Kotimaiset tennisselostajat

Eilen sai nauttia MTV Max kanavalta Madridin finaalin suorasta lähetyksestä, mutta mitäpä olette ystävämme Jari Hedmanin selostuksesta?
Itse kyllä kytkisin selostuksen pois säilyttäen pelin äänet jos olisi mahdollista.

Hedmanien kanssa kuulemma tulee yliannostus aika nopeasti. Itse katson niin harvoin suomeksi selostettua tennistä, että Hedmanit maistuvat vielä oikein hyvin. Mutta eipä noissa ulkomaisissakaan ammattiselostajissa aina kehumista ole, aika monen äänestä paistaa läpi “minä olen täällä vain töissä” -asenne eikä kiinnostus lajia kohtaan. Puolestaan joku fiiliksellä selostava puolalainen tai romanialainen on ihan napakymppi, vaikkei puheesta mitään ymmärtäisikään. Pelitapahtumathan näkee ominkin silmin, joten selostaja toimii minulle vaan cheerleaderina. :slight_smile:

Hedmannilta tulee taas viisauksia. David Ferrerin heikompi peruslyöntipuoli on aivan selvästi kämmen!

Nyt se on kuulemma myös passiivisempi! Aivan mahtavaa! Nole nimenomaan teki yllätysratkaisun ja syötti kakkosen fiksusti Ferrerin vahvemmalle kämmenpuolelle, niin Hedmanin meilestä se on heikompi puoli. Kuinka pihalla voi ihminen olla?

1 tykkäys

Maikkarin Sport kanavilla selkeästi parempi selostaja on Innanen, kun ei häiritse TV-katsojia pallorallien aikana kuten se toinen. Toiselta tulee juttua kuin papupata konsanaan, aivan hirveetä skeidaa ??!!
Ja lisäksi Maikkarista sen verran, matsin ratkaisuhetkillä ilmoitus, että lähetystä siirtyy Katsomon puolelle, huh huh. Maksukanava ja näin, no nettiin vaan ja sopparia irtisanomaan.
Arne Six on selkeästi paras kotimainen selostaja tennislähetyksissä, selkeän rauhallinen, ei puhu koko ajan.

Joo kyllähän nämä MTV sportin selostajat häviävät satanolla Eurosportin vastaaville, vaikka on sielläkin se Henry Järvinen joka on aika surkea mielestäni. Mutta Arne Six ehdottomasti tämän valtakunnan paras tennisääni. Vielä kun tämä toinen MTV sportin selostaja on Innanen joka on enemmän tullut tutuksi jalkapallon puolelta, niin miehellä ei kauheasti ole edes asiantuntemusta tenniksestä. Hedmanniin nyt kyllästyy about. 5min kun toitottaa kokoajan samoja asioita höystettynä näillä “olee” ja " wau"- huudoillaan :slight_smile:

1 tykkäys

Kylläpä on taas mukava kuunnella Arne Sixin selostusta Eurosportilla Geneven turnaksessa, harmi vaan kun Jarkko jo putosi.

Tasokasta selostamista Ylen kanavilla Ville Nygårdilta. Vihdoinkin saatu selostamoon laji-ihminen aivan terävimmältä Suomen huipulta, joka myös osaa selostaa. Nygård valittiin viime vuonna Suomen vuoden seuravalmentajaksi. Tehnyt ilmeisen hyvää työtä ÅLK:ssä, kun -04 ja -05 ikäluokkien Suomen kärkipaikat vallanneet ryminällä iso tukku ÅLK:n pelaajia. Kaippa Eero Vasan ja Iiro Vasan kanssa myös työtä tehnyt.

Pisteet siitä, että puhuu paljon asiantuntevasti nuorista pelaajista. Palstalaisia kenties(?)

Onhan meillä Ylellä C. Sarlin, joka puhuu ottelun aikana niin paljon “höpöjä”, että ei mitään rajaa. Olisi varmasti paljon mukavampi selostaa, kun olisi edes vähän valmistautunut tulevaan tehtäväänsä.

Maikkarin Sport 1:ltä tuli Jarkon matsi ja melko hyvä kuva vaikka ei kuitenkaan HD tasoa. Nyt täytyy sanoa, että vanhakin koirakin voi oppia, Hedman on selvästi parantanut otteitaan. Paljon turhia lätinöitä jäänyt pois eli ei hirveästi häirinnyt upean ottelun seuraamista. Vielä kun Nolen ja Jaken matsissa malttaa pallorallien aikana malttaa mielensä . . :wink:

Kaksi päivää tuota nyt kuunnellut ja hermot ovat jo menneet. Ongelma on siinä että ukko luulee kaikkien olevan jotain tenniskoululaisiaan jotka ovat oppimassa tiebreakin keksijän nimeä ja lajin sääntöjä. Ja sitten vielä toistaa nuo samat hemmetin asiat koko ajan. Puheen määrä on aivan järjetön. Aivan hirveää kuunneltavaa ja sitten vielä nämä ällöttävät wow, vau-tyyppiset huudot kruunaavat karmean kokonaisuuden.

