Monte Carlo Masters

Massakauden ensimmäinen suuri koitos pelataan 14.4. - 22.4.
Kun alusta vaihtuu, niin sankaritkin ehkäpä hieman toiset.
Ennakkospekulaatiot varmaan hiljalleen käynnistyvät kun Miamin pöly laskeutunut ja Davis Cup-viikko pelattu.

Minulla on liput tiistaille 17.4. Toivottavasti hyviä otteluita tiedossa.

1 tykkäys

Vaikea nähdä Nadalia häviämässä massakaudella 1-2 matsia enempää ilman vaivoja.

Juu on se ikävä että näistä kaikkien aikojen top-3 pelaajista Nole ei ole kunnossa haastamassa toista kaikkien aikojen pelaajaa massalla… Kyllähän se muuten nähtiin että 100% iskussa oleva Nole pystyi Rafan kaatamaan massalla jopa isoissa turnauksissa.

Djokovic on tosiaan osoittanut massalla olevansa parhaimmillaan lähes parhaan Nadalin tasoinen pelaaja. Djokovic jopa hallitsi monia miesten kohtaamisia vuosien 2009-2016 aikana, ja Nadal kaivoi voittoja väkisin. Djokovic käytti stoppareita ja rystyään mestarillisesti monissa matseissa, etenkin 2011, ja leipoi kämmentä täysin siemauksin. Luultavasti kukaan ei ole onnistunut rystyllään neutralisoimaan Nadalin massakämmentä, pl. Nadalin kamala 1-2 vuoden jakso kämmenensä ollessa yössä, Djokovicin tasoisesti. Mielestäni kautta-aikojen kolme parasta massapelaajaa ovat Nadal, Djokovic ja Federer. Toki kausilla 2015-2016 massalla saldon 35-4 omannut Murray pelasi absoluuttisesti hirmuisen tason massatennistä. Mielenkiintoista oli, kuinka läheltä Murray palautti, vrt. Nadal/Wawrinka.

Anyways, monen pelaajan tilanne kun on mikä on, löytyisikö Nadalille muita realistisesti tarkastellen vakavasti otettavia haastajia kuin Zverev ja Thiem?

1 tykkäys

Federer ei ole edes Sveitsin paras massapelaaja. Terveisin, Stan the man :slight_smile:

Niin, 3-3 matsit massalla, muuten h2h:sta ei tarvitsekaan sanoa yhtään mitään…Sokea reettakin sen tietää ettei Stan todellakaan ole Federeriä parempi massapelaaja vaikka pitkälle päälle kolmikymppisen Federerin on massalla pari kertaa onnistunutkin voittamaan. Toki tiedän että provoa painoit tuttuun tyyliin mutta pistetään nyt illan ratoksi vähän kampoihin kerta tänne tuli eksyttyä

Molemmat voittivat huipputason Djokovicin Ranskassa, ja ottivat kumpainenkin kerran finaalissa pataan hirmutason Nadalilta kamalalla selkäsaunalla. Kun katsotaan muuten massamenestystä, Federer on täysin omaa luokkaansa huomioiden sen, että ilman Nadalia olisi nostellut monia massapyttyjä. Win/loss massalla Federerillä oli selkävaivavuosiin saakka hirmuisen kova. Voisipa tätäkin tarkastella Wikipediasta, jos jaksaisi - en muista detaljeja.

Nadalin pelimäärä viimeiseltä 6kk on lähes olematon ja ainakin ulospäin kerrottujen tietojen mukaan harjoittelu on kärsinyt ja niihin on koko ajan tullut taukoja. Kun nyt teoriassa suurimmat uhkaajatkin ovat tai ovat olleet pitkään sivussa, niin se auttaa. Mutta vähitellen saisivat nuoremmat jo lunastaa paikkansa.

Jos Zverev ja Nadal pelaavat viikonloppuna Davis Cupissa vastakkain, niin pakkohan Nadalin on oltava jonkinlaisissa vaikeuksissa. Ranskaan mennessä pelannee itsensä kuntoon, mutta tuskin tämä kevät viime vuotisen tasoinen on. Tosin vähän välimallien kaudethan juuri nyt ovat menossa, joten mistä sen tietää.

Ei täällä kukaan vtu mitää provoile, asiaa puhutaan! Asualiunen keskusteluplasta nääs, man

Ahaa, näin treenivideota, jossa mäiski menemään, mutta hyvä tietää.

