Muut suomalaiset tennismiehet 2019

Täällä siis seurataan suomalaisten tennismiesten edesottamuksia ammattilaiskentillä (pois lukien Heliövaara ja Ruusuvuori, joilla on omat ketjunsa). Eero Vasa on tähän mennessä ainoa ilmoittautunut (15.1. alkaen USA:ssa). Onko Patrik Niklas-Salmisen alkukauden suunnitelmista tietoa?

Ameriikan puolella Aaro Pöllänen aloitti yliopistouransa kahdella komealla voitolla: 6-0 6-4 ja 6-0 6-0. Muutkin kohtaamisen lukemat olivat samaa osastoa, joten näiden yliopistojen välillä vallitsi melkoinen tasoero. Mutta saipahan Aaro pehmäen laskun tähän maailmaan.

Patrick Kaukovaltaa ei näkynyt joukkueensa ensimmäisissä otteluissa - ei tietoa syystä. Eero Vasan joukkue aloittaa tällä viikolla.

Kun nyt ketjun alkupäässä ollaan niin laitetaan linkit, joista näitä tämän kauden mielenkiintoisimpia yliopistotulokkaita voi kytätä:

Aaro Pöllänen, Arizona: http://arizonawildcats.com/schedule.aspx?path=mten
Patrick Kaukovalta, Alabama: http://rolltide.com/schedule.aspx?path=mten
Eero Vasa, Florida: http://ucfknights.com/schedule.aspx?path=mten

2 tykkäystä

Turkin karsinnoissa Patrik Niklas-Salminen 6-sijoitettu. Aloittaa 2.kierrokselta sunnuntaina. Tarjolla 34v Gleb Alekseenko. Nykyvire surkea, mutta 2011 ATP609.
Ratkaisuvaiheessa kaavio tarjoaa 14-sijoitettu 18v romanialaista, mutta todennäköisempi ehkäpä Venäjän 17v Nikolay Vylegzhanin, joka tunnettiin takavuosina 2000-ikäluokan top10 nimenä, jota ei enää ole. Vylegzhanin ATP1900+ ja ITF42. Olisi päässyt Australian avointen junnupääsarjaan ja olisi voinut pelata myös vaikkapa Tshekin G1-junnukisan, mutta valitsikin tammikuulle miesten pelit ja sen saanee tuta nahoissaan kun vastaan tulossa härkämäinen 20-vuotias suomalainen.

1 tykkäys

Patti voitti Turkissa ekalla kierroksella 60 60. Karsinnan ratkaisukierroksella huomenna vastaan tulee Shubladze (Geo, 18v, ATP1838). Pääsarjapaikka pitäisi Pattille olla todennäköinen.

3 tykkäystä

USA:n yliopistosarjassa myös Patrick Kaukovalta ja Eero Vasa pääsivät lopulta avaamaan kautensa. Kaukovalta vain tosin nelinpelissä (voitto ja tappio), mutta toivottavasti alkaa kuitenkin mahtua kaksinpelirosteriin kauden mittaan. Eero Vasa laitettiin Floridan nelospelaajaksi, mutta vastaan tuli viime vuoden junnulistan yhdeksäs Oliver Crawford (USA), joka antoi kyytiä 2-6, 0-6.

En aio jatkossa seurailla tuota yliopistotennistä mitenkään aktiivisesti, paitsi jos joku nuoristamme alkaa siellä erityisen hyvin menestyä. Kaukovaltaa itse pidän noista potentiaalisimpana.

2 tykkäystä

Patti Turkissa pääsarjaan 62 62 voitolla. Pääsarjassa 9 paikkaa karsijoille. Huonolla tuurilla vastaan 2., 3. tai 4. sijoitettu. Hyvällä tuurilla toinen karsija tai villin kortin quatarilainen. Tai sitten joku näiden väliltä.

2 tykkäystä

Toivottavasti ei joudu yläkaavioon. Siellä Vaclav Safranek joka karsi sekä US Openin että Australian avointen pääsarjaan. Syyskuussa pelasi GS-matsin Grigor Dimitrovia vastaan ja viime viikolla Jiri Veselyä vastaan ja nyt Turkin pienessä 15.000 dollarin futuressa.

1 tykkäys

PN-S - Gianluca Mager (ITA, ATP 436). Safranek aikaisintaan semissä.

Turkki $15 000, 1. kierros
Gianluca Mager (ITA) - Patrik Niklas-Salminen 6-3, 6-2

Ei se menestys näytä Patille aukeavan ihan helpolla tälläkään kaudella. Aika selvä pelihän tuo oli, pisteet 71-52. Syötönpalautus se näyttää numeroiden valossa olevan edelleen vaikeeta, nytkin Mager piti 82% ykkössyötöistään ja lähes puolet kakkosistaan. Edellisissä kolmessa ottelussaan Magerilla sama ykkössyöttötilasto on ollut 65%, 67% ja 69% joten kyllä siinä taitaa Patin huonoutta olla - ainakin osittain.

Joku viisaampi voisi kertoa, mistä syötönpalautuksen jatkuva kehnous voisi johtua ja onko sitä realistista vielä parantaa merkittävästi.

