Muut suomalaiset tennismiehet 2015

Plantation karsinta: Herkko Pöllänen - Joel Vincent Link (GER). 128 pelaajan kaavio, eli neljä matsia pitäisi voittaa jotta pääsarja aukeaisi.

Hevosenleikkiä - viidellä matsivoitolla 1 ATP-piste.

Pöllänen - Link 6-1, 6-3
2.kierros:
Pöllänen vs Te Rigele tai Rigele Te CHN s.9.10.1997

Herkko kohtaa Kiinan -1997 ikäluokan ykkösnimen, ATP1300+ sijoilla olevan. Te on ensi maanantaina junnurankingissa melko komeasti ITF-50 ja pelaa myöhemmin tässä kuussa Australian avointen junnujen GS-pääsarjassa. Te on G1-finalisti viime vuodelta. Herkkohan itse voitti 17v-kaudella G1-turnauksen, joten melko saman tason pelaajia taitavat olla, mutta Herkon etuna kolmen vuoden ikäero. Tuossa matsissa testataan, että onko Herkko kehittynyt sitten junnuvuosien yhtään. Tai toki sama pelitaso kuin 18v-kaudella riittää kaatamaan tuon Ten niukasti.
Mikäli Herkko etenee 4.kierrokselle, niin siellä jo kunnon haaste, kun 19.11.1996 syntynyt Japanin Naoki Nakagawa olisi kaiketi vastuksena. Nakagawa treenailee Bollieterilla ja oli viime vuonna ITF-9. Voittanut urallaan jo FU-turnauksenkin ja teki tuon 16-vuotiaana, joten ne 18 pistettä eivät enää näy saldossa.

Pöllänen - Te 6-4, 6-3
3.kierros:
Pöllänen vs Alexander Knight USA s.11.12.1996. Ei läpihuutojuttu tuokaan, mutta ei mikään seppä kuitenkaan.

Herkko voitti Knightin 6-1, 6-2. Ratkaisukierroksella 1996-syntynyt Nakagawa (ATP-918), joka nousi vasta päättyneellä junnu-urallaan kymmenen joukkoon maailmassa. Molempien ennätysranking 700:n pinnassa, joten tuon jos voittaa, niin saa olla erittäin tyytyväinen, vaikka japanilainen onkin menettänyt eriä aika heppoisille vastustajille.

Pöllänen-Nakagawa 36 75 64.
Pääsarjan 1. kierroksella Herkon vastustajana (WC)Justin Shane(Usa:ATP935)

Olipa Herkolta mainio kauden avaus! Eihän tästä tietysti ATP-pisteitä vielä tule, mutta aika kovia nämä USA:n futuren karsinnat yleensä tuppaavat olemaan. Pääsarjan vastus Shane onkin sitten jo eri tasoa, sillä voitti viime vuonna mm. Herkkoa selvästi kovemmat A. Hewittin (ATP 572), Garzan (ATP 526) ja Leiten (ATP 491). Siihen vielä bonuksena kaatoi junnulupaus Rybakovin. Mutta jospa tämä Herkon hyvä vire nyt kantaisi myös pääsarjassa.

Herkon haaveet yliopistojoukkueensa Ohion ykköspelaajan paikasta taisivat kariutua uusimman hankinnan myötä. Mikael Torpegaard - joka on tuttu Herkolle jo junnusarjoista kun samaa ikäluokkaa ovat - tuli, näki ja voitti ITA Midwest Regional mestaruuden. Finaalissa kaatui koko yliopistosarjan kuutoseksi rankattu Jared Hiltzik. Samoissa kisoissa Herkon tie päättyi toiselle kierrokselle. Junnuna Herkko vei Torpegaardia helposti kummassakin kohtaamisessa. Nämä ITA mestaruuskisat pelattiin siis jo syksyllä, mutta palauttelinpahan itselleni(kin) mieleen asetelmia tähän kauteen pienen tauon jälkeen.

Herkko - Markus Eriksson 3-6, 4-6.

On mennyt ohi itseltäni, ja ilmeisesti myös monelta muulta, mutta Mickehän avasi jo kautensa Sheffieldin Futuressa. Ja komeasti avasikin, tuloksena nelurin voitto Arvidssonin kanssa!

Hyvin Micke onnistui pitämään kauden aloituksena salaisuutena.

Ei ole M. Kontisella helppo kaksinpeliavaus. Tippui Evansin villin kortin ansiosta pois sijoitettujen joukosta, ja ensimmäisellä kierroksella tasokas ysivitonen Bambridge, toisella sitten viime viikolla tittelin voittanut Smethurst.

Sunderland 10k nelinpeli: Arvidsson/Kontinen 4.sijoitettuja ja suoraan 2. kierroksella.

Micke voitti Bambridgen 36 63 64. Hienoa!
Toisella kierroksella vastaan odotetusti kakkossijoitettu Smethurst.

Micke/Arvidsson - Glancy/Haenle 6-3, 3-6, 10-6.

Finaalissa Micken eka neluritappio tälle kaudelle: 3-6, 2-6.

Micke Glasgowen karsinnoissa, ekalla kiekalla vastassa neljänneksi sijoitettu Sveitsin Adrien Bossel ATP 335.

Huomenna pelataan 2 kierrosta, Micken matsi/t noin klo 14 ja 20 välissä brittiaikaa.

Tuloksia en löytänyt mutta huominen otteluohjelma kertoo että Bossel on mennyt jatkoon, eli Mickelle tappio karsintojen ensimmäisellä kierroksella.

Micke hävisi 2-6 3-6. Saaduissa murtopalloissa ei isoa eroa (3-2 Bosselin hyväksi).

Yhdysvaltain yliopistojen sisämestaruuskisoissa Herkko Pölläsen joukkue Ohio voitti ensimmäisen kohtaamisensa täpärästi, mutta hävisi toisen (ykkössijoitettua Etelä-Carolinaa vastaan) selvästi. Herkko itse hävisi ensimmäisessä kohtaamisessa Adrien Berkowiczille 6-7 (3-7), 6-3, 6-2, mutta otti mainiosti jälkimmäisessä kohtaamisessa joukkueensa ainoan otteluvoiton kaatamalla yliopistorankingissa sijalla 20 olevan Johnny Wangin suoraan 6-3, 6-2. Mukavaa, että Herkko sai kerrankin hyvän päänahan, aika kehnosti on yleensä suoriutunut noita rankingin kärkipään pelaajia vastaan.

Henrik Sillanpää avaa kautensa Egyptin kymppitonnissa Serbian Ivan Bjelicaa vastaan. Kyllä on varmasti hankala vastuts tuollainen kolmikymppinen futures-jyrä, joka voitti viime vuonna kolme kisaa ja oli viime viikolla semeissä. Jos on Henrikin oma peli yhtään hakusessa niin selvää jälkeä Bjelica tekee.

Micke Kontinen kohtaa Espanjanssa isäntämaan karsijan. Kovin vaikeata tuon kanssa ei pitäisi olla, niin kehnolla prosentilla on tämä Oscar viime aikoina futures-karsintojakaan läpäissyt (viimeksi pääsarjassa kaksi vuotta sitten, jonka jälkeen 13 kertaa peräkkäin karahtanut karsintoihin). Toisella kierroksella sitten jo enempi vastusta ja puolivälierissä toivottavasti ikämies Ruben Ramirez Hidalgo, ex-ATP 50! Tampereen haastajakisastakin tuttu setä viime vuosilta - eikä mikään statisti vaan pudotti viime kesänä Gastao Eliasin (ATP 123) toisella kierroksella.