Mielenkiintoisin massakausi vuosiin on tulossa. Olisi tosin ollut paljon kiinnostavampikin, jos Murray olisi pelikunnossa, Djokovic pelivireessä, ja Federer edes kokeilemassa. Nadal suosikki, Thiem ja Zverev haastavat. Mustina hevosina edelleen Djokovic, ja ehkäpä ainakin yksittäisessä kisassa del Potro. Veikkaan, että massakauden neljä isoa titteliä jakautuvat kolmelle pelaajalle.

Delpon edellinen edes suhteellisen ehjä massakausi on vuodelta 2012, kaikki Mastersit pelasi viimeksi 2009, ja tänäkin vuonna Monte Carlo jää väliin.

1 tykkäys

Komppaan tätä viestiä.

Ja, DelPolla sanansa sanottavana Monte Carlon jälkeen; musta hevonen.

Ilman loppuvuodesta alkaneita vaivoja Nadal olisi yhtä murskaava suosikki kuin koskaan.

Katselin tuossa, että 2009 Madridin jälkeen Djokovic vs. Nadal massakentillä 7-6 Djokovicille. Nadal päässee parantamaan tätä tilastoa tällä kaudella.

Upea kattaus tänään. Tsitsipas kentällä nyt ja sen jälkeen Kokkinakis vs Khachanov ja tuon jälkeen Auger-Aliassime kohtaa massalla vaikeuksissa olevan M.Zverevin ja tuon jälkeen vielä Medvedev.

Tänään pääsarjassa kohtaavat kaksi lupaavinta nuorta pelaajaa joilla yhden käden rystyt. Vasuri vs oikeakätinen.

Denis Shapovalov 19v 0kk ATP45
Stefanos Tsitsipas 19v 8kk ATP71

Keskinäiset:
2018 Monte Carlo 1.kierros…

2018 Australian avoimet 1.kierros
Shapovalov vei 61, 63, 76

2016 junior-Wimbledon semi
Shapovalov vei 46, 76, 62

2016 junior-Roland Garros kvartsi
Shapovalov vei 64, 62

2015 Orange Bowl R16
Tsitsipas vei 62, 61

Jos on nopea massa niin se suosii kreikkalaista ja hidas olosuhde taas kanukkia.
Tsitsipas viihtyy minusta massalla kunhan on nopeat olosuhteet sillä alustalla.
Miten lie Montessa tänään.

1 tykkäys

Menstennisforumilla joku mainitsi että katsokaa tarkkaan tuota Shapovalov vs Tsitsipas ottelua, joka voi olla tulevaisuudessa jopa Grand Slam-finaali.
Ainakin ovat tässä kohtaa oman sukupolvensa kärkirintamaa.

Tsitsipas jäänyt hieman kolmikon Zverev, Tiafoe ja Shapovalov varjoon, mutta onhan tuo yhden käden rystypelaajalle jonka pelityyli ratkaisuhakuinen kova ranking 19-vuotiaana ATP71 ja ennätys ATP69. Lisäksi fyysisesti Tsitsipasilla enemmän kehityspotentiaalia kuin Shapovalovilla.

Dominic Thiem oli keväällä 2013 saman ikäinen kuin nyt Tsitsipas on. Thiem lyö rystynsä myös yhdellä kädellä. Thiem pelasi 19-vuotiaana toukokuussa 2013 Tshekin futureita rankingilla ATP279.
En edes muista koska viimeksi Tsitsipas on ollut FU-peleissä. Jokainen kehittyy yksilöllisesti mutta jostain tuokin asemaeron suuri ero akselilla 19v Thiem vs 19v Tsitsipas täytyy kertoa.

1 tykkäys

Ai hitto Nole murhaavassa tikissä maanmiestään vastaan… Siinä teille kesän tuleva GS-voittaja nih! :smiley:

6-0, 6-1 vajaaseen tuntiin… Onko “peak”- Nole palannut (?)

Ps. Mielellään matsin nähneiltä otetaan kommentteja vastaan pelin tasosta :wink:

Lajovic melko haparoiva ekassa erässä etenki, mutta Nole pelaa kyllä todella hyvin ja lyöntipeli kulki. Oli kyllä väläytyksiä vanhasta iskusta. Mielenkiintoinen nähdä, kun Coric tulee vastaan. Tokassa alko kyllä maamiehen uskokin loppua, vaikka pari breikkipalloa saikin.
Siinä päällimmäiset mietteet.

1 tykkäys

Aika vauhdilla kovenevat Djokovicin vastustajat, kun Bornan jälkeen näyttäisi olevan Thiem, ja sitten Nadal. Jos tuosta vääntää itsensä kahdeksan joukkoon, niin paluu massalle on onnistunut.

1 tykkäys