1 tykkäys

Kun tässä ketjussa tuppaa hiljaista olemaan niin kerrotaan lännestä, että Kaukovalta on avannut yliopistokautensa myös kaksinpelin osalta ja vieläpä ihan hyvin kahdella voitolla:

Patrick Kaukovalta - Christos Antonopoulos 7-6 (7-1), 6-2
Patrick Kaukovalta - Carlo Donato 6-0, 6-3

Vastustajien tasosta ei mitään tietoa. Tuskin ihan huippuluokkaa kun Patrick pelasi kolmos- ja nelospelaajana.

1 tykkäys

Antonopoulos Kaukovallan 1998 syntynyt ikätoveri.
Ennätysrankingit:
Antonopoulos ITF184 ja ATP1390
Kaukovalta ITF108 ja ATP1119

Antonopoulos voitti junnuna 3 ITF-kisaa ja pelasi G2-kvartsissa. Pate voitti myös näitä alemman tason ITF-kisoja ja eteni G2-tasolla kierrosta pidemmälle semiin.
Antonopoulos voitti junnuna kolme Futuren pääsarjamatsia ja sai ensimmäisen ATP-pisteensä kaatamalla 1998 Renta Tokudan, nykyinen ATP387. Antonopoulos pelannut paljon tiukkoja matseja 1998-1999 nimekkäitä pelaajia vastaan kuten Kaukovaltakin. Esim. Antonopoulos vs Tsitsipas Kreikan 1998 kärkikaksikon kesken oli muutama vuosi sitten TE16-semissä tiebreakissa.

1 tykkäys

USA:n yliopistosarjassa Patrick Kaukovalta aloitti kautensa kolmisen viikkoa sitten joukkueensa nelospelaajana, pelasi sitten kolme matsia kolmosena ja nousi nyt viikonloppuna kakkoseksi ja lopulta ykköspelaajan tontille – tosin tuossa viimeisessä matsissa todellista ykköspelaajaa Mazen Osamaa lepuutettiin. Mutta kyllä Pate on nyt viimeisissä kohtaamisissa ollut nokkimisjärjestyksessä aiemman kakkospelaajan ranskalaisen Thibault Cancelin edellä. Eteenpäin on siis menty ja valmentajalta löytyy luottoa.

Kaukovallalle tuli viikonloppuna ensimmäinen tappio, Arnaud Restifota vastaan selvin numeroin. Tuoreiden suomalaismiesten ottelusaldot näyttävät nyt tältä:

Kaukovalta 4 voittoa - 1 tappio
Pöllänen  3 voittoa - 4 tappiota
Vasa    1 voitto - 4 tappiota

Aaro on pelannut koko kauden kakkospelaajan paikalla, joten ihan kelpo vastustajia saanut kohdata. Eeron saldo nelospelaajana ei niin vakuuta.

3 tykkäystä

Lucas Leivo löytyy kuin löytyykin Antalyan karsinnoista. Vastaan tule viisi vuotta nuorempi, 2003 syntynyt turkkilainen Teoman Celik. Toisella kierroksella sitten tekemätön paikka; argentiinalainen Carabelli (ATP 845).

1 tykkäys

Leivo hävisi 3-6, 6-1, 2-6.

Leivo pääsi villillä kortilla saksalaisen Buschin kanssa 4peliin Turkissa, ja tappio tuli heti turkkilaisparille 26 06.

Israelin F1:sen karsinnoissa Patti on sijoitettu 4 ja ekalla kierroksella on bye. Tokalla kierroksella George GOLDHOFF(ei rankingia) tai paikallinen villikortti Ran AMAR.

PN-S mukavasti karsinnasta läpi Israelissa. Siihen kruisailu sitten loppuukin, kun pääsarjassa vastaan tulee ykkössijoitettu Yannick Mertens.

Harrilla lähtökohtaisesti huomattavasti helpompi arpa, Jordan Hasson (ISR, ATP 1084).

Lucas Leivo hävisi Antalyan ekalla karsintakiekalla taas selvästi.

1 tykkäys

PN-S pelaa Israelissa 4peliä Italian Magerin parina ja heti tänään vastassa 2.sijoitetut Bulis/Westerhof.

edit: Tappio tuli 46 46.

PN-S hävisi Mertensille 3-6, 3-6. Tilastojen valossa ottelu oli voitettavissa; breikkipallot 0/5 - 2/2 ja 0/4 - 1/1.

Aika odotetusti ovat viikonlopun karsinnat menneet:

 • Turkissa Lucas Leivo ulos ensimmäisellä kierroksella lähes nollilla
 • Kreikassa Tuukkanen ja Tiainen ulos ensimmäisellä, ja V-P Ahti toisella. Säätelä taisteli itsensä ratkaisukierrokselle, mutta Dalla Valle on kyllä auttamatta liian tasokas vastustaja.
 • Israelissa Niklas-Salminen helposti ratkaisukierrokselle, ja on ehdottomasti ennakkosuosikki Albertonia vastaan.
1 tykkäys