoret ylipäätään pääsevät mukaan näihin kisoihin.

Tänään en ehdi paikalle, mutta huomenna käväisen siskoni perheen luona, joka asuu aivan hallin lähettyvillä, joten samalla tulee varmasti käytyä myös matseja katsomassa.

No eipä olisi ollut mitään nähtävääkään kun sekä Kaukovalta että Niklas-Salminen jäivät pois kisasta. Kiiski löi Aaron odotetun helposti 6-2, 6-3, mutta jo vuoden päästä saa Lauri hikoilla tosissaan vastaavassa kohtaamisessa. Nicola Ussherille kelpo voitto Veera Antosesta.

Suomi-Viro -yhteisturnauksessa Juho Paukku teki puhdasta jälkeä voittamalla Kaverisen, Pavlovin, Raisman ja finaalissa Vladimir Ivanovin (ATP 580). Kaikki voitot helposti kahdessa erässä, Ivanovia vastaan lukemat 6-2, 6-2. Paukulla kulkee peli kyllä nyt mainiosti kun on ruvennut löysäilemään.

Tänään käväisin paikalla tovin ajan. Paula Joukanen pelasi 12-vuotiaaksi yllättävän kovalyöntistä peliä - ainakin minun silmään. Aaro ei vakuuttanut tällä kertaa. Paljon pehmeämpää peliä kuin Helsingin CH:n karsinnoissa Huurinaista vastaan. Tosin johtunee vastustajan pelityylistä. Kiiskin neppailu on hankalaa tuon ikäiselle junnulle, joka ei päässyt tänään parhaalle maaperälleen pelillisesti. Laajempaa arviota en nyt voi tehdä, koska pikainen silmäys siihen ei anna mahdollisuutta.

Koululaiskisat lähestyy! Mitä odotuksia?

Koululaisten SM-kisoista sellainen maininta, että poikien ala-asteen sarjassa(12v) finaalissa neljännen kerran 2000-luvulla vuoden alaikäinen viitosluokkalainen. Ilmeisesti koskaan ei ole viitosluokkalainen voittanut mestaruutta.

11-vuotiaat finaalissa:

2013 Aleksi Löfman vs Otto Virtanen (tulos?)
2010 Masi Sarpola vs Aaro Pöllänen 2-6, 1-6
2001 Henri Kontinen vs Harri Heliövaara 3-6, 0-6
2000 Harrri Heliövaara vs Antti Vallila 2-6, 2-6

Joten finaaliin edenneet ovat saaneet aiemmin kylmää kyytiä. Kovista ikäluokista kärjen osalta -92, -94, -97, -98 ei pelannut alaikäinen finaalisssa. Historiasta tulee mieleen yksi nimi, joka on voinut voittaa 11-vuotiaana kaikki vuotta vanhemmat, eli Jura Barkov kenties teki sen vuonna 1996, mutta dataa ei löydy.

Finnish Tour alkaa kohta tämän kauden osalta ja 1. osakilpailun miesten sarja näyttäis olevan hyvin pitkälti kahden nuorehkon miehen kauppa: Lanne ja Ojanen. Vai olisiko Panu Virtasesta jo haastamaan? Naisten puolella on mukana Ella Leivo ja kun Laine, Suomalainen ja Eklund ovat maailmalla niin pelihän on sillä selvä.

Panu Virtanen voitti Harri Heliövaaran viime viikonlopun A-luokan turnauksen finaalissa 7-6, 6-2. Harri siis pelaa edelleen kansallisia, mutta taso tippunut melkoisesti, kun pataan tuli -96 junnulta. Toki Panu on kova massalla ja Harri ei kaksinen tuolla alustalla. Panulle upea päänahka muutaman vuoden takaisesta ATP:n top200 pelaajasta :wink:

Mänttä-Vilppula Kansalliset lähetetään tulevana viikonloppuna suorana netissä. Alla olevasta linkistä näkee kaikkien päivien lähetykset, joita voi myös katsella jälkikäteen. Linkki on Mäntän Tennispaviljongin sivuille. Kisoissa pelataan A3 ja C sarjat, sekä pieni C neluri.

http://tennispaviljonki.fi/kilpailut.html

Aika hauskaa, että pieni kansallinen kisa hoitaa noin hienosti mediapuolen. Monessa isossa Suomessa järjestetyssä kansainvälisessäkin tennistapahtumassa on saanut olla melkoinen salapoliisi saadakseen tietoa edes otteluiden lopputuloksista. IPP Openin allakin täällä palstalla aprikoitiin onko tarkoituksena järjestää turnaus salaa yleisöltä. Oikeastaan tämän Mänttä-Vilppulan mediavastaavat voisivatkin ehdottaa itseään hoitamaan ensi syksyn IPP Openin systeemit kun ne on olleet aikaisemmin niin kehnoa.

Teknisesti liveseuranta ja kuvaus kansallisista kisoista pitäis olla helppo järjestää ja varmaan joku soveltuvan alan opiskelija hoitais muutaman kympin päiväpalkalla koko lystin. Ilmaiseksikin, jos pystyy tekemään jonkun opinnäytteen tai korvaamaan kurssin hommasta.

