Keskuskentän uusi ilme

Tämä ketju on tarkoitettu uudesta ulkoasusta keskustelemiseen. Näkyvien uudistusten lisäksi suurimpana toiminnallisena uudistuksena on se, että kirjautumattomana käyttäjänä etusivun linkit aukeavat nyt ketjun uusimpaan viestiin. Sisään kirjautuneille linkit aukeavat kuten ennenkin, eli uusimpaan lukemattomaan viestiin.

1 tykkäys

Me like :sunny:

Näyttää oikein hienolta! Hyvää työtä ylläpidolta :slight_smile:
edit: saisiko tuota alla olevaa tyhjää tilaa vähennettyä?

Muuten ihan ok mutta saisiko myös tuota ylhäällä olevaa harmaata aluetta pienennettyä, vie aika paljon tilaa itse viesteiltä ja joutuu aina skrollaamaan alaspäin nähdäkseen viestit.

Oikein hieno!

Paremmaltahan tämä tuntuu kun aiempi. Hyvä ja rauhallinen “värimaailma”. Sivun yläosan siniharmaata otsikkoaluetta tosiaan kannattaa pienentää.

Keskustelulinkkien avautuminen suoraan uusimpaan lukemattomaan viestiin toimii minulla hyvin ja tehokkaasti tietokoneella, mutta ei mobiililaitteella (=Lumiallani).

Keskustelun mielenkiintoinen tilasto: montako viestiä, käyttäjää ja katselua ym löytyy keskusteluketjun ensimmäisen viesti jälkeen - ja sinne hukkuu. Olisi parannus siirtää se paikkaan, josta nähtävissä luettaessa ketjun viimeistä viestiä.

Värit ovat miellyttävät. Ei mainoksia, mikä on hyvä juttu. Pidän yleisilmeestä, ja ylläpidosta, kuitenkin yhden negatiivisen palautteen joudun antamaan muutoksesta:

Fontteja en pidä oikeanlaisina. Vakiofontit korvattu lähdekoodin mukaan tyypeillä ‘fontawesome’ ja ‘zocial-regual-webfont’. Sekä työ, että kotikoneen näytöissä näiden fonttien renderointi ei ole tarkaa, vaan fonttien reunat näyttävät harmailta, ja sumeita. Tällöin tekstissä ei ole tarkkuutta. Kyseessä ilmeisesti että jotenkin pakotetusti näissä fonteissa käytetään gray-scale antialiasointia.
IE11 käyttää tätä aina pakotetusti, ja sillä surffatessa kaikki tekstit ovat sumeita, mutta nyt tässä sivustossa sama sumeus ilmenee myös Firefox-selaimessa, jonka pitäisi pystyä käyttämään vanhan tyylistä tarkempaa reunanparannusta. Esim. tässä kirjoitusikkunassa on vasemmalla puolella tavallinen fontti käytössä- teksti terävää ja tarkkaa, oikean puoleisessa ikkunassa on esikatselu, jossa näkyy tuo paksumpi ja sumeampi teksti.

Vanhan älypuhelimen vakioselain näytti tekstit terävinä, kun ilmeisesti ohittaa koko teknologian. Vanhemmalla Opera selaimella ei toiminut sivusto mobiilissa.

Itse en huomaa Chromella ja Firefoxillani (Macbook Pro) ongelmia fontin kanssa, voi toki johtua retina-displayn tarkkuudesta.

Kiitoksia palautteesta.

Sivun yläosaa tullaan varmaankin jatkossa vielä viilaamaan, mutta kovin radikaalisti sitä ei lähdetä muuttamaan.

Viestiketjujen alaosaan ilmestynyttä tyhjää tilaa sen sijaan pienennetään kohtapuolin, se vaikuttaa nyt tosiaan hieman liian suurelta. Samoin ketjun tilastojen siirtäminen pohjalle oli mielenkiintoinen idea.

Mitä tulee fontteihin, niin nuo mainitut fontit ovat ns. ikonifontteja eivätkä liity varsinaiseen tekstiin mitenkään. Myöskään grey-scale antialisointi ei ole käytössä tekstillä. Fontin pitäisi siis käyttää ihan normalia windowsin antialiasointia (jonka toteutus riippuu hieman windowsin versiosta). Luonnollisesti tällaisia ongelmia ei huomattu omissa testeissä, mutta tutkitaan mikä tuon saisi aikaan.

Mobiili toimii vain melko tuoreilla puhelimilla. Tähän ei ole luvassa helpotusta, koska rajoitukset tulevat foorumin käyttämästä teknologiasta. Jos palsta muuten toimii mobiililaitteella ongelmitta, niin tuo väärä linkki on kyllä mystinen ongelma, mutta yritetään etsiä jostain Lumia testausta varten.

