Martin Klizan (!) Herranen aika

Ei voi olla totta minkälainen kaveri kyseessä. Kiinnitin jo vähän muutaman viime vuoden aikana huomiota tennistuloksia katsellessani, että tämä Klizan-niminen kaveri tuli tosi monessa pelissä aina erätappioiden takaa voittoon. Saattoi olla erää ja jopa useampaa breikkiäkin häviöllä niin monesti nousi aina voittoon. Ajattelin että mitä ihmeen puuroa tuo mies on syönyt. No, nyt sitten Rotterdamin ATP500-turnausta seuratessani tämä sama on toistunut häkellyttävällä tavalla:

1. Puolivälierä, vastassa Espanjan Roberto Bautista Agut: Klizan tappiolla erin 1-0 ja toista breikillä. Bautista-Agut syöttää 2. erässä 5-4, 40:15 otteluvoitosta. Klizan pelastaa yhteensä 5 ottelupalloa ja kääntää koko ottelun.

2. Välierä, vastassa Nicolas Mahut: Klizan tappiolla erin 1-0 ja toista breikillä. Mahut syöttää 2. erän tie breakissa otteluvoitosta tilanteessa 6-4. Klizan pelastaa yhteensä 3 ottelupalloa ja kääntää koko ottelun.

3. Finaali, vastassa Gael Monfils: Monfils voittaa 1. erän. Arvatkaapa kääntääkö Klizan ottelun?

HUHHUH, sanon minä. Tässä kaverissa täytyy olla jotain poikkeuksellista…

Klizan pelannut neljä kertaa ATP-finaalissa ja voitot 4-0.
Täsmälleen samat tilastot nyt kuin Sergey Stakhovskylla!

Tämä ATP500-turnausvoitto 1989 syntyneeltä Klizanilta nosti esiin jälleen sen järkyttävän faktan, että tämän hetken 26 vuotiaista tai sitä nuoremmista ATP500/Masters/Grand Slam-turnausvoittoon pystyneet ainoastaan:
Kei Nishikori s.1989 ATP500
Martin Klizan s.1989 ATP500
Milos Raonic s.1990 ATP500
Grigor Dimitrov s.1991 ATP500

Joten Klizan nousi harvinaiseen porukkaan mukaan.

En nyt tiedä onko oman topicin arvoinen, kun ei täällä ole topicia eräälle legendalle nimeltä Roger Federer taikka tämän hetken ylivoimaisimmalle pelaajalle eli DJokovicille :wink: Mutta ehkäpä nämä pelaajat eivät ole sitten niin mielenkiintoisia. Täytyy sen verran yhtyä että tuo Klizanin yläkierre kämmen on kyllä melkoinen ase. Todella kaunista katseltavaa.