Muut suomalaiset tennismiehet 2014

Näkyi vielä vuoden alku menneen edellisen puolelle, mutta aloitetaan nyt sentään uusi. Ja aloitetaan se tiedolla siitä, että Herkko Pöllästä ei näykään Westonin Futuren karsintakaaviossa. Eli seuraavaksi yliopistoympyröihin, ja kesällä varmaan jonkin verran taas ammattilaisturnauksissa.

Mickellä Sunderlandissa ensimmäisellä kierroksella Matthieu Roy. Toisella Corrie tai Ward-Hibbert, joten kaikki yhtä pistettä suurempi saalis olisi plussaa.

Ohiolla tänään matsi. Saas nähdä onko herkko mukana joukkueessa.

Micke jatkoon 6-3, 3-6, 6-3. Toisella kiekalla Corrie.

Suvereeni voitto 2.kierroksella ATP-297 Corriesta. Puolivälierissä tosiaan tänään pitkänhuiskea, noin 195cm 1.1.1989 syntynyt David Rice 300+. Melko lahjakas tummahipiäinen. Voitti mm. junnuna ikätoveri Harri Heliövaaran Kanadan suuressa turnauksessa. Tämäkin olisi kova voitto neljä vuotta Riceä nuoremmalta Mickeltä. Olisi se vaan herkullista, mikäli kesäksi Micke nousisi kaksinpelin GS-karsintatasolle ja isoveli nelurissa GS-pääsarjapelaajaksi. Isoja otteluja pelataan nyt alkuvuodesta!

NCAA -yliopistotennistä
Herkko Pöllänen - Mesa Mei(USA) 6-4, 6-4
Herkko Pöllänen - Sam O’Neill(NZL) 6-2, 6-0

Herkko avasi eilen kautensa Ohion riveissä ja on päässyt jopa kakkospelaajan paikalle. Hyvä homma! Herkko tosin putoaa kolmoseksi kun/jos Blaz Rola tulee mukaan joukkueeseen jossain vaiheessa. Kumpikaan noista vastustajista ei oikein futures-tasoa ole, vaikka Mei selvittikin kahdet karsinnat viime vuonna.Myös nelinpelissä Herkko on mukana joukkueessa: ekassa ottelussa kolmosparissa ja toisessa nostettuna kakkospariin.

Tässä vielä linkki Ohion joukkueen kotisivuille.

Pölläselle edelleen pelkkiä voittoja ilman erätappioita yliopistossa. Tiedä tuosta sitten, miten kehittävää tuollaisia suhareita vastaan pelaaminen on. Varmaan Suomen kansalliset kaverit, kuten Kiiski, Huurinainen ja Ojala, olisivat vähintään yhtä tasokasta peliseuraa. Toivottavasti tuolla on valmennus sitten korkeella tasolla, koska hankala nähdä miten muuten tuolta enää ammattilaistennikseen ponnistetaan niinkuin Herkko on tiettävästi suunnitellut. Hyvä puoli on se, että tuolla sarjassa pelataan aika tiiviisti parin matsin viikkotahtia.

Onko tuo yliopistotaso sitten millainen?

Tarkoitan, että onko kukaan kova ATP-mies sieltä noussut? Onko tuolla jonkunlaista mestaruuskilpailua, jossa saisi turnauskokemusta? Kertokaa vaan yleisesti mitä vaan, jos on tietoa.

kyllähän tuolla taso huipulla on kova. Paras ex pelaaja taitaa tällä hetkellä olla Isner

Vuosittain paras ex-yo-pelaaja nousee vähintään 150 joukkoon. Herkko sopii yo-tennikseen melko hyvin, sillä käsittääkseni jokaisesta ikäluokasta noin 5-10 ex GS-junnua noin ITF-sijoilta 10-60 siirtyy yo-tenniksen pariin ja yrittävät ammattilaisuutta sitten 22-23 vuotiaasta lähtien. Todelliset huippulahjakkuudet, eli 17v-kauden GS-junnut enemmän suoraan ammattilaiskentille, sillä tietävät top100 mahdollisuutensa suuremmiksi. Onhan Herkko varmasti G1-turnausvoittajana ja ex ITF-16 pelaajana aivan kovimpia nimiä tämän hetken yo-tenniksessä. Top150 lupauksena voi pitää, mutta eihän Herkko ole ollut missään vaiheessa -94 ikäluokan top10 nimi. Ehkäpä siellä 20-30 sijoilla ikäluokkassaan.