Nyt tämä Hedmanin hessu oikean “tasonsa” paljasti kun ei erota enää pelaajia! Tuli ottelupallo-kooste Alex Zverevin ja Kudlan välisestä matsista, niin mies sanoi pelaajat väärinpäin kun ei tunnistanut ja sitten empi pitkään ja korjasi sanomansa. Taisi olla eilen sama homma kun tuli jostain naisten pelistä samanlainen kooste, niin sanoi että “tässä on pelaaja X” ja tietysti sanoi sen toisen pelaajan nimen tämän kohdalla :smiley:

Ei kait siellä nyt Hessu enää selosta? Jari minun tietääkseni. Joo, Jari on varmasti erittäin hyvä tunnelman luoja satunnaiselle seuraajalle, mutta tennisfriikille painajainen.

Joo Jari se on, käytin nyt vain tuota “hessu”- termiä ei tullut heti mieleen että sekoitetaan isään (mikä toki ihan luonnollista kun nimi Heikki).

Eihän tämä Hedmani pidä hetkeäkään päätään kiinni? Ihan kaikki toistetaan ja monta kertaa. Uncle Toni hoettu nyt tuhat kertaa. Tämä on ihan hemmetin rasittavaa.

1 tykkäys

Sen verran on puolustettavan Hedmania, että onhan se melkoisen haastavaa pyrkiä olemaan joka lähetyksessä täysin arvaamaton ja keksiä uusia tarinoita, koska pääosinhan Hedman ja muutkin tennisselostajat selostavat vain kärkisijotettujen pelejä, jotka ovat televisioitu pääkentiltä. Samat naamathan siellä poikkeuksetta pyörii ja selostajalla saattaa filmi jäädä pyörimään aiemmista pelaajan pelatuista otteluista. Esimerkiksi onhan jalkapalloselostajan huomattavasti helpompaa selostaa, kun joukkueet ja pelaajat vaihtuvat huomattavasti tiheämmin ja dataa on enemmän käsillä.

Ei oikeastaan ihan noinkaan. Se ei selitä miksi Hedmanin pakonomaisesti pitää lyhyen ajan sisään toistaa koko ajan ne samat asiat. Ja hirveä määrä ylimääräisiä lauseita joka väliin. Varmaan noin 50% tuosta mölinästä voisi vähentää. Kun ei kerran ole mitään uutta annettavaa, niin olisi edes hiljaa.

Tuli suht turha tilasto. Mutta on tämän miehen tarve puhua ilman ainuttakaan taukoa ihan käsittämätön.

Ohhoh hoijaa, kyllä meitä aktiivisia tenniksen ystäviä kiusataan. No ei ole tietenkään pakko katsoa maikkarin kanavia, mutta kun on sattunut lunastamaan kortin . . .
Siellä tämä papupata jatkaa aivan jatkuvaa turhan päiväistä pörinää, todella omituinen tapa !
Ja sitten ihmettelee ottelun tärkeimpänä tapahtumana Berdychin shortsien lyhyyttä, ajatelkaa kuinka ollaan menossa kasari sortseihin, kyllä siinä onkin miettimistä :smiley:
Toivottavasti ei selosta kohta alkavaa finaalia Chincinatista.
Mutta toivotaan ennenkaikkea hyvää ottelua ja Roger vielä kerran mestariksi !

Miten ihmeessä Henry Järvinen saa niin paljon selostusaikaa Eurosportilla nyt US Openissa? Valtava pettymys että parhaaseen katseluaikaan (Suomen ajassa) joutuu kuuntelemaan Järvistä, jonka lajiasiantuntemus on täysi nolla. Valtakunnan parhaat selostajat Arno Seiro ja etenkin Arne Six tulevat puikkoihin vasta aamun pikkutunneilla, jonne ei aina pysty valvomaan. Todella sääli… Aina kun mahdollista niin englanninkieliselle Eurosport 2 -kanavalle joutuu kyllä siirtymään välttääkseen Henry Järvisen aivottomat höpinät.

1 tykkäys

Joo, samaa mieltä. Ilmeisesti Järvinen on jalkapalloselostaja tms. Ei mitään asiaa selostamaan varsinkaan Grand Slamejä. Arne Sixille kunnolla rahaa pöytään, niin saatais hänet Suomen viralliseksi tennisselostajaksi. Asiantuntemuksesta ei ainakaan jää kiinni.

Ilmeisesti täytyy kumminkin vain odotella, että toinenkin Hedman ymmärtäisi jäädä eläkkeelle selostushommista.

Jari, nuoremmat on menny jo kauan sitte ohi. Anna tilaa uusille äänille. Let it go, dude!