Muut suomalaiset tennismiehet 2013

Micke Kontinen ja Henrik Sillanpää jatkavat Egyptissä. Micke saa ensimmäisellä kierroksella vastaansa ikätoverinsa Alexander Igoshinin (ATP-1057), jonka hän voitti 2010 futures-kisassa massalla. Henrikillä on puolestaan vastassa -96 syntynyt Ivan Gakhov (ATP-990). Micke ja Henrik pelaavat yhdessä myös nelinpelissä, jossa avauskierroksella vastaan tulee pari Mazen Osama / Libor Salaba. Micke varmaan ansaitsisi tänne omankin topicinsa, mutta kirjoitin nyt yhteisesti tämän otsikon alle.

Houstonissa Max Wennäkoski selvitti karsinnat helposti, mutta pääsarjassa vastus kovenee. 2-sijoitettu intialainen Sanam Singh on tälle tasolle kova pelimies, ja Maxin voitto olisi melko iso yllätys.

Neluria Max pelaa Amrit Narasimhanin kanssa, ja vastassa teinihuiput Stefan Kozlov ja Alexander Zverev.

Hieman jälkijunassa tässä tiedoksi viime sunnuntain tenniksen ilotulituksesta Talissa ja sen käynnistämiä ajatuksia päässäni.

Juho Paukku voitti Harri Heliövaaran 5. Finnish Tennis Tourin finaalissa 6-0 6-1 (eikä 6-1 6-1) kuten Tennisverkon uutisessa kerrotaan (Ässä tulospalvelussa lopputulos oikein)

Siis Harrin on täytynyt olla rapakunnossa lopetettuaan kevällä kilpatenniksen on varmaan ensimmäinen ajatus. Totuus on kaukana siitä sillä Harri pelasi ihan hyvin, mutta kun Juho pelasi elämänsä unelmapeliä niin siinä olisi kaatunut kovatkin vastustajat.

Juho onnistui lähes kaikessa: syöttö kulki, kämmen oli varma ja tarkka ja pelitaktiikka rohkea ja ratkaisuja heti hakeva. Juho teki ainostaan muutaman helpon virheen koko ottelussa. Mielestäni Juho pelasi elämänsä tennistä ja samaa mieltä oli muutama muukin Juhon peliä usein seurannut katsoja. Tuli mieleen Tampereen challenger kesällä 2004, kun Juho 18-vuotiaana pelasi semissä ja oli siinäkin elilisen tasoisella pelillä voittamassa kovan tason Pashanski, joka tuskaili ja levitti käsiään hämmästyneenä, kun Juhon lyönnit putsasivat rajoja ja kulmia. No ihan voittoa siitä ottelusta ei silti tullut.

Kävi mielessä, että nyt Juhon peli lähtee käyntiin kansainvälisissäkin otteluissa (niinkuin on monesti ajatellut). Kun kysyin Juhon suunnitelmista lähiaikoina niin selvisi kuitenkin että Juho panostaa nyt opiskeluun - ammattiiinkin on valmistuttava että saa itselleen jatkossa elannon.

Mitä ihmettä kesän 2004 jälkeen tapahtui kun Juhoa ei saatu oikealle ja parhaalle tenniskehitystä vievälle tielle? - vai onko Juhon pelityyli vaan niin riskialtis että hyvien ja huonojen päivien ero on niin suunnaton? Mielessä on käynyt että tenniksen suurmaissa ei Juhon kaltaista lahjakkuutta olisi päästetty katoamaan.

Wennäkoski hävisi Singhille 3-6, 3-6. Tuo Natin raportti on mielenkiintoinen, ja puhtaasti tennisfanin näkökulmasta olisi kiva nähdä Juholta vielä kansainvälinen nousu.

Seurantaan ei kukaan muu intoutunut, mutta Micke tämän viikon Egyptin Futuren semeihin 7-5, 6-3 voitolla Sillanpään tiputtaneesta Osamasta.

Tukholma ATP karsinta 1.kierros

Herkko Pöllänen - Isak Arvidsson

Egyptin ensi viikon futuren karsinnan ekalla kierroksella:
Cortes Alcaraz(Esp; ei rank.) - Matias Kallio 6-3 6-4.

Viikon kuluttua Sharm El Sheikhin seuraavan viikon futuren karsinnassa
Matiaksella ilmeisesti uusi yritys

Tuohan on melkein taloudellisesti kannattavaa tuolla Sharm El Sheikissä poikien pelata. Mickekin kääri kaksarin finaalista jotain 800 dollaria ja nelurista vielä ehkä satku päälle. Hotelliyö kahdestaan asustaessa maksaa vain muutamia kymppejä per yö per nenä eikä varmaan ruokailukaan järin kallista ole. Toki siihen sitten tulee päälle kaikenlaista fysiota ja mailojen jännitystä, mutta kyllä tuo samassa paikassa oleilu on ehdottomasti järkevin ratkaisu tässä vaiheessa uraa. Toivottavasti pystyvät myös tekemään hyviä treenejä silloin kun sattuu tulemaan lähtö alkukierroksilla turnauksessa.