Mika Julin ja hänen vastustajansa Tom Allen GBR (ATP 1652) ovat suoraan karsinnan toisella kierroksella ja pelaavat huomenna Wirralissa viimeisessä vuorossa. Kaksi voittoa tarvittaisiin pääsarjaan.

Mika Julin heti ulos lukemin 4-6, 1-6.

Onko palstalaisilla tietoa Julinin satsauksesta ja tavoitteista?

Kausi on lähtenyt hitaasti ja vaisusti käyntiin, mutta millaisia odotuksia muilla palstalaisilla on suomalaismenestyksen suhteen? Tässä vähän omaa maalailua:

- Kokeneet 1980-luvulla syntyneet**:** Jarkon lisäksi taitavat olla ATP-pisteet kiven alla. Juholla ja Harrilla taso riittäisi, mutta riittääkö intoa edes kesän Futureihin? Opinnot näillä kahdella tärkeysjärjestyksessä etusijalla, mutta olisihan kiva nähdä nykytasoa edes jossain kansainvälisessä kisassa kesällä. Huurinainenkaan tuskin enää ihmeitä tekee.

- 1990-92 nousevat pelaajat: Henkalta odottaisin vähintään Top50-rankingia nelurissa. Kaksinpelikokeilujakin toivotaan, mutta terveyden ehdoilla. Pikkuveli Micken suhteen omat odotukseni ovat maltilliset: 350:n joukkoon vähintään, siitä sata sijaa ylemmäs kun yltää, niin voi puhua jo nappikaudesta. Sillanpään kehityksen soisi myös jatkuvan, ja joku Top500 voisi olla mahdollisuuksien rajoissa. Brunken taitaa olla menetetty tapaus, ja Wennäkoskenkin intressit taitavat olla siviilielämän puolella. Joku Lanne voisi ottaakin Futureissa useamman pisteen

- 1993-95 Nuoret pelaajat: Noihin nuorten pelaajien listauksiin odotellaan pääosin Herkkoa, mutta yliopistopelit verottavat melkoisesti. Jos säilyttää viime kauden rankingin, niin voi sanoa onnistuneen Futureissa. Kivijärvi lienee seuraavaksi potentiaalisin, mutta tuskin tuhannen joukkoon hänkään nousee. Muilta odotellaan lähinnä pisteitä kotimaan Futureista hyvällä arvalla, mutta positiiviset yllätykset otetaan kyllä vastaan.

- Junnut 1995 ja nuoremmat: Junnutavoitteet voi käsitellä junnuketjuissa, mutta olisihan se komeaa jos joku kolmikosta Popov, Vasa ja Niklas-Salminen löisi edes vähän läpi miesten peleissä junnuikäisenä. Micken 2010 uroteoista alkaa olla jo aikaa. Aaro Pöllänenkin voisi avata jo pistetilinsä, eivätkä 1996-syntyneetkään pelkästään Popovin varassa ole.

Eipä tuohon Footfaultin listaan paljoa ole lisättävää. Nimeltä voisi mainita Matias Kallion, jolla on tuntunut ainakin yritystä olevan kun osallistui kolmeentoista futures-karsintaan viime vuonna. Ei tosin läpi mennyt kertaakaan. Muuten ollaan sitten tässä ketjussa Mickeä, Henrikiä ja Herkkoa lukuunottamatta pääasiassa kotimaan futureiden varassa.

