Muut suomalaiset tennismiehet 2021

Tällä saralla on ollut kovin hiljaista. Lähinnä Vasan veljekset ovat käyneet karsimassa. Touko- kesäkuun vaihteessa mahdollisuuksia tulee, kun ensin pelataan Kouvolassa ITF M15 kovilla kentillä, ja heti perään Talin massoilla. Perinteisempää elokuun turnaustrioa ei taida tänäkään vuonna tulla?

1 tykkäys

Eipä taida.

Iiro Vasalla Tunisian ensimmäisessä karsinnassa ensin Irlannin Maguire, jolla on vielä ensimmäinen voitto ylipäätään missään ammattilaiskisassa ottamatta. Tuo pitäisi hoitaa helposti, mutta toisella kerroksella on mahdollisesti ruotsalainen Ruzgas, joka on näihin karsintoihin jo ihan kovakin tekijä.

Kaksi voittoa otti Iiro tänään, ja karsinnan ratkaisukierroksella vastaan tulee Remy Bertola. Aika tasokkaita nämä karsinnat ovat, kun turnauksia pelataan kovin vähän.

1 tykkäys

Päivän positiivinen tulos Tunisiasta. Iiro voitti Remy Bertolan (SUI, ATP-776) 6-2, 4-6, 10-8. Pääsarjassa Michal Dembek (POL, ATP-571) on vielä aika paljon kovempi, mutta hieno alku Monastirin reissulle joka tapauksessa…

4 tykkäystä

Iiro Vasa iältään siis 18v 7kk. Oli suurissa junnukisoissa reilu vuosi sitten liekeissä ennen kun tuli korona. 2020 helmikuussa kaatoi Sveitsin Jerome Kymin, joka 2003 helmikuussa syntyneenä käytännössä Iiron kanssa samaa ikäryhmää. Kym voittanut tänä vuonna top300 pelaajan ja on ITF20.
Lisäksi Iirohan voitti muitakin nykyisiä huippujunnuja ikäluokasta 2003 jotka vain puolisen vuotta Iiroa nuorempia. Iiro oli maaliskuun alussa 2020 menossa kohden G1 menestystä, kunnes Aasiassa kisat keskeytyi.

Nyt siis ATP700+ nurin ja pelaa 15K kisan pääsarjassa samalla viivalla monen melko nimekkään 2002 ikätoverin kanssa.
Otto Virtanen voitti Dembekin pari kuukautta sitten kolmessa erässä, kuten teki myös juuri Tunisiassa huhtikuun alussa Iiron ikätoveri Norsunluurannikon Coulibaly (viime vuonna ITF16).

Dembek on isokokoinen 196 cm kovaa lyövä järkäle joka ei liiku erityisen hyvin. Iiro voitti siis vuosi sitten Kymin, joka 198 cm kovaa lyövä ja ei hyvin liikkuva.
Iiron vahvuuksiin kuuluu monipuolinen peli. Osaa liikuttaa vastustajaa, mutta riittääkö vielä perustempo 23-vuotiasta tasokasta propelaajaa vastaan. Iiro saa 7.00 kertoimen.
Ottelu alkaa klo 11.30.

2 tykkäystä

Iiro Vasa selvitti toisella viikolla Monastirissa ekan karsintakierroksen, itävaltalainen Waldner kaatui 6-1, 6-4. Toisella kierroksella Andrea Picchione (ITA, ATP 1044).

1 tykkäys

IIro hävisi 2-6, 4-6.