Monte Carlo Masters

Juu on se hassua, kun maailmassa on kaksi massapelaajaa ylitse muiden huippuiskussaan, eka Rafa ja sitten selvällä erolla vielä toisena Nole… Oikeastaan Rogerin arvoa himmentää se, että kaveri ei osaa pelata massalla ja tavallaan ymmärtää tämän ja jättää nytkin massakiertueen kokonaan väliin, kun tietää että voitettavaa ei ole ja RG:ssä ei mahkuja kvartseihin edes.

Kun poistaa Nadalin lama-ajan 2015-2016 kesä, Nadalille matsit 5-4 massalla 2009-2014, ja 2017 voitti miesten viimeisimmän. 2009 taisi Nadal pelastaa 4 matsipalloa Djokoa vastaan Roomassa. Voisi sanoa, että vikat 9 vuotta ovat olleet head-to-head massalla likimain tasaväkisiä. Ainoa pelaaja Djokeri, joka pystynyt systemaattisesti pärjäämään Nadalille massalla kautta-aikain päästyään pelaajana prime-tasolleen.

heheh, Federer pisti pojan Garrosilla kunnon kouluun 2011 semeissä…

2014 RF:n voitto Djokosta RG:n semeissä, kun Djokolla alla yli 40 matsin voittoputki kaikilla alustoilla, oli huikea. Roger käytti paljon lyhyitä slaisseja ainakin palautuksissa. Nostan sen Federerin uran ehkä kovimmaksi tempuksi matseistaan Djokoa vastaan.

1 tykkäys

Tarkoitat toki vuotta 2011, muuten täyttä asiaa.

Totta - sorry. Ja, johan on aikaa ehtinyt kulua! Ihan kuin eilinen olisi ollut, kun aloin miettiä näkemääni :).

http://www.atpworldtour.com/en/news/monte-carlo-2018-final-brain-game-nadal

The backhand was an immovable rock. The forehand was flung down the line at will. Nadal is arguably playing the best clay court tennis of his life.

Tajuan minäkin jotain tenniksestä, kun ennen tuon artikkelin lukemista pohdin että eipä kaveri kierrä enää nimeksikään vanhoihin aikoihin verrattuna kämmenelle rystynurkkaansa, ja rystyllä saa aikaiseksi tällä hetkellä tosi isosti asioita.

Olen tainnut olla jo tovin tuota mieltä. Nadalinkin taipumus kierrettyyn kämmenlyöntiin tuntui ainakin niinä - ei ihan harvoina - kertoina kun mies ei ollut kerinnyt päästä sillä “väärällä” puolella kunnon lyöntiasentoon, yksinkertaisesti höhlältä tavalta hävitä piste.

Myös Nadalin rystykeskustelussa olen ollut aika ymmällä. Miten se voi… Sehän on Nadalin lapsesta asti käyttämä oikean puolen lyönti. Silloin sen nimi oli vain eri: kämmenlyönti (kahdella kädellä).

Kätisyysvaihdoksen yhteydessä Nadalit joutuivat uurastamaan vain vanhan kahden käden rystyotteen muuttamiseksi vasurin yhden käden kämmenotteeksi. Syöttökin on oikeastaan vain kämmenlyönnin erikoistapaus.

Onhan kyökkipsykologiallakin jotenkin ymmärrettävää, että uudesta lyönnistä innostuu sen oppiessaan ja se vanha oikean puolen lyönti…niin sehän jo osataan mitä sitä turhaan harjoittelemaan ! Ainakin se olisi yksi selitys, miksi se olisi jäänyt vähän huutolaiseksi. Mutta ei tuon tason pelaaja voi kuitenkaan vanhaa peruslyöntiään sentään päästää rämettymään.

Tuossa muutama vuosi sitten tuo kiertämishalukkuus rupesi pistämään silmään ja kun silloinen Suomen päävalmentaja oikein Tennis-lehdessä ylisti meille harrastajillekin moisen strstegian siunauksellisuutta niin kirjoitin Keskuskentälle kritiikin runsaat neljä vuotta sitten:kämmenelle kiertäminen, miksi

Ylläpito hoi, täällä taas uhkaillaan mitä ilmeisemmin fyysisellä väkivallalla niin kuin jo aikaisemmin epäilin tämän kaverin kohdalla… Ilmeisesti joku kovakin katujätkä kyseessä.

Edit. minun on valitettavasti jätettävä tämä palsta, ja se olisi sääli kaikille näin laatukirjoittajana jos täällä aletaan uhkailemaan ja en tunne oloani “turvatuksi” kun sama kaveri jo yritti yv:llä houkutella minua johonkin “tapaamiseen” mikä ei haiskahtanut kovinkaan hyvältä. En ymmärrä miten jostain yksittäisestä pelaajasta kirjoittaminen voi mennä näin jonkun ihon alle, etä ryhdytään tälläiseen. Todella sääli.

Vastustajien voittamat geimit Nadalia vastaan: 4, 5, 2, 5 & 5. Yksikään ei lähelläkään tie-breikkiä ja varmaan yli puolet eristä kahdella tai useammalla murrolla.