Myös itselläni fontit ovat sumeita ja hankalalukuisia. Kokeilin sekä uusimalla Firefoxilla ja Operalla eikä ongelma johdu selaimesta. Kirjoitusikkunassa fontti on vielä kunnossa, mutta itse saitilla sumeaa skeisseä. Valitettavasti sivusto on tällaisella fontilla lukukelvoton - ei tätä oikeasti pysty lukemaan minuuttia kauempaa tai silmät räjähtää. Yritänpä kuvakaappauksella demonstroida…

Juu, meikällä näyttää ihan erilaiselta kun tuo. Ei todellakaan noin sumealta. Tässä kaappaus omalta ruudultani:

Fontin ongelmia ja samalla muutama muu pikkuasia on korjattu pikapäivityksellä. Erot fontin piirrossa johtuvat eri käyttöjärjestelmien ja selainten käyttämistä erilaisista reunanpehmennyksistä. Nyt on kokeilussa aavistuksen ohuempi versio.

Marginaalisesti parempi, muttei vieläkään kovin lukuystävällinen.

Niin voiko tälle fonttiongelmalle tehdä enää mitään? Palstan seuraaminen on jäänyt minulta kokonaan koska se on yksinkertaisesti liian epämiellyttävä silmille. Tilanne on sama kaikissa kokeilemissani desktopeissa joten vika ei ole minun koneessani.

Ikävää, että palstan seuraaminen on jäänyt ongelmista johtuen. Kaikilla testaamillamme laitteilla (ja niitä etsittiin käsiin aika monta erilaista tämän fonttiongelman myötä…) fontit näkyvät oikein ja ovat hyvin luettavia kaikkien niitä testanneiden mielestä. Emme vain löytäneet niistä mitään vikaa.

Kuvankaappaus kyllä näyttää surkealta. Se johtunee siitä, että kuvaa on pakattu liikaa. Jos näytön kuva näyttää oikeasti tuolta, niin jotain on pahasti pielessä muualla kuin fonteissa. Esimerkiksi profiilikuvat ovat yhtä huonon näköisiä, kuin teksti.

Helvetica/Arial fontilla palstan saa näkyviin tästä linkistä:
http://palsta.keskuskentta.fi/?preview-style=95692b20-7b19-4206-8593-996c48e5bf40
Asetuksen saa pysymään klikkaamalla tätä linkkiä:
http://palsta.keskuskentta.fi/?preview-style=95692b20-7b19-4206-8593-996c48e5bf40&sticky=true
ja pois tyhjentämällä evästeet tai klikkaamalla tätä linkkiä
http://palsta.keskuskentta.fi/?preview-style=

Näille ei mitään takuuta toimivuudesta nyt eikä jatkossa. Jos silmät eivät kestä nettifontteja ylipäänsä, niin parempi ratkaisu lienee poistaa ne käytöstä selaimessa kaikilta sivuilta. Esim google “disable webfonts” tuottaa tämän hakutuloksen: http://www.techpowerup.com/forums/threads/disabling-web-fonts-in-mozilla-firefox-and-google-chrome.184198/ Tällä on se harmittava sivuvaikutus, että myös ns. ikonifontit lakkaavat toimimasta.

En tiedä teenkö jotain väärin mutta noista linkeistä ei tapahdu mitään…‘fontawesome’ näkyy myös sivun lähdekoodissa edelleen. Ja keksit on sallittuna…ainoastaan asetuksista “Sivut saavat käyttää omia kirjasinlajejaan” -option poistamalla fontti vaihtuu, mutta silloin käy niinkuin kuvailit, fontit poistuu käytöstä kaikkialta. Olisiko joko selaimessa tai sivustossa joku versionumero vaihtunut tässä välissä, evt.

Kyllä ne fontit aluksi ihan oikeasti näyttivät siltä kuin tuossa kuvankaappauksessa, ei sitä niin paljon ole kompressoitu. Jostain syystä Windowsit eivät vaan välttämättä pidä tuosta fonttityypistä. Vanhempieni koneella on Windows7 ja fontit näyttää melkein yhtä huonoilta. Jossain kirjaston koneella tjsp. fontit näkyi kuitenkin ihan hyvinä. Mystinen juttu, ehkä johtuu näyttiksistä?

ps. uusista ilmeistä puheen ollen, Roland Garrosin uudet sivut on aika karseat.

Pikaisella testauksella linkit toimivat ainakin tällä koneella. Linkkien takana on kyllä hieman vanhempi versio teemasta, mutta fontti vaihtuu. Kahden teeman ylläpitoon ei riitä aikaa, joten tämän enempää tukea sille ei riitä.

Aiemminkin tänne on kirjoitettu, että tuo kyseinen fontti ei liity tähän ongelmaan mitenkään. Se on ollut palstan alusta asti käytössä ja se tuottaa käyttöliittymän ikonit. Palstalla käytössä oleva tekstifontti on Fira.

Tätäkin viestiä kirjoitan win 8.1 koneella, jossa fontit näkyvät hyvin. Ennenkuin jostain saadaan käsiin tuollainen ongelmallinen kone, niin vaikea on arvata mistä on kyse.

Oliskohan mahdollista saada alleviivausta tyylivalikoimaan? Itselleni on hieman pakkomielteenä tuo viestien muotoilu enkä oikein saa nyt listattua tuloksia ulkoasun puolesta täysin itseäni miellyttävästi.

Tekstiä voi muotoilla markdownin lisäksi useimmilla BBcode tageillä. Markdownissa ei ole alleviivaukselle komentoa, mutta BBcodessa on.

Alleviivauksen saa laittamalla tekstin [u][/u] -tagien sisään.

1 tykkäys