1 tykkäys

Kansallisten kisojen koordinointi on pettänyt pahemman kerran, kun yhdelle viikonlopulle 13-15.6 on myönnetty yhteensä 13 kansallista kisaa. Osa kisoista on vielä ihan vierekkäin kuten Lempäälä, Valkeakoski ja Hämeenlinna. Yksistään kaksinpelisarjoja on 99 kappaletta. Käytännössä suurin osa turnauksista tullaan pelataan hyvin suppeassa muodossa, koska pelaajia ei riitä kaikkiin tapahtumiin.

Kisoihin osallistujat ovat pitkälti junioreita, joilla juuri on/oli SM-kilpailut ja siitä seuraa vielä TE-kisaviikko. Monet pelaajat lähtevät vielä Kuortaneen aluecupiin, joka alkaa jo sunnuntaina 15. päivä ja näin estää turnauksiin osallistumisen.

Monelle pienelle seuralle turnausviikonloppu on kesän tärkein tapahtuma, mutta edellytykset hyvälle tapahtumalle ovat tällä kertaa pienet.

Joo, tämä on kyllä järjetöntä kun kilpailut pitää melkein vuotta aikasemmin anoa ja sitten on kuitenkin tällaisia ryppäitä! Mänttä-Vilppulan kansallisissa kuvaushommat muuten meni ainakin perjantain osalta myrskyn takia aivan poskelleen. Saa nähdä saadaanko jälkeenpäin mitään pelastettua jälkilähetyksiin.

Näköjään jotain ainakin A3 finaali:

Ihan hyvää settiä saatu parin viikon päästä alkaviin SM-kisoihin: Kiiski, Kiuru, Lanne, Niklas-Salminen, Ojanen, Paukku, Popov, Sillanpää, Vasa, Virtanen ja paljon muita, Taso on melkein kuin heikoimmissa futureissa. Itse veikkaan mestariksi Juho Paukkua, vaikka miehen pelituntuma onkin aikamoinen kysymysmerkki. Sillanpäälle tehnee hyvää hieroa kuvioitaan kuntoon itseään heikompia vastaan kun turhan monelle esim. Kiurun tasoiselle on tullut tappioita tällä kaudella.

Naisten sarjassa vaatimattomampi lista; ns. ammatilaisistamme vain Ella Leivo mukana ja pitäisi ennakkoon viedä kisa helposti.

Emma Laineen pitäisi Tennisliiton uutisen mukaan olla mukana ensi viikon SM-tenniksessä. Vahvin ehdokas mestariksi. Emman ja Ella Leivon finaali toiveena.

Emma Laine 14v voitti muuten kesällä vuonna 2000 naisten SM-kultaa. Emma kukisti tuolloin Suomen naisten Fed Cup-pelaajat 28-vuotiaat Katariina Saarisen ja Kirsi Lampisen, jotka olivat tasoltaan hieman kuin Ella Leivo nykyisin.

Näyttäisi Oona Orpana 13v olevan mukana turnauksessa. Oona on nyt TE14-rankingin 18:s, kun Emma Laine oli vuotta vanhempana saman rankingin 10:s, kun voitti kovia suomalaisia naisammattilaisia. Siitä ei ole tietoa tähän hätään, että miten Emma menestyi naisten SM-kisoissa 13-vuotiaana vuonna 1999.

Orpanan -01 ikäluokan kakkoslupaus serbi Danilovic kohtasi juuri WTA800+ pelaajan, joka kymppitonnin turnausvoittaja ja Danilovic hävisi 3-6, 4-6. Saiskohan Oona esim. Leivoa vastaan yhtä tiukan matsin aikaan.

Spekulaatio SM-kaaviosta:

2.kierros?
1-Sillanpää s.1991 vs Vasa s.1997
8-Raasio s.1990 vs Hyrkkönen s.1996
4-Chernov s.1993 vs Virtanen s.1996
5-Lanne s.1992 vs karsija s.tuntematon
6-Kiuru s.1990 vs Kivijärvi s.1994
3-Kiiski s.1980 vs Niklas-Salminen s.1997
7-Ojanen s.1991 vs Sinkko s.1995
2-Paukku s.1986 vs Popov s.1996

puolivälierät?
1-Sillanpää vs 8-Raasio
5-Lanne vs Virtanen
6-Kiuru vs Niklas-Salminen
2-Paukku vs 7-Ojanen

Välierät?
1-Sillanpää vs Virtanen
2-Paukku vs Niklas-Salminen

Finaali?
1-Sillanpää vs 2-Paukku

Voittaja?
2-Paukku

Naisten puolella 2-sijoitettu -94 Ella Leivo kohtaa -01 syntyneen 13v Oona Orpanan, mikäli tämä voittaa avauskierroksella -97 pelaajan.

Mikä on paras sivu seurata näitä SM-kisoja?

Yhdelle kentälle löytyy striimi osoitteesta:
http://new.livestream.com/accounts/8743539/events/3070222?cat=event&query

Nyt näyttää olevan striimikentällä Orpana-Parviainen (Orpana valkoisessa paidassa)

Kisan FB-sivulle tulee joitakin päivityksiä kesken matsien.

Meni ilmeisesti kolmanteen erään. Onko tilanteesta hajua?

Kolmas erä viimeisen tiedon mukaan 5-2 (15-15) Orpanalle, joten eiköhän Oona tuosta voiton napannut. Itsellä jäi loppuratkaisu striimistä tosin näkemättä.