Mitenkähän pitkään Sillanpää meinasi lopulta tuolla Egyptissä kisata? Ainakin viiden kisan putki on näillä näkymin luvassa. Joillakin pelaajilla tuo näkyykin melkein ympärivuotista touhua olevan, esimerkiks Ivan Nedelkolla on jo 19 Egyptin futurea tällä kaudella pelattuna.

Ajattelin Micken ja Henrikin reissua ennen, että olisin tyytyväinen, jos seuraavat asiat toteutuvat: Jokaisessa turnauksessa jompi kumpi on vähintään semeissä, ja edes toinen ottaa yhden tittelin. Semitavoite on toteutunut, ja eiköhän se toteudu tälläkin viikolla. Eikä se tittelikään viime viikolla kaukana ollut. Nousua on tulossa molemmille, Micke nousee ensi maanantaina n. sijalle 480, ja Sillanpään nousu 800:n joukkoon on erittäin lähellä.

Sillanpäälle siis tällä viikolla Egyptin ensimmäisellä kierroksella uskomaton voitto, jonka vaiheet voi tarkistaa otteluseurannan puolelta. Nelurissa antoivat Blechan kanssa walkoverin, joka ei toivottavasti kerro mistään vakavammasta. Samaan aikaan Texasissa Max Wennäkoski läpäisi jälleen karsinnat, mutta hävisi hieman yllättäen pääsarjan ensimmäisellä kierroksella. Jatkaakohan Max kiertämistä, vai mennäänkö silläkin suunnalla kohti siviiliuraa?

Sillanpään neluripari Blecha putosi kaksinpelissä jo tiistaina ja on vetäytynyt ensi viikon kisasta, joten siinä lienee selitys tuohon nelurin walkoveriin. Veikkaanpa ettei ollut eilen enää edes Egyptissä.

Max hävinnyt näemmä nelurissa junnuparille Kozlov 15v/Zverev 16v. Tuota matsia kelpaa myöhemmin muistella, kun molemmat ovat top10 pelaajia.

Herkko Pöllänen pelaa 8. sijoitettuna Turkin Antalyan futuren pääsarjassa. Ensimmäisellä kierroksella vastaan tulee (WC)Vasiliy Kraynikovskiy(Rus;17v 5kk; ei-rank). - junioriranking ITF648). Toisella kierroksella vastaan tulisi karsinnasta tullut vuoonna 1995 syntynyt pelaaja ottelusta Apostol(Rou) - Molkte-Leth(Den). Jos Herkko ei nyt vähintään kvartsiin selviä, niin pettymys on suuri.

Egyptin tämän viikon futuressa ensimmäisellä kierroksella Sillanpää - (WC)Kossek(Pol;17v 1kk) - puolalaisella ei ole miesten eikä juniorien rankingia.

…mutta mutta Micke ei olekaan kaaviossa mukana vaikka oli ilmoittautunut vielä tälle viikolla.

Karsinnan ratkaisukierroksella (2)Favrot(Fra) - Kallio 63 63 - eikä Kalliolle LL-paikkaa pääsarjaan auennut.

Herkko hävisi Turkin futuren nelinpelin ensimmäisellä kierroksella kolmossijoitettuna parinaan Fabian(Svk) jenkkiparille Boe-Wiegaard/El Mihdawy 75 16 (8-10). Nyt Herkko pääsee keskittymään kaksinpeliin, jossa toisella kierroksella saa vastustajakseen Apostolin(Rou;ATP1612;18v8kk).

Sillanpää - Kossek 62 63 - odotetusti.

Sillanpää on muuten menossa sijoitetuksi ensi viikolla, tällä hetkellä sijalla 8. Joku sijoitetuksi nouseva villikorttilainen tai karsija saattaa toki tuon vielä pilata, joten vielä ei kannata helpommasta alkukaaviosta riemuita.

Sillanpää voitti toisella kierroksella Nedelkon 6-0, 4-6, 6-3. Henrikistä on tänä vuonna kehittynyt kelpo pelaaja Futures-tasolle. Seuraavalla kierroksella ikätoveri Francesco Picco, jonka ei pitäisi olla ylivoimainen este. Altavastaajan asemasta on hyvä yllättää, ja nousu jatkuu ATP-listalla. Ensi maanantainahan Henrik nousee jo 800:n joukkoon.

http://www.kouvolansanomat.fi/Online/2013/10/24/Kaikkien+aikojen+tennisturnaus+Sarkolan+hallissa+/2013216435885/4

Sillanpää tänä viikonloppuna Kouvolassa? Ei vaikuta kovin todennäköiseltä… Ja Ässähän kertoo Sillanpän vetäytyneen.

Kouvolan finaalissa odotetusti Heliövaara-Paukku. Voittajalle 1000 ja häviäjälle 500 euroa. Valitettavasti tuo finaali jää väliin, kun pitää raahautua töihin.