Miqu ja kumppanit, eikös se nyt ole ilmeistä, että HC kirjoittaa RF:stä vahvalla retoriikalla? Oli mitä mieltä hänen provokaatioista tahansa, luulisi löytyvän parempaa ymmärrystä niiden pohjimmaiseen sisältöön ja suhteellisuudentajua reaktioihin. Olisin yllättynyt, ellei HC pidä RF:ää yhtenä kautta-aikojen massapelaajista. Kyllä HC tietää miehen menestyksen muita kuin Nadalia vastaan ja pitää sitä kovassa arvossaan.

Olihan tuo viesti sinänsä ihan fantasiamaailman kamaa, mutta minä ainakin tulkitsin sen leikittelynä, jolla HC testasi, ketkä vielä jaksavat provosoitua kohtuuttomasti. HC, olihan tuo viestisi perusteluiltaan absurdi, mutta väite RF:n kyvyttömyydestä pelata itseään enää massafinaaleihin ei mikään naurettava väite. Vaikea itse asiassa sanoa, kun viime kaudella ei pelannut matsin matsia massalla, säästääkseen itseään tässä iässä.

1 tykkäys

36 voittoerää putkeen massalla, ja kertaakaan kukaan ei ole saanut 5 geimiä erässä. Nadal pelaa kautta-aikojen massatennistä kokonaisvaltaisesti katsoen, vaikka nuorempana menestysvuosinaan lienee olleen eläimellisempi liikkuja ja taistelija.

1 tykkäys

Dominoi suhteessa enemmän, vaikka fyysisesti ei ole parhaimmassa kunnossa. Muut ominaisuudet ovat todennäköisesti menneet vain eteenpäin, etenkin rysty, josta jo kävittekin hyvät keskustelut.

Tällä kannalla minäkin olen.

Jos Nishikori ilman kämmenlyöntiä ha ilman syöttöä on monte carlon finaalissa niin tason mittaus on niin vajavaista ettei minun elinaikana näin huonoa massatennistasoa ole ollut. Nadal pelaa hienosti, se ei ole Nadalin syy, mutta surkeaa on pelin taso.

1 tykkäys

Eikö Nishikorilla ole erinomainen kämmenlyönti, jos miettii kämmenpeliä kokonaisvaltaisesti? Kyllähän Nishikori yhtä hyvin syöttää kuin jotkut musterit, beratasequit sun muut? Pelin tempo ja intensiteetti nykyään niin hurjaa, ettemme katsojina osaa arvostaa niitä todella kovan vaikeustason asioita, joita Nishikori tekee erinomaisesti ja siksi pärjää; ne eivät erotu niin selkeästi katsojan silmään?

1 tykkäys

Nishikorilla oli erinomainen kämmenlyönti, mutta viimeisten vuosien aikana se on kadonnut jonnekin niin kuin muutenkin peli. Toki teki hyvää tulosta täällä pitkän mustan kauden jälkeen, mutta jos katsot Nishikorin pelit MC:ssä niin et ihmettele miksi Nadalkin vaihtoi normaalia taktiikkaansa ja painosti Nishikorin kämmentä. Erittäin virheherkkää ja huonoa on ollut Nishikorin kämmenpelaaminen jo kauan.

Tottakai ollaan absoluuttisesti menty eteenpäin, mutta suhteellisesti ottaen näin surkeaa ei ole ollut koskaan. Nishikorin syöttöä ei tule verrata entisiin syöttöihin vaan nykytasoon. Top sadassa kenties huonoin syöttö kaikista. Oli kertakaikkisen surkea finaali. Harmillista että samaan aikaan on ennästymäärä porukkaa telakalla.

Hmmm, minua särähtää aina korvaan tälläiset " top sadassa huonoin syöttö kaikista"- jutut… Voisin tähän sinulle heittää näin asiantuntijana top-100 pelaajia kuten Paolo Lorenzi, Radu Albot, Florian Mayer, Joao Sousa, Dudi Sela esimerkiksi ja kysyä ensinnäkin että ovatko nämä kaverit sinulle tuttuja muuten kuin ehkäpä nimeltä (?) Koska minulle ovat, ja voin sanoa melkein varmaksi että kaikilla on nyky Keitä heikompi syöttö :slight_smile: Jos olisit sanonut vaikkapa että top-30 huonoin syöttö kaikista, niin tuon argumentin olisin voinutkin niellä edes tarkastamatta sen kummempaa pelaajia, mutta kyllä noissa jutuissa aina vähän liioittelun makua on…

Noilla on kaikilla on omituisen näköiset syötöt, se ei tee niitä huonommiksi kuin Kein umpisurkea syöttö jossa ei ole variaatiota, varmuutta, vauhtia eikä yhtään mitään muutakaan positii ista veellä alkavaa. Vammantuottavuutta on, kuten on täällä jo monesti analysoitu huonosta olkavarren kulmasta johtuen. Kei vaihtaisi syöttönsä ihan varmasti noihin omituisiin syöttöihin mielihyvin. Toki noilla on useilla pituusetu joka on usein ratkaisevaa.

Tähän vahva sama. En ole Nadalista juuri mitään mieltä,mutta noin hyvän pelaajan haluasi nähdä pelaavan vielä 2-4 vuotta.

Toisen käyttäjän uhkaaminen ja henkilöllisyyden selvittäminen tai sillä vihjailu eivät ehdottomasti kuulu palstalle. Tästä ketjusta on poistettu muutama aiheeseen kuulumaton viesti, toivottavasti keskustelu pysyy jatkossa asiallisena ja totutun korkeatasoisena.

1 tykkäys