Hyviä uutisia Ohiosta: Herkko on noussut viimeisessä kahdessa matsissa Ohio Buckeyesin ykköspelaajaksi! Sillä paikalla voi hyvinkin myös pysyä, sillä Blaz Rolasta puhutaan artikkeleissa jo ex-Ohiolaisena. Ja tämä ykköspelaajan paikka on tärkeä siksi, että saisi silloin tällöin tasokkaita matsejakin aikaan. Kuten toissapäivänä mystistä Lauri Makikialli vastaan. Jotain tuttua tuossa nimessä kyllä on… :slight_smile: Kolmospelaajan paikalla Herkolle tuli vastaan vain perustason suhareita, mutta nyt näyttää paremmalta kun vastaan voi tulla esim. Frank Mitchell (ITF ex-5, ATP 697) tai Guillermo Alcorta-Olarra (ATP ex-593).

Täällä kun on kiinnostusta yliopistotennikseen löytynyt Herkon myötä, niin tässä hieman apuja myös muiden suomalaisten seuraamiseen:

Tältä sivulta löytyy kaikki tulokset(myös syksyn yksilökisat), kuten myös päivitetyt joukkue-, kaksinpeli- ja nelinpelirankingit:

http://itarankings.itatennis.com/ (ilman www:tä!)

Suomalaiset kaudella 2014:

Miehet:

Division I

Herkko Pöllänen, Ohio State University
Santtu Leskinen, University of North Carolina, Wilmington (UNC Wilmington)
Mikko Rajamäki, Lamar University
Juuso Laitinen, Lamar University
Tuomas Manner, Saint Mary’s College of California
Lauri Mäkikalli, Wright State University

Division II

Juuso Ojanen, Concordia College, New York
Ristomatti Lanne, Lander University
Oskar Nurmio, Saint Leo University
Viljami Rahnasto, Assumption College

Naiset (en jaksa laittaa eri palstalle):

Division I

Johanna Hyöty, Boston University
Heini Salonen, Boston College
Saana Saarteinen, University of Tulsa
Cecilia Estlander, University of California, Berkeley (California)
Annika Sillanpää, University of North Carolina, Wilmington (UNC Wilmington)

Division II

Vilja Vähätalo, Palm Beach Atlantic University
Naomi Holopainen, Metropolitan State College of Denver
Wanda Holopainen, Metropolitan State College of Denver

Täydennyksiä saa laittaa, jos tulee mieleen vielä joku muu.

2 tykkäystä

Kiitti tästä listasta! Joskus oon tuota rankingia selaillu, mutta enpä arvannu että suomalaisia on noin hurjan paljon mukana. Hyvä näin. Ei noista kuitenkaan taida enää kukaan muu ammattilaisuudesta edes haaveilla kuin Herkko?

Sillanpää avaa kautensa Egyptissä, ja ensimmäisellä kierroksella on jo kunnon haastetta Syyrian Issam Haitham Taweelin muodossa. Toisella kierroksella todennäköisesti Gianluca Naso, joten ainakin itse olisin tyytyväinen jo siitä yhdestä pisteestä.

1 tykkäys

Tuolta yliopistotenniksen parista löytyykin tähän vuodenaikaan paljon enemmän seurattavaa kuin kotimaan kisoista tai Jarkon + muiden otteista ammattilaiskisoissa.
Menneen viikonlopun yliopistomatseissa suomalaisille tosin pääasiassa tappiota, Herkkokin otti nokkaan atp1200 pelaajalta suoraan kahdessa erässä.
09.02 pelatuista matseista löytyi pari rise:n listalta puuttuvaa, Arttu Fiva ja Joona Rahko, Christopher Newport University. Molemmat voittivat ottelunsa.

Henrik Sillanpää on avannut kautensa oikein kivasti Sharm el Sheikhissä:

  1. kierros Taweel (SYR, ATP-698) 6-3, 3-6, 6-4
  2. kierros Leonardi (ITA, ATP-680) 1-6, 7-5, 7-6(6)

Molemmissa oli tappio tulossa, mutta Henkka onnistui kääntämään. Seuraavana Saksan kolme vuotta nuorempi Kevin Kaczynski (ATP-860), joka pääsi tänään paljon helpommalla. Tuosta jos Sillanpää voiton ottaisi, niin kyseessä olisi vasta uran toinen Futures-semi.

Jos Henrik oikein räväyttäisi ja etenisi finaaliin asti niin hän nousisi atp-rankingissa Herkon ohi Suomen kolmoseksi.