Moderoinnista

Onnistuisiko jotenkin, että vasta liittyneiden jäsenten kommentit menisivät moderointiin ekan vuorokauden / viikon tai vastaavan ajan? Nyt on liittynyt esim. tänään varmaan joku yksi tyyppi usealla nimimerkillä ja suoltaa yön tunteina ihan jotain moskaa sen kun kerkiää.

1 tykkäys

mitä tuo tarkoittaa?

En ymmärrä kysymystäsi. Tarkoitan juuri sitä minkä kirjoitan.

Mitäs trolli jonneja tänne(kin) palstalle on eksynyt? Alkaa olemaan jo melki joka foorumin ongelma nämä 15veet jonnet jotka salaa kirjoittelevat äiskältä jä iskältä öisin koneeltaan.

Yksi nuorisohuumorin laji on polemiikin aiheuttaminen “vanhuksissa”.

Pientä hässäkkää on tosiaan yritetty saada aikaan. Ketjut on nyt siivottu ja avattu uudelleen, kiitos liputtaneille. Jostain syystä ylläpidolle ei koskaan lähtenyt automaattista ilmoitusta (näissä on aiemminkin ollut jotain häikkää), joten korjataan tämä vika, että ensi kerralla ehtisimme toivottavasti reagoimaan hieman nopeammin.

Moderointi perustuu siis lippuihin, mutta koska ongelmia on ollut sen verran vähän on niiden käytössä vielä vähän hiomista. Automaattisen puuttumisen rajoja on nyt kiristetty ja seuraamme auttaisiko se asiaa. Tässä olennaisimmat rajat, jotka nyt ovat voimassa:

  • Viesti piilotetaan, kun kaksi käyttäjää liputtaa sen.
  • Jos kaksi eri käyttäjää liputtaa uuden käyttäjän viestin, tilin käyttäminen estetään automaattisesti
  • Ketju suljetaan automaattisesti, jos kolme käyttäjää liputtaa sieltä viestejä tai lippuja tulee yhteensä vähintään viisi

Tämä on mielestämme parempi systeemi, kuin ennakkomoderointi, joka on kyllä teknisesti mahdollista, mutta lisäisi ylläpidon töitä. Ongelmia on ollut kuitenkin lopulta todella vähän. Suurin osa uusista palstalaisista luo tilin ottaakseen osaa keskusteluun juuri sillä hetkellä, joten pitkät odotusajat myös karkottaisivat potentiaalisia kirjoittajia.

Seuraava miedompi askel olisi esimerkiksi tehdä aktiivisimmista palstalaisista moderaattoreita, eli lisätä valvovia silmäpareja. Toistaseksi siis kaikki moderointi tapahtuu vain tämän yhden tilin kautta, jonne on hyvin rajattu pääsy. Tarkkalemme tilannetta, tutkimme vaihtoehtoja ja ryhdymme järeämpiin toimiin jos aihetta tulee.

5 tykkäystä

Rajoittakaa myös uusien käyttäjien liputtamisoikeutta, jotta trollit eivät tuplaliputtamalla poista asiallisia viestejä käyttäjiltä, joihin häirintä tuntuu kohdistuvan.

Jep. Liputusoikeus esim. vain niille, joiden tunnus on tietyn vanha ja jotka ovat lähettäneet tietyn määrän viestejä.