Keskustelun kategoriat

Tämä keskustelu on lohkottu ketjusta Palaute ja ehdotukset:

Olisiko keskustelun kategorioita syytä uudistaa?

Ylläolevan sitaatin kaltaisia toiveita kotimaisen tenniksen alueesta on esitetty ja naistenniksellekin on toivottu omaa aluetta. Naistennistä käsittelevät viestit ovat olleet niin harvassa, että toistaiseksi tätä ei ole toteutettu, mutta kenties alueen luominen kannustaisi uutta keskustelua? Tai miltä kuulostaisi alueet vaikkapa valmennukselle ja välineille? Yleistä-alueella on tällä hetkellä ketjuja esimerkiksi tenniksen seuraamisesta matkoilla, lehdistä tai netistä. Pitäisikö näille olla oma alueensa?

Ylen foorumihan ei tällaisia mahdollisuuksia edes suonut ja toisaalta uudella foorumilla ei ole tarvetta rajoittua vain vanhan kaavan toistamiseen. Mielellään käyttäisi foorumin toimintoja hyväksi uusien pitkien ketjujen perustamisen sijaan.

Mielellään kuulisin konkreettisia ehdotuksia jaottelusta yksittäisten toiveiden ja yleisen keskustelun lisäksi. Hyvällä kategorialla on lyhyt (yksisanainen) ja kuvaava nimi, sekä parin sadan merkin pituinen kuvaus. Ja jos näet hyvän ehdotuksen, ‘tykkää’ viestistä, eli klikkaa viestin alapuolelta sydäntä.

Omia ajatuksia:

  • Jos kategoriat saisi helposti näkyviin jopa niin että ei olisi tuota dropdown valikkoa vaan kaikki kategoriat vaikka horisontaalisesti näkyvissä, saattaisi niitä alkaa käyttää enemmän. Tämä kategoriajärjestelmä on minusta paljon parempi kuin erilliset foorumit joka aiheelle.

  • Ehkä kategorioita voisi tosiaan olla laajemmin, kannustaen kirjoittajia kirjoittamaan muistakin aiheista. Aluksi ajattelin, että vähemmän kategorioita pitää foorumin selkeämpänä, mutta jotkin lisäkategoriat voisivat olla kyllä hyödylliset.

Olisiko kivempi, jos Otteluseuranta olisi oma kategoriansa, ja jokaiselle ottelulle tehtäisiin oma seuranta-threadinsa?

Minusta otteluseuranta on niitä harvoja aiheita, joissa tuollainen megaketju on hyvä. Monesti otteluseurannat ovat vain yhden-kahden viestin mittaisia ja noille omien ketjujen perustaminen olisi turhan suuri vaiva. Toisaalta harvoin on useampia pelejä samaan aikaan seurannassa, joten tuosta on melko vähän haittaakaan. Ehkä Gran Slameissa tms. suurissa turnauksissa voisi olla erilliset otteluseurantaketjut muille kuin suomalaisten peleille?

Muiden isojen ketjujen pilkkomista kannatan. Yksi ketju vuodessa atp-kiertueelle, muille suomalaisille tennismiehille jne. tuntuu vähän turhan minimalistiselta. Kun joku laittaa noihin ketjuihin viestin niin ei tiedä yhtään etukäteen mitä viesti koskee. Toisaalta suomessa pelattavasta tenniksestä ja miksei jenkkien yliopistotenniksestäkin lukisi mielellään enemmän. Näille pitäisi minusta olla oma alueensa, mutta tietty jos ei kukaan niistä kirjoita niin ei se kategoria paljon auta. Miten olisi omat kategoriat juniori-, kilpa-, ammattilaistennikselle? Pelaajat ja turnaukset mahtuvat minusta ihan hyvin samoihin kategorioihin, samoin kuin naiset